Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet dell 6000 lerin bir derneği var bizde kendimize bir dernek açtık:)))DELL 6400 lüler Burda Buluşalım:))))
    evet konuyu açmamın yanında birde bişey sorcam dell 6400 lerin dvd rw ları herkesin değişik neden acaba bilgisi olan varmı???benimki sony

Konumuz 100. Sayfasını Bulmuştur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 1 Ağustos 2010; 0:50:33 >

• Sonunda konu başlığını açtın yani Hayırlı olsun 6400cülere.
  • hade hade
  • e hadi ama 6400 cüler gelinde laflayalım
  • Merhaba Benim bi kaç tane sorum olacak

1-Benim öğrenmek istediğim şey kaç değişik 6400 modeli var ve karşılaştırdığımızda artı ve eksileri neler?

2-Benim gördüğüm 1099$+kdv ve 1199$+kdv lik iki model ver. Ben 1099$ olanı almaya karar verdim önce ama şimdi kararsızım çünkü 1199$ olan modelde ATİ x1400 ekran kartı, 9 cell pil avantajı gördüm. Sizin görüşünüz nedir?

3-Bir de Core Duo 1.66 GHz mi yoksa Centrino M 1.86 GHz mi daha yüksek performans verir? Bunu sorarken de Dell 6000 ile Dell 6400 arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanick

Merhaba Benim bi kaç tane sorum olacak

1-Benim öğrenmek istediğim şey kaç değişik 6400 modeli var ve karşılaştırdığımızda artı ve eksileri neler?

2-Benim gördüğüm 1099$+kdv ve 1199$+kdv lik iki model ver. Ben 1099$ olanı almaya karar verdim önce ama şimdi kararsızım çünkü 1199$ olan modelde ATİ x1400 ekran kartı, 9 cell pil avantajı gördüm. Sizin görüşünüz nedir?

3-Bir de Core Duo 1.66 GHz mi yoksa Centrino M 1.86 GHz mi daha yüksek performans verir? Bunu sorarken de Dell 6000 ile Dell 6400 arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum

1-Ben kont bilişimi aradım ve bana denilen(rw ların deişik olması nedeniyle)onu dell firmasından kaynaklanıyor dediler(kafalarına göre takılıyormuş)bazen toshiba dediler bazen nec bazende sony rw kullanılıyor dediler
    şimdi bu makinanın artısı çok fazla eksisi hiç yokd(yani şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım)makina çalışırken o kadar sessizki valla inanamadım fan sesi bile yok sadce cd takıldığı zaman doğal olarak biraz ses çıkarıyor ama ondan sora hiç çıkarmıyor

2-şimdi eğer imkanın varsa 1199 artı KDV lik modelini al eğer alırsan laptopunu orada açtır ve denettir(nolur nolmaz)şimdi 1199 olan gayet ii bi modeli pili 9 hücreli yani sana 4 saat gider.

3-Core Duo 1.66 olan çift çekirdektir ve bu hızı 2 yle çarptığın zaman gerçek hız çıkar...centrino 1.86 da aynen öle kalıyor(yamuluyorsam düzeltin)
    umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 1 Ağustos 2010; 1:22:08 >

• arkadaşlar ben bu notebook u almayıo düşünüyorum ekran kartı nasıl performans olarak... birde 64 bit diyorlar ekran kartına...dvd writer ı sadece - gözüküyor bu ne demek????
    packert-bell ile v7413 modeli arasında 70 dolarlık bi fark var siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamaha077 -- 2 Ağustos 2006; 20:46:26 >
  • bence hiç durma al ben gayet memnunum walla kullanmaya kıyamıyorumekran kartı gayet güzel cam gibi gösteriyor ekran kartının kaç bit olduğundan hiç bi bilgim yok ama gayet güzel bi ekran kartıdiğer sorunu anlayamadım:(:(
  • packerd bell in ekran kartı paylaşımsız 128 ve x1400(6400 ünki) x1600'den daha iyidir bensana dell inspiron 6400 ü tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 2 Ağustos 2006; 20:55:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakguvercin

1-Ben kont bilişimi aradım ve bana dedilerki(rw ların deişik olması nedeniyle)onu dell firması yapıyo karışık kullanıyo dediler(kafasına göre)bazen toshiba dediler bazen nec bazende sony rw kullanıyo dediler
    şimdi bu makinanın artısı çok fazla eksisi hiç yok(yani şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım)makina çalışırken o kadar sessizki valla inanamadım fan sesi bile yok sadce cd taktıım zaman az bişi ses çıkardı ama ondan sora hiç çıkarmadı

2-şimdi eğer imkanın varsa 1199 artı KDV lik modelini al eğer alırsan laptopunu orada açtır ve denettir(nolur nolmaz)şimdi 1199 olan gayet ii bi modeli pili 9 hücreli yani sana 4 saat gider.

3-Core Duo 1.66 olan çift çekirdektir ve bu hızı 2 yle çarptıın zaman gerçek hız çıkar...centrino 1.86 da aynen öle kalıyo(yamuluyorsam düzeltin)
    umarım yardımcı olabilmişimdir

çift çekirdekli işlemciler HİÇBİR ZAMAN tek çekirdeklere oranla iki kat hızlı çalışmazlar. en fazla %20 lik bir performans artışı sağlar. Burada asıl önemli olan çift çekirdekle birlikte kullanılan yongaseti:945 hem veri yolu hızı 533 den 667 ye çıkıyor hem de 4GB a kadar RAM destekliyor. ayrıca DDR2 destekli. Bunlar işlemciye nazaran daha fazla performans artışı sağlıyor.

Çİft çekirdekli olanın her zaman tercih et derim eğer çok fazla fiyat farkı yoksa. 1199$ lık Dell senin için daha iyi olacaktır çünkü mobil olan tüm cihazlarda pil çok önemlidir.

Tercihinde koolaylıklar...

• quote:

packerd bell in ekran kartı paylaşımsız 128 ve x1400(6400 ünki) x1600'den daha iyidir bensana dell inspiron 6400 ü tercih ederim

x1400'ün x1600'den iyi oldugunu soyleyebilmek için önce bi araştırma yapıp istatistiklere bakman lasimm

Bi incele kendin gör..

• Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun.
    1-x1400 nasıl x1600den iyi oluyor?
    2-Ekran kartının monitör ekranını cam gibi gösterme gibi bir yetkisiyok yani onboar ekran kartı ile x1400lü iki bilgisayar ekranlarına bakılarak farkedilemez

Bende Dell6400 öneririm.Nedenini Dell kullandığınız zaman anlarsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: frzbjk

quote:

packerd bell in ekran kartı paylaşımsız 128 ve x1400(6400 ünki) x1600'den daha iyidir bensana dell inspiron 6400 ü tercih ederim

x1400'ün x1600'den iyi oldugunu soyleyebilmek için önce bi araştırma yapıp istatistiklere bakman lasimm

Bi incele kendin gör..

@burakguvercin

Sen şuraya benchmarkları bir koy.Bir değerlendirme yapalım biz de.

• quote:

Orjinalden alıntı: mahmuteren

quote:

1-Ben kont bilişimi aradım ve bana dedilerki(rw ların deişik olması nedeniyle)onu dell firması yapıyo karışık kullanıyo dediler(kafasına göre)bazen toshiba dediler bazen nec bazende sony rw kullanıyo dediler
    şimdi bu makinanın artısı çok fazla eksisi hiç yok(yani şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım)makina çalışırken o kadar sessizki valla inanamadım fan sesi bile yok sadce cd taktıım zaman az bişi ses çıkardı ama ondan sora hiç çıkarmadı

3-Core Duo 1.66 olan çift çekirdektir ve bu hızı 2 yle çarptıın zaman gerçek hız çıkar...centrino 1.86 da aynen öle kalıyo(yamuluyorsam düzeltin)
    umarım yardımcı olabilmişimdir

çift çekirdekli işlemciler HİÇBİR ZAMAN tek çekirdeklere oranla iki kat hızlı çalışmazlar. en fazla %20 lik bir performans artışı sağlar. Burada asıl önemli olan çift çekirdekle birlikte kullanılan yongaseti:945 hem veri yolu hızı 533 den 667 ye çıkıyor hem de 4GB a kadar RAM destekliyor. ayrıca DDR2 destekli. Bunlar işlemciye nazaran daha fazla performans artışı sağlıyor.

Çİft çekirdekli olanın her zaman tercih et derim eğer çok fazla fiyat farkı yoksa. 1199$ lık Dell senin için daha iyi olacaktır çünkü mobil olan tüm cihazlarda pil çok önemlidir.

Tercihinde koolaylıklar...

ben iki kat hızlı çalışır da demek istediim %70 lik performans artışıdır %20 deil..diğer dediklerine katılıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun.
    2-Ekran kartının monitör ekranını cam gibi gösterme gibi bir yetkisiyok yani onboar ekran kartı ile x1400lü iki bilgisayar ekranlarına bakılarak farkedilemez

1- ben bi siteden okuduğumda x1400 ekran kartı x 1600 den daha iyidir die okumuştum(link falan bulunca weririm)
    2-dediimi yanlış anlamışın cam gibi gösteriyor derken web cam deil normal cam.....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun.

1- ben bi siteden okuduğumda x1400 ekran kartı x 1600 den daha iyidir die okumuştum(link falan bulunca weririm)
    2-dediimi yanlış anlamışın cam gibi gösteriyor derken web cam deil normal cam.....

Kardeş ne yaptın ya

X1400 X 1600'den iyi olabilir mi?????

• hehe tmm yamulmuşum
  • merhaba arkadalar ben bugun dell inspiron 6000 aldim aslinda 6400 alma niyetiyle gitmistim ama mavi bilgisayardaki adam baya bi beynimi yikadi sanirim beni ikna etti 6000 konusunda bu senin ihtiyaclarini gorur diye acaba dogru kararmi verdim bilmiyorum ama sonra teknosada ayni fiyata canta webcam hoporlor ve mouse hediyeli oldugunu gordum bu bilgisayarin ve yaklasik 100 150 milyonluk bi zarar ettik hoporlor disindakilerin hepsinii aldim zaten mecburen.. ayrica satici cift cekirdegin 2 kati hiz degil ayni anda iki tane programi calistirabilmesi oldugunu soledi yani 1.66 lik cift cekrdekli iki tane 1.66 lik programi ayni anda calistirir ama 1.86 ligi calistiramaz gibi bi ornek verdii ekran karti da paylasimli oysaki oda sana yeter dedi bilmiyorum butcemde uygundu acaba eller'nde olmadigi icinmi satmak istemedi suan pisman oldum sanki yanlismi karar verdim die ama artik yapcak bisey yok cok aceleci davrandim sanirim
  • bence sen yanına birini al git adamı iice benzet
  • bilgisayarı actım suan kullanıyorum artık değistirme sansımda kalmadıı degilmi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.