Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim Vostro arıza yaptı. Ekran açılmıyor. Daha doğrusu açılıyor ama görüntü yavaş yavaş önce karıncalanıyor sonra iyice gidiyor. Garanti yolu gözüktü. Ama ben ssd takmıştım. Eski harddiski takmadan göndersem sıkıntı olur mu?
  • Herhangi bir garanti etiketine rastlamamıştım cihazın içini açarken Eski HDD yi takıp göndermezseniz direk olarak garanti dışı olarak işlem görecektir. HDD takarsanız garanti dahili görme ihtimali bulunmakta.

Takıpta gönderin yani anlıyacağınız.

@esmekaya
  • Vostro 5470 e çok niyetliydim. Ama tükenmiş sanırım her yerde artık. İş sebebiyle taşımam etmem gereken zamanlar oluyor, sıkıldım artık 15,6" kütük gibi taşımaktan.

Şimdi bu ayarda gözüme çarpan şu model var.

http://www.hepsiburada.com/lenovo-yoga500-intel-core-i5-5200u-2-2ghz-2-7ghz-4gb-500gb-sshd-14-full-hd-dokunmatik-bilgisayar-p-BD601702

Biraz daha ağır malesef Vostro ya göre ama gerçekten başka hiç model yok.

Ne dersiniz, Vostro yerine bunu önerir misiniz?

• daha önce dell vostro 5470 te kullandığım GSKILL 8GB RipjawsX DDR3L 1866MHz CL10 Notebook Ram Tek Modül satılıktır

ilan linki

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-gskill-8gb-ripjawsx-ddr3l-1866mhz-cl10-notebook-ram-tek-modul-238041370/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Vostro 5470 e çok niyetliydim. Ama tükenmiş sanırım her yerde artık. İş sebebiyle taşımam etmem gereken zamanlar oluyor, sıkıldım artık 15,6" kütük gibi taşımaktan.

http://www.hepsiburada.com/lenovo-yoga500-intel-core-i5-5200u-2-2ghz-2-7ghz-4gb-500gb-sshd-14-full-hd-dokunmatik-bilgisayar-p-BD601702

Vostro 14 5000 serisi adı ile yeni model çıkacak sanırım 5. nesil işlemci ile geliyor.
    ama yine 8gb ram takılabiliyor maksimum ebatları tasarımı aynı olacak.
    Beklemek istemiyorsanız Lenovo yoga 500 çok güzel cihazmış. alınabilir.
    yine ram 8gb olabiliyor maksimum ve ssd takabiliyorsunuz sonradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Vostro 5470 e çok niyetliydim. Ama tükenmiş sanırım her yerde artık. İş sebebiyle taşımam etmem gereken zamanlar oluyor, sıkıldım artık 15,6" kütük gibi taşımaktan.

Vostro 14 5000 serisi adı ile yeni model çıkacak sanırım 5. nesil işlemci ile geliyor.
    ama yine 8gb ram takılabiliyor maksimum ebatları tasarımı aynı olacak.
    Beklemek istemiyorsanız Lenovo yoga 500 çok güzel cihazmış. alınabilir.
    yine ram 8gb olabiliyor maksimum ve ssd takabiliyorsunuz sonradan.

Aciliyetim vardı ve Yoga500 ü aldım. işim olmaz diyordum ama dokunmatik ekran falan gayet eğlenceli bir şeymiş notebook ta. Zaman zaman işe yarayabilir.

Şu an memnumum seçimden, zaten 14" te çok fazla seçenek yok.

• vostro 5470 satılan yer biliyormusunuz ?
  • ahsevs A kullanıcısına yanıt
    sıfır artık yoktur herhalde, daha güncel modellere yönelebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakcakaya

daha önce dell vostro 5470 te kullandığım GSKILL 8GB RipjawsX DDR3L 1866MHz CL10 Notebook Ram Tek Modül satılıktır

ilan linki

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-gskill-8gb-ripjawsx-ddr3l-1866mhz-cl10-notebook-ram-tek-modul-238041370/detay/

arkadaşım yanlış anlama ama muadili ramler daha ucuz ve sen ikinci el satıyorsun. bence fiyatı düşürmelisin 150 160 civarı

• bu arada windows 10 güncellemesinden sonra bilgisyarı kapat dediğimde power ışığı açık kalıyor ve ekran kararıyor ama bilgisayarı power tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. Sizde de oluyormu bu problem nasıl giderilir ? şimdiden bazı önerilere tedbir alıyorum (güç seçeneklerinde hızlı başlatmayı aç diye bir seçenek yok zaten onu önermeyin bana ) ayrıca sürücülerim ve bios güncel. ara ara kapanıyor ama bazen takılı kalıyor. yani 10 kapatmadan 5 ya da 6 sı takılı kalıyor.

edit: windowsu kurarken microsoftun kendi sitesinden iso dosyası indirip flash belleğe boot edip kurdum .. temiz kurulum bu diye biliyorum yanlış değilim herhalde.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirahur -- 18 Şubat 2016; 18:34:00 >
  • bi' ara bende de oldu aynı sorun, ekstra olarak yeniden başlatınca direk kapanan halini bile gördüm. son güncellemeden sonra her şey normale döndü.
  • Aynı problem bende de vardı kurtarma kısmından bu bilgisayarı sıfırla dedim yalnızca C kısmına uyguladım yani dosyalarımı korudum ve problem çözüldü. Üstelik sağ tıkın yavaş açılması gibi bazı problemlerim de düzeldi. Kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Zaten 25-30 dk sürüyor.
  • Arkadaşlar merhaba Vostro hakkında 3 sorum olacaktı;

1- Ssd takanlar hangi ssd'yi kullandı ve nasıl sonuç aldı? Samsung 850 evo 250 gb bu model için nasıl olur?

2- Tek slot 8 gb ram takmak istiyoruz. Tek slotta 8 gb 'ı kaldırır mı?

3- Bilgisayara depolama amaçlı ssd taksak önbellek içinde msata girişine bi 64 gb ssd taksak böyle bir şey yapabilir miyiz?
  • 1- Ben Samsung Evo 850 SSD tercih ettim çok memnunum 250gb kapasitesi ve açılış kapanış süreleri gayet hızlı.

2- Tek slot 8gb destekler tabii ki yukarıda amazon linki paylaşılmış ürün gayet yeterli.

3- mSata girişine normalde Half Sized MSata SSD takılması gerek ben standart boyutlarda mSata takmıştım 128gb ve kasa kapağıda kapanınca sabitlendi ve düzgün çalışıyor.

Önümüzdeki aylarda projem 1TB SSD ihtiyacım var onu alacağım ve mSata 256gb SSD de alarak diğer yuvada deneyeceğim.

Bu arada ben Windows 8.1 Pro dan Windows 10 Pro ya geçiş yaptım ve herhangi bir kapat-aç işleminde sorun yaşamadım. Hatta pil kullanımı ve oyun performansı nedense biraz daha iyi oldu nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

Aynı problem bende de vardı kurtarma kısmından bu bilgisayarı sıfırla dedim yalnızca C kısmına uyguladım yani dosyalarımı korudum ve problem çözüldü. Üstelik sağ tıkın yavaş açılması gibi bazı problemlerim de düzeldi. Kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Zaten 25-30 dk sürüyor.

hocam tek kelime ile kusursuz çözüm :) tüm problemler gitti. DELL VOSTRO 5470 KULLANICILARINA DUYURULUR

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    hocam bildiklerimi cevaplayayım.

1- 240 SANDISK ULTRA II ... windows açılma hızı (parmak izi şifresi ile programların açılması dahil) 8-10 sn. pdf-word tarzı dosyalar en geç 2-3 sn gördüm. o anki çalışma koşullarına bağlı olabilir bilmiyorum...

2- kaldırır ama bazı kullanıcılar ssd den sonra keşke ram almasaydım diyorlar.. bilmiyorum çünkü daha ben almadım

3- bilmiyorum. ama ayrı ayrı takılabiliyor. BU ARADA DİKKAT!!1 ALACAĞINIZ RAM HALF SIZE YANİ MİNİ MSATA OLMALIDIR. NORMALA MSATA'NIN YARIM BOYUTLU OLANI.

örnek mini msata

• nseiken kullanıcısına yanıt
    [Kunye=]teşekkür ederim tüm güncellemeler tam ama yine kapanmıyordu.. sadece c yi tekrar kur dedim ve kurdum... çözüm bana ait değil @
    İtakeİt
    'in çözümü ...... herşey on numara şu an :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirahur -- 1 Mart 2016; 18:06:15 >
  • Merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce aldığım Vostro 5470'e SSD takmaya karar verdim ve linkteki Sandisk Ultra II SSD'yi taktım. Şunu diyebilirim ki inanılmaz derecede hızda artış yaşadım. SSD düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-480gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-480g-g25-p-BD801663
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Ben 1 seneden uzun bir vakittir kullanıyorum. Bugüne kadar zamanıma yazık etmişim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.