Şimdi Ara

Delta varyantına yakalananlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
5.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

Farkını yazmanı unutmuşum. 2 doz sinovacta olsan 2 doz biontech te olsan hasta yapabiliyor. Ayrıca çocuklarımızı da hasta ediyor (orijinal virüs bu kadar değildi). 3 çocuğumda delta varyantına yakalandı ve ağır geçirdiler/geçiriyorlar.

Alıntıları Göster

Delta varyantına karşı, Sinovac'ın etkisi Biontech'e göre bariz düşük. Normalde Sinovac yaptırmayı düşünüyordum. Bu bilgiyi öğrendikten sonra Biontech oldum. Ayrıca iki doz arası bekleme süresi ne kadar artarsa o kadar antikor üretimi de artıyormuş ama bizde çoğu kişi 3 hafta sonrası randevular açılır açılmaz ikinci dozu vuruluyor. 3 hafta ile 7-8 hafta bekleyenlerin arasında antikor oranı 1'e 1.6 imiş. Tabi MHRS 7-8 haftaya izin vermiyor. En fazla 5 hafta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

kendi kendini çürütmüşsün be birader. hem çip takılacak haberi paylaşmışsın hem de aşı da çip var diye savunuyorsun. aşı da çip varsa bir daha ne diye açık açık çip takacağız diye söylüyorlar? demek ki komplo teorisi falan yok. adamlar çip takmak istiyorsa bak ne güzel haberini bile yapmışlar böyle bir çip ürettik diye. ister taktırırsın ister taktırmazsın.

Sallama, aşıda çip var diye nerede yazmışım?

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Merak ediyorum, yan etkileri olabilen aşıyı daha ne kadar olmaya devam edeceksiniz? Kafanızda bir rakam var mı? 3. ve 4. aşılar benim için son olur diyebiliyor musunuz yoksa 6 ayda bir düzenli olarak yeni çıkacak aşılardan olurum, aşı üreticilerinin sorumluluk almaması da umurumda değil mi diyorsunuz?

• Kelise kullanıcısına yanıt
    Hacı, mesajında dediğin şeyi kendin yapmışsın :) Bu arada soru sana sorulmadı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    6 ay da değil 5 ay. İsrail, bakım aşısını 5 aya indirdi. Birkaç gün önce İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile görüşen Joe Biden bakım peryodunu 5 aya indirmeyi düşündüğünü söyledi. Bakın bilgisi burada :)

Delta varyantına yakalananlar

• 1. doz aşı oldum (sinovac) bundan yaklaşık 1 sene öncede ilk çıkan virüse yakalanmıştım şimdi de deltaya yakalandığımı düşünüyorum YHT'de kaptım sanırım ancak hafif atlatıyorum boğazda hafif bir şişkinlik , burunda hafif bir akıntı var ve arasıra da öksürük oluyor, İlk çıkana da yakalanmıştım delta kesinlike ilkine göre daha az etkiliyor aynı nezle gibi düşünün , ilk çıkan virüs daha güçlüydü kesinlikle eklem ve kas ağrısı baş ağrısı , tat ve koku kaybı vs gibi daha güçlü etkileri olmuştu... sonuç olarak benim burdan çıkarımım virüs muıtasyona uğradıkça gücü zayıflıyor , hiç öyle medyada anlatıldığı gibi güçlü değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: nucro

Merak ediyorum, yan etkileri olabilen aşıyı daha ne kadar olmaya devam edeceksiniz? Kafanızda bir rakam var mı? 3. ve 4. aşılar benim için son olur diyebiliyor musunuz yoksa 6 ayda bir düzenli olarak yeni çıkacak aşılardan olurum, aşı üreticilerinin sorumluluk almaması da umurumda değil mi diyorsunuz?

Sizi ilgilendirmeyen bir şeyi merak etmek anlamsız. Kısıtlamalar arttığında ne yapacaksınız onu merak edin bence :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kısıtlamalar artıyor evet ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Ben ileride çocuklarıma özgürlükleri için mücadele ettiğimi anlatacağım. Bir kısım insan gibi TV'de anlatılanları sünger gibi çekmediğimi, bu ülkenin özgürlüklerini ayaklar altına alacak sistemler inşa edilirken koyun gibi süreye takılmadığımı ve savaştığımı anlatıcam.

Siz HES kodu ( istediğini eve kapatma gücü) kullanmaya, devamlı aşılanmaya ve bu olanların sağlığınız için olduğuna inanmaya devam edin..

Delta varyantına yakalananlarFOX Haberyoutube
    Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı'nın HES kodu bir anda alarm verdi... 26 Mart 2021 Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber bülteni yayında hemen izle! FOX Türkiye Resmi Web Sitesi: https://www.fox.com.tr FOX Haber’e abone olmak için: https://bit.ly/2EML99S Günün en sıcak ve çarpıcı gelişmelerini bulabileceğiniz; güvenilir, tarafsız ve kaliteli haberin adresi FOX Ana Haber; deneyimli gazeteci Selçuk Tepeli'nin sunumuyla izleyicileriyle buluşuyor. Sıradanlaşmış bültenlerden çok daha farklı, interaktif bir sunum ile izleyiciye aktarılan FOX Ana Haber, her gün 19.00'da FOX'ta! Daha fazla video için abone olun: https://www.youtube.com/FOXHaber Bizi sosyal medyadan takip edin: Facebook: https://www.facebook.com/foxhaber Twitter: http://www.twitter.com/FOXhaber Instagram: https://www.instagram.com/FOXhaber/ Podcast: https://anchor.fm/fox-haber
    https://www.youtube.com/watch?v=O-VgJGhiuH8&t=1s
  • quote:

Kısıtlamalar artıyor evet ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Ben ileride çocuklarıma özgürlükleri için mücadele ettiğimi anlatacağım. Bir kısım insan gibi TV'de anlatılanları sünger gibi çekmediğimi, bu ülkenin özgürlüklerini ayaklar altına alacak sistemler inşa edilirken koyun gibi süreye takılmadığımı ve savaştığımı anlatıcam.

Siz HES kodu ( istediğini eve kapatma gücü) kullanmaya, devamlı aşılanmaya ve bu olanların sağlığınız için olduğuna inanmaya devam edin..

FOX Haberyoutube
    Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı'nın HES kodu bir anda alarm verdi... 26 Mart 2021 Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber bülteni yayında hemen izle! FOX Türkiye Resmi Web Sitesi: https://www.fox.com.tr FOX Haber’e abone olmak için: https://bit.ly/2EML99S Günün en sıcak ve çarpıcı gelişmelerini bulabileceğiniz; güvenilir, tarafsız ve kaliteli haberin adresi FOX Ana Haber; deneyimli gazeteci Selçuk Tepeli'nin sunumuyla izleyicileriyle buluşuyor. Sıradanlaşmış bültenlerden çok daha farklı, interaktif bir sunum ile izleyiciye aktarılan FOX Ana Haber, her gün 19.00'da FOX'ta! Daha fazla video için abone olun: https://www.youtube.com/FOXHaber Bizi sosyal medyadan takip edin: Facebook: https://www.facebook.com/foxhaber Twitter: http://www.twitter.com/FOXhaber Instagram: https://www.instagram.com/FOXhaber/ Podcast: https://anchor.fm/fox-haber
    https://www.youtube.com/watch?v=O-VgJGhiuH8&t=1s
    Bana ne yapacağımı söylemenize ihtiyacım yok. Bu arada hepinizin ağzinda bir TV muhabbeti. TV'yi benim nesilden pek izleyen yok. Ben de hiç izlemiyorum. Siz izliyor musunuz? Neler anlatıldığını bildiğinize göre izliyor gibisiniz? :)

Bu arada insanların neler yaptığı da umrumda değil. Ben gelenek göreneklerin bile çoğunu saçma bulup uymayan tipte bir insanım. İnsanların hakkımda ne düşündüğü de umrumda olmaz genelde. Yani benim hakkımda hiçbir şey bilmediğiniz için argümanlarınızın altının bomboş olduğunu söyleyebilirim.

Aşıyı da uzunca bir süre araştırarak oldum. Araştırmalarim da paintle görsel üzerine yazı yazılmış içerikler değil. TV hiç değil. Ali oldu bir hiçbir şey olmadi ya da Ayşe Teyze aşı oldu 1 haftaya kalmadı öldü de demedim. Şuana kadar ki gözlemlenmiş yan etkilerini tamamıyla bilerek oldum. Uzun vadede yan etkileri ne olacak tabi ki bilmiyorum ama risk alıp oldum. Evet bu riski almak zor oldu fakat aşı olmamanın riskinin daha fazla olduğunu fark edince yapacak bir şey kalmadı.

Aşı olmak istemeyenleri yani sizi anlıyorum. Aşı olup olmamanız da umrumda değil açıkçası. Ben de bir süre aşı olmak istemedim. Daha yeni oldum denebilir ama kendinizi aydın, büyük resmi görmüş ve inandığıniz şeyden kesinlikle eminmişsiniz gibi konuşmayı bıraksaniz artık diyorum. Aşının uzun vadede yan etkilerinin olmayacağindan emin olanlardan farkıniz kalmıyor, emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

1. doz aşı oldum (sinovac) bundan yaklaşık 1 sene öncede ilk çıkan virüse yakalanmıştım şimdi de deltaya yakalandığımı düşünüyorum YHT'de kaptım sanırım ancak hafif atlatıyorum boğazda hafif bir şişkinlik , burunda hafif bir akıntı var ve arasıra da öksürük oluyor, İlk çıkana da yakalanmıştım delta kesinlike ilkine göre daha az etkiliyor aynı nezle gibi düşünün , ilk çıkan virüs daha güçlüydü kesinlikle eklem ve kas ağrısı baş ağrısı , tat ve koku kaybı vs gibi daha güçlü etkileri olmuştu... sonuç olarak benim burdan çıkarımım virüs muıtasyona uğradıkça gücü zayıflıyor , hiç öyle medyada anlatıldığı gibi güçlü değil .

alakası yok hocam yanlış bilgi vermeyin geçen sene 30 kişi ölüyordu günde şimdi delta var 300 300 insanlar ölüyor çok öldürücü delta sizin koruyan geçmişte geçirdiğiniz virüs olmuş birde neden tek doz olmuştunuz 2.dozu olmadınız

Dostum, "aşı oldum" diyorsun ancak olduğun o şey plasebo sıvısı da olabilir.

Onun gerçek aşı olduğunu kanıtlayabilir misin?

Örnek amaçlı beyin fırtınası yapalım biraz:

Padişaha verilen yiyecek içecekleri padişahtan önce bir kontrolör yer içermiş. İçinde bilerek veya bilmeyerek padişahı etkiyecek bir madde olup olmadığını kontrol amaçlı. Pek doğal olarak, aşıda böyle bi kontrol yolu izleyemeyiz. Bu yalnızca bir örnekti.

Trafikte polis alkol kontrolü yaparken üflenecek boru ambalaj içindedir. Nedeni daha önce başkasının ağzını değmediği temiz boru olduğunu kanıtlamak içindir. Polis, sürücünün gözü önünde o ambalajı açar. Bu da yalnızca bir örnekti.

Buradaki örnekler gibi, yapılan aşı gerçek covid aşısı mı, plasebo mu, bunu gösteren, kişini.n gözü onunde yapılacak bir test aşaması olmalı.

Örnegin aşı tüpü 5 ml ise, örneğin onu 6 ml yapıp 1ml'sini bir kontrol şırıngasına cekip, sıvının gerçek aşı mı plasebo mu olduğunu gösteren bir test kitine uygulauarak hastanın gözü önünde test yapılabilir. Test gerektiğinde herkesin kendisinin de yapabileceği türde şeffaf bir yöntem olmalı. Test gerçek aşı sonucu veriyorsa gerçek aşı,vermiyorsa plasebo veya başkabirşeydir gibi bir degerlendirme yapılabilmeli.

Böyle birşey olmadığı için, aşı oldum dediğin şey gerçek aşı olmayabilir. Bunu aşıyı yapan sağlık personeli de bilmiyor olabilir cunku aşılar fabrikadan öyle cıkmış olabilir.

1. doz yüksek yan etki gösterdi 1 hafta süründüm, 2. doz hiç yan etkimedi"
    veya tümüyle tersi
    "1. doz hiç yan etkimedi 2. dozda 1 hafta süründüm" diyen yığınla kişi var.

aşıların arasına %40, %50 gibi bir oranda Plasebo Sıvısı dağıtılmış olabilir savı bu duruma oldukça usbilimsel bir açıklama getiriyor. Bu savı herhangi bir sekilde doğrulamaz ancak ilintili gibi görünen bir ayrıntı var: Aşı ambalajlarında prospektüs kagıdı var ancak içi boş, hiçbişe yazmıyor. Bu saçma ve bir o kadar tuhaf cunku kağıt koyuyorsun ancak üstüne bişe basmıyorsun.

Buradan çıkan sonuçla, yukardaki arkadaşa "büyük resmi görmüş ve inandığıniz şeyden kesinlikle eminmişsiniz gibi konuşuyorsunuz" dediniz ancak siz de kolunuza basılan sıvının ne olduğundan kesinlikle eminmissiniz gibi konuşuyorsunuz :)

İnsanların çoğu medyadan , TV'den alıyor bilgilerini. Siz dediğiniz gibi TV'den beslenmiyorsanız ne güzel...

Ama "kısıtlamalar arttığında ne yapacaksınız diyip gülücük koymak, profil fotoğrafına Atatürk koyan birisine yakışmadı. Siz kısıtlamalardan kaçmak için aşı olmadınız herhalde? ( gerçi bu tip aşı olan da var )

Yine de böyle bir baskıyı ve zorlamayı görüp, bu yapılanlardan mağdur olanlara manalı şekilde " siz yasaklar gelince ne yapacaksınız bunu düşünün" diye sormak, bu yapılan zulme ortak olmaktır..

Videosunu verdiğim üzere muhaliflerin veya görmek istemediklerinin HES kodunu kırmızıya alarak eve hapseden bir anlayış GELDİ. Burada... Bunun farkına varmanız için illa sizin de başınıza mı gelmesi gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Dostum, "aşı oldum" diyorsun ancak olduğun o şey plasebo sıvısı da olabilir.

Onun gerçek aşı olduğunu kanıtlayabilir misin?

Örnek amaçlı beyin fırtınası yapalım biraz:

Padişaha verilen yiyecek içecekleri padişahtan önce bir kontrolör yer içermiş. İçinde bilerek veya bilmeyerek padişahı etkiyecek bir madde olup olmadığını kontrol amaçlı. Pek doğal olarak, aşıda böyle bi kontrol yolu izleyemeyiz. Bu yalnızca bir örnekti.

Trafikte polis alkol kontrolü yaparken üflenecek boru ambalaj içindedir. Nedeni daha önce başkasının ağzını değmediği temiz boru olduğunu kanıtlamak içindir. Polis, sürücünün gözü önünde o ambalajı açar. Bu da yalnızca bir örnekti.

Buradaki örnekler gibi, yapılan aşı gerçek covid aşısı mı, plasebo mu, bunu gösteren, kişini.n gözü onunde yapılacak bir test aşaması olmalı.

Örnegin aşı tüpü 5 ml ise, örneğin onu 6 ml yapıp 1ml'sini bir kontrol şırıngasına cekip, sıvının gerçek aşı mı plasebo mu olduğunu gösteren bir test kitine uygulauarak hastanın gözü önünde test yapılabilir. Test gerektiğinde herkesin kendisinin de yapabileceği türde şeffaf bir yöntem olmalı. Test gerçek aşı sonucu veriyorsa gerçek aşı,vermiyorsa plasebo veya başkabirşeydir gibi bir degerlendirme yapılabilmeli.

Böyle birşey olmadığı için, aşı oldum dediğin şey gerçek aşı olmayabilir. Bunu aşıyı yapan sağlık personeli de bilmiyor olabilir cunku aşılar fabrikadan öyle cıkmış olabilir.

1. doz yüksek yan etki gösterdi 1 hafta süründüm, 2. doz hiç yan etkimedi"
    veya tümüyle tersi
    "1. doz hiç yan etkimedi 2. dozda 1 hafta süründüm" diyen yığınla kişi var.

aşıların arasına %40, %50 gibi bir oranda Plasebo Sıvısı dağıtılmış olabilir savı bu duruma oldukça usbilimsel bir açıklama getiriyor. Bu savı herhangi bir sekilde doğrulamaz ancak ilintili gibi görünen bir ayrıntı var: Aşı ambalajlarında prospektüs kagıdı var ancak içi boş, hiçbişe yazmıyor. Bu saçma ve bir o kadar tuhaf cunku kağıt koyuyorsun ancak üstüne bişe basmıyorsun.

Buradan çıkan sonuçla, yukardaki arkadaşa "büyük resmi görmüş ve inandığıniz şeyden kesinlikle eminmişsiniz gibi konuşuyorsunuz" dediniz ancak siz de kolunuza basılan sıvının ne olduğundan kesinlikle eminmissiniz gibi konuşuyorsunuz :)
    Bu aşamada koluma plasebo mu yoksa gerçek aşı mı vuruldu diye düşünmenin bana bir faydası olmayacak. Aksine zararı olacak. Plasebo zararsız bir sıvı olmasına rağmen psikolojik olarak hastanın gerçek aşı olduğunu zannederek bağışıklik sisteminin güçlenmesine sebep olabilir. Korku nasıl bağışıklık sistemini düşürüyorsa bu da aynı şekilde tam tersi etki gösterebilir. Ki bu oyle şehir efsanesi falan da değil.

Ayrıca dediğiniz şey mantıklı değil maalesef. Kontrol şırıngasi gibi bir şey olamaz. Zaten amaç plasebo mu yoksa gerçek aşı vuruldugunu hastanın bilmemesidir. Yani bu bir hain plan falan değil. Bu deneyin bir parçası. Çünkü faz3 çalışmaları tamamlanmamış deneysel bir aşıdan bahsediyoruz. Deneysel çalışmaların temel unsurlarindan biri de kontrol grubu dediğimiz plasebo verilen gruptur. Bir de gerçek aşı verilen deney grubu var. Mesela siz bende şu yan etki görüldü diye gittiğinizde üretici hangi gruptan olduğunuzu bilecek ve daha doğru sonuçlara ulaşacak. Çünkü tamamen psikolojik olarak, yan etkisi olacağına inandığıniz için yan etkilerine maruz kalabilirsiniz ve bu da deney sonucunun güvenirliğini olumsuz anlamda etkiler.

• quote:

İnsanların çoğu medyadan , TV'den alıyor bilgilerini. Siz dediğiniz gibi TV'den beslenmiyorsanız ne güzel...

Ama "kısıtlamalar arttığında ne yapacaksınız diyip gülücük koymak, profil fotoğrafına Atatürk koyan birisine yakışmadı. Siz kısıtlamalardan kaçmak için aşı olmadınız herhalde? ( gerçi bu tip aşı olan da var )

Yine de böyle bir baskıyı ve zorlamayı görüp, bu yapılanlardan mağdur olanlara manalı şekilde " siz yasaklar gelince ne yapacaksınız bunu düşünün" diye sormak, bu yapılan zulme ortak olmaktır..

Videosunu verdiğim üzere muhaliflerin veya görmek istemediklerinin HES kodunu kırmızıya alarak eve hapseden bir anlayış GELDİ. Burada... Bunun farkına varmanız için illa sizin de başınıza mı gelmesi gerekiyor?

Biraz yanlış anlaşılma olmuş diyelim. Ben şuana kadar aşı olmayanlara hiçbir şekilde karışmadim. Ki aşı vurulmak benim için zor bir karardı. Yani ben de deneysel bir aşı olduğundan ötürü sağlığım konusunda endişeliydim. Hâlâ da biraz endişeliyim ama yapacak bir şey yok.

O şekilde cevap vermemin sebebi aşı konusundaki tercihimi tiye alircasina cevap vermenizdi ya da niyetiniz öyle olmasa bile öyle anlaşılıyor olmanızdı. Ki ben size karismamisken sizin bana karismaniz, sorgulamaniz hoşuma gitmedi. Öyle olunca da ters cevap vermiş oldum.

• Benim karnım dayanılmaz bir şekilde ağrıyor, bilmiyorum virüsle mi alakalı. Bu gün 13.günüm ve ilk günümde de aynen böyle ağrıyordu.

• Beyler 1. doz sinovac aşımı olduktan 20-25 gün sonra koronaya yakalandım , ancak hastanaye gitmedim ama semptomları %100 korona belirtisi hatta delta belirtisi ... evden çıkmıyorum tek başımayım zaten , 2. doz aşı randevumda 3 eylül ile 10 eylül arası şimdi ben 2. doz sinovac'ı olursam herhangibir olumsuz yan etkisi olur mu ? ya da daha mı iyi olur vücudum için ?

• LittleEinstein L kullanıcısına yanıt

Bu ne olum olmayanları yazsan daha kısa sürerdi.

• sedatistan kullanıcısına yanıt
    Burada hepsi yazıyor:

https://www.diken.com.tr/cift-doz-asi-olup-covid-19a-yakalananlarin-gosterdigi-21-belirti/

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    Karın ağrısı yenilen içilen şeylerle yakından ilgili.

Bu arada ben sabah öğlen akşam kahve, bisküvi, kek, pasta, (bazen) gazoz, bira, pat cips, işlenmiş gıda türünde patates cipsleri vs bol bol yesem bile, karnım hiç ağrımıyor cunku et, süt, balık gibi temel öğeler başta olmak üzere gövdenin gereksinim duyduğu tüm besinleri alıyorum :) içtiğiniz suyun kaynağı bile önemli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 2 Eylül 2021; 15:23:39 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.