Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kabloların renkeleri farklıydı fakat doğru bağladım sanırım çünkü şuan laptoptan yazıyorum fakat değişen bişey olmadı hala aynı şekilde :(
    biostan baktım ac adaptör karşısında None yazıyor , sizlerdede öylemi acaba ?
  • rmzn1987 R kullanıcısına yanıt
    Biosta dogru adaptor modelini yazmasi lazim demek ki hala normale donmemis. Aklima gelen iki sey var, ya adaptordeki id bilgisini ureten cip arizali yada adaptorun tam dibinden biyerden koptugu icin yaptiginiz degisim bir ise yaramadi. Bi avometreniz olsa iyiydi, - ile id uclari arasinda 0.7v falan gibi bir deger var orjinal adaptorde. olcup anlardiniz hatta kablonun saglamlik kontrolude yapilabilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    en iyisi yenisi almak ben beceremiyeceğim bu işi
    urun.n11.com
    Adaptör & Şarj Cihazı - Laptop & Netbook - n11.com
    http://urun.n11.com/adaptor-ve-sarj-cihazi/dell-inspiron-n5110-195v-sarj-adaptor-P17582739

şu ürün uyarmı ürün bilgilreinde 1.58A 3.16A 3.34A 4.62A yazıyor kafam karıştı

almadan once saticiya mesaj atip uyumluluk icin garanti almak en iyisi bence. Verdiginiz linkteki saticinin kotu yorumlarida var, onada dikkat etmek lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Benim şarj aletim 4 sene üzerine bozuldu aldığım muadil adaptör 50tl'ydi 6 ay üzerine pilastiği biraz adiydi benim fan çıkışlarından bir tanesi şarj soketinin orada soketin ucunu tutan plastik ısınmadan etkilendi gevşedi içindeki lehimler koptu daha 1 hafta önce yenisini aldım 50tl bu daha iyi 30tl olanlarada baktım satıcı bile dedi bana 2 ay sonra değişmeye gelebilirsin çabuk bozuluyorlar demişti benim adaptör bozulmadı ama plastik ısınmaya dayanamadı soketi bozuldu sizin şarj soketinin orada hava çıkışı yoksa bundan etkilenmez 50tl civarında olanlara bakın.
  • patates5 kullanıcısına yanıt
    Bu kısma işlemlerini nasıl yapıyoruz. Kısaca yazar mısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunadam

Bu kısma işlemlerini nasıl yapıyoruz. Kısaca yazar mısın

ne işlemi anlamadım hocam?
  • mecnunadam kullanıcısına yanıt
    Isınma konusunda işlemci kısma işlemlerinden bahsediyorsunuz heralde güç ayarlarına girin gelişmiş güç ayarları kısmı var orada işlemci güç yönetimi var işlemci kullanımını düşürün %90 yapın mesela öyle deneyin ısılarda düşüş olacaktır bunun işlemci performansına kaybı olmaz. oyunda işlemciyi zaten tam anlamıyla kullanamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Isınma konusunda işlemci kısma işlemlerinden bahsediyorsunuz heralde güç ayarlarına girin gelişmiş güç ayarları kısmı var orada işlemci güç yönetimi var işlemci kullanımını düşürün %90 yapın mesela öyle deneyin ısılarda düşüş olacaktır bunun işlemci performansına kaybı olmaz. oyunda işlemciyi zaten tam anlamıyla kullanamazsınız.

ben işleciyi %68 e çektim öyle çok düşüş performans yaşamadım ama pch diyot yine 100 e vurup kapanıyor işin garip kısmı fan temizliği ve macun işlemlerinide yaptım güzelce ama sadece 30 dakika daha kazandırdı bana
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın. Ben de deneyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben bu makineden temizledim arkadaşımda vardı çok ısınıyordu gerekli şekilde yaptım sıkıntısı kalmamıştı termal macunu nasıl uyguladınız? İşlemciyi neredeyse yarı yarıya düşürmüşsünüz buna rağmen ısınıyorsa ya farklı bir sorun var yada işlemi doğru yapmamışsınız.
  • quote:

Ben bu makineden temizledim arkadaşımda vardı çok ısınıyordu gerekli şekilde yaptım sıkıntısı kalmamıştı termal macunu nasıl uyguladınız? İşlemciyi neredeyse yarı yarıya düşürmüşsünüz buna rağmen ısınıyorsa ya farklı bir sorun var yada işlemi doğru yapmamışsınız.

zaten işlemcim ısınmıyorki bende onu anlayamıyorum işlemcim 56 larda 60 larda dolanıyor ekran kartıda oyle çok ısınmıyor bu lanet olası pch diyot ısınıyor
    Pch diyotu anakart genel sıcaklığı ama sensörler genelde köprüleri gösterir ve bildiğim kadarıyla güney köprüsü senin bilgisayardaki bütün soketleri yöneten devre ısınıyorsa anakartı soğutmalısın.Donanımlarında bir sıkıntı yok dediğine göre soğutucu kullanıyor musun?
  • quote:

Pch diyotu anakart genel sıcaklığı ama sensörler genelde köprüleri gösterir ve bildiğim kadarıyla güney köprüsü senin bilgisayardaki bütün soketleri yöneten devre ısınıyorsa anakartı soğutmalısın.Donanımlarında bir sıkıntı yok dediğine göre soğutucu kullanıyor musun?

sogutucu kullanıyorum hatta kendim yaptım bitane anca oyle kontrol altına alabıldım pch diyotu
  • Yapacak bir şey yok senin anakart ısınıyor bir şekilde soğutacaksın yada anakartı değişeceksin.
  • bende yeni adaptör aldım canavar gibi maşallah
  • arkadaşlar bendede bir sorun başladı pil dolmuyor uyarısı veriyor dolmuyor diyincede bilgisayar çok kasıyor şardan çıkardığım anda pil 10 saniyede bir neredeyse hızlı bir şekilde düşüyor pil sorunlu belli zatende benim istediğim pili çıkarsam dahi pc de kasma devam ediyor pc sadece tam dolu iken veya doluyor uyarısı varken hızlı çalışıyor oyunlardaki fpsden anlıyorum ne yapmam gerekiyor diagnostic yaptığımda ne pil de ne adaptörde sorun gösteriyor benim istediğim en azından pil çıkarılmış halde kasmadan kullanmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hepmisafir

Şarj sorununa komik ama işe yarayan bir çözüm buldum dostlar. DELL sayfasında yazmışlar, "hadi canım sen de" dedim ama yorumlara bakınca uyguladım. Sorun çözüldü.

Bilgisayardaki şarj giriş yuvasına kuvvetlice 3-5 defa üfleyin. Veya hava tabancası varsa onu kullanabilirsiniz. Ben ikinci denememden sonra şarj başladı.

Benim tavsiyem:
    Kalıcı bir çözüm için üflemek yerine, bir dikiş iğnesi gibi ince bir cisimle, şarj giriş yerindeki orta deliği temizleyiniz. Aynı şekilde, şarj soketindeki iğne şeklindeki erkek kısmın da temizlenmesi gerekebilir kontrol ediniz.

KAYNAK:
    http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19248256

arkadaşlar bu işlemleri yapınca şarj etmeye başladı özellikle şarj soket girişine iğne ile karıştırdım adaptör kısmınıda azıcık oynayınca açtım pc yi ve şarj etmeye başladı.

• arkadaşlar windows10 deneyen varmı nedir durum hızda performansda ?
  • Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım :)
    Bir konuda sizden yardım istiyorum. Dell inspiron n5110 kullanıyorum. i7, 6GB ram bulunuyor bilgisayarda. 2012 başlarında almıştım bilgisayarı ve şu an performansı çok düştü. Aklımda 240GB sandisk ssd ve Kingston 8 GB 1600 MHz DDR3 CL11 RAM almak var ve hdd'yi de dwd writerın yerine takacağım ancak aklıma takıldı. Bu rami halihazırda bulunan 6GB ramin yanına taksam herhangi bir sorun olur mu? Eski rami çıkarıp sadece 8GB mi takmam gerekir? Kısacası bu bilgisayar hangisini kaldırır/destekler? Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim :)
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.