Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Dell xps 502 veya Asus N53SN-SZ182v üzerinde yoğunlastım. İki bilgisayarı incelediğimde çok büyük bir fark göremedim. Ekran kartları farklı, işlemcileri ise aynı sanırım. Fiyat farkı da epey var. Oyun da oynarım en azından yeni oyunları denemek isterim. Muhendislik egitiminde de kullanacağım. İki makine hakkında fikri olan arkadasların görüşlerini ve tavsiyelerini öğrenmek isterim. Eğer farklı bir öneriniz varsa ona da açığım.
asus guzel ama Dell i bilmiyorum ama
quote:
Orijinalden alıntı: veto1214
asus guzel ama Dell i bilmiyorum ama
Bluray okuması avantaj fakat ekran kartı aklıma takıldı. Hangisi daha iyi bilmiyorum. O kadar fiyat farkı fark eder mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: difdenk
Bluray okuması avantaj fakat ekran kartı aklıma takıldı. Hangisi daha iyi bilmiyorum. O kadar fiyat farkı fark eder mi ?
Alıntıları Göster
asusun ekran kartı daha bisüt modeli full hd de bazı yeni oyunlarada takılmalar yaşanabilir genel itibariyle iyi bunlardan asusu öneririm size ekran kart özelliklerine oyun fps lerine burdan bakabilirsiniz.http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.htmlhttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-550M.42264.0.html
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
asusun ekran kartı daha bisüt modeli full hd de bazı yeni oyunlarada takılmalar yaşanabilir genel itibariyle iyi bunlardan asusu öneririm size ekran kart özelliklerine oyun fps lerine burdan bakabilirsiniz.http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.htmlhttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-550M.42264.0.html
asusun ekran kartı bir parça daha iyi gözüksede , dell daha kaliteli ve sorunsuz bir cihaz.ayrıca garanti içi yerinde servis hizmeti başka firmaların sunamadığı , çok önemli bir özellik.asusta , çokça ses arızası ve klavye esnemesi sorunları yaşanıyor.buna birde dell de blu-ray olmasını eklerseniz 300 tl fazla verip delli almak uygun olacaktır
asusun ekran kartı bir parça daha iyi gözüksede , dell daha kaliteli ve sorunsuz bir cihaz.ayrıca garanti içi yerinde servis hizmeti başka firmaların sunamadığı , çok önemli bir özellik.asusta , çokça ses arızası ve klavye esnemesi sorunları yaşanıyor.buna birde dell de blu-ray olmasını eklerseniz 300 tl fazla verip delli almak uygun olacaktır
**** çıkan yerlere , iki sözcük arasında boşluk bırakmadan pc depo yazınız
quote:
Orijinalden alıntı: cce
**** çıkan yerlere , iki sözcük arasında boşluk bırakmadan pc depo yazınız
Alıntıları Göster
yöneticiler görmüyor heralde bu siteden çok öneri var fiyatları makul seviyede reklam olmadığı zaman yıldızladılar şimdireklam var yine yıldızlı:))
Peki lenovonun y570 modeline ne dersiniz ? Ben baktigimda ekran karti gt 555m gozukuyor ve sanirim bu daha iyi bir kart. Fiyati da makul. Acaba lenovo guvenilir mi ? Nasil bir markadir ? Bu 3 pc arasnda siz hangisini secerdiniz ? Ayrica okuduklarima gore asusun cozunurlugunun yuksek olmasi oyunlar icin ayni zamanda bir dejavantaj.
quote:
Peki lenovonun y570 modeline ne dersiniz ? Ben baktigimda ekran karti gt 555m gozukuyor ve sanirim bu daha iyi bir kart. Fiyati da makul. Acaba lenovo guvenilir mi ? Nasil bir markadir ? Bu 3 pc arasnda siz hangisini secerdiniz ? Ayrica okuduklarima gore asusun cozunurlugunun yuksek olmasi oyunlar icin ayni zamanda bir dejavantaj.
y570 güzel ekran kartı hp nin 6770 seviyesinde kart almanı öneririm asus oyunların yenilerinde full hd de kasmalar olabilir ufak tefek onun dışında sıkıntı olmaz lenovo güzel alabilirsin
quote:
lenovalar guzel bence
quote:
Orijinalden alıntı: veto1214
quote:
lenovalar guzel bence
Alıntıları Göster
Lenovonun ekran kartı daha iyi diyorlar fakat lenovonunki 1gb asusunki 2gb. Bu fark nelere yol açar bilgilendirir misiniz ?
quote:
Lenovonun ekran kartı daha iyi diyorlar fakat lenovonunki 1gb asusunki 2gb. Bu fark nelere yol açar bilgilendirir misiniz ?
Alıntıları Göster
Hiçbir şeye yol açmaz. 1 GB bellek gerektiğinde sistem belleğini kullanarak 2 GB veya daha fazla miktara ulaşabilir.
1 GB bellek gerektiren oyun bile yok zaten o çözünürlükte.
quote:
Orijinalden alıntı: Ersin Özbükey
Hiçbir şeye yol açmaz. 1 GB bellek gerektiğinde sistem belleğini kullanarak 2 GB veya daha fazla miktara ulaşabilir.
1 GB bellek gerektiren oyun bile yok zaten o çözünürlükte.
Alıntıları Göster
O zaman siz bu üç modelden ( asus n53sn dell xps 502 ve lenovo y570) hangisini önerirsiniz ?
quote:
O zaman siz bu üç modelden ( asus n53sn dell xps 502 ve lenovo y570) hangisini önerirsiniz ?
Alıntıları Göster
paylaşımlı sistemden yiyor fazla bi artısı olmaz 2gb dediğine bakma sen lenovo yu alıver:))
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
paylaşımlı sistemden yiyor fazla bi artısı olmaz 2gb dediğine bakma sen lenovo yu alıver:))
Alıntıları Göster
lenovo teknik servisinde sorun yaşar mıyım sizce
quote:
lenovo teknik servisinde sorun yaşar mıyım sizce
Alıntıları Göster
N53SN-SZ129V ye baktın mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Katates Pızartması
N53SN-SZ129V ye baktın mı?
Alıntıları Göster
Baktım. Lenovo daha iyi gözüküyor sanki ? Sizce de öyle değil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: vercenik53
GT550M paylaşımlı değil.
quote:
quote:
GT550M paylaşımlı değil.
Paylaşımlı olup olmaması ne farkeder ? Yukarıda bir arkadas 1gb ram yeter demişti.
quote:
quote:
quote:
GT550M paylaşımlı değil.
Paylaşımlı olup olmaması ne farkeder ? Yukarıda bir arkadas 1gb ram yeter demişti.
Paylaşımlı olursa ramden kullanır gerektiğinde. Ben sana sz129v yi öneririm.