uzun zamandır dell laptop ekranında sorun vardı. servisi aradım, gecen hafta konuştuk ettikten sonra lcd değişecek dediler ve bugun geldi değiştiler. ilk açıldıgında bilgisayar alttan bi kırmızı şerit geçiyordu ki sorun hallolmuş gibi. yalnız lcd değiştikten sonra windows açılmaz oldu. bilgisayar acılıyor windows start sayfasında donup kalıyor. sonra ubuntuda açtım sorun yoktu. windowsu güvenli kiptede başlatabiliyorum ama normal açılış bi türlü olmuyor.
sistem geri yükleyeyim dedim ama zamanında sanırım kapatmışım ben, geri dönebileceğim bi geri yükleme noktası yok. win7 cdsini taktım repair işe yarar belki diye o da işime yaramadı. win7 ancak statup ı repair ediyor tool larda.
format atmak istemiyorum bir sürü kurlu program ayarları falan var. kaldı ki bookmarksları falan almam bayagı zamanımı alır her browser için.
konu hakkında bi fikri olan varsa yardım ederse sevinirim.
üstüne kurulum yapabilirsin formatlamadan eğer elinde windows dvd si varsa
daha önce hiç üstüne kurulum yapmadım bi sıkıntı olur mu? programlar falan çalışmaya devam edermi eski sistemdeki.
yok mu fikri olan arkadaşlar. ne olabilir ve ben format atmadan çözebilir miyim bu sorunu?
Repair bölümü yokmu , windows 7 girmeden önce ? bu arada sen windows güvenlik kipinde başlat , Windows registry Repair 3.0 diye bir program var onu çalıştır , dll dosyalarını düzeltiyor ve registerdaki hataları düzeltiyor bir dene ve geri dönersen sevinirim.
kardeş benim cevap biraz farklı olcak bende dell inp 6000 var ve ekranın alt kesimi gitti ben lcd değiştirmek istiyorum bana kaça mal olur?
sistemin hariç bilgisayarın görüntüsünden memnun musun? kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: greenleafffff
Repair bölümü yokmu , windows 7 girmeden önce ? bu arada sen windows güvenlik kipinde başlat , Windows registry Repair 3.0 diye bir program var onu çalıştır , dll dosyalarını düzeltiyor ve registerdaki hataları düzeltiyor bir dene ve geri dönersen sevinirim.
repair bölümü çalışmıyordu. ki bu arada sorunumu hallettim gibi. bi daha aynısından yaşayan arkadaşlara yardım ederse diye yazıyorum.
öncelikle güvenli kipte başlatıyoruz bilgisayarı. device managerdan ekran kartı driverları uninstall ediyoruz. sistem yeniden başlatmayı soracaktır. sistem başlarken yine güvenli kipte açıyoruz. açılınca ekran kartı driverları yukler otomatik olarak. dahili ekran akrtı oldugundan yukeldi benim haricilerde yuklemezse elinizdeki driverı yukelrsenizde aynı sonucu veriri zannımca. neyse driverı yukleyince tekrar başlat diyecektir sistemi. başlatınca bu sefer normal açılamsına izin verin. sistem açılacaktır. bende olanlar böyleydi en azından.
bu arada sistem açıldı windows update check yaptım. bi tane opsiyonel update vardı ekran akrtının driverı tabi. windows7 nin. update ettigimde aynı sorun başa sardı. tekrar bütün işlemleri yineledim mecburen. neden böyle oldugunu anlamış değilim açıkcası ama en azından bu sefer update yapmayacagım mecburen yeni cıkarsa o zaman bakarız artık.
quote:
Orijinalden alıntı: murat335
kardeş benim cevap biraz farklı olcak bende dell inp 6000 var ve ekranın alt kesimi gitti ben lcd değiştirmek istiyorum bana kaça mal olur?
sistemin hariç bilgisayarın görüntüsünden memnun musun? kolay gelsin
fiyat konusunda hiç bir fikrim yok bana soruyorsan. ben garantiden değiştirttim. dell servis no: "Türkçe Müşteri Hizmetleri telefonu 00800 353 90002 dir.Telefon desteği Hafta İçi 09:00 ve 17:30 arasında çalışmaktadır." arayıp sor istersen belki yardımcı olurlar. servis etiket no'nu bilmen yeterli.
bilgisayar görüntüsünden kastın ekran görüntüsüyse normal diyebilirim. şöyle ki bu laptoplarda zaten lcd ler 1 2 firma tarafından yapılyıormuş ki monitorlere göre oldukca zayıflar. daha önce izledigim filmlerin görüntüleri laptopta izlerken oldukca kötü ki ekran kartından alakasız bu. laptopu bi monitore harici lcd ye falan baglayınca güzel görüntü alıyorum. demem o ki laptop ekranlarından kaliteli görüntü almak pek mümkü degil sanırım. bunun için harici ekran kullanmak gerek film falan izlemek için.
teşekkürler spiele
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme