Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 alındı! (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
22
Favori
71.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5470 aldım içerisinde win8 var. Format atmak istesem tekrar nasıl kuracağım win 8i?
    recovery modu var mı ? bilenler yardımcı olabilirler mi?
  • selamlar, sarj aletinde sorun yaşıyorum. Nereden yenisini bulabilirim ya da orjinali ne kadardır bilen duyan varmı? :)
  • thrillernight T kullanıcısına yanıt
    garanti içindeyse değiştirmeleri gerekir. orijinal Dell ürünleri içinse bir site vardı konu içi arama yaparsanız bulursunuz sanırım hatırlayamadım ismini..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene ekim-kasım gibi aldığım Dell Vostro'mu ssd'den sonra ikinci kez açtım, bu sefer fan temizliği için. ama ilginçtir, biraz tozlu ve kedi bulunan bir ortama göre neredeyse hiç tozlanma yoktu. ben de biraz silip geri kapattım. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, bende Dell Vostro 5470 sahibiyim ve Ram'ini arttırmak istiyorum. Şu linkte verdiğim RAM bunun için uygunmudur ?

http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-impact-black-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-hx316ls9ib-8-p-BD304932?productId=bd304932&categoryId=47&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=pc&utm_content=cpc&utm_term=kategori-genel&wt_pc=akakce.cpc.kategori-genel.cpc&v=1.43.8

Aynı RAM'in özelliklerini gösteren döküman:
    http://www.kingston.com/datasheets/HX316LS9IB_8.pdf

Bakın amazonda biri bunun için uyumlu demiş:
    http://www.amazon.com/compatible-Dell-Vostro-5470/forum/Fx3HKU6QWC4LVUP/Tx19OXPYRVZVA8P/1/ref=cm_cd_ql_tlc_al?_encoding=UTF8&asin=B00KQCOTCM

acil cevap bekliyorum sizlerden, indirimi kaçırmadan alayım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedius -- 29 Temmuz 2015; 23:21:17 >

• Uygundur, 1.35v ile çalışıyor yazılmış :) @ahmedius

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 Sorunsuz çalışıyor.
    Driverları kendisi otomatik olarak güncelliyor. sadece 1 driver'ı bulamadı oda intel chipsetle alakalıdır diye düşünüyorum. Seste muazzam bir artış var.
    Bilginize...
  • arkadaşlar bir konuda büyük sıkıntı yaşıyorum.. w10 a güncelledim. biosu güncelledim. fakat bilgisayarı ilk açarken windows simgesi gözüküyor. tık kapanıyor. daha sonra tekrar power butonuna basıyorum sonra windows sorunsuz açılıyor nedeni nedir sizce?
  • Temiz kurulum yapın biosu da fabrika ayarlarına döndürün düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dell vostro 5470 saibiyim , win10 kurdum sorunsuz...satmak istiyorum almak isteyen olursa irtibata geçebilir benimle...garantisi devam ediyor herhangi bir sorunu...vs...yoktur..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzihh

Temiz kurulum yapın biosu da fabrika ayarlarına döndürün düzelecektir.

dosyaları yedekleyip , format atıp , kurulumu direkt usb (iso) den yapmıştım. temiz kurulum bu bildiğim kadarı ile . biosu eski biosa geri getirme imkanım varmı .. çünkü load optimal defaults işe yaramıyor..
  • Hafif bir bilgisayar arayışı içindeyken,tesadüfen forumu gördüm ve Dell Vostro ilgimi çekti. Birkaç farklı markayı inceledim fakat Dell 5470 hakkında fazlaca bilgi bulamadığım için,buraya yazmaya karar verdim. Aşağıdaki sorularıma bu bilgisayarı uzunca bir süreden beri kullananlardan cevap rica ediyorum.
    1-Bu bilgisayarın net ağırlığı ne kadar? (Her yerde farklı bilgi mevcut)
    2- (Özellikle internet ve yoğun Word kullanımında) Pil ömrü tam olarak kaç saat? (Bazı yerlerde 4 saatten uzun gitmediği,bazı yerlerde 6 saati gecebildiği yazılmış.)
    3- Ekran parlaklığı nasıl? Ekran parlaklığı gözü yoruyor mu?
    4-SSD takmak istesek, takması kolay mı? SSD'nin mini SSD mi olması gerekiyor? SSD takılırsa, formatlamak gerekiyor mu?
    5-Ethernet bağlantısı ile kullananlar var mı? Ethernet bağlantısı nasıl?Kopma vs.var mı?
    6-Windows 8'li modeli almak istesek, nereden bulabiliriz? Neredeyse,baktıgım her yerde sadece freedos'lu modeli var.
    7-Freedos'a win 7 kurulabiliyor mu? Freedos'a Windows'u nasıl kurabiliriz?Internetten windows orijinal versiyon yüklenebilir mi,yoksa orijinal yazılımı mı satın alınmalıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: passero

Hafif bir bilgisayar arayışı içindeyken,tesadüfen forumu gördüm ve Dell Vostro ilgimi çekti. Birkaç farklı markayı inceledim fakat Dell 5470 hakkında fazlaca bilgi bulamadığım için,buraya yazmaya karar verdim. Aşağıdaki sorularıma bu bilgisayarı uzunca bir süreden beri kullananlardan cevap rica ediyorum.
    1-Bu bilgisayarın net ağırlığı ne kadar? (Her yerde farklı bilgi mevcut)
    2- (Özellikle internet ve yoğun Word kullanımında) Pil ömrü tam olarak kaç saat? (Bazı yerlerde 4 saatten uzun gitmediği,bazı yerlerde 6 saati gecebildiği yazılmış.)
    3- Ekran parlaklığı nasıl? Ekran parlaklığı gözü yoruyor mu?
    4-SSD takmak istesek, takması kolay mı? SSD'nin mini SSD mi olması gerekiyor? SSD takılırsa, formatlamak gerekiyor mu?
    5-Ethernet bağlantısı ile kullananlar var mı? Ethernet bağlantısı nasıl?Kopma vs.var mı?
    6-Windows 8'li modeli almak istesek, nereden bulabiliriz? Neredeyse,baktıgım her yerde sadece freedos'lu modeli var.
    7-Freedos'a win 7 kurulabiliyor mu? Freedos'a Windows'u nasıl kurabiliriz?Internetten windows orijinal versiyon yüklenebilir mi,yoksa orijinal yazılımı mı satın alınmalıdır?

1-1.53 kg.
    2-5-6 saat.
    3-ekran sony vaio kalitesinde değil ama ortalamanın üzerinde bir kalitesi var.
    4-hayır mini ssd takarsanız, işletim sistemini onun üzerine kurar aynı zamanda da cihazın üzerindeki 500gb'lık diski kullanmaya da devam edebilirsiniz.mini değil normal ssd takarsanız, cihazın üzerindeki diski çıkarmak zorunda olduğunuz için o disk boşa çıkmış olur.geçmiş sayfalarda resimleriyle adım adım nasıl değiştirileceği anlatılmış.
    5-yok.
    6-pcdepo.com'da ve kliksa'da windows'lu modelinde olması lazım.
    7.cihaza win7 değil, win8 kurmanızı tavsiye ederim çünkü dell'in sitesinde cihaza en uyumlu işletim sistemi bu diye belirtilmiş.internet'den işletim sisteminin imaj dosyasını indirip bir flash belleğe atacaksınız, ondan sonra bilgisayarı bu flash disk ile başlatıp adım adım gelen ekranlardan kurulumu tamamlayacaksınız.Bence lisanslı almayın, freedos alıp üzerine kurulumu kendiniz yapın.

• arkadaşlar sadece ses için bile windows 10 yüklenir. dfx programını da kurmanızı tavsiye ederim ses yüksek ve kaliteli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahsevs -- 14 Ağustos 2015; 2:10:09 >
  • Önceki sorularıma yazılan cevaplar için teşekkürler. Birkaç kısa sorum daha olacak.
    1- Kullanmadığımız zaman,kablosuz interneti klavye üzerinden bir tuşa basarak kapatabiliyor muyuz? (uçak modu)
    2- Bu modele SSD takacak olursak,maximum ne takılabiliyor? Örneğin, 128 GB veya 256 GB takmak mümkün müdür veya HDD çıkartmadan SSD takacak olursak, en fazla ne takabiliriz?
    3- Pil için kritik şarj seviyesi nedir? Kaça düştüğü zaman bilgisayar şarj için uyarı veriyor?
    4- Son 4-5 gündür her web sitesine baktım. Neredeyse tamamında S03F45C modeli var.Bu modeldeki işlemci i3 ve Linux kurulu. Ekran kartı da paylaşımlı. Diğer 2 modelin biri Freedos'lu,diğeri ise Windows 8'li ve her ikisinde de i5 işlemci var.Muhtemelen bunlardan her ikisinde veya sadece birinde ekran kartı da paylaşımsız.
    S03F45C modeli ile diğerleri arasında işlemci,kalite bakımından fark var mı? Linux 'lu modeli alacak olsam, windows 8'i nasıl yükleyeceğim?Bana Linux'lu model sanki daha düşük özelliklere sahip gibi geldi.
    5-Dellmarket.com diye bir site var.Buradan alışveriş yapan oldu mu? Güvenilir bir yer midir?

• 1-evet
    2-mümkün, sınır yok.
    3-%15'de uyarı vermeye başlaması lazım.
    4-tek fark birinde i3 işlemci diğerinde i5 ve birinde ekran kartı paylaşımlı diğerinde değil.eğer oyun falan oynamayacaksanız sadece internet vs için alıyorsanız laptopu s03f45c li model işinizi görür.kasaları hepsinin aynı.linuxlu veya windowslu olmasının hiç bir önemi yok, her modelin linuxlu ve windowslu iki versiyonu var.linuxlu alınki fazla para vermeyin.yukarıda nasıl windows kuracağınızı açıkladım.
    5.ben pcdepo.com'dan satın aldım.o siteyi ilk defa duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: passero

Önceki sorularıma yazılan cevaplar için teşekkürler. Birkaç kısa sorum daha olacak.
    1- Kullanmadığımız zaman,kablosuz interneti klavye üzerinden bir tuşa basarak kapatabiliyor muyuz? (uçak modu)
    2- Bu modele SSD takacak olursak,maximum ne takılabiliyor? Örneğin, 128 GB veya 256 GB takmak mümkün müdür veya HDD çıkartmadan SSD takacak olursak, en fazla ne takabiliriz?
    3- Pil için kritik şarj seviyesi nedir? Kaça düştüğü zaman bilgisayar şarj için uyarı veriyor?
    4- Son 4-5 gündür her web sitesine baktım. Neredeyse tamamında S03F45C modeli var.Bu modeldeki işlemci i3 ve Linux kurulu. Ekran kartı da paylaşımlı. Diğer 2 modelin biri Freedos'lu,diğeri ise Windows 8'li ve her ikisinde de i5 işlemci var.Muhtemelen bunlardan her ikisinde veya sadece birinde ekran kartı da paylaşımsız.
    S03F45C modeli ile diğerleri arasında işlemci,kalite bakımından fark var mı? Linux 'lu modeli alacak olsam, windows 8'i nasıl yükleyeceğim?Bana Linux'lu model sanki daha düşük özelliklere sahip gibi geldi.
    5-Dellmarket.com diye bir site var.Buradan alışveriş yapan oldu mu? Güvenilir bir yer midir?

1- Elbette bu mümkün hatta alacağınız tüm cihazlarda klavye üzerinden olmasa dahi uçak modunu windows üzerinden açıp kapatabilirsiniz. (Win 8 için)
    2- SSD takacaksanız HDD yi çıkartmanız lazım HDD yi çıkartmadan SSD takmak isterseniz ssd nin performansından ufak bir fire vermeniz + bir miktar daha fazla para harcamanız+ Yurt dışından parçayı getirmelisiniz şayet yurt içi piyasasında bizim cihaza göre mini msata ssd bulunmuyor.Yani en iyisi bu işi aklınızdan çıkartın. HDD yi çıkartarak istediğiniz SSD yi takabilirsiniz. İsterseniz 960 GB corsair neutron xt lerden takabilirsiniz. yani hdd yi çıkarttığınızda depolama alanınızı sınırlicak tek şey cebinizdeki para malesefki şimdilik.
    3- Pil kritik şarz seviyesi sizin ayarınıza bağlı. Genel olarak tüm cihazlarda %7 de bataryayı tam olarak boşaltıp zaten bir kaç kez olan tam boşaltma hakkımızı kullanmayın düye kapatır.Siz isterseniz bunu %0 yada %35 lere hatta% 90 lara çekebilirsiniz. Anlayacağınız bu size bağlı.
    4- 03 kodlu arkadaş i3 işlemcisi barındırmakta. İşlem gücüde bir miktar düşük sizin işinizi görüp görmiyeceğine siz karar vermelisiniz. Fakat i5 işlemcili modellerde linux veya windows olması donanımsal olarak bir fark oluşturmuyor. aynı işlemci ekran kartı ram kasa ve donanımları içeriyor ve tek farkı windows işletim sistemine extra ücret ödemiyıorsunuz.(Eğer elinizde yoksa ve alabiliyorsanız orjinal yazılım kullanın windowslu sürümü alınız.)Linux te windows gibi bir işletim sistemi siz isterseniz format atarak windows yükleyebilirsiniz.
    5-Bilgim yok site hakkında.

• Genel anlamda bilgi sahibi oldum sayılır. Linux içeren modelle Win 8 kurulu model arasında işlemci farkı var.
    1-Linux yüklü modeli alıp, Win 8 yüklemek istersem, Win 8 otomatik olarak kuruluyor mu? Kısacası, Linux'u kendisi siliyor mu yoksa önce Linux'u silip sonra mı Win 8 yükleyeceğim?
    2-Bu kurulum olayı şöyle midir: Lisanslı bir Win 8'i bir USB belleğe kopyalayıp,bunu yeni bilgisayara takıp kurulumu başlatmak.Bu arada, lisanslı Win8 64 bitlik mi olmalı?
    3-Diyelim ki, bilgisayar %98 dolu olsun. %15 şarj seviyesine ne kadar sürede iniyor? Yoğun internet ve bilgisayar kullanımında, bilgisayarda ısınma ve fan çalışma sesi oluyor mu?
  • Arkadaşlar aileye 2. bilgisayarı katıyoruz galiba.
    Pederin iş yeri için de Dell Vostro 5470 almaya karar verdik.
    i5 li birebir aynı model piyasada sıfırı pek bulunmuyor olanlarda fiyat olarak doılar kurundan dolayı olsa gerek uçmuş baya.
    2. el olarak araştırıyorum şu aralar.
  • Arkadaşlar araştırmalar bitti. Pedere 1000TL ye 2. el i3 işlemcili modelden aldık birde SSD taktım 120gb lık. Canavar oldu makina iş ile ilgili yazılımları harika çalıştırıyor.
    Vostro 5470 ten şaşmamak lazım demek ki.
    Üretilmiş olsa kendime i7 li versiyonunu muhakkak alırdım.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.