Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ebrar Eksen bilgisayar gibi Kurumsal cihazlar satan yerlerde bulabilirsiniz.
    En son baktığımda Vatan Teknosa Bimeks Mediamarkt gibi son kullanıcı bireysel ürün satan yerlerde yoktu.
    Vostro serisi HP Probooklar gibi kurumsal ürünlerdendir.

Yazdığım firmalarda Ebrar ve Eksende inceleme şansınız olabilir.

İncelik olarak evet ultrabook standartlarında ince ağırlık ise Lenovo Yoga Pro 2 13" ile hemen hemen aynı.

Ben çok memnunum kamerasını bilmiyorum hiç kullanmadım.
    3 adet usb 3.0 var. solda 2 sağda 1 adet
    solda en diptekinin cihaz kapalı iken şarj özelliği var.

Bende i5 li 2gb nvidia ekran kartlı model var ve oyunda oynanabiliyor. ama evet HD4400 ile Full hd filmlerde sıkıntı yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkmon

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

selamlar,
    n11 indirimleri ile
    http://www.n11.com/dell-5470-s03f45c-i3-4030u-19ghz-4gb-500gb-14-inc-linux-P49432299

burdan 200tl daha indirimle alabiliyorum.

cunku 15,6 inch istemiyorum.. 13,3 veya 14 olmalı.

memnun musunuz?

Bu arada bu ultrabook mudur? hatta daha kısacası : fiilen nerde görebilirim bunu? vatan teknosa vb gibi yerlerde?

Mediamarkt ta olmasi lazim gidip gorebilirsiniz.
    Ultrabook modelide var lakin ultrabook degil ultrabook modeliyle bu modeller arasinda ne fark var derseniz tek fark ssd degil hdd olmasi. Ben hala memnunum ses ile isim olmamasi nedeniyle idare ediyoruz kendisiyle sesle isim oldugunda zaten kulaklik kullaniyorum genelde zaten :)

hocam sesde kronik problem mi var?

• Dell sitesinden gelen ses sürücüsünde seste cızırtı oluyor ben başka bir siteden ses sürücüsünü güncelledim sıkıntı kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkmon

quote:

selamlar,
    n11 indirimleri ile
    http://www.n11.com/dell-5470-s03f45c-i3-4030u-19ghz-4gb-500gb-14-inc-linux-P49432299

burdan 200tl daha indirimle alabiliyorum.

cunku 15,6 inch istemiyorum.. 13,3 veya 14 olmalı.

memnun musunuz?

Bu arada bu ultrabook mudur? hatta daha kısacası : fiilen nerde görebilirim bunu? vatan teknosa vb gibi yerlerde?

Mediamarkt ta olmasi lazim gidip gorebilirsiniz.
    Ultrabook modelide var lakin ultrabook degil ultrabook modeliyle bu modeller arasinda ne fark var derseniz tek fark ssd degil hdd olmasi. Ben hala memnunum ses ile isim olmamasi nedeniyle idare ediyoruz kendisiyle sesle isim oldugunda zaten kulaklik kullaniyorum genelde zaten :)

hocam sesde kronik problem mi var?

Hocam be HP nin beatsauduio bulunduran modeliyle yan yana sesi sonuna kadar açtığınızda sesi çok az kalıyor cızırtı olayına dikkat etmedim ses seviyesi biraz az geldi sadece oda zaten normalde hoperlor kullanan birisi değilim o yuzden takılmıyorum anlamında dedim:)

• Hocam ultrabook modellerle kasasi ayni mi yani??
    Bu gidisle gormeden alicam, o kadar az 13,3 ve 14" model var ki.. Kanepede orda burda rahat olmuyor 15,6 ve dvd suruculu modeller agir ve buyuk geliyor, Su 11,6 da istemiyorum biraz büyüsün artik diye; su an kullandigim model acer 1810tz 11,6" o muthis timelinex serisine ait,, 6 yil once aldim 2gb ramli ve yanlis bilmiyorsam hd4000 var icinde.. 1000 tl ye almistim rusyadan, ne kadar az gelismis bu melez modeller 6 yildir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 5 Nisan 2015; 18:52:51 >
  • hocam peki kamerasını deneyebilir misiniz?
    hd midir, 1300x700 video cekebiliyor mu
  • quote:

hocam peki kamerasını deneyebilir misiniz?

Kendi sitesinde belirtilmiş zaten
    Kamera
    Tümleşik 720 HD (1,0 MP) kamera ve mikrofon
    http://www.dell.com/tr/p/vostro-5470/pd

Acer da intel GMA 4500 varmış tümleşik ekran kartı anakarta gömülü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 6 Nisan 2015; 0:09:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

quote:

hocam peki kamerasını deneyebilir misiniz?

Kendi sitesinde belirtilmiş zaten
    Kamera
    Tümleşik 720 HD (1,0 MP) kamera ve mikrofon
    http://www.dell.com/tr/p/vostro-5470/pd

Acer da intel GMA 4500 varmış tümleşik ekran kartı anakarta gömülü

*** hocam yazıyor tabi de onu bazı uyanıklar fotograf cozunurlugu olarak yazıyorlar
    720p yani 1mp foto cekiyor oluyor sonrasında, 640x480 yani 0,3 mp video oluyor.
    o yüzden görütüden ve video kaydetmeye kalktıgınızda anlaşılıyor.

*** Bu arada SSD takılabiliyor mu sonradan?

*** donanım olarak pahalı olmasına ragmen sırf ekran buyukulugunu 13,3 veya 14 isteyip, bir de dvdsiz hafif istedigim için, hatta bir de minimum i3 istedigim için, başka alternatif bulamıyorum?!

tabi 111 tl puan ve 111 tl kupon var.

15,6" larda daha ucuza i5 ve harici ekran kartlılar var yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 6 Nisan 2015; 11:31:07 >

• SSD takabiliyorsunuz
    içinden normal 500gb 2.5" notebook diski çıkartıp SSD takabilirsiniz.
    ek olarak bir adet half sized mSata SSD yuvası var. 128gb a kadar destekliyor o yuvada.

Ebatlar için ise kalınlığı örnek olarak göstriyorum. telefon harici cd sürücü ve harddisk 3.5" e göre kalınlık farkı resimlerde var.
     Dell Vostro 5470 alındı!

Dell Vostro 5470 alındı!

Dell Vostro 5470 alındı!

Dell Vostro 5470 alındı!

• hocam aldım bunu
    111 tl puan ve 111 tl kupon kullandım.

kargoda su an ve şu an ürün tükenmiştir yazıyor.
    iyi kaçırmadım diye düşünüyordum ama son kalan ürün oldugundan da kıllandım, iadeler filan oluyor cunku bazen.
    aynı rüün ebrarın sitesinde de vardı ordan da kalkmış, hakkaten son ürünü almışım galiba :/

onun yerine aynı kasa ama biraz daha dusuk işlemcili hem de hd4400 yerine hd4000 olan hem de daha pahalı,
    http://www.n11.com/dell-5470-s03w45c-i3-4010u-17ghz-4gb-500gb-14-inc-windows-81-P49432412

modeli koymuslar cok ilginç.
    3 özelligi de daha geride. aynı kasa.

• Sorulara cevap veremedim cihaz suan bende degil kizarkadasimin ihtiyaci vardi bi sure onda kalacak

Son urun olabilir cidden ama paket acilmissa iade edersiniz sorun cikmaz zaten etiketli geliyor acarken etiketi yyirtiyorsunuz.

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    ilan bilgileri hatalı olabilir ancak tek farkları pahalı olanda işletim sistemi de var.
    sizinkinde linux yazıyor.
    ubuntu ile gelecek demek oluyor.
    bende freedos diye ubuntulu olarak almıştım.
  • Bilgisayarın şarj aletinin bilgisayara takılan kısmın çapını ve metal kısmın uzunluğunu ölçebilecek bir arkadaş ver mı acaba?
  • ok dir hocam ürün dün geldi,
    ebrar bilgisayardan.

son ürünü almışım, sıfır kokusu ile tertemizdi.
    ileride 500gb hdd sini çıkarıp yerine ssd de takarsam super olur ama garantiden cıkar mı bilmiyorum?
    1,55 kg
    touchpadi her touchpad gibi rahatsız.. zaten eşime aldım ben bunu ))) benim için gamerlar için forever masaüstü )))

USB flash yoktu bende ,
    http://www.n11.com/sandisk-ultra-fit-32gb-usb-30-usb-bellek-sdcz43-032g-g46-P31053864
    30 tl ye bunu aldım usb3.0'a adım atmıs olduk.

ama daha gelmediginden, 2,5" hdd ile boot ederek yukledim,, internetten murphy realise bir win7 ultimate x64 indirip.

bir ton windows guncellmeesi ve driverlar filan cıktı tüm guncellemeleri yaptım, Ayrıca "DELL driver updater" diye bir program vardı sitesinde, onu indirdim,wifi drvierını o gunncelledi mesela windows degil.
    ama mesela kamera ve parmak izi okuyucu vb driverları henuz yuklu degil ama ne windows bu eksikliği goruyor henuz ne de DELL update driver programı goruyor.. ikisi de gormuyor.
    DELL sitesinden manuel yukleyebilirim tabi ama.

özellikle şu driver için windowsun buldugunu guncelleme şu siteden şunu yukle diyeceginiz birşey var mıdır?

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    http://www.dell.com/support/home/tr/tr/trbsdt1/product-support/product/vostro-5470/drivers
    buradan driverları bulabilir en güncel seçeneklerini indirebilirsin.

Security sekmesinde yer alan sürücü parmak izi okuyucu içindir. Fakat parmak izi okuyucu pasif olarak windows oturum açmak için kullanılıyor. 8 de öyle. eğer internet sayfalarında da kullanmak isterseniz sayfa girişleri için örneğin o zaman harici yazılım bulmanız gerekebilir.
    ancak kameraya özel sürücü yazmıyor.

Cihaz windows 8 ve üstü işletim sistemleri ile kullanılması amaçlanarak üretilmiş. ki son 1 yıldır tüm bilgisayarlarda durum böyle.
    Ancak Vostro serisi kurumsal - business - seridir dolayısı ile tüm işletim sistemleri için sürücü sağlıyorlar.
    Ancak ben windows 7 hiç kurmadım. Windows 8.1 Enterprise lisansım var onu kurdum. kamera otomatik olarak çalıştı.

Ve evet ileride SSD takacak olursanız kendi diski yerine performansta artış olacaktır.
    bilgisayar açılış kapanış süreleri kısalırken programların ve windowsun yanıt verme süreside iyileşecek.

tabii performans olarak iyi sonuçlar veren ssd seçmeniz önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 10 Nisan 2015; 11:54:23 >

• @kar tanesii
    hocam latitude 3540 modeli 1.78 kg ağırlığıyla yakın bir ağırlık sunsada vostro modeli daha düşük ağırlık ve ekran kartı bulundurmasıyla öne çıkıyor.Tabi latitude modeli 15.6 " ve ağırlık farkı normal.

820 m kullanan model ise paylaştıklarınızdan 2.38 kg ve 800 gr kadar daha fazla ağırlığa sahip ben ağırlığı sorun ettiğim için (her gün istanbulun 2 yakası arasında mekik dokuyorum ) 820m ve 740m assağı ykarı aynı seviyede ekran kartları bildiğim hatırladığım kadarıyla. Seçim sizlerin ;)
  • hocam selam

fingerprint çalışmıyor nedense,
    accounttan ayarını buldum, device managerda da calııyor gorunuyor..
    ama denetim masası accounttan girince bualmıyorum diyor, hardware olarak içinde yok mu acaba? klavye üstünde goruyorum ama :/
    chiptesi securtiy driver filan sitesinden yukledim

tabi yer yer win7 otomatik update de bişiylşer bulup yukluyor.. mesela
    indtel hd drviers ki ciinde hd4400 vardı sanırım, sitesinde 2013den kalma driver var, ama winddows onu yeniledi direk.

bir de dirreak kameraya giremiyoruz degil mi? bi kamera uygulaması yok, skypedta calısıyor ok.
    win8deki gibi direk k-ameraya giriş yeri yok zaten win7de ama en azından bi uygulaması filan olabilirdi.

• bios update de var gecenay cıkmıs, yapmalı mı ki :/
  • nereye kayboldunuz ya :)

hocam win7 yi kaldırdım, win8.1 pro yukledim.
    şimdi herşey yolunda.

şarj süresi kısaymıs aslında 3 hucreli pil galiba.

Şimdi tek sorun ses, tamam ses iyi değil de, sanki subwooferı da çalışmıyor, Device managerdan deviceslara baktıgımda audio kısmında 2 hardware var;
    REaltek HD audio düzgün calısıyor gorunuyor ama orada 2. bir audio hardware daha goruyor ve soru işareti- yani uygun sürücü bulamamış görünüyor. dell sitesi veya winsows upate başka birşey bulamadı.

siz hangi audio sürücülerini yuklediniz acaba?

bu arada driver booster-2 den bahsedilmiş forumda, o uygulamayı yukledigimde anakart chipsetinden tut ekran kartına her sürücüye eski diyor zaten onu kurcalamadım daha fazla.
  • merhaba arkadaşlar ben de üründen alıcam ebrardan baktım ancak ekran kartı paylaşımlı diyor.
    2 gb harici ekran kartı yok muydu makinede?

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5470-s03f45c-notebook-pmu318900
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.