Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserci

ses olayına kimse birşey söylemiyor?

Ses mükemmel..Maximum derecede verim alınıyor..
  • arkadaslar bu bilgisayarlarin fiyatlari 1 aya kadar dusecek diye bir soylenti var 100-150$ civari dogru mudur bu? 7-8 eylul gibi alacagim da zaman dusmus olur mu bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
  • Hiç söylerler mi düşeceğini? Şimdi kimse almaz o zaman, düşünce de yığılma olur. Bence birinin tahmini bu. Doğru diyemez kimse. Olabilir. Bekle istersen sonradan ah vah etme düşerse
  • zaten su anda yurt disindayim donus tarihime gore alacagim laptopu umarim o zamana kadar duser
  • arkadaslar kont bilgisayarin sitesinde 6400 icin 256 mb paylasimli ekran karti yaziyor ve pilini de 6 hucre gosteriyor anlamadim
  • ekran kartini baska bir 6400 ilaninda vermisler fakat pil hala 6 cell gozukuyor
  • benim bildiğim kontta iki farklı dell6400 var. 1099 dolar olan 256 paylaşımlı, 6 cell pilli. 1199 olan 256 x1400, 9 cell pilli. kdvsiyle 118 dolar fark var aralarında. ben birinci seçeneği seçip ramini yükselttim.
    yüksek kalitede oyun oynamak, çizim yapmak isteyen veya dışarıda çok kullanırım diyen (ve parası olan) ikinciyi alsın.
  • maalesef kontta 9 cell yok işte ikinci model için Link
    ekran kartı için ben bu modeli alacağım ama 9cell arıyorum
  • alla alla harbiden yaw. kim dedi 9 celli diye bana ya? başka yerden alınca mı 9 celli?
  • evet sanırım sadece infronic getiro 9cell li pil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tengerlek -- 5 Ağustos 2006; 19:15:33 >
  • benimki de sony
    ama bende dell inspiron 6000 var
    6 ay önce aldım.çokta memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tipocu 16v

benimki de sony
    ama bende dell inspiron 6000 var
    6 ay önce aldım.çokta memnunum.

senin ne sony? sanırım dvd rw dan bahsediyosun. herkese farklı farklı marka. pek değişceğini sanmıyorum ama sony iyi değil diyolar. benim writer philips. başka ne markalar var? farklı olanlar yazsa. sorun yaşayan var mı?
  • Bütün DELL 6400 kullanıcılarına merhaba.
    Bende DELL 6400 X1400 almaya karar verdim Hatta bir bilgisayarcıya gidip makineye baktım. Formlarda ve internet sitelerinde yazan bütün reklamları okudum ve aklıma takılan herşeyi teker teker sordum. Hepsine olumlu bir cevap aldım.
    En son biraz aparıp RAM'i 1GB yapmak istedim. DELL (neresi olduğunu hatırlamadığım bir yerde okuduğum kadarıyla) DELL ilave RAM olarak 4 markayı öneriyor bunların dışında takılanlarada garanti vermiyormuş. Bunu üzerine KINGSTON 512 MB DDRII 533 MHz ilave RAM aldım ve aynı bilgisayarcıda taktırmaya karar verdim.
    DELL kullanıcıları adı altındaki başlıkta yazan mesajlardan hatırladığım kadarıyla. bir arkadaş alırken ona 1*512 dedikleri halde bilgisayarından 2*256 RAM çıktığını yazıyordu.
    Bende (bilincli olmaya çalışan gariban bir alıcı olarak) RAM'larin 1*512 mi yoksa 2*256 mı olduğunu ilave 512 RAM takmaya engel birşey olup olmadığını sordum.
    Satıcı ilgili internet sitelerine girip (ben daha önce o sitelere girdiğim için cevapın ne olacağını tahmin ediyordum. lüzümsuzluk yapıp sordum. iyiki sormuşum.) 1*512 diye cevap verdi.
    Bende bunun üzerine muhasebeye DELL 6400'ün ve ilave RAM'in parasını ödeyip, malzemeyi teslim aldıktan sonra bir alt katta bulunan teknik servise gittim ve RAM taktırıp evime gidecektim.
    İşte bu ana kadar herşey çok güzeldi. Ama,
    Aleti harikanın üzerinde 2*256 RAM vardı ve RAM takılacak 2 slot vardı. Yani o haliyle benim makine 1GB olmuyordu. Ne onlar 2*256 RAM'in yerine 512 vermeyi kabul etti, nede ben tekrar 512 RAM almayı kabul ettim. Sonuc olarak parasını ödediğim makineyi 10 dk. sonra iade ettim. Artık benim şartımı kabul eden başka bir yerden alacam.

Kısacası ilave RAM taktırmak isteyenler veya ileride upgrade edecek olanlar bilsinki 2 RAM slot'u ve üzerindede 2*256 RAM var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ook -- 5 Ağustos 2006; 22:45:24 >

• aslında hepsi biliyor da yalan söylüyorlar

quote:

Orjinalden alıntı: ook

Bütün DELL 6400 kullanıcılarına merhaba.
    Bende DELL 6400 X1400 almaya karar verdim Hatta bir bilgisayarcıya gidip makineye baktım. Formlarda ve internet sitelerinde yazan bütün reklamları okudum ve aklıma takılan herşeyi teker teker sordum. Hepsine olumlu bir cevap aldım.
    En son biraz aparıp RAM'i 1GB yapmak istedim. DELL (neresi olduğunu hatırlamadığım bir yerde okuduğum kadarıyla) DELL ilave RAM olarak 4 markayı öneriyor bunların dışında takılanlarada garanti vermiyormuş. Bunu üzerine KINGSTON 512 MB DDRII 533 MHz ilave RAM aldım ve aynı bilgisayarcıda taktırmaya karar verdim.
    DELL kullanıcıları adı altındaki başlıkta yazan mesajlardan hatırladığım kadarıyla. bir arkadaş alırken ona 1*512 dedikleri halde bilgisayarından 2*256 RAM çıktığını yazıyordu.
    Bende (bilincli olmaya çalışan gariban bir alıcı olarak) RAM'larin 1*512 mi yoksa 2*256 mı olduğunu ilave 512 RAM takmaya engel birşey olup olmadığını sordum.
    Satıcı ilgili internet sitelerine girip (ben daha önce o sitelere girdiğim için cevapın ne olacağını tahmin ediyordum. lüzümsuzluk yapıp sordum. iyiki sormuşum.) 1*512 diye cevap verdi.
    Bende bunun üzerine muhasebeye DELL 6400'ün ve ilave RAM'in parasını ödeyip, malzemeyi teslim aldıktan sonra bir alt katta bulunan teknik servise gittim ve RAM taktırıp evime gidecektim.
    Aleti harikanın üzerinde 2*256 RAM vardı ve RAM takılacak 2 slot vardı. Yani o haliyle benim makine 1GB olmuyordu. Ne onlar 2*256 RAM'in yerine 512 vermeyi kabul etti, nede ben tekrar 512 RAM almayı kabul ettim. Sonuc olarak parasını ödediğim makineyi 10 dk. sonra iade ettim. Artık benim şartımı kabul eden başka bir yerden alacam.

Kısacası ilave RAM taktırmak isteyenler veya ileride upgrade edecek olanlar bilsinki 2 RAM slot'u ve üzerindede 2*256 RAM var.

• quote:

Orjinalden alıntı: ook

Bütün DELL 6400 kullanıcılarına merhaba.

Evet o kişi benim. Yani bu yaptıkları çok saçma. Neden sattığın malı doğru tanıtmıyosun sonra da sorun çıkarıyosun. 2*256 desen de vazgeçecek değiliz belki. Adamlar suçu birbirinin üzerine attılar. Biri sana satan kişiye sor diyo, diğeri teknik servise sor diyo. Yanına 512 ram almasaydım fark vermeden değiştirmeyeceklerdi. Gerçi pc yi de 50 dolar indirerek aldım ama sonuçta tanıttıkları gibi çıkmadı mal. Tüketici hakları resmen gasp ediliyo. Yeni alacaklara duyurulur bu arkadaş gibi açıp baktırın. Eğer değişeceklerse alın. Yada memnunsanız ramlerden 2*256 olduğunu öğrenin.

• bu ram olayını kasayı açmadan anlayabilir miyiz?
  • Anlayamazsınız. Ancak çok kolay bknz. ram değiştirmehttp://www.tomshardware.com.tr/howto/20060724/index.html

quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

bu ram olayını kasayı açmadan anlayabilir miyiz?
  • evet değiştirmek fazla zor değil ama mesela benim dizüstünü teknosada alma ihtimalim var.ondan dolayı sordum teknosa da elemanlarasorsam kesin ram tek parça der.kasayıda açmazlar.biosdan falan anlaşılsa iyi olurdu.biosa girer bakardım almadan önce
  • Teknosa'da adamlara "batarya kaç cell, 9 mu 6 mı?" diye sordum, eleman bana 4 saat gidiyor dedi. "Tamam da ben cell sayısını soruyorum" dedim, suratıma trene bakar gibi baktı. Türkiye'de bu notebook işi ne zaman rayına oturacak tanrım yaa. Ankara'daki Nova bilgisayar 12 taksitle 1179+kdv'ye veriyor ürünü ama bilgisayarı alacaksanız getirtiriz diyorlarmış. O şekilde oradan asla ürün almam ben.

bu arada infronic sitesinde 6 taksitle 1199+kdv'ye 9 cell'li ve paylaşımsız 256 MB kartlı satıyorlar aleti. Infronic'ten online alışveriş edeniniz oldu mu hiç? Başka bir deyişle problem yaşayan oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.