Şimdi Ara

DELL N5010 Klavye tuşların 3 karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar hemen bir özet geçeyim.

geçen ay laptopta ısınma sorunu vardı, aradım servisi geldiler, anakart ve sogutucu fan değişti. sonra farkettin klavye tuşlarındaki 3. karakter çıkmıyor. 1 aya yakındır şehirdışında oldugumdan ilgilenemedim ekran klavyesi ile geçiştirdim durumu. neyse geçen aradım servisi yeni klavye yolladılar ben kendim taktım onu durum aynen devam ediyor. bu süreçte chipset driverları ve biosu güncelledim. ki yazılımla alakalı bir sorun odlgunu sanmıyorum. zira dual os kullanıyorum. windows 7 64bit ve ubuntu yüklü makinede. ikisinde de durum aynı. mesela alt gr + Q ile @ işaretini çıkaramıyorum. ya da alt gr + 8 ile köşeli parantez olmuyor. alt gr yerine ctrl + alt kullandıgımda da çalışmıyor.

söylediğim herşey hem ubuntu hem windows 7 için geçerli. ayrıca ubuntu flash diskten başlattığımda da aynı sorun devam ediyor. bugün yine aradım call center da anladığım kadarıyla işten anlamayan bir arkadaş windows kurulumu yapıp tekrar sırayla driverları yüklememi söyledi ki ne kadar anlamsız olacağını söylesem de dinletemedim.

gözümden kaçan bir durum mu var acaba, donanımla ilgili nasıl bir sorun olabilir. anakart değişiminden sonra oldu ama anakartta böyle bir sorun olacagını sanmıyorum. klavyede sorun olmadıgı kesin çünkü yenisini taktım. şu aşamada kontrol edebileceğim birşey var mı, ne yapmalıyım?

• benzer sorunu olabilecekler için sonucu söyleyeyim.

garantiden yeni gelen anakart bozukmuş, sonunda ikna edip yeniden anakartı değiştirttim ve sorun düzeldi.
  • Sadece su windows kurulumu esnasinda driverlari sirasiyla kurun yazisi hakkinda yazacagim. Benimde notebook'un wireless inda sorun vardi, surekli kendini kapatip aciyordu. Teknik servis wireless kartini degistirdi fakat ayni sorun devam etti. Telefon acip durumu anlattim bana israrla windows kurup driverlari sirasiyla kurmam gerektigini soylediler. Yahu ne alakasi var dedim, ben ses kartinin driver'ini ekran kartindan sonra kursam ne olur kurmasam ne olur, ustelik bunun wireless ile ne alakasi var dedim. Adam bana firca atti bu isin kurali bu boyle yapmak zorundasin dedi.

Allah Allah deyip dedigi gibi sirasiyla kurulum yaptim yine sorun ayni. Yine telefon acip duzelmedi dedim tabi bu arada garanti suresi de doldu. Hala bana driverdan v.s bahsediyor. En son bios'a girip wifi ayarlari ile oynadim ve duzeltmeyi basardim. İnadina telefon acip karti bosuna degistirmissiniz sorun bios ile alakaliymis dedim. Ayni sekilde sorun yasayan olursa sirasiyla kurulum yapmak zorundasiniz demeden once bios ayarlari ile alakali oldugunu soylersiniz deyip kapattim. Teknik servislerde calisan bazi elemanlarin tecrube eksikliginden dolayi sizleri yanlis yonlendirme durumlari oluyor o yuzden dikkat edin derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.