Şimdi Ara

DELL Streak 5 16Gb Kullananlar Başlığı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
34.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet hafta başından cihazı aldım ve şuanda çok memnunum...hem telefon hem tablet melezi bir cihaz istiyorsanız ve internetsiz yapamam diyorsanız alın derim..şayet batarya için söylenenler doğru ki oda şu şekilde..ben cihazı heryönyle kulanıyorum ve inanılmaz hızlı gidiyor bir arkadaşın dediği gibi zor yetişiyor ama mantıken baktığınızda bu tarz cihazların hepsinde mevcut bir sorun..çözüm ya yüksek amperli pil alacaksınız veya yedek batarya...ben internetten araştırdım mevcut yedek 1500 lğk pil ki bu şuanda cihazda mevcut olan bir pil..işte orjinal güncelleme çıkmayacağı dedikodusu var 3.0 için tabi dedikodu bilemem :-) daha önce HTC HD2 kullanan biri olarak cihaz fiyat performans açısından çok başarılı bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGz88

Evet hafta başından cihazı aldım ve şuanda çok memnunum...hem telefon hem tablet melezi bir cihaz istiyorsanız ve internetsiz yapamam diyorsanız alın derim..şayet batarya için söylenenler doğru ki oda şu şekilde..ben cihazı heryönyle kulanıyorum ve inanılmaz hızlı gidiyor bir arkadaşın dediği gibi zor yetişiyor ama mantıken baktığınızda bu tarz cihazların hepsinde mevcut bir sorun..çözüm ya yüksek amperli pil alacaksınız veya yedek batarya...ben internetten araştırdım mevcut yedek 1500 lğk pil ki bu şuanda cihazda mevcut olan bir pil..işte orjinal güncelleme çıkmayacağı dedikodusu var 3.0 için tabi dedikodu bilemem :-) daha önce HTC HD2 kullanan biri olarak cihaz fiyat performans açısından çok başarılı bence...
    tanir70 ve oGz88 cihazı nasıl kullandığınızdanda bahsedebilir misiniz? tanir70 1.5 2 gün kullanımı nasıl sağlıyosun ? ( kaç saat oyun internet uygulama görüşme gibi )

oGz88 gün bıyun 3g wifi açık sanırım sizde aynı şekilde gün içinde neler yaptığınızı yazabilirmisiniz?

bende iphone 2g var ve ortalama kullanımda 2 gün rahat gidiyo.. eğer pek uğraşmaz ve yarım saat konuşursam 1 hafta bile gittiğini gördüm full oyunlada 5-6 saatte bittiğinide gördüm o yüzden soruyorum..

cevaplar için teşekkürler..

• Şöyleki ben telefonu tamamiyle ofis+multimedia olarak kullanırım..Sabah 7:30 kalkar ve şarjdan çıkarırım yolda son ses radyo ( internet radya) veya müzik dinlerim ve bu sırada internette surf minimum altta 3 sayfa açıktır..işe geldiğimde 3g den wifi ye geçiyorum ki bu sırada saatler 9 u gösterior ve şarj seviyesi %90..öğlene kadar 3g ve wifi ortak kullanımıyla surfe devam..12_13:00 suları %50 yaptımzaten gün boyu sistem aynen gidiyor..Ama belirtmeliyim ben o ilk uzun şarj olayını yapmadım bilmem etkisi olur mu?
  • quote:

Şöyleki ben telefonu tamamiyle ofis+multimedia olarak kullanırım..Sabah 7:30 kalkar ve şarjdan çıkarırım yolda son ses radyo ( internet radya) veya müzik dinlerim ve bu sırada internette surf minimum altta 3 sayfa açıktır..işe geldiğimde 3g den wifi ye geçiyorum ki bu sırada saatler 9 u gösterior ve şarj seviyesi %90..öğlene kadar 3g ve wifi ortak kullanımıyla surfe devam..12_13:00 suları %50 yaptımzaten gün boyu sistem aynen gidiyor..Ama belirtmeliyim ben o ilk uzun şarj olayını yapmadım bilmem etkisi olur mu?
    teşekkürler.. bilinenin aksine sadece ilk şarj değil ilk 5-6 şarj önemli ( ilk kullanım da şarj etmek daha avantajlı ) şöyleki ; kullanılan piller %20 %30 seviyesinde fabrika çıkışlı şarjlı gelir. pilin maksimum ve minumum değerlerini öğrenmesi için ilk olarak full şarj ediyoruz. ama öyle 8-10 saatler anlamsız çünkü pil üzerindeki koruyucu devre pil dolunca elektriği kesiyor zaten.. daha sonra full boşaltıyoruz... bu işlemi ilk 5-6 şarj da yapmak önemli zira belirttiğim gibi pilin kapasitesini öğrenmesini sağlıyoruz... daha sonra bu değerler sabit kaldığından istediğimiz zaman şarj edebiliriz.. tabi yinede gün için çok kısa şarjlardan kaçınmak gerekir pil bitiyo diye 5 dk şarj et çıkar durumu bazen sorun yaratabiliyor.. genellikle yarım saat ve üzeri cihazı şarjda tutmaya özen gösterin.. hp bir laptobun pili kablo temazsızlığı yüzünden bu şekilde 1 haftada çöp oldu..

siz oldukça yoğun kullanıyosunuz anlaşılan.. bu durumda bana 2 gün gider gibi geliyo.. biraz daha araştırıp duruma göre bir tane alabilirim.. bende de genelde arkada 5-6 sekme açık olur ama genelde belli başlı forumlar olduğundan okumakla geçiyo işlemci yüke binmemiş olur.. siz öğlene kadar 2-3 saat full kullanmış oluyosunuz anladığım kadarıyla.. zaten pil süresi film oynatmada 6-7 saat gibiymiş.. sizde buna yakın performansta kullandığınızı varsayarsak bir gün normal gibi.. tekrar teşekkürler..

• Yorumun için saol :-) peki bu şarj olayı için geç kalmışmıyım nedersin bu işlemi gerçekleştirsem ?6 gün geçti alalı :-)
  • quote:

Yorumun için saol :-) peki bu şarj olayı için geç kalmışmıyım nedersin bu işlemi gerçekleştirsem ?6 gün geçti alalı :-)
    bu konuda kesin bişey diyemem ama denemekten zarar gelmez ;) bişey daha sorucam izninle.. app killer vb. program kullanıyor musun? arka planda bazı uygulamalar sürekli çalışabiliyor..
  • Evet task killer‘sız bir Android bence düşünülemez ;-)
  • quote:

Evet task killer‘sız bir Android bence düşünülemez ;-)
    Selam arkadaslar bende almayi dusunuyorumda bir kac sorum olucak..

1. 2.2.2 Android surumu yeterlimi ? Sanirim bundan sonra guncelleme olmaz
    2. Root yapilabiliyomu telefon ?
    3. Kamerası 720p kayıt yapip 720p oynatabiliyomu ? mkv vs vs.. tarzi filmleri oynatiyomu ?
    4. Webde gezerken Flashlarda bir sorun oluyomu takilmalar felan videolar takilmadan izlenebiliyomu ?
    5. Pil omru nasil ?
    6. Kutu icerigi nedir hepsiburadanin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diGiheX

3. Kamerası 720p kayıt yapip 720p oynatabiliyomu ? mkv vs vs.. tarzi filmleri oynatiyomu ?
    4. Webde gezerken Flashlarda bir sorun oluyomu takilmalar felan videolar takilmadan izlenebiliyomu ?
    5. Pil omru nasil ?

Alıntıları Göster
    Acilen cevap bekliyorum yukaridaki sorularima arkadaslar..

• Merhaba,

1- Ben ekstra beklentilerim olmadığı için Froyo'dan memnunum. Dell, Streak 5 üretimini durdurdu. Yola Streak 7 ile devam edecek. Bu yüzden Streak 5 için resmi bir Gingerbread update'i gelir mi bilmiyorum. Xdadevelopers sitesi ve bazı Streak forumlarına göz attığımda unofficial gingerbread sürümünün olduğunu gördüm. Unofficial sürümü yüklemek için yapılması gerekenler, rootlam vs. detaylı bir şekilde anlatılıyordu.

2- Root yapılabiliyor, ama ben yap(a)madım. Bu işlem için gereken dosyalardan bazıları için direkt download linki verilmişti. Bir dosyayı da marketten indirmek gerekiyordu. Ama ben markette bu dosyayı bulamadım. Bu işlere çok fazla vakit ayıramayacağım için de üstüne düşmedim. Umarım cihazı alan sayısı artar da hevesli meraklı arkadaşlar rootlama vs .işler konusunda burada bizi bilgilendirir.

3-Kamera 1280 x 720 , mp4 formatında kayıt yapıyor.

720p bir wmv dosyayı
    (Audio: Windows Media Audio 48000Hz stereo 128kbps [Raw Audio 0]
    Video: Windows Media Video 9 1280x720 23.98fps 4904kbps [Raw Video 1]
    rahatlıkla oynatıyor.
    1080p bir wmv dosyayı
    Audio: Windows Media Audio 44100Hz stereo 96kbps [Raw Audio 0]
    Video: Windows Media Video 9 1920x1080 29.97fps 10597kbps [Raw Video 1]
    oynatamadı. Daha doğrusu görüntü yok, sadece ses geliyor.

4-Webde gezinirken flash ile ilgili herhangi bir sorun yok. Videoları takılmadan izleyebiliyorsunuz (3g performansına göre değişebilir tabi)

5-Pil ömrü için daha sonra ayrı bir cevap yazarsam daha uygun olacak

Orijinalden alıntı: Xaroon

5. Pil omru nasil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi domandro -- 8 Ekim 2011; 17:03:27 >

• Orijinalden alıntı: domandro

Merhaba,

1- Ben ekstra beklentilerim olmadığı için Froyo'dan memnunum. Dell, Streak 5 üretimini durdurdu. Yola Streak 7 ile devam edecek. Bu yüzden Streak 5 için resmi bir Gingerbread update'i gelir mi bilmiyorum. Xdadevelopers sitesi ve bazı Streak forumlarına göz attığımda unofficial gingerbread sürümünün olduğunu gördüm. Unofficial sürümü yüklemek için yapılması gerekenler, rootlam vs. detaylı bir şekilde anlatılıyordu.

2- Root yapılabiliyor, ama ben yap(a)madım. Bu işlem için gereken dosyalardan bazıları için direkt download linki verilmişti. Bir dosyayı da marketten indirmek gerekiyordu. Ama ben markette bu dosyayı bulamadım. Bu işlere çok fazla vakit ayıramayacağım için de üstüne düşmedim. Umarım cihazı alan sayısı artar da hevesli meraklı arkadaşlar rootlama vs .işler konusunda burada bizi bilgilendirir.

720p bir wmv dosyayı
    rahatlıkla oynatıyor.
    1080p bir wmv dosyayı

4-Webde gezinirken flash ile ilgili herhangi bir sorun yok. Videoları takılmadan izleyebiliyorsunuz (3g performansına göre değişebilir tabi)

5. Pil omru nasil ?

Tesekkurler arkadasim..

Root yapan varmi arkadaslar telefonunu bilgileri bizimle paylasirsa cok seviniriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: domandro

Merhaba,

720p bir wmv dosyayı
    rahatlıkla oynatıyor.
    1080p bir wmv dosyayı

5. Pil omru nasil ?

Tesekkurler arkadasim..

Root yapan varmi arkadaslar telefonunu bilgileri bizimle paylasirsa cok seviniriz..

Alıntıları Göster
    Bende dell streak almak istiyorum ve yakında alacağım inşaalah.

Root işlemi için aşağıdaki linke bakın.

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-superoneclick-ile-nasil-root-unroot-market-disi-uygulama-yuklenir

• quote:

Orijinalden alıntı: celalbudak

Bende dell streak almak istiyorum ve yakında alacağım inşaalah.

Root işlemi için aşağıdaki linke bakın.

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-superoneclick-ile-nasil-root-unroot-market-disi-uygulama-yuklenir

Alıntıları Göster
    Birde buraya bakın

http://www.youtube.com/watch?v=60z9YBv9Ksw

• quote:

Orijinalden alıntı: celalbudak

Birde buraya bakın

http://www.youtube.com/watch?v=60z9YBv9Ksw

Alıntıları Göster
    http://www.youtube.com/watch?v=CNAWDAxaXIY bunuda bi bebe yapmis :D

• quote:

http://www.youtube.com/watch?v=CNAWDAxaXIY bunuda bi bebe yapmis :D

Alıntıları Göster
    Buda baska bir sekilhttp://www.youtube.com/watch?v=_U-Pw0K7jco

Burdada nasil yapildigihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 9 Ekim 2011; 1:46:21 >

• quote:

Buda baska bir sekilhttp://www.youtube.com/watch?v=_U-Pw0K7jco

Burdada nasil yapildigihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765

Alıntıları Göster
    Cihazın silikon kılıfı bana biraz bol geliyormuş gibi geldi katılan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: voto

Cihazın silikon kılıfı bana biraz bol geliyormuş gibi geldi katılan varmı?

Alıntıları Göster
    Root cu arkadaslari bekliyoruz hadi bakalim..
  • quote:

Root cu arkadaslari bekliyoruz hadi bakalim..

Alıntıları Göster
    iphone 4 ten sonra bak benimde dikkatimi çekti bu alet . aklıma takılan sunulan teknik servis etkin ve yeterli olucakmı misal iphone da cihaz değişirken direk tamir etmeden öte bu üründe servis kurcalıycakmı tamir edicem diye sonuçta markaların teknik servisleri ile olan anlşmaları ve yaptırımlarına bakıyor bu hususlar dell in politikası önemli . 2. si üretim durdu deniliyor çoğu yerde e bu cihazın ki kullanmadım hiç android bilmiyorum sadece soruyorum üretim durduysa dell bunun için güncelleme ilerleme sunmuycakmı üretimi durdurulcak kadar eskiyen bi ürün mü yada sıkıntılımı sonucta kimse durduk yere üretim durdurmaz yeni model cıkarsa bile .

ve en önemlisi malesef birebir inceleme fırsatım olmadı ama büyük gibi gorunuyor tmm evde vs sorun degil hatta daha iyi büyüklük ama misal kalabalıkta telefon çalıpta fırıncı küreği gibi bi teli dayamakta var kafaya .

fiyat uygun bakalım biraz takip edip incelemek gerek detaylıca . bu arada hepsiburadan ürün mürün alınmaz 8 yıldır kendileriyle haşır neşirliğim var ama son 2 yılda müthiş derecede üçkağıtçı ve düzanbaz oldular ne kadar kullanılmış mal mı ararsınız ne kadar defolu yada teşhir ürünlerimi arasınız bunlarda heleki para iadesi allaha havale ben 4 ay once bi nokia tel almam gerekti ürün geldi açtım slide model di kapak oynuyor vs vs neyse o cihazın bile 2. gün iade etmeme rağmen paramı 4 ayda aldım . hepsiburadan ne bişiy alırım ne alın diye tavsiye ederim aman dikkat edin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Metacortex

iphone 4 ten sonra bak benimde dikkatimi çekti bu alet . aklıma takılan sunulan teknik servis etkin ve yeterli olucakmı misal iphone da cihaz değişirken direk tamir etmeden öte bu üründe servis kurcalıycakmı tamir edicem diye sonuçta markaların teknik servisleri ile olan anlşmaları ve yaptırımlarına bakıyor bu hususlar dell in politikası önemli . 2. si üretim durdu deniliyor çoğu yerde e bu cihazın ki kullanmadım hiç android bilmiyorum sadece soruyorum üretim durduysa dell bunun için güncelleme ilerleme sunmuycakmı üretimi durdurulcak kadar eskiyen bi ürün mü yada sıkıntılımı sonucta kimse durduk yere üretim durdurmaz yeni model cıkarsa bile .

ve en önemlisi malesef birebir inceleme fırsatım olmadı ama büyük gibi gorunuyor tmm evde vs sorun degil hatta daha iyi büyüklük ama misal kalabalıkta telefon çalıpta fırıncı küreği gibi bi teli dayamakta var kafaya .

fiyat uygun bakalım biraz takip edip incelemek gerek detaylıca . bu arada hepsiburadan ürün mürün alınmaz 8 yıldır kendileriyle haşır neşirliğim var ama son 2 yılda müthiş derecede üçkağıtçı ve düzanbaz oldular ne kadar kullanılmış mal mı ararsınız ne kadar defolu yada teşhir ürünlerimi arasınız bunlarda heleki para iadesi allaha havale ben 4 ay once bi nokia tel almam gerekti ürün geldi açtım slide model di kapak oynuyor vs vs neyse o cihazın bile 2. gün iade etmeme rağmen paramı 4 ayda aldım . hepsiburadan ne bişiy alırım ne alın diye tavsiye ederim aman dikkat edin .

Alıntıları Göster
    Navigasyon olarak hangi yazılımı kullanıyorsunuz?
    Üzerinde gelen google maps sanırım navigasyon yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eklembacak

Sizde cebinizden cikarmadan kulaklik ile gorusmelerinizi yapin disarida..

Bu arada bi arkadas kendinin aynada telefon ile konusuyomus gibi resmini cekip koyarsa en azindan rezil olurmuyuz firinci kuregi sallar gibi bir bakmis olurduk :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 9 Ekim 2011; 22:58:06 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.