fotoğrafçılığa başlamak istiyorum daha önce dijital makineler kullandım ama buna ne kadar kullanmak denebilirse :)
nikon marka ve dslr model düşünüyorum.canon yada aynasız modeller düşünmüyorum
1500 tl civarında bir bütçem var lensle beraber önerebileceğiniz bir makine varmıdır ?
nikon d3200'e baktım fakat 2012 yılında üretime çıkmış haliyle üzerinden 4 sene geçmiş bir makine alınmalımıdır sizce ? yani şu an ki teknolojinin gerisinde kalmış diyebilirmiyiz ?
anladığım kadarıyla her sene giriş seviyesi cihazlar çıkmıyor sanırım benim kriterlerimi sağlayan makinede sadece d3200 gözüküyor.
siz ne düşünürsünüz ? nereden alınmalı bu tip ürünler.internet siparişi verme taraftarı değilim ve trabzonda yaşıyorum bu kriterleri göz önüne alarak ne önerebilirsiniz
şimdiden teşekkürler
John Dillinger.J
kullanıcısına yanıt
sen zaten ne alacağına karar vermişsin. nikon olsun diyorsun. canon ve aynasız olmaz diyorsun. 1500 bütçem var diyorsun bu isteklerine göre zaten nikon d3200 bundan başka makine yok. nereden alacağın kousuna gelirsek Trabzon'da Varlıbaş,cevahir ve forum avm de teknosa,bimeks,gold gibi teknolojik ürünler satan yerden bakıp alabilirsin.
D3300 al bari , internetten siparişe bu kadar çekinme derim . Hepsiburadada d3300 + 18-55 vr 1600 lira civarındaydı . Kupon vs. ile biraz daha inebilir fiyat .
hocam teşekkür ederim yorumlarınız için. anladığım kadarıyla her sene yeni bir model çıkmıyor fotoğraf makinesi piyasasında üzerinden 4 sene geçmiş bir alet alınıp kullanmaya değermi ? d3300 uygun fiyatlı bulursam tabikide düşüneceğim. aslında bu fiyat bandının biraz daha altında yarı prof coolpix serisi cihazlar var ama ne kadar mantıklı olur bilemedim. @CavaLieR-G@ozbey08
Tabiki , işinizi de görür belki D3200 ancak elde imkan varken daha iyi imaj kalitesine sahip bir cihaz almak en doğrusu . Elimde 10 senelik dslr da var 2 senelik de . Burada önemli olan sizin makineden beklentiniz . Sıfır ve nikon alırım diyorsanız pek seçenek yok . Coolpix serisine yönelmenizi önermem dslr makineler söz konusu iken .
John Dillinger.J
kullanıcısına yanıt
o yary pro dediklerinin sensörleri ufak cep telefonu sensörleriyle aynylar. o yüzden sen gene de nikon d3200 al. evet her sene yeni bir model çykyyor do?ru,ama bu yeni modellerde devrimsel bir yenilikler olmuyor. sadece AF noktalary artyyor,video çözünürlü?ü artyyor 1080p 30 fps ise yeni modelde 60fps oluyor. i?te bir kaç özellik?in miktaryny artyryyorlar nedir yeni model. burada benim söylemek istedi?im ?eyi daha net ifade etmi?ler. ama ayny fiyata http://www.turknikon.com/nikon-d3300-vs-nikon-d3200-20589