Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

evet değiştirmek fazla zor değil ama mesela benim dizüstünü teknosada alma ihtimalim var.ondan dolayı sordum teknosa da elemanlarasorsam kesin ram tek parça der.kasayıda açmazlar.biosdan falan anlaşılsa iyi olurdu.biosa girer bakardım almadan önce

Ben içini açmadan anladım. Ama internet gerekiyor. Dell'in sitesinde current system configuration'a bakabilirsin. orada slot 1, slot 2 diye yazıyo. Ama alırken büyük ihtimalle nete giremezsin. Eğer tek parça derlerse, "çıkmazsa ne vericeksin ulan" diye bi iddiaya girebilirsin. tek taraflı iddiaya gir ama. Sonra kapağını açtır. Açmazlarsa alma zaten geri değiştirmen zor.

Bu Dell niye hala 2x256 koyuyoki. Dell6000 de öyleydi. Koy 1Gb işimize bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

Teknosa'da adamlara "batarya kaç cell, 9 mu 6 mı?" diye sordum, eleman bana 4 saat gidiyor dedi. "Tamam da ben cell sayısını soruyorum" dedim, suratıma trene bakar gibi baktı. Türkiye'de bu notebook işi ne zaman rayına oturacak tanrım yaa. Ankara'daki Nova bilgisayar 12 taksitle 1179+kdv'ye veriyor ürünü ama bilgisayarı alacaksanız getirtiriz diyorlarmış. O şekilde oradan asla ürün almam ben.

bu arada infronic sitesinde 6 taksitle 1199+kdv'ye 9 cell'li ve paylaşımsız 256 MB kartlı satıyorlar aleti. Infronic'ten online alışveriş edeniniz oldu mu hiç? Başka bir deyişle problem yaşayan oldu mu?

Nova bana da aynısını dedi. Alacaksan getireyim. Adamlar küçük bi ofis açmış ordan satıyolar. Buna bilgisayarcılık denmez ki. Hangi çağda yaşıyoruz. Köy bakkalı mısın sen isteğe göre şehirden mal getiriyosun. Görmeden almayın arkadaşlar. Ramine de bakın herbişeyine bakın. O kadar para veriyosunuz. Ben alırken herşeyi sordum ve göstermesini istedim. Mesela hardiski SATA mı çok önemli. Sordum bana göster dedim. Adam hardiskin numarasını nette aratıp buldu ayrıntılarını. Writer'in ismi ne? Ram konusu ayrı çünkü onda 2x256 olduğuna dair hiçbir iz yok pcde. Sonradan anladım.

• ya bu nasıl is anlamadım.İnfronicte (1×512MB) DDR-II 533MHz (maksimum 4GB, 2 adet bellek yuvası ile) diyor ama gorunuse gore makinelerden 2x256 cıkıyor.Birde bu 1199 $ lık modelde sadece pcdepo ve infronicte 9 cell olarak gorunuyor pil.Digerlerinde 6 cell olarak gorunuyor.Bu makinelerin parcalarını dell mi topluyor firmalar mı anlamadım :D:D:D:D.Siz ne diyorsunuz bu konuda????
  • quote:

Orjinalden alıntı: chiki

ya bu nasıl is anlamadım.İnfronicte (1×512MB) DDR-II 533MHz (maksimum 4GB, 2 adet bellek yuvası ile) diyor ama gorunuse gore makinelerden 2x256 cıkıyor.Birde bu 1199 $ lık modelde sadece pcdepo ve infronicte 9 cell olarak gorunuyor pil.Digerlerinde 6 cell olarak gorunuyor.Bu makinelerin parcalarını dell mi topluyor firmalar mı anlamadım :D:D:D:D.Siz ne diyorsunuz bu konuda????

İnfronicten alan ve makinesi 9 cell pilli, 1x512 ramli çıkan var mı? Ben standart sanıyodum ne bu yaw?
  • @buzzer, teknosaadakilerin bu işlerden anladıklarından şubheliyim. ilave ram taktırmak istediğimde beni servise yönlentiriyorlar. kendileri takmıyormuş. (Allahdan öyle bir hata yapmamışım)

@gazi1015, sana teşekkür borçluyum. senin sayende aldım 512 ram elimde kalmadı. Bu arada SATA uyarın için sağol. bunun kontrolüne nasıl yaptırdın. Yani adamşarı nasıl ikna ettin. beimkiler pixel kontrolüne bile zor yanaşmışlardı.

PCDEPO'da, 1GB ram'li, Mouse, Creative webcam, ve çanta hediyeli, 9 cell pili, X1400 ekran kartlısının fiyatı 1199+KDV oloduğu yazıyor. (Gerçi onların $ kurları piyasanın payağı üzerinde gözüküyor.Dolar kuru 1,48 iken onların hesabına göre 1,535). Makineyi oradan alan oldumu, mouse, camera ve çanta kayda değer, pil gerçektende 9 cell Mİ

Birde 3 pixel'e hataya kadar ürün iadesi almıyoruz diyorlar. Böyle bir standart varmı yoksa adamlar kafasına göre mi davranıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ook -- 6 Ağustos 2006; 13:15:27 >

• Bu arada pixel hatasını nasıl anlayabiliriz? Sorunlu makine almayalım
  • http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html

quote:

Orjinalden alıntı: nanick

Bu arada pixel hatasını nasıl anlayabiliriz? Sorunlu makine almayalım
  • arkadaşlar satan yerlerin geneli çanta hediyesi veriyormu?verdikleri çantalar orjinal dell markamı?Veya hediye çantanın değeri tahminen ne kadardır?
  • Aldığın yere göre değişir. genelde piyasa malı çanta veriyorlar. Verdikleri çantaların değerleri 20 - 40 YTL'yi geçmez

quote:

arkadaşlar satan yerlerin geneli çanta hediyesi veriyormu?verdikleri çantalar orjinal dell markamı?Veya hediye çantanın değeri tahminen ne kadardır?
  • hımm benim arakadaş toshiba almıştı tekonosa yanında orjinal toshiba çanta vermişti.galiba bu çantalar markaya bağlı yani satıcılar marka vermezse çantayı veremezler değilmi?
  • Evet aynen öyle. Marka verecekler diye bir zorunlulukları yok. Bazılarıda çantaya Dell yapıştırması yapıştırıpta verebilirler. Ancak sen pazarlığını iyi yapıp iyi çanta vermezseniz almam tarzında yaklaşırsan iyi bir çanta alırsın. Satıcı bir çanta için makinayı satmama riskine girmez

quote:

hımm benim arakadaş toshiba almıştı tekonosa yanında orjinal toshiba çanta vermişti.galiba bu çantalar markaya bağlı yani satıcılar marka vermezse çantayı veremezler değilmi?
  • Bana dell vermediler. İsmi başka bişey verdiler. Ama dandik bişey değil. Belli olur zaten biraz yoklayın çantaları:-) Onlar bi çanta için pc satmamayı göze almaz diye bişey yok. Novabilgisayar bi çanta 10-15 dolar veremem dedi mesela. Tabi pcyi almadan getirmediği için vazgeçtim ordan. Bence pc de pazarlık yapıp 50 dolar indirim yaptıktan sonra çantanın markası Dell mi diye bakmazsınız. İyi pazarlık yapın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ook

@buzzer, teknosaadakilerin bu işlerden anladıklarından şubheliyim. ilave ram taktırmak istediğimde beni servise yönlentiriyorlar. kendileri takmıyormuş. (Allahdan öyle bir hata yapmamışım)

@gazi1015, sana teşekkür borçluyum. senin sayende aldım 512 ram elimde kalmadı. Bu arada SATA uyarın için sağol. bunun kontrolüne nasıl yaptırdın. Yani adamşarı nasıl ikna ettin. beimkiler pixel kontrolüne bile zor yanaşmışlardı.

PCDEPO'da, 1GB ram'li, Mouse, Creative webcam, ve çanta hediyeli, 9 cell pili, X1400 ekran kartlısının fiyatı 1199+KDV oloduğu yazıyor. (Gerçi onların $ kurları piyasanın payağı üzerinde gözüküyor.Dolar kuru 1,48 iken onların hesabına göre 1,535). Makineyi oradan alan oldumu, mouse, camera ve çanta kayda değer, pil gerçektende 9 cell Mİ

Birde 3 pixel'e hataya kadar ürün iadesi almıyoruz diyorlar. Böyle bir standart varmı yoksa adamlar kafasına göre mi davranıyorlar.

Bişey değil. Pc yi açtığında aygıt yöneticisinden teker teker baktım. Harddisk SATA mı nerden anlıyacam dedim. Onlar da harddiskin ismini yazıp netten bana özelliklerini gösterdi. Hangi site bakamadım. Toshibanın kendi sitesi olabilir. Piksel kontrolü yaptırmadım. Ama aklıma gelseydi onu da yaparlardı. Üşengeç değillerdi pek.
    512 elimde kalmadı demişsin. Ne oldu anlayamadım.

• DELL INSPIRON 6400 VGA aldım. 1199 dolar artı KDV. VATAN BİLGİSAYAR'da CARDFİNANS'A %8 indirim ve 8 taksit. 2.122 YTL olan makineyi 1.952 YTL'ye 8 taksitle aldım. İstanbulda olanlar vatan bilgisayardan alabilirler. cardfinansla avantajlı oluyor..

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin...
  • Bana da SONY VAIO notebook çantası verdiler...
  • ya pc depodan alan var mı camera hediyeli olan kampanyadann ordan almayı düsünüyorum nasıl olur???
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazi1015
    512 elimde kalmadı demişsin. Ne oldu anlayamadım

önceden sorduğum için, 512 ram'i ve bilgisayarı geri almak zorunda kaldılar. aksi takdirde ne yaparsan yap derlerdi.

Bana verdikleri çantada DELL marka değildi. Ama iyi birşeye benziyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: nyamure
    ya pc depodan alan var mı camera hediyeli olan kampanyadann ordan almayı düsünüyorum nasıl olur???

aynı soruyu bende soruyorum.
  • merhaba arkadaşlar,
    ben de infronik ten aldım.
    Ram gerçekten 1*512 2.slot boş...

Hepinizin bilgisi olsun
  • arkadaslar ankarada en guvenilir 6400 alinacak yer neresidir acaba?deneyrek gorerek ve cok taksit secenegiyle almak istiyorum alaniniz varsa nereden aldi beni de bilgilendirirse memnun olurum tesekkurler.
  • walla ben başka yerden aldım ama nova bilgisayar iyi bi yer diyolar bide çukurambar tarafında Ambrosia diye bi teknoloji mağazası açılıyor ve orası bayağı bi kaliteli olcağa benziyor ama açılmadan bilemeyiz...
    http://www.novabilgisayar.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakguvercin -- 7 Ağustos 2006; 3:01:13 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.