Şimdi Ara

DENEYİMLİ ARKADAŞLAR BAKABİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle bir görsel buldum 9GAG sitesinde fakat bu görseliğin teknik açıdan doğruluğu konusunda emin değilim.9GAG'ın yapmış olduğu bir nevi troll mü yoksa görselde bahsedilen özellikler teknik açıdan doğru ve bir klavuz yerine geçermi ?

Şöyle ki;eğer görselde bahsedilen detaylar ve teknik özellikler doğru ise ve bir klavuz yerine geçerse projemde bu görseli kullanmak istiyorum ufak çaplı bir sunum yapacağız ve perde üzerinden görüntüleri yansıtacağız dinleyenlere yanlış bilgi vermek istemiyoruz haliyle,siz deneyimli arkadaşlara sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

• resimdeki bilgiler doğrudur
    diyafram yükseldikçe alan derinliği artar
    enstantane süresini yükselttikçe hareketli cisimleri net yakalayabilirsin
    gece çekimlerinde iso yükseldikçe resimde karıncalaşma olur
  •  DENEYİMLİ ARKADAŞLAR BAKABİLİR Mİ ?

evet bu kare, fotoğrafçılığın üç temel değişkeni olan diyafram, enstantane ve iso değerlerinin fotoğrafa etkisini ifade ediyor. degerleri de budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 21 Nisan 2016; 16:15:42 >
  • Doğru, ben de bir hata göremedim.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu arada hocam size bir soru sormak istiyorum hazır konu açılmışken.

Benim bildiğim diyafram açıklığı değeri küçüldükçe içeriye giren ışık daha fazla olduğundan fotoğrafın daha net ve daha parlak olduğunu biliyorum,yanlışta biliyor olabilirim ? Kısaca söz edermisiniz alan derinliği ilen olan bağlantısını ? @Heîsenberg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tech4LogyScience

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu arada hocam size bir soru sormak istiyorum hazır konu açılmışken.

Benim bildiğim diyafram açıklığı değeri küçüldükçe içeriye giren ışık daha fazla olduğundan fotoğrafın daha net ve daha parlak olduğunu biliyorum,yanlışta biliyor olabilirim ? Kısaca söz edermisiniz alan derinliği ilen olan bağlantısını ? @Heîsenberg

O karıştırılabilecek bir zıtlık içeriyor gibi görünüyor. Fakat eğer diyafram çalışırken izleseniz mantıklı gelebilir. Diyafram gözümüzde de var, en belirgin de kedilerde görülür. Gündüzleri bombeli iğne gibi görürüz göz bebeklerinin ortasındaki karanlık bölgeyi, geceleri ise o kadar açılır ki nerede ise gözlerinin tamamını kapsayan bir siyah bögle görürüz. Diyafram ışığın şiddetine göre "ışık çok ise" "çok kısılır" canlılarda. Işık az ise "çok açılır" diyaframları. Fotoğraf makinalarında da olay aynı.
    - Peki neden diyafram değerinden bahsederken bir terslik var gibi ?
    - Çünki insan üretimi bu ürünlerde diyafram açıklığı önemlidir. Lenslerin öncelike en açık diyafram değeri dikkate alınır, üreticiler bunu önce yazar, hatta sadece bu değer ile ürün tanıtılır ve satılır. Yani bir lens hakkında farz edelim 50mm. F1.8 yazar ama en dar diyaframdaki değerini ancak detayda verir. Buradan bakarsak da görüleceği üzere diyaframın rakamsal değerinin azalması onun fiziken en açıldığı halini ifade eder. Yani F1.8 gece gördüğümüz kedinin gözü gibi iken F22'de diyafram yaprakları kısılarak minicik bir delik kalacak şekilde optiğin iç kısmında gelen ışığın çoğunu perdeleyerek engeller.

"Alan derinliği" konusuna ben hiç girmiyim . Biraz düşündüm de, düşüncelerimi paylaşayım dedim sonra ve kimseye anlatamadım . Youtube'da video anlatımları olarak veya google'dan bir sürü yazılı-şemalı anlatım bulabilirsiniz bu konuda. Kimsenin üzerine düşünmeyip aynı şeyleri tekrarladığı bir konu bu. O nedenle 2-3 yere baksanız siz de aynı şeylerin anlatıldığını görürsünüz.

Kedi sokakta aydınlık bir günde diyaframı F22 yapmış,
    cat by Y Takeshi, on Flickr

Kedi kapalı mekanda loş ortamda diyaframı F1.4 yapmış,
    cat by Danny VB, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Nisan 2016; 21:25:37 >

• Hocam çok teşekkürler,özellikle kedi örneği vermeniz güzel oldu anlamam açısından değerli yorumunuz için tekrar sağolun. @jiddi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tech4LogyScience

Hocam çok teşekkürler,özellikle kedi örneği vermeniz güzel oldu anlamam açısından değerli yorumunuz için tekrar sağolun. @jiddi

Rica ederim, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.