Şimdi Ara

DELL Streak 5 16Gb Kullananlar Başlığı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
34.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herhalde aranızdaki en kıdemli Dell Streak kullanıcısı benim (en azından bu başlığa şimdilik yazan). ABD’den getireli 8-9 ay, pasaport kaydı vs. derken tam kapasite kullanmaya başlamam 6-7 ay falan oldu. Bundan önce HTC Desire kullanıcısıydım. Bunu almakta başlıca sebebim tablet-telefon melezi bir cihazın benim ihtiyaçlarımı daha iyi karşılayabileceğini düşünmemdi.

Dell beni yanıltmadı, performansından memnunum. + ve eksileri konularında bazı durumlarda HTC Desire ile karşılaştırmalı olarak bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Tablet-telefon mu telefon-tablet mi?
    Kimileri bunun büyükçe hantal bir telefon olduğunu kimileri de küçük yetersiz bir tablet olduğunu söylüyor/söyleyecek. Benim görüşüm bu melez özellikleri kararında bir ebatla bize sunuyor. Tamam bir iPhone bir HTC Desire kadar “elle rahat tutulabilir” değil ama pantolon cebinde bile kısa süreli taşımada problem yok. Ceket mont vs. cebinde taşıma da ise hiç sorun yok. Evden işe işten eve ofis hayatı yaşayan birisi, ıvırını zıvırını çantada taşıyan bir öğrenci vs. iseniz problem yok.

Hafıza/Android Sürümü:
    Cihazda telefon dahili hafızası 2Gb, 16 Gb SD kart ile birlikte geldi.Ben aldığımda 1.6 yüklü idi. Ama ya içine 2.2.2 / Froyo güncelleme dosyalarını yüklemiştiler ya da on-the-air update gibi bir sistemle ilk kullanımım ve internete erişimim sonrası hemen Froyo güncellemesi gerçekleşti.

İnternet kullanımı:
    Ekran büyüklüğünün avantajını hissediyorsunuz. 3.7” lik Desire a kıyasla daha rahat ve kullanışlı. Flash vs. hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Telefon özellikleri:
    HTC’deki smartdialing özelliğini çok aradım. Dell Streak’te smartdialing özelliği yok ve bunun kullanım kolaylığına alıştıysanız biraz zorlanıyorsunuz. Bunun dışında Dell Streak’te telefon rehberi/contacts’ın illa simkart kayıtlarını da gösterme gibi bir kötü özelliği var. Menüden ayarlardan karıştırdım ama “simkart kayıtlarını gösterme” gibi bir seçenek/ayar bulamadım. Smartdialing ve telefon defteri eksilerini 3rd party yazılımlarla giderebiliyoruz.

Arayüz:
    Dell Stage arayüzü HTC nin Sense arayüzü gibi olamasa da fena değil. Samsung’çular kızmasın ama bana Samsung arayüzünden daha kullanışlı geldi.

Ekran:
    Önemli olan boyu mu işlevi mi diye sorabiliriz burada HTC Desire daha küçük ekran ebatlarında aynı çözünürlükte (800 x 480) olduğu için daha yüksek piksek yoğunluğu sunduğundan ve de AMOLED ekran olduğu için ekran kalitesi olarak daha tatminkardı. En büyük sıkıntıyı da bazı arkadaşların dediği gibi gün ışığında yaşıyorsunuz. Bütün bunlara rağmen ekranına kalitesiz diyemem. Beklentinizin ne olduğuna bağlı. Bunu alıp da sonra elektro marketlerden gezerken yeni nesil HTC SLCD ve ya Samsung Super Amoled ekranlı cihazlarla karşılaştırıp mutsuz olmayın. Gidin baştan inceleyin karşılaştırın, ona göre kararınız verin. Tabi fiyatların da yarı yarıya olduğunu unutmayın.

Multimedya/Diğer:
    Fotoğraf ve video kalitesi bu fiyata çok iyi. İki kat fiyatlı 8MP/1080p lik yeni nesil cihazlarla karşılatırmamak lazım. GPS i de bir arkadaşın da bahsettiği gibi başarılı. Ben de HTC Desire’a kıyasla daha çabuk ve kuvvetli sinyal ile çalıştığını söyleyebilirim.

Sonuç: 2010 ortalarında çıkmış bir cihaz. Son teknoloji bir cihaz arıyorsanız size göre değil ama şu anki fiyatı ile Türkiyedeki fiyat/performans ürünlerinden biri olduğunu düşünüyorum. (Bana 1000 TL gibi bir rakama mal olmuştu.)

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar, sonrasında laf lafı açarAlanlara hayırlı olsun, almayı düşünenlere de umarım faydam dokunmuştur.

• Satın almak için capitol turkcell tim'e gittim ancak stoklarında bulunmadığını ve ne zaman geleceğinin belli olmadığını söylediler ve bunun bütün turkcell şubeleri için aynı olduğunu söylediler, oysa ki internet sitesinde ve broşürlerde yer alıyor, hepsiburada.com'dan satın almak istemiyorum açıklamalarında garanti verecekleri konusunda bir bilgi göremedim. Turkcell 2 yıl garantili satışa çıkartıyor. Ne zaman geleceği belli olsa keşke
  • domandro 'ya açıklamalarından dolayı teşekkürler.

alıp almamak konusunda tereddüt yasıyordum.

ben nokia kullanıcısıydım.Artık android tabanlı bir cihaza geçiş yapmak istiyordum.

sanırım benim ihtiyaçlarımı karşılayacak
  • tanır70 turkcellin hangi şubesinden satın aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1706 -- 5 Ekim 2011; 19:39:12 >
  • 1 hafta önce hepsiburada dan aldım. Çok memnunum almayı düşünen herkese tavsiye ederim. İnternete girmek çok keyifli çok hızlı. Flash videoları rahatça oynatıyor. Ekran amoled değil ama gün ışığında ekranı görememe gibi bir sorun yaşamıyorsunuz. Parlaklık yeterli seviyede. Tabi öğlen güneşin altında telefonu açıp oyun oynamak gibi bi fantaziniz varsa o ayrı tabi (:
    Ayrıca Launcher pro yada Go launcher gibi arayüzlerle kullanırsanız çok daha hızlı çalışıyor. Şahsen ben DELL in kendi arayüzünü pek sevmedim. Launcher Pro kullanıyorum şu anda. Sitede hafıza 16gb yazmış fakat olay şöyle cihazın hafızası 2 gb yanında ek olarak 16 gb sd kart geliyor.
    Merak edenler için kutu içeriği
    - USB kablosu ve şarj adaptörü
    - mikrofonlu kulaklık
    - 2 adet koruyucu kılıf. Özellikle plastik gibi olan kılıfın kutudan çıkacağını bilmiyordum. Görünce çok sevindim (:

Sizden ricam android konusunda tecrübeli olan arkadaşların bilgilerini bu başlık altında paylaşması. Örneğin bildirim çubuğunu aşağı çekince diğer android telefonlardaki gibi wifi gps gibi kısayollar çıkmıyor. Bu kıayolu oraya eklemenin yolunu bilen varsa lütfen paylaşsın (:

• Arkadaşlar bu telefon gerçekten "220 Gram" mı? Eğer doğruysa boyutları ve ağırlığı itibarı ile tam bir başkalaşım elektronik aygıt. Telefondan büyük, tabletten küçük. Ağırlık 220 gram ise telefon için kesinlikle rekor seviye sayılır. Ağırlığını hissetmiyorum demek, yavan bir söylem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1706

tanır70 turkcellin hangi şubesinden satın aldınız?

sirkeci senguller
  • ekran gorilla mı teyid edermisiniz..

bide üretim çin mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 6 Ekim 2011; 13:24:47 >
  • Hot spot ozelligi var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

ekran gorilla mı teyid edermisiniz..

bide üretim çin mi??

Evet.Gorillaglass
    Evet.Üretimi Çin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rohirim

quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

ekran gorilla mı teyid edermisiniz..

bide üretim çin mi??

Evet.Gorillaglass
    Evet.Üretimi Çin

kusura bakmazsanız bir sorum daha olacak kulaklık girişi standart 3.5 luklardan değil mi, bide radyo yok diyorlar doğru mudur?

ayrıca verdiğiniz cevaplar için de teşekkürler..

• Ne demek ;istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
    .Kulaklık girişi standart kulaklık girişi.Radyosu yok.İnternet üzerinden dinleyebiliyorsunuz programlarla.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ham13

Hot spot ozelligi var mi?

Hot spot özelliği cihaz (dell) üzerinden nete çıkabilmek demekse evet var.

http://www.mydellmini.com/forum/dell-streak/24681-streak-wifi-hotspot.html Bu linkte bundan bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: missing_88

1 hafta önce hepsiburada dan aldım. Çok memnunum almayı düşünen herkese tavsiye ederim. İnternete girmek çok keyifli çok hızlı. Flash videoları rahatça oynatıyor. Ekran amoled değil ama gün ışığında ekranı görememe gibi bir sorun yaşamıyorsunuz. Parlaklık yeterli seviyede. Tabi öğlen güneşin altında telefonu açıp oyun oynamak gibi bi fantaziniz varsa o ayrı tabi (:
    Ayrıca Launcher pro yada Go launcher gibi arayüzlerle kullanırsanız çok daha hızlı çalışıyor. Şahsen ben DELL in kendi arayüzünü pek sevmedim. Launcher Pro kullanıyorum şu anda. Sitede hafıza 16gb yazmış fakat olay şöyle cihazın hafızası 2 gb yanında ek olarak 16 gb sd kart geliyor.
    Merak edenler için kutu içeriği
    - USB kablosu ve şarj adaptörü
    - mikrofonlu kulaklık
    - 2 adet koruyucu kılıf. Özellikle plastik gibi olan kılıfın kutudan çıkacağını bilmiyordum. Görünce çok sevindim (:

Sizden ricam android konusunda tecrübeli olan arkadaşların bilgilerini bu başlık altında paylaşması. Örneğin bildirim çubuğunu aşağı çekince diğer android telefonlardaki gibi wifi gps gibi kısayollar çıkmıyor. Bu kıayolu oraya eklemenin yolunu bilen varsa lütfen paylaşsın (:

bir tanıtım videosunda gördüm ama suan bulamadım.Bulabilirsem yüklerim. Sol üst ösesinde bir simgenin üzerine basılınca çıkıyordu.

• http://www.youtube.com/watch?v=zzmDWqOfYPA

sağ üst kösede bağlantı işaretinin olduğu yerde imiş.
    Yukarıdaki videonun linkini verdim.
    umarım işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medaf

http://www.youtube.com/watch?v=zzmDWqOfYPA

sağ üst kösede bağlantı işaretinin olduğu yerde imiş.
    Yukarıdaki videonun linkini verdim.
    umarım işini görür.

ama o videoda android 1.6 yüklü artık cihaz 2.2 ile satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntonChigurh -- 7 Ekim 2011; 0:54:57 >
  • quote:

merhaba;
    ben de yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum telefonu..

bahsettiğin kısayollar için şunu kullanabilirsin. benim de çok kullandığım bir pencere bu:

anasayfada iken menü/ekle/pencere öğeleri/güç denetimi. onun dışında bildirimlerin olduğu yere bu butonlar nasıl ekleniyor ben de bulamadım.

benim ise şöyle bir problemim var. telefonu ilk aldığımda ilk şarjını uzun yapmayı unutmuşum. biraz da hevesle gün içinde çok kurcalıyorum. sabah full şarj ile evden çıkıyorum 8 de. ama saat 16-17 gibi artık %5 seviyelerine inmiş oluyor can çekişiyor. eve zor atıyorum kendimi. acaba şimdi uzun bir şarj yapsam pil dayanımı artar mı. yada başka ne tavsiye edersiniz pil durumu için. öğleden sonraları şarj bitecek korkusuna telefon/tableti kurcalayamıyorum rahat rahat. tavsiyelerinizi beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekelimustafa

quote:

merhaba;
    ben de yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum telefonu..

bahsettiğin kısayollar için şunu kullanabilirsin. benim de çok kullandığım bir pencere bu:

anasayfada iken menü/ekle/pencere öğeleri/güç denetimi. onun dışında bildirimlerin olduğu yere bu butonlar nasıl ekleniyor ben de bulamadım.

benim ise şöyle bir problemim var. telefonu ilk aldığımda ilk şarjını uzun yapmayı unutmuşum. biraz da hevesle gün içinde çok kurcalıyorum. sabah full şarj ile evden çıkıyorum 8 de. ama saat 16-17 gibi artık %5 seviyelerine inmiş oluyor can çekişiyor. eve zor atıyorum kendimi. acaba şimdi uzun bir şarj yapsam pil dayanımı artar mı. yada başka ne tavsiye edersiniz pil durumu için. öğleden sonraları şarj bitecek korkusuna telefon/tableti kurcalayamıyorum rahat rahat. tavsiyelerinizi beklerim.

sarj durumu bu kadar kötümü herkeste?? 12 saat bile gitmiyomu?? hocam siz nasıl kullanıyosunuz? neler yapıyosunuz bu süre içinde? 8-10 saatte şarjın bitmesi çok kısa gibi..

• Full kullanimda 1,5/2 gun idare ediyor
  • Cevaplarınız oldukça açıklayıcı, samimi ve abartısız olduğu için teşekkürler. Bende almayı düşünüyorum.
    İşlemci yeterli mi diye hala soru işaretleri var kafamda. Yanılmıyorsam HTC HD2 ile aynı işlemciyi kullanıyor. Flash desteği var dediğinize göre internette video izleme ve bankacılık işlemleri yapabiliriz; öyleyse eğer, işlemci de pek kafaya talılacak bir şey yok değil mi?
    Çok soru sordum k. bakmayın :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.