Şimdi Ara

Laptopa yeni pil aldım ama bir türlü tam şarj olmuyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orjinalinde 4300mAh olan laptop için 4400mAh lik bir sıfır pil aldım, 10saat şarj edin diyordu ben de öyle yaptım. Ancak aradan bikaç tane 10 saat geçmiş olmasına rağmen pil bir türlü %100 doluluk oranına ulaşmadı. Sıfır ve garantili aldığım pil için bikaç kez şarj deşarj yapmam gerektiğini biliyorum ama aradan 4 gün geçti. İlk şarjda %89, diğerinde %82 ve son olarak da %78 dolumdan öteye gitmiyor. Fişi çektiğimde ise 2-2,5 saat arası dayanıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Bikaç kez daha şar-deşarj yaptığımda normale döner mi yoksa yerine verip başka pil mi almalıyım?

• Notebook modeli yazmamıssınız ama biosa girin ordan calibration ayarı varmı bakın yada kulanım kitapcıgında ayrıca bir ayar belirtmis olabilirler kalibrasyon için bunu deneyin.

SAYGILARLA
  • Model no: PA3420U-1BRS PABAS059 DC 14.4V eski pil böyleydi, yenisinde model no aynı.
    Biosta kalibrasyon ayarı maalesef yok, eki bir laptop bendeki.
  • Bu piller kaç saat dayanır pil zayıf diyinceye kadar?
  • Pil şarj seviyesi %72nin üzerine çıkmıyor artık, en çok %72de kalıyor, daha şarj etsek de artmıyor.
    Değiştirmem gerekir mi, 2-2,5sa. arası dayanıyor şarj.
  • 2-2,5 saat sürmesi gayet normaldir
  • Peki arkadaşım şarj göstergesi asla %100 göstermiyor dolarken, en çok %89 gördü, o da ilk şarjda, sonraki tam şarjlarda gitgide azaldı. Yani şu durumda %70 gösterdiğinde tam dolu demek oluyor, neden %100e çıkmıyor anlamıyorum. Bu da normal mi? Bilsem zamanla düzelecek sorun yok, ama 10a yakın şarj-deşarj oldu sonuç aynı.
    Orjinal pili Toshiba idi, aynı model numarası olan Fast marka pil aldık. Farklı marka buna sebep olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun kalibre edemenizden kaynaklanıyor.Kalibrasyon islemci notebook pilin nekadar sure guc verdigini hesaplayan bir sistem cihaz bunu bilemedigi için tam dolu olsa bile sacma degerler gosterebiliyor ornek.Kalibre edilirken full sarjlı pil takılıyor işlem baslatılıyor pc hiç ellenmiyor notebook pil bitene kadar calısıyor bitincede bi kayır dusuyor bu pil beni 3 saat calıstırdı die sonraki dolumda artık pil %100 ulasınca bilgisayar diyorki bu pil beni 3 saat calıstıracak ona gore yuzde gostermem gerekiyor diyor.Sorun burdan kaynaklanıyor eger siz her seferinde ortalama 2.5 saat kullanıyorsanız simdilik takmayın yada içinize sinmesi için degistirin birde ole deneyin.

SAYGILARLA
  • Bugün kalibrasyon hakkında nette bişeyler araştırıp deneme yaptım. Bendeki laptopun bios ayarlarında kalibrasyon ayarı olmadığı için manuel denemeye mecbur kaldım ve işe yaradı diyebilirim.
    Güç seçeneklerinden güç düzenlerinden her zaman açık seçtim, alttaki tüm ayarları hiçbir zamana getirdim, ekran koruyucu dahil herşeyi kapadım arka planda sadece antivirus aktifti.
    %68 gösterirken (daha fazla şarj olmuyordu) fişi çektim, 2 saat kadar sonra düşük pil ve 20-25dk kadar sonra da kritik pil uyarısı geldi. Kritik pil uyarısı gelir gelmez yeniden başlatıp bios ekranını açtım ve o şekilde kalan pili tükettim. Laptop kapanınca şarja koydum tekrar, bikaç saat sonra açtığımda %97 şarj gösterdi, hayret dedim, işe yarıyor demekki.
    Şimdi tekrar aynı şeyi yapıyorum, sanırım bu sefer olacak, buraya kadar yaptıklarımda inşallah bir hata yoktur.
  • Wolverine kullanıcısına yanıt
    evet kardeş aynı sorun bendede var benim laptop samsung np300e4c - a05sa bnm laptop modeli benim laptop şarz oluyor sonra şarz dolarya yeşil ışık yanar o yanıyo pc yi açıyom şarz %85 dolmuyo daha fazla napmalym iletişime geçin benimle facebook uma yazarsanız sevnrm mesaj yoluyla bilenler

www.facebook.com/Doktoray38
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Orjinalinde 4300mAh olan laptop için 4400mAh lik bir sıfır pil aldım, 10saat şarj edin diyordu ben de öyle yaptım. Ancak aradan bikaç tane 10 saat geçmiş olmasına rağmen pil bir türlü %100 doluluk oranına ulaşmadı. Sıfır ve garantili aldığım pil için bikaç kez şarj deşarj yapmam gerektiğini biliyorum ama aradan 4 gün geçti. İlk şarjda %89, diğerinde %82 ve son olarak da %78 dolumdan öteye gitmiyor. Fişi çektiğimde ise 2-2,5 saat arası dayanıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Bikaç kez daha şar-deşarj yaptığımda normale döner mi yoksa yerine verip başka pil mi almalıyım?

bi yerden duymuştum;
    şarj etmeden pilin tamamen bitmesini bekleyin. Sonra şarj edin ve bunu birkaç kez daha tekrarlayın.
  • Arkadaşlar bende Hp pavillion var yeni pil aldım şarza takınca önce beyaz sonra kırmızı yanıyor ve sönüyor bir daha yanmıyor neden böyle olur bilgisi olan var mı? Uzun süre şarzda tutmam mı gerekli ? Acil cevaplarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kalibrasyon ekrani her zaman biosta olmuyor. Benim Hp ultrabookta ayri bir tus ile o ekrana ulasiyorum. Suan hatirlamiyorum hangi tus oldugunu fakat F1 F2 ... DEL, ESC vs. deneyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dell inspiron n5030 laptopa sıfır batarya aldım içindeki güç bitene kadar açık tuttum sonra şarja taktım prize takılı şarj dolmuyor (yardımcı olursanız sevinirim)arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.