Şimdi Ara

delphi ile pararlel port kullanımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a üstatlar bir çok sitede bir çok örnek inceledem en basit üc satırlık koddan onlarca compenette kadar.

benim tek istediğim windows 7 64 bit altında çalışan çok basit paralel port örneği

sadece 4 ledi istediğim gibi yapıp söndürmem yeter.

• şimdi bahsettiğin dilde paralel port uygulaması nasıl olur bilmem ama olay şu:

senin gibi paralel port programlama üzerine calısmıtım lisede. paralel porttan 7 segment display'de rakamlar falan gösteriyordum vb6'da yazmıştım.

ama sonra mikroişlemci bilgimin gelişmesiyle ve paralel portun pek güzel bişey olmadığını anlamamla birlikte seri porta yöneldim.

şimdi eğer bilgisayarın portları , usb vs. ile bişeyler kontrol etmen gerekiyorsa elektronik öğrenmen lazım.

bunları yazınca sana göre belki çok uçlarda konuştuğumu fark ettim. neyse;

geçen aylarda çektiğim seri portla led yakma örneği videosu. aslında sen videoda ki simülasyon programını bile ilk defa duyuyuorsundur muhtemelen bundan dolayı elektronik progralama(gömülü sistem) alanında ilerlemek istiyorsan elektroniğini geliştirmen lazım.

video:

https://www.youtube.com/watch?v=_wnP_vT88Us

önerim: proteus la iligli türkçe kaynaklar mevcut. ayrıca ccs c ile ilgili türkçe kitaplarda mevcut.
    başarılar.

• ben en basit yoldan işimi görmek istiyorum
    vb6 delphi 2006 yi çok iyi kullanıyordum. dokuz eylül üni 2008 mezunum. seri portta hiç ısınamadım.
    yapmak istediğim şey ise sadece paralel porttan roleyi açıp kapatmak ve bu şelide harici devreyi kontrol edeceğim.

şu anda kendi sesimle bilgisayara istediğim her şeyi yaptırabiliyorum

http://www.youtube.com/watch?v=nbazX7nZkbc

benim istediğim ise basit bir paralel port 4 role ile 4 farklı cihazı kontrol etmek. lamba kapı otomatı vs.vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamiismail -- 18 Eylül 2013; 20:10:41 >
  • {engineer} kullanıcısına yanıt
    guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delphi mi kaldı, paralel port kullanan bilgisayar mı kaldı. Kaçıncı yüzyıldayız yahu. Seni kınıyorum
  • bu seri port paralel port nedir. çok kulanılıyormu veya kullanm alanlari nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: delifisekk

bu seri port paralel port nedir. çok kulanılıyormu veya kullanm alanlari nelerdir ?

kasanın arkasında ki iki çıkış kullanılarak harici devre yada aygıtları yonetmek kullanmak programlamak için kullanılır. paralel port biraz daha eski teknoloji sayılır ve genelde paralel port cıkışına yazıcı bağlanır. kasanın arkasındaki pembe renkli çıkış. seri port biraz daha gelişmiş ve amaçlı kullanılır 15 pin çıkışlıdır paralel port ise 25 pin. ama bir çok kişi varlığından bile haberi yoktur cünkü hiçbir zaman işi düşmemiştir.

gelelim benim soruma yardım edecek biri yok mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.