Şimdi Ara

DeLL Laptopum işte bu hale Geldi :(:( :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir akşam arkadaşlarımın evinde kaldığım gece laptop masadan yere düştü ve bu hale geldi.Bilgisayarın alt kısmında resimde de görüldüğü gibi birbirine paralel kesik kesik çizgiler var.Servisine götürsem bunun maliyeti ne kadar tutar? Çok kötü ya zzz

DeLL  Laptopum işte  bu hale Geldi :(:( :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagla.35 -- 11 Aralık 2007; 2:03:33 >

• geçmiş olsun, umarim çok fazla masraf çıkarmaz.
  • geçenlerde de böyle bi topik açmıştım resim koyamamıştım şimdi koyabiliyorum o zaman lcd panel hasar görmüş 425$ a kadar bile çıkabilir demişlerdi yeni pc alırım beeeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagla.35 -- 11 Aralık 2007; 2:03:48 >
  • bende yere düşürmüştüm lcd ekran çatlamıştı servisine götürmüştüm çok yüksek bi fiyat sölemişlerdi bende uğraşmadan yenisini almıştım sen ve laptopun adına üzüldüm geçmiş olsunnn
  • ekran 15,4" wxga ise yenisi cok pahali yeni laptop almak daha karli...

ama ben laptop umun kirilan lcd yi, almanya e-bay sitesinden 2.el lcd 150€ alip takmistim.

senin kullanilmis lcd bulma imkanin varmi bilmiyorum
    bulursanda kirilan lcd 15"-15,4" veya 17" ve arkadaki ince girisin deliklerini sayman gerekir mesala son cikan lcd ler genelde 30 polig
    oluyor kolayca degistirirsin..
  • ibisa bahsettigin asagidaki gibi birseymi

Dell Latitude d800 15.4" LCD Panel 75 $

http://cgi.ebay.com/Dell-Latitude-d800-15-4-LCD-Panel_W0QQitemZ230200582616QQihZ013QQcategoryZ42187QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

DeLL  Laptopum işte  bu hale Geldi :(:( :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenkebikec -- 11 Aralık 2007; 1:02:32 >

• senin kirilan lcd yi söküp bakman gerekir.önemli ikisey lcd nin büyüklügü ve kac polig girisi oldugu marka önemli degil...senin ebay örnegindekinde fazla bilgi yok..
    lcd nin iki ayri soket girisi var..biri elekttrik icin 2 kablolu pembe ve beyaz standart hepsine uyar.
    öteki ise ince ve uzun bi soket önemli olan o soketin uclarini sayarak kac polig (pin) oldugunu anlarsin
    ve ona göre lcd bakmalisin...son lcd ler hep 30 pin dir.

resimde lcd nin altindaki truncu ve yesil gibi gözüken elektronik bir sey var onun adi Motherboard (inverter) ve o sana lazim olmayacaktir...2 kablolu elektrik soket senin laptop unun Motherboard (inverter)
    ina takilir.

not:ben 2 lcd ekran degistirdim senin kirilan lcd nin markasi neyse onu bulmaya calis.benim deneyimlere göre ise bu önemli degil her marka lcd her laptopa olacaktir galiba..

ilk önce lcd ni söküp bak ve sonra vga girisiyle baska ekrana bagla laptop unun fonksiyonlarini test et ki baska bir yeri bozuk olmasin

sana bir örnek

http://cgi.ebay.com/LTN154X3-L01-15-4-WXGA-Glossy-LCD-Panel-Gateway-MA2-MA3_W0QQitemZ260189985611QQihZ016QQcategoryZ31569QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

yada burdan tek tek bak ve bilgi sahibi ol

http://computers.search.ebay.com/15-4_Screens-LCD-Panel-for-Laptops_W0QQfasiZ1QQfbfmtZ1QQfclZ3QQfromZR11QQsabfmtsZ2QQsacatZ42185QQsascsZ2QQsatitleZ15Q2e4QQsbrbinZt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.