senin yolladığın o program benim 2x512 ddr2 533MHz rami herbirini alttaki gibi gösteriyo. Ramden anlayan arkadaş varsa bana burda yazan 266 MHz i açıklayabilir mi? Ramlerin biri Kingston diğeri başka bi marka. ama ikisinin de etiketlerinde 512 ddr2 533 yazıyo. teker teker taktığımda da alttakinin aynısı çıkıyo bu programda. 533 niye yazmıyo burda? 266 MHz de ne oluyo? yani hadi biri sahte diyelim ramlerin. ayrı ayrı taktığımda da böyle yazdı.
PC Wizard programını kurup bakan varmı ramine? Alttaki Kingston ramimin özellikleri. Ayrıca Kingstonun kendi sitesinde 266 MHz lik 512 DDR2 ye rastlayamadım. bu program içime kurt düşürdü.
Information SPD EEPROM () : Manufacturer : Samsung Part Number : M4 70T6554CZ3-CD5 Serial Number : F51F0CED Type : DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) Format : SO-DIMM (67,6 x 3) Size : 512 MB (0 rows, 2 banks) Module Buffered : No Module Registered : No Width : 64-bit Error Correction Capability : No Max. Burst Length : 0 Refresh : Reduced (.5x)7.8 µs, Self Refresh Voltage : SSTL 1.8v Manufacture : Week 24 of 2006 Supported Frequencies : 100 MHz, 133 MHz, 266 MHz CAS Latency (tCL) : 3 clocks @100 MHz, 4 clocks @133 MHz, 5 clocks @266 MHz RAS to CAS (tRCD) : 2 clocks @100 MHz, 2 clocks @133 MHz, 4 clocks @266 MHz RAS Precharge (tRP) : 2 clocks @100 MHz, 2 clocks @133 MHz, 4 clocks @266 MHz Cycle Time (tRAS) : 4 clocks @100 MHz, 6 clocks @133 MHz, 11 clocks @266 MHz
bu programı ben size gnderdim amma bende daha kurmadım ama kuran arkadaşlarım şok güsel olduunu sölediler de sen en iyisi bide laptopun altını açıp bak ramine
quote:
Orjinalden alıntı: burakguvercin bu programı ben size gnderdim amma bende daha kurmadım ama kuran arkadaşlarım şok güsel olduunu sölediler de sen en iyisi bide laptopun altını açıp bak ramine
onu yaptım etiketlerde 533 yazıyo. ikisi de farklı marka ikisini teker teker denedim yine aynı yazıyo. benim masaüstü 333 mhz onun da orada 166 yazıyo. bu üç firma da aynı anda etiketlerine başka yapıştırıp yarı hızda vereceklerini sanmıyorum. ayrıca kingstonun ürünlerine baktım 512 ddr2 266Mhz diye bişey yok. sonra burdan şu sonuca vardım. orada yazan başka bişey. benim ramin mhz'i değil ödümü çıkardın
quote:
Orjinalden alıntı: gazi1015
quote:
Orjinalden alıntı: burakguvercin bu programı ben size gnderdim amma bende daha kurmadım ama kuran arkadaşlarım şok güsel olduunu sölediler de sen en iyisi bide laptopun altını açıp bak ramine
onu yaptım etiketlerde 533 yazıyo. ikisi de farklı marka ikisini teker teker denedim yine aynı yazıyo. benim masaüstü 333 mhz onun da orada 166 yazıyo. bu üç firma da aynı anda etiketlerine başka yapıştırıp yarı hızda vereceklerini sanmıyorum. ayrıca kingstonun ürünlerine baktım 512 ddr2 266Mhz diye bişey yok. sonra burdan şu sonuca vardım. orada yazan başka bişey. benim ramin mhz'i değil ödümü çıkardın
yaa bu 6400 lerin 2.0 ghz i olanları çıkmış yaaaa üffff
Selam arkadaslar bende 6400 cü kervanındayım. Yanlız aldığım günden beridir kapanma bir de kapandımı açılmama problemi ile karşılaşıyorum. Sizle böyle sorunlar yaşayan oldumu ? Ayrıca mümkünse bios versionlarınızın kaç olduğunu yazabilirmisiniz? Version öğrenmenin en kolay yolu açılışta dell logosu ile bir çizgi doluyor onun üstünde yazıyor örnek A8 gibi .
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: rox_
Selam arkadaslar bende 6400 cü kervanındayım. Yanlız aldığım günden beridir kapanma bir de kapandımı açılmama problemi ile karşılaşıyorum. Sizle böyle sorunlar yaşayan oldumu ? Ayrıca mümkünse bios versionlarınızın kaç olduğunu yazabilirmisiniz? Version öğrenmenin en kolay yolu açılışta dell logosu ile bir çizgi doluyor onun üstünde yazıyor örnek A8 gibi .
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
benimki A03 tü A07 yaptım yanlış hatırlamıyorsam
cevabın icin teşekkür ederim . benimki de a3 du a8 yapınca açılmamaya basladı. Diğer arkadaslarında cevaplarına göre ya biosu ayarlayacam yada service gönderecem bıktım arastırmakdan :( çok şansızım
quote:
Orjinalden alıntı: rox_
cevabın icin teşekkür ederim . benimki de a3 du a8 yapınca açılmamaya basladı. Diğer arkadaslarında cevaplarına göre ya biosu ayarlayacam yada service gönderecem bıktım arastırmakdan :( çok şansızım
hehe ben servise gönderdim bile. benimki de açılmadı. ama bios update yüzünden mi açılmıyo bilmiyorum. çünkü update ettikten sonra kullandım bi süre.
şu an ne durumda peki ?
DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP Intel® Core Duo İşlemci T2500 (2.0GHz, 2MB L2 cache, 667 Mhz. FSB)
bu makina ile ACER 5112 ARASINDA KALDIM!Hangisini tercih etmeliyim?
ben 5 gün önce dell 6400 aldım (ati x1400 olanından) sonra ram ini 1 gb yaptırdım makinadan gayet memnundum hatta yatağa yatarken tebessüm ederek uyuyordum taki programlar yuklemeye başlayana kadar bi çok program yükledim netlimiter ofice winamp kaspersky.. vs şimdi kıl kaptığım konu mesala cd den harddiske bir şey yükleyeceğim zaman media player dan dinlediğim müzik kasmaya başlıyo müzik kesik kesik geliyo yükleme bitince bu kasma durumu ortadan kalkıyo bu nasıl olur anlamıyorum acaba bir teknik arıza veya yetersizlik mi var oysa ki duo işlemci 1gb ram 256 ekran kartı m var ben bunları hakediyormuyum diye laptop uma sarılıp ağlayasım geliyor :-( bir dell iyi ancak bir dell ci anlar diyerek sizinle dertleşmek istedim kardeşler bana bi yol gösterirseniz beni mesut edersiniz sizleri çok seviyorum (ayrıca ben fazla bilgisayar işlerinden çakan bi insan değilim benim anlayabilecegim vi seviyede bana yardım ederseniz çok sevinirim)
ya arkadaşlar bende uzun süredir araştırıyorum ve dell 6400 de karar kıldım fakat bu son zamanda çıkam fiyatlar düşücek söylentileri beni baya düşündürüyo o yüzden şimdilik beklemedeyim Sizce düşermi fiyatlar???? Bide kafamı karıştıran bu notebooku pcdepodan almak istiyorum (sırf 512 ram hediye verdiği için) ama forumdaki yorumlardan dolayıda pcdepoya guvenemiyorum siz ne diyosunuz neredn alabilirim? Bide arkadaşlar windows vista için yeni işlemcileri beklemek dahamı mantıklı olur sizce???? Şimdiden saolun
quote:
Orjinalden alıntı: sifoglu
DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP Intel® Core Duo İşlemci T2500 (2.0GHz, 2MB L2 cache, 667 Mhz. FSB)
bu makina ile ACER 5112 ARASINDA KALDIM!Hangisini tercih etmeliyim?
acer 5112 yi bilmiyorum ama dellin şu son çıkanları benide epeyi üzdü bu dell firması neden duyurmuyor şu şu şu ürünler çıkacak diye ben senin yerinde olsam hiç durmaz dell i tercih ederdim ama dell de şöle bi durum var eğer laptopu nazik kullanıyosanz yani iyi bakıyosanız dell alın eğer dediğim özelliklerde biri deilseniz dell almayın derim ben ((((yamuluyorsam düzeltin)))
quote:
Orjinalden alıntı: apoptozisis
ben 5 gün önce dell 6400 aldım (ati x1400 olanından) sonra ram ini 1 gb yaptırdım makinadan gayet memnundum hatta yatağa yatarken tebessüm ederek uyuyordum taki programlar yuklemeye başlayana kadar bi çok program yükledim netlimiter ofice winamp kaspersky.. vs şimdi kıl kaptığım konu mesala cd den harddiske bir şey yükleyeceğim zaman media player dan dinlediğim müzik kasmaya başlıyo müzik kesik kesik geliyo yükleme bitince bu kasma durumu ortadan kalkıyo bu nasıl olur anlamıyorum acaba bir teknik arıza veya yetersizlik mi var oysa ki duo işlemci 1gb ram 256 ekran kartı m var ben bunları hakediyormuyum diye laptop uma sarılıp ağlayasım geliyor :-( bir dell iyi ancak bir dell ci anlar diyerek sizinle dertleşmek istedim kardeşler bana bi yol gösterirseniz beni mesut edersiniz sizleri çok seviyorum (ayrıca ben fazla bilgisayar işlerinden çakan bi insan değilim benim anlayabilecegim vi seviyede bana yardım ederseniz çok sevinirim)
şimdi ramini deiştirdiin yere sor veya öğrenmeye çalış birilerine sorarak ramini deiştirince ramin mhz i kaç oldu 667 veya 533 ve markası ne ayrıntılı bi şekide yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.bide media playerdan dinleme müziklerini winamp tan dinle daha sağlıklı olur.bide müziklerini dinlerken cd den ve aynı zamanda bilgisayara kopyalıyorsan kasma olur.bence önce aktar sora dinle saygılar inşallah yardımcı olabilmişimdir...
quote:
Orjinalden alıntı: boss85
ya arkadaşlar bende uzun süredir araştırıyorum ve dell 6400 de karar kıldım fakat bu son zamanda çıkam fiyatlar düşücek söylentileri beni baya düşündürüyo o yüzden şimdilik beklemedeyim Sizce düşermi fiyatlar???? Bide kafamı karıştıran bu notebooku pcdepodan almak istiyorum (sırf 512 ram hediye verdiği için) ama forumdaki yorumlardan dolayıda pcdepoya guvenemiyorum siz ne diyosunuz neredn alabilirim? Bide arkadaşlar windows vista için yeni işlemcileri beklemek dahamı mantıklı olur sizce???? Şimdiden saolun
şimdi bu tam kesin bişey deil ama adamlar da sölemezler fiyatlar düşecek diye ama zaten core duo larda kalkıyo.core 2 duo lar piyasaya hakim olacak şimdi böyle bi durumda intel amd ye görede fiyatları düşürmesi lazım bence beklemekte yarar var ama fiyatlar şu anda olan core duo işlemcili laptopların biraz üstünde olabilir. pcdepo hakkında bi bilgim yok bide hangi şehirde oturuyosun onu yazarsan iyi olur yardımcı oluruz sana.bence eğer illede vista kurcam diyosan bekle...
Merhaba Bugün itibariyle ben de almış bulunmaktayım dell 6400.henüz elime gecmedi ögleden sonra gececek laptop 1 gb ram lisini aldım yani + 512 ilave ettirdim.simdi laptop u acınca neler yapmalıyım ilk olarak neye dikkat etmeliyim kullanırken?ilk sarzı ne zaman yapmalıyım kac saat yapsam ii olur?biraz bilgisayar hakkında genel bilgiler verirseniz sevinirim.haa son olarak da world cup 2006 hastasıyım bu oyunu son seviyede üstün performansla oynatır insallah
selamlar..
yarın bu makineyi almayı düşünüyorum.. inşallah aranıza katılacağım. vatandan(bostancı) almayı düşünüyorum. oradan alınan makinelerden 9 cell pil ve 1x512 çıkma şansı nedir ? :D makineyi babam teslim alacak da.. :)
ya hiç tavsiyede bulunacak yokmu yeni aldım makinayı biraz bilgilendirsenizz pili nasıl kullancazz falan
ya hiç tavsiyede bulunacak yokmu yeni aldım makinayı biraz bilgilendirsenizz pili nasıl kullancazz falan
5 gun oldu alet geleli, alet harika ama tek kötü şey optik okuyucu. Bendeki Sony marka ve hiç memnun kalmadım. Yazdığım ilk iso CD'si bozuk oldu. Bir de elimde oyun flean olmadıgı için ekran kartını test edemedim.
ya arkadaşlar anlamadıgım birşey var, cahilliğime verin. Şimdi aleti hibernate standby konumuna getiridigmizde harddiski kapatıyormuş, yani bir nevi bilgisayar power düğmesine basmadan kapanmış mı oluyor? Yoksa diyelim ki download yapıyoruz ve download yapmaya devam eder mi standby konumunda? Bustandby ve hibernate konularını anlatacak birisi var mı? Şimdiden teşekkürler.