< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Delta varyantına yakalananlar (6. sayfa)
-
-
Kelimelerin kökenleri konusundaki hassasiyetinizi; siz diye hitap birine, sen diye hitap etmemeniz gerektiği konusunda da görmek isterim.quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Kanada 2022 için 35M , 2023 için 30M aşı sipariş etmiş. 2024 için de 40M aşı opsiyonel ayırttırmış. Kanadanın popülasyon 38 milyon. Bunun yarısı aşı alabilir konumdaysa, ortalama yılda 2 şer kez destek aşısı öngörülüyor demek. 3 yıl boyunca 6 doz eder.
Covid olayında bi ülkede yapılan , temel olarak her ülkede yapıldığı için Türkiye'de de ona benzer bir durum olacaktır. Dolayısıyla senin gibi aşı gönüllüleri için 2-3 temel doza ek olarak, 2024'e kadar bi 6 dozun daha seni bekliyor olacağını kestirebiiriz :)
Toplam kaç doz aşı olacağın benim için önemli. Cunku senin aşıya verdiğin her onay benim yaşamıma yasak, kısıt, engel, ek vergi vs olarak geri dönüyor :) Yoksa napayım ben senin gövdene giren sıvıyı :) şişede durduğu gibi durmuyor o sıvı :)
Bu arada "merak etmek" sözü Arapça. Türkçesi
merak etmek => ilgilenmek, düşkün olmak
Gereksiz uzatiyorsunuz. Konuyu oradan oraya taşıyorsunuz. Buna cevap versem bu sefer nereye tasiyacaksiniz kim bilir. Daha deneysel aşılarda plasebo vurulmasinin mantığını bilmiyorsunuz ama her yerde plasebodan bahsediyorsunuz. :)
Bir de benim aşı tercihimin kendinizi ilgilendirdiğini düşünüyorsunuz. 😀 Evet, dolaylı yoldan ilgilendirdiğini inkâr edemeyeceğim ama unuttuğunuz bir şey var ki bu beni ilgilendirmiyor.
Bu son cevabımdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Konu covid ve aşı, ve ben de Kanada'nın 2022-24 arasında seçimsel (opsiyonel) olanları da içeren, toplam 105 milyon covid aşı ısmarladığını ilettim. Deneysel çalışmada değil, halka yapılan covid aşılarında %50 kadarı plasebo olabilir şeklinde bir savı inceledim. Bunlar konumuzla ilgili. Cok fazla Arapça sözcük kullandığınız için ona değindim. Bu size konuyla ilgisiz geldiyse, Türkçe temel konumuzdur. Örneğin bu iletinizde de birçok Arapça sözcük kullandınız. Onlar ve Türkçe karşılıkları:
hassasiyet: duyarlılık, duyarlık
hitap: seslenme
cevap: yanıt
mantık: usbilim
bahsetmek: üzerine konuşmak
tercih: yeğ (tercih etmek: yeğlemek)
inkâr etmek: yadsımak
kelime: sözcük
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kivaancaşı oldumdu
büğün 5. günün favıra bu akşam bitecek ama artık dayanamıyorum gece kızımda nefes alamadı ambulans çagırdık devlete götürdüler sadece serum verdiler hastenede eşimde test yaptırdı oda pozitif çıktı hastede bi bakın dedim favira ve parol devam dedi bi serum dışarda ücret ile alıp bağlatamazmıyız
Alıntıları Göstermerhaba hocam durumunuz nasıl ?
-
Konuya hasta olarak yazan herkes iyileşmiştir umarım. ilaçsız geçirenlerin iyileşme süreci nasıl geçti acaba cevap yazabilecek kimse var mı?
-
ben Mart 2020, Aralık 2020 covid oldum, sonra Temmuz başı ilk doz, sonu 2. doz Biontech oldum, Ağustos 3. hafta Delta oldum.
yani aşı tam etkinleşemeden sanırım.
Şurası açık 8 ayda antikor sıfırlanıyor bende.
En sonuncusunu hafif atlattım diyebilirim, Aralık 2020 zordu. Aralık ilkinden farklıydı ve muhtemelen Deltaydı.
Hastalıktan 4-5 ay sonra bile semptom olabiliyor, sisli beyin sendromu, yorgunluk , eklem ağrısı, baş ağrısı, öksürük değil ama ciğerlerin kötü hissedilmesi vesaire.
3-5 gün eskisi gibi sağlıklıyken birden 1-2 semptom oluyor.
Şaşkınım, Bu hastalıkta gidilecek çok yol var.
-
Ben hiçbiri olmadım, corona delta lambda vs 2 yıldır hiç öksürmedim, ya da akşamları birayı fazla kaçırdığım günler dışında başağrım bile olmadı. Koku kaybı, enerji düsüklüğü vs hiç bişe olmadı ki ondan önceki 8-10 yıldır da olmadı. Doktorları da sitede bir doktor karı koca var onlar dışında yalnızca TV'de görüyorum. İlaçları işyerinde arkadaşların masasında aşıları da yine TV'de medyada görüyorum hiç ilaç & aşı almadım. Bu sağlığın bir sırrı yok. Bilgi, sistemin dışında bilgi ama, öyle bilgi olması yeterli. 1800'lerde basılmış bilim kitapları okuyorum. Biyoloji & sağlık üzerine biçok bilgiyi onlardan edindim. İlgilenenlere duyurulur. Bunları yaptığım için bana cahil, bilim düşmanı, komplocu vs denildi, hadi öyle olsun önemli değil, ancak sağlıklıyım. Sağlıktan önemlisi yaşamdan keyif almak. Life is about having fun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X