Şimdi Ara

'DELL Inspiron 8200' laptop uma format atmakla ilgili lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 'DELL Inspiron 8200' laptop sahibiyim gecenlerde bir format atma niyetiyle işlemi başlattım fakat cd sürücü bozuk olmadıgı ve biostanda gösterdiğim halde bir türlü sürücüyü başlatmadı onun üzerine başka yöntemler denemeye başladım harici bir cd sürücü taktım onuda görmedi usb flash bellek e xp hazırladım onuda görmedi gerçi biosta external hdd ile ilgili bişey yoktu internal hdd denedim (bu arada bios A04 versiyon) gene banamısın demedi harddiskini söktüm başka laptopta takıp format attım ( olmıyacagını biliyodum ama gene bir çare dedik denedik) gene olmadı bios versiyonu yüksetmek için A011 versiyonun exe sini disket sürücusune attım ve versiyona format atmak istedim oda olmadı anlayacagınız sıkısıp kaldım format işlemine başladıgıma pişman oldum varmı herşeyi düzeltebilecek bir fikri olan şimdiden teşekkürler :)

• Öncelikle nickiniz içinde bulunduğunuz durumla çok uyumlu

Bilgisayarınızla birlikte size bir sistem geri yükleme cdsi verilmiş olmalı. İçinde driverları da bulunduran bu cd/cdler ile kolaylıkla sisteminizi geri yükleyebilirdiniz.

İkinci olarak DELL laptoplarda muhteşem bir özellik vardır. Bilgisayar açılış ekranındayken Shift + F11 (bazılarında Ctrl + F11 / Ctrl + F8 olduğu söylenir) yaptığınız takdirde, laptopunuz hiçbir cd'ye gerek duymadan, ilk aldığınız güne döner/sistemi geri yükler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Öncelikle nickiniz içinde bulunduğunuz durumla çok uyumlu

Bilgisayarınızla birlikte size bir sistem geri yükleme cdsi verilmiş olmalı. İçinde driverları da bulunduran bu cd/cdler ile kolaylıkla sisteminizi geri yükleyebilirdiniz.

İkinci olarak DELL laptoplarda muhteşem bir özellik vardır. Bilgisayar açılış ekranındayken Shift + F11 (bazılarında Ctrl + F11 / Ctrl + F8 olduğu söylenir) yaptığınız takdirde, laptopunuz hiçbir cd'ye gerek duymadan, ilk aldığınız güne döner/sistemi geri yükler.

hehehe kesinlikle haklısın :D bende öncelikle ilgine teşekkür ediyim :) ve birkaç detay vermek isterim laptop hakkında biraz nunebiden kalma olmakla birlikte pentium 4 işlemci var yani 4-5 senelik laptop ve ne cdleri kaldı ki zaten cd sürücü boot etmiyo hiçbir şekilde problemimin baş unsuru bu zaten nede öle sistemi geri getirebilecek bi özellik oldugunu sanmıyorum olsa bile zaten başka bir laptopta HDD ye format attıgım için geri gelebilecek bir sistem kalmışmıdır bilmiyorum tabi o format bir işe yaramadı windows ekranı acılıyor mavi hata ekranından sona başa dönüyor

• O halde öncelikle laptopunuzda DSR (Dell System Restore) özelliği olup olmadığını araştırın. Eğer varsa bu özellik, denemenizi tavsiye ederim. Çünkü sisteminiz ne kadar kötü durumda olsa da bu sizi kurtarabilir.

Herhangi bir bootable cdyi de hiç okumuyorsa, cd driverınızı yaptırabilirsiniz. PC olsaydı aç içini derdim ama laptop bu, pek de anlamam laptoptan
  • valla harici cd rom da taktım banamısın demedi nedense görmüyo ne kendi cd driver ının nede hariciyi anlamadım gitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.