Şimdi Ara

DELL N5010 fanı sürekli çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar DELL N5010 laptopbum var İ5 2.60 GHZ 2 GB RAM 500 HDD işlemci sıcaklığım düşük boşta max 40 oyun oynarkende en fazla 60 derece oluyo ama pc boştayken ve oyun oynarken aşırı yüksek çalışıyor fan bu yüzden gürültü çıkarıyor boşta 35-42 derecede 3200 prm le dönüyo oyun oynarken 4800 lere çıkıyor unu biraz daha aşağıya nasıl çekebilirim speed fanı kullandım ama anakartıma uygun değil sanırım değerler çıkmıyor ve işe yaramıyor biostada fanla ilgili biyer bulamadım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler

• yardımcı olabilicek yokmu ?
  • Bende de N5010 var fakat modeli farklı. Benim ram 4gb. Bu modelin heatsink'inde sorun var. İşlemcinde sorun yok sıcaklığı normal fakat ekran kartın aşırı ısınıyor muhtemelen ve bu yüzden fan devreye giriyor. Çünkü bu cihazın heatsink'i ekran kartı üzerine tam temas etmiyor. Termal macun sürünce arada resmen boşluk kalıyor. Termal pad kullanmak lazım. Söküp macunu yenilemediyseniz hala termal pad vardır. Soğutucunun ekran kartı üzerine gelen kısmı tek bir civata ile anakarta monte ediliyor. Bir taraftan sıkıncı diğer taraf normal olarak havaya kalkıyor ve ekran kartına temas etmiyor. Ben açıp heatsink'i bir kaç milim yamulttum ve tam temas sağladım. Şu anda herşey normal. BF3 oynarken bile işlemci 70 dereceyi geçmiyor. Ekran kartı da o civarda.

DELL N5010 fanı sürekli çalışıyor

• peki bunu kontrol edebileceğimiz bir bilgisayar programı yok mu speedfan değerleri görmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.