Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
36
Favori
280.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavibenim

    Merhaba:

    Şu Staub tavalar arasında sadece büyüklük farkı mı var yoksa kalite farkı var mı?

    Bir de forumda "emaye kaplama değil hakiki demir döküm olsun" denmiş..Linkini verdiğim bu tavalar, hakiki demir döküm mü oluyor?

    http://www.esse.com.tr/staub/staub-dokum-demir-grill-tava-katlanir-sap-siyah-24-cm_1235_71634
    http://www.esse.com.tr/staub/staub-dokum-demir-grill-tava-kare-siyah-26-cm_1235_71093

    Bir de yine forumda önerilen Lodge var:

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Şimdi linki verilen bu iki ürün arasından Staub mu daha iyi yoksa Lodge mi?

    Kullanım şekline göre tavanın emaye olması veya olmaması avantaj olabilir.

    Staub ürünleri emayedir. Yani sadece demir döküm değildir, kaplama vardır.
    Ürünler arasında kalite farkı yoktur ama kalınlık farkı var mıdır bilmiyorum.

    Verdiğin linkteki Lodge stokta yok.

    Staub da Lodge da hakiki demir dökümdür ama eski yıllarda kovboyların kullandığı tavaları soruyorsan onlar Lodge gibi kaplamasızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17


    quote:

    Orijinalden alıntı: mavibenim

    Merhaba:

    Şu Staub tavalar arasında sadece büyüklük farkı mı var yoksa kalite farkı var mı?

    Bir de forumda "emaye kaplama değil hakiki demir döküm olsun" denmiş..Linkini verdiğim bu tavalar, hakiki demir döküm mü oluyor?

    http://www.esse.com.tr/staub/staub-dokum-demir-grill-tava-katlanir-sap-siyah-24-cm_1235_71634
    http://www.esse.com.tr/staub/staub-dokum-demir-grill-tava-kare-siyah-26-cm_1235_71093

    Bir de yine forumda önerilen Lodge var:

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    Şimdi linki verilen bu iki ürün arasından Staub mu daha iyi yoksa Lodge mi?

    Kullanım şekline göre tavanın emaye olması veya olmaması avantaj olabilir.

    Staub ürünleri emayedir. Yani sadece demir döküm değildir, kaplama vardır.
    Ürünler arasında kalite farkı yoktur ama kalınlık farkı var mıdır bilmiyorum.

    Verdiğin linkteki Lodge stokta yok.

    Staub da Lodge da hakiki demir dökümdür ama eski yıllarda kovboyların kullandığı tavaları soruyorsan onlar Lodge gibi kaplamasızdır.

    Hocam cevabınızda başlarda "Staub ürünleri emayedir. Yani sadece demir döküm değildir, kaplama vardır." demişsiniz; daha sonra ise
    "Staub da Lodge da hakiki demir dökümdür" demişsiniz..

    Yani verdiğim linkteki ürünler emaye kaplı mı değil mi şimdi anlayamadım, kusura bakmayın..

    Bir de linkini verdiğim Lodge ürünü internet mağazasında yok ama Crateandbarrel mağazasını aradım, ellerinde olduğunu söylediler..

    ama linkteki bu ürünle:http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    şu ürünü:http://www.amazon.com/gp/product/B0000CF66W?keywords=lodge%20cast%20iron&qid=1445546099&ref_=nav_custrec_signin&s=home-garden&sr=1-8

    karşılaştırdığımızda, amazon'daki ürün çok daha iyi gibi, yanılıyor muyum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavibenim -- 19 Kasım 2015; 16:27:08 >




  • mavibenim M kullanıcısına yanıt
    Lodge >> Kaplamasız
    Staub >> Emaye

    Tavanın emaye olması hakiki demir döküm olmadığı anlamına gelmez.


    Create and Barreldaki ürün yerine Amazondaki ürünü tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • staubdaki demir döküm üzeri emaye kaplama.

    crateandbarreldaki lodgeler ise kaplamasız, ham döküm. ama seasoning işlemi yapılmış.

    bu arada ben de düzgün bir wok tava arıyorum. dökümler çok ağır. hatta çok çok ağır. bu yüzden pek kullanılabilir gelmedi. tefalin alüminyuum döküm üzeri yapışmaz kaplamaları var. titanium serisi. fikriniz var mı?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Dostum bunumu diyorsunhttp://www.tefalshop.com.tr/Tava-Tencere/Tava-Tencereler/Hard-Titanium-2-Par%C3%A7a-Tava-Seti/p/2100090477 şuan kampanyası varmış 2 tava 139tl kargo ücretide yok nasıldır acaba...
  • FUAT775 F kullanıcısına yanıt
    Seri bu. Ama 3-4 çeşidi var. Kimi 2 kat kimi 3 kat kaplama gibi. X3 ler daha pahalı. Bu linkteki x2. Ama ben wok bakıyorum. Mağazada inceledim. Gayet güzel geldi. Ama asıl amacım döküm wok almaktı. O da çok ağır dediğim gibi. Muhtemelen tefal alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Kasım 2015; 14:41:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavibenim M kullanıcısına yanıt
    Amazondaki ürün 26,5 cm Crat'da satılan 30,5 cm. Ben Crat'tan hem bunu hem de derin kapaklı ( tabanı düz ) olanı aldım ve kullanıyorum. İkisinden de memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Seri bu. Ama 3-4 çeşidi var. Kimi 2 kat kimi 3 kat kaplama gibi. X3 ler daha pahalı. Bu linkteki x2. Ama ben wok bakıyorum. Mağazada inceledim. Gayet güzel geldi. Ama asıl amacım döküm wok almaktı. O da çok ağır dediğim gibi. Muhtemelen tefal alacağım.

    Karbon çelik wok tavalara da bir bak hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 4-5 senedir Hecha 26 cm klasik döküm tava kullanıyorum, ürüne susam yağı ile seasoning işlemi yaptım, üründen çok memnum, ancak tırtıklı model döküm tavalarda aklım kaldı hep, internette biri şöyle demiş," etin tırtıklı kısımları tavaya temas ettiğinden mühürlenir ,diğer kısımları tavaya değmediğinden suyunu bırakır ve pişirme sonucunda mangal lezzeti oluşur" şu ana kadar hecha ve lava marka tavayı aynı anda kullanan ve yorum yazan görmedim, ben de bir hevesle Lava Ahşap Standlı Kare Döküm Izgara Tava yı aldım, iki tavayı da ocağa koydum, yüksek ateşte 20 dk iyice ısıttım, ısınma sonrasında Lava tavanın her bir yerine eşit ısı dağılmadığını gözlemledim, çok az zeytinyağı ile hindi göğüs etini tavalara attım, 1-2 dakika içinde Hecha daki etler tavaya homojen yapışmıştı ,3 dk bir tarafını 3 dk diğer tarafını pişirdim et eşit mühürlenmişti, etin içi suluydu ve gayet de güzel pişmişti, Lava tava da ise tek taraf 6-8 dakikada pişmişti toplamda 16 dk da Lava daki et de pişmişti.Tava yeterince sıcak değildi, orta kısımları daha sıcak, kenarlara doğru serinliyordu.

    Benim şahsi değerlendirmem Hecha döküm tava ile yaptığımız et içi sulu ve daha lezzetli ve mühürleme işlemini döküm kalitesinden dolayı daha iyi yaptığıdır, Lava döküm tava da güzel et pişiriyor ancak döküm tavanın her yerinin eşit şekilde ısınması gerekiyor, lezzet farkı da burada oluşuyor.




  • hecha markası denenebilir
  • alierdemaydogan A kullanıcısına yanıt
    Bn de 3 yıldır lava tırtıklı ve tırtıksız yuvarlak 30 cm tavaları kullanıyorum. Hiç yazdığınız şeyle karşılaşmadım. Belki kullandığınuz lavanın dikdörtgen olmasındansır. Eşit karşılştırna için her iki ürünün de şekil ebat vs açısından aynı olması gerekir.
    Bn lavada 2-3 dk ( her bir yüzünü) kadar antrekot, bınfile ya da dryaged biftek yapıyorum ve içi kırmızı, sulu, dışı ise iz iz kızarmış ve mühürlenmiş et yapıyorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Aralık 2015; 23:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Bn de 3 yıldır lava tırtıklı ve tırtıksız yuvarlak 30 cm tavaları kullanıyorum. Hiç yazdığınız şeyle karşılaşmadım. Belki kullandığınuz lavanın dikdörtgen olmasındansır. Eşit karşılştırna için her iki ürünün de şekil ebat vs açısından aynı olması gerekir.
    Bn lavada 2-3 dk ( her bir yüzünü) kadar antrekot, bınfile ya da dryaged biftek yapıyorum ve içi kırmızı, sulu, dışı ise iz iz kızarmış ve mühürlenmiş et yapıyorun.

    eti 3 dakika felan pişirdikten sonra fırına atıyormusunuz ??
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Hayır. Bn az pişmiş severim zaten. Yetiyor 2-3 dk. Annem çok pişmiş sever. Onunkini 6şar dakika pişiriyorum. Tavayı önden 15 dk harlı ateşte boş ısıtıyorum. Ve hep harlı ateşte pişiriyorum. Mutfağın hali duman oluyor, o ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrah Bey, aldığım Lava döküm tava kare şeklinde ve boyutları da büyük değil, normal boydaki herhangi bir döküm tava 20 dk yüksek ısıda ısıtıldığında etin tavaya temasında yapışması lazım, acaba farklı kalitelerde ürünleri mi var bilemiyorum, her iki tavayı da deneme şansım olduğundan bilmeyenlerle paylaşmak istedim.
  • Bn tavaya atar atmaz et yapışıyor. Ama 2-3 dk sonra maşa ile kolayca ayrılıyor.
    Bilemiyorum farklı kalitede mi? Ama bn çok memnun kaldım. Hecha da alıp karşılaştırmak isterim. Ama bn farklı olacağını sanmıyorum. Her ikisi de ham döküm üzeri tek kat emaye kaplama ürünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr
    ...Tavayı önden 15 dk harlı ateşte boş ısıtıyorum...

    hocam bende lava döküm var yakl. 5 dak. ön ısıtma yaparım ama hiç 15 dak. beklemedim şimdiye kadar, yaptığım etlerden de pek memnun kalmadım açıkçası...gerçekten farkeder mi 15 dak. beklesem?..
    ayrıca ısınma sonrası eti koymadan az önce zeytinyağı döküyorum bir miktar, direkt yağsız yapsak ızgara tadı için daha mı iyi olur?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr
    ...Tavayı önden 15 dk harlı ateşte boş ısıtıyorum...

    hocam bende lava döküm var yakl. 5 dak. ön ısıtma yaparım ama hiç 15 dak. beklemedim şimdiye kadar, yaptığım etlerden de pek memnun kalmadım açıkçası...gerçekten farkeder mi 15 dak. beklesem?..
    ayrıca ısınma sonrası eti koymadan az önce zeytinyağı döküyorum bir miktar, direkt yağsız yapsak ızgara tadı için daha mı iyi olur?..


    Tavanız çok ısınmadığı için etler mühürlenmiyor olabilir. Siz dediğimi bir deneyin. Baya harlı ateşte 15 dk ısıtın.
    Ben kırmızı et yapıyorum sadece ve extradan hiç yağ koymuyorum. Zaten antrekotta yağ var baya. Bonfile yağsız olur ama ona da gerek yok. Köfteyi de dana döşten kıyma çektrdiğim için orta yağlı oluyor ve ilave yağa ihtiyaç olmuyor.
    Ancak bazen eti bir gece önden marine ediyorum. Nette birçok tarif var. Marinasyon için zeytinyağı kullanıyorum. O zamanda da tavaya yağ ilave etmiyorum. Zaten etin heryanı zeytinyağına bulanmış oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şunu da ilave edeyim. Tavanın işi bittikten sonra sadece sıcak suyla yıkıyorum. Ne sabun ne de deterjan ilave ediyorum. Dolayısıyla tavam kendiliğinden hep yağlı vaziyette duruyor. Bir önceki pişirmeden kalan yağın lezzeti de ete geçiyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    cevap ve açıklama için teşekkür ederim...
  • Rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.