Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5 gündür 6400 cüyüm..İnanılmaz..İnanılmazzzzzzzzzzz...
  • piyasayı araştırdım. fiyat performans oranı açısından bu makine gayet mantıklı gözüküyor. bu makineyi almayı düşünüyorum. fakat bir kaç sorum olacak;

1. bu makineyle oyun oynayan varmı performans nasıl?
    2. makine özellikle fan taraflarında ısınma yapıyormu?
    3. makineden farklı markalarda dvd wr çıkıyormuş. Bu markalarda tercih önceliği varmı?
    4. makinenin ses çıkışı nasıl? yüksek basta ses cızırtıları oluyormu?
    5. wireless üzerinden makinenin bağlantı problemi (driver eksikliği gibi) oluyormu?
    6. makinenin görünüşünün kaba olduğunu söyleyenler var. estetik açıdan makine nasıl gözüküyor?

bu sorulara cevap verin, tatmin olursam ben de bu derneğe katılıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzaza -- 3 Ağustos 2006; 15:46:59 >

• 1- ben sadece most wanted attım denemek için gayet güzel sonuçlar verdi hiçbir takılma,donam...vs şeyler olmadı
    2-fan tarafındaki ısınma tüm laptoplarda vardır(yamulyorsam düzeltin:))ama çok şiddetli bir ısınma ben görmedim
    3-farklı dvd wr çıkmasının nedeni(kont bilişimi arayıp sordum)dellin kafasına göre takılmasından kaynaklanıyormuş ama yani farklı dvd wr nin olması sorun deil çünkü tüm deişik dvd wr lerin performansı falan aynıymışş(öle dediler)tercih önceliği yoktur sanırsam şansına ne çıkarsa hepsinin performansı aynı zaten.
    4-makine açıldıı zaman ufacık bi ses bile gelmiyor..yani makinanın çalışıp çalışmadıı belli deil o kadar sessiz çalışıyor yani
    5-olmuyor wirelles ı kendi içindedahil zaten kart almana gerek yok..zaten windowsun dışında dell in kendi wirelles yazılımıda var(dell inkini tercih ederim)bağlantı problemi falan olmuyor ayarlar sağlam yapılınca
    6-makina kaba falan deil walla ben gayet memnunum gayet güzel bi makine estetik açısından
    (((( yamuluyorsam düzeltin))))
    bence sen eğer bu makinayı almnayı düşünüyorsan bence almadan önce git bi bak nasıl dış görünüşü falan diye....
    inşallah yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 3 Ağustos 2006; 15:43:09 >

• Bu forumdaki tüm arkadaşlara burdan selam olsun.
    Makinayı alalı 2 hafta oldu.Uzun araştırmadan sonra öncelikle marka tercihimi delden yana kullandım.Piyasad bulunan o kadar marka laptop olmasına ragmen dell hp (compaq la birleştikten sonra) ve toshiba haricinde bu sektörde rakip yok gibi.Performans ve donanımsal yönden son teknolojiyi takip etmek istedim ne kadar yakalamak için uğraşmamıza ragmen yakalayamıyor olsakta.
    Yaşadığım sıkıntılara gelince 1-yüksek basta ses cızırtıları oluyor ve dvd okurken makina hafifte olsa (biraz) titreşim meydana geliyor.
    Sizlerdede aynı sıkıntılar varmı bilmiyorum paylaşırsanız sevinirim ona göre teknik servise gönderecegim.
    Kullanan bütün arkadaşlara hayırlı olsun..
  • Arkadaşlar dün gece ilk defa 5 saat makinemi çalıştırdım..Bunun bir saati COD oynadım..2 saati PES5 oynadım..Geriye kalan saati de nette geçirdim..HDD sıcaklığı 51 dereceye kadar çıktı..Sizce bu normal mi yoksa teknik servise götüreyimmi?Çünkü 55 zaten makinenin alarm verdiği sıcaklık..51 dereceye çıkması açıkçası şaşırttı beni.Yorumlarınızı bekliyorum..
  • 6400 ün onboard ekran kartlısını almayı düşünürkenmi dell 6000 aldın
    quote:

Orjinalden alıntı: edaokten

merhaba arkadalar ben bugun dell inspiron 6000 aldim aslinda 6400 alma niyetiyle gitmistim ama mavi bilgisayardaki adam baya bi beynimi yikadi sanirim beni ikna etti 6000 konusunda bu senin ihtiyaclarini gorur diye acaba dogru kararmi verdim bilmiyorum ama sonra teknosada ayni fiyata canta webcam hoporlor ve mouse hediyeli oldugunu gordum bu bilgisayarin ve yaklasik 100 150 milyonluk bi zarar ettik hoporlor disindakilerin hepsinii aldim zaten mecburen.. ayrica satici cift cekirdegin 2 kati hiz degil ayni anda iki tane programi calistirabilmesi oldugunu soledi yani 1.66 lik cift cekrdekli iki tane 1.66 lik programi ayni anda calistirir ama 1.86 ligi calistiramaz gibi bi ornek verdii ekran karti da paylasimli oysaki oda sana yeter dedi bilmiyorum butcemde uygundu acaba eller'nde olmadigi icinmi satmak istemedi suan pisman oldum sanki yanlismi karar verdim die ama artik yapcak bisey yok cok aceleci davrandim sanirim

• quote:

Orjinalden alıntı: sserci

Bu forumdaki tüm arkadaşlara burdan selam olsun.
    Makinayı alalı 2 hafta oldu.Uzun araştırmadan sonra öncelikle marka tercihimi delden yana kullandım.Piyasad bulunan o kadar marka laptop olmasına ragmen dell hp (compaq la birleştikten sonra) ve toshiba haricinde bu sektörde rakip yok gibi.Performans ve donanımsal yönden son teknolojiyi takip etmek istedim ne kadar yakalamak için uğraşmamıza ragmen yakalayamıyor olsakta.
    Yaşadığım sıkıntılara gelince 1-yüksek basta ses cızırtıları oluyor ve dvd okurken makina hafifte olsa (biraz) titreşim meydana geliyor.
    Sizlerdede aynı sıkıntılar varmı bilmiyorum paylaşırsanız sevinirim ona göre teknik servise gönderecegim.
    Kullanan bütün arkadaşlara hayırlı olsun..

walla 6400 ün genelinde bu war hafif biraz titreşim ve ses var ama olsun çünkü makineyi açarken falan ufacık bir ses gelmiyor(çalışıp çalışmadıı belli olmuyor makinanın)bence gndermene gerek yok

• quote:

Orjinalden alıntı: okansa

Arkadaşlar dün gece ilk defa 5 saat makinemi çalıştırdım..Bunun bir saati COD oynadım..2 saati PES5 oynadım..Geriye kalan saati de nette geçirdim..HDD sıcaklığı 51 dereceye kadar çıktı..Sizce bu normal mi yoksa teknik servise götüreyimmi?Çünkü 55 zaten makinenin alarm verdiği sıcaklık..51 dereceye çıkması açıkçası şaşırttı beni.Yorumlarınızı bekliyorum..

walla ben oyun oynarken falan hiç hdd sıcaklıına bakmadım ama benimkide biraz ısınıyor.nprmaldir bence ama sen gene bir bilene danışş
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakguvercin

quote:

Orjinalden alıntı: okansa

Arkadaşlar dün gece ilk defa 5 saat makinemi çalıştırdım..Bunun bir saati COD oynadım..2 saati PES5 oynadım..Geriye kalan saati de nette geçirdim..HDD sıcaklığı 51 dereceye kadar çıktı..Sizce bu normal mi yoksa teknik servise götüreyimmi?Çünkü 55 zaten makinenin alarm verdiği sıcaklık..51 dereceye çıkması açıkçası şaşırttı beni.Yorumlarınızı bekliyorum..

walla ben oyun oynarken falan hiç hdd sıcaklıına bakmadım ama benimkide biraz ısınıyor.nprmaldir bence ama sen gene bir bilene danışş

Teşekkür ediyorum dostum..Kont u aradım bana diyorlar ki hiç sıcaklık sorunu yaşayan olmamış..İyi oke de beyfendi 51 derece ciddi bir rakam diyorum bu konuda bilginiz yokmu diyorum adam yok diyor :)) Uleyn zibidi seni o zaman niye oraya koydular..Nese..Şimdilik 2.plana koydum bu olayı..Nerde ölçtüm ben o sıcaklığı taktım kafama :))

• sıcaklığa nereden bakıyoruz arkadaşlar, bi program mı yüklemek gerekiyor..?
  • Evet nerden bakıyoz? Ben de bakayım anormal mi değil mi karşılaştıralım.
  • MRB DOSTLAR BEN ÇOK FAZLA FORUMLARA KATILAMIYORUM YENİ BİR FORUMDA AÇMAK İSTEMİYORUM İŞ YOĞUNLUĞUNDAN ŞİMDİ BENİM KULLANDIĞIM MAKİNE DELL 630M BU AKILLI KARDEŞİNİZ KURULUM CD KAYBETTİ VE MEDİA CENTER OLAN MAKİNEDE XP HOME YÜKLEDİ. CD BULAMADIĞIM İÇİN ESKİ HALİNE ÇEVİREMİYORUM. ELİNDE MEDİA CENTER 2005 TR YÜKLÜ NOTEBOOK OLAN VARSA GHOST LA ALINMIŞ BİR İMAJ İSTİCEM. ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. HA UNUTMADAN BEN ANKARA DAYIM. MAKİNE ÖZELLİKLERİ 630M 2.0GHZ 1GB RAM
  • quote:

Orjinalden alıntı: akhenaten

sıcaklığa nereden bakıyoruz arkadaşlar, bi program mı yüklemek gerekiyor..?

Notebook Hardware Center diye bir program yükledim ben onunla ölçüyorum sıcaklığı..Forumda verilen birçok program var..Herhangi biri ile sıcaklığınızı ölçebilirsiniz..Ben dün akşam recovery yaptım makineye çünkü o sıcaklık normal değildi..SAnırım yazılımsal bir sorun yaşıyordum..Birçok test programı vs falan indirmiştim çünkü..Bu arada sıcaklık programını indirdikten sonra ölçüm işleminiz bittikten sonra programı kapatın..Sürekli kullanmayın..CPU hızını sabitliyor ölçümü düzgün yapabilmek için..
  • Sadece okurken dikkat edin diye söylüyorum. Öbür topic'in başlığından Dell Kullanıcıları Derneği yazıyor. Dell 6000 değil..

Kolay gelsin size..
  • slm arkadaşlar bende dün aldım 6400 ü.yalnız bir sorum olacak c nin üstüne gelince toplam boyut 70 gb diyor everestte 80 gb gözüküyor acaba bu 10 gb lik yer nerdebu restore bölümü mü acaba bu 10 gb lik yer.
  • Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşşekkür ediyorum.

Dell 6400 inşallah yarın elime geçecek. Şu ana kadar eline geçmiş olanlara bi kaç sorum var

1-Bilgisayarı elimize alınca Windows xp home kurulmuş olarak geliyomuş galiba. Bu doğru mu?

2-Doğruysa bilgisayarı elimize alınca bizim yapmamız gereken bişey var mı? Yoksa hemen kullanmaya başlayabilir miyiz? (İlk defa sıfırdan bi bilgisayarı alıp kullanacağım için soruyorum, tecrübesizlik işte)

3-Bir de internette bilgisayar kullanımı ile ilgili bilgi alabileceğimiz (Hard diski parçalara ayırma,bilgisayarı yönetme vb. gibi) güzel bi site var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanick

Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için çok teşşekkür ediyorum.

Dell 6400 inşallah yarın elime geçecek. Şu ana kadar eline geçmiş olanlara bi kaç sorum var

1-Bilgisayarı elimize alınca Windows xp home kurulmuş olarak geliyomuş galiba. Bu doğru mu?

2-Doğruysa bilgisayarı elimize alınca bizim yapmamız gereken bişey var mı? Yoksa hemen kullanmaya başlayabilir miyiz? (İlk defa sıfırdan bi bilgisayarı alıp kullanacağım için soruyorum, tecrübesizlik işte)

3-Bir de internette bilgisayar kullanımı ile ilgili bilgi alabileceğimiz (Hard diski parçalara ayırma,bilgisayarı yönetme vb. gibi) güzel bi site var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum...

1-Ewet kurulu geliyor..
    2-Sadece düğmesine basıyorsun açılışta ilk kullanım için hazırmısınız diyor herhangi bir tuşa basıyorsun ve açılıyor..
    3-Kesinlikle böyle birşeye gerek yok..Harddisk ayırmaya ne hacet?Zaten DVD writer var..Lazım olanları cd e yazarsın..Çünkü DELL bölünmüş harddiske restore yapamıyor..Bu makinenin en büyük özelliği restore özelliği..Hiç tavsiye etmem bölme işlemini..Bununla beraber DELL Quick Setting programı var makinede..Makineyi yönetebiliyorsun istediğin şekilde..

• Hakkaten ya ben de merak ediyorum nerde bizim 10 GB? Zaten 80 GB pek de tatmin etmiyodu beni. Bak moralim bozuldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Sadece okurken dikkat edin diye söylüyorum. Öbür topic'in başlığından Dell Kullanıcıları Derneği yazıyor. Dell 6000 değil..

Kolay gelsin size..

o topic dell kullanıcıları diye geçiyor ama tüm dellliler 6000 kullandığı için(geneli)bu 6000 forumu siz 6400 forumu açın dediler burası kalsa olmazmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 4 Ağustos 2006; 21:30:26 >
  • benim de DELL INSPIRON 6400 kullanıcısı olmama ramak kaldı.. yarın almayı düşünüyorum.. ama nerden alacagım konusunda kararsızım.. maden hepinizde bu makineden war nerden aldıgınızı da soylerseniz sevinirim.. ben de bi karar vermeliyim artık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.