Şimdi Ara

Deneyimli büyüklerim ve küçüklerimden yardım bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar. Ben bu sene elektrik-elektronik müh kazandım.İlk sene hazırlık okuyacağım ve bu sene kendimi meslek hakkında daha çok bilinçlendirmek için bir takım dergiler ya da kitap felan okumaya yönlendirmek istiyorum.Şu an teknik bilgim sıfır yani okulda da ben zaten teknik kısma geçene kadar 2 koca yıl var gibi bu süre zarfında sizce biraz teknik temel kazanabilmek için ne yapmalıyım.Bi de artık okul bittikten sonra şu andaki fikrim mekatronik ve yapay zeka gibi alanlarda yüksek lisans ve doktora yapmak yani sizce ne gibi kaynaklar önerebilirsiniz yani dediğim gibi teknik kısım olmadığı için ben de çok ağır kaynaklar olmazsa iyi olacak ya da bildiğiniz siteler var mı güzel olan yardımlarınızı bekliyorum,Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gringo10

Merabalar. Ben bu sene elektrik-elektronik müh kazandım.İlk sene hazırlık okuyacağım ve bu sene kendimi meslek hakkında daha çok bilinçlendirmek için bir takım dergiler ya da kitap felan okumaya yönlendirmek istiyorum.Şu an teknik bilgim sıfır yani okulda da ben zaten teknik kısma geçene kadar 2 koca yıl var gibi bu süre zarfında sizce biraz teknik temel kazanabilmek için ne yapmalıyım.Bi de artık okul bittikten sonra şu andaki fikrim mekatronik ve yapay zeka gibi alanlarda yüksek lisans ve doktora yapmak yani sizce ne gibi kaynaklar önerebilirsiniz yani dediğim gibi teknik kısım olmadığı için ben de çok ağır kaynaklar olmazsa iyi olacak ya da bildiğiniz siteler var mı güzel olan yardımlarınızı bekliyorum,Teşekkürler

320volt'u takip et, videolardan baskı devre yapmayı öğren. Çeşitli güç kaynakları, vu metreler, amp. devreleri falan yap. Eskicilerden bozuk elektronik eşyalar al tamir et. Sonra pic programlama öğren, smd parçalarla devreler kurmaya çalış falan filan. Daha sonrasını kendin ilerlersin zaten. He birde ares isis öğren.

• İlk iş elektronik elemanların işlevlerini öğrenmeye başlayın.Hangi devrelerde ne amaçla kullanılır ? Basit devre analizi , elektronik elemanların okunuşları , lojik kapılar ( bence en önemlisi bu karışık ve zevklidir bulamaca gibi :D )
    Breadboard alıp basit devrelerin şemalarına uygun olarak yapmaya çalışın.Isıs ares kullanımlarına bakın.
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    ADam mühendislikten sogudu :D Biraz bi ağır bi açıklama olmuş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykio

ADam mühendislikten sogudu :D Biraz bi ağır bi açıklama olmuş :D

• Elektronik bana göre araştırmayla öğrenilir.Kitaptan veya dergiden okuyunca dikkat etmediğin bilgiler en fazla 1 ay sonra uçup gidecek.Eğer dergi, kaynak, kitap ile olsaydı herkes profesör olurdu.

Zaten bununla ilgili sürüsüyle konu açılıyor ve bütün cevaplar aynı.Yapacağın şey belli, araştırmak ve uygulamak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 12 Ağustos 2013; 3:36:06 >
  • iyi derecede sayısal elektroniği öğrenmeye çalış sadece mekatronik ve yapay zeka ile uğraşıcağım dersen atıyorum önce micro işlemciler kitabını hatim et iyice öğren sonra 16f628 bir pic alan bunun bütün datasheetini ezberle ezberle derken neyin ne olduğunu anlamaya çalış hangi bacak ne iş görüyor bunları öğren sonra bir pic proglamlama kartını sen yap hazır da alabilirsin fakat öğrenmek için sen yap sonra çok iyi derecede asm dili c dilini öğren yazılmış örnekleri anlamaya çalış yavaş yavaş pic programla bu aşamada isis aresi mutlaka tam anlamlı öğren çok büyük yardımı olucak sana asm dili yazarken.

böyle geliştir kendini sadece yapay zeka istiyorsan. sonra atmeli öğren oda güzel

sonra pic geliştirme kitleri al ve onlarda bir şeyler yap yapay zeka micro işlemci öğrenmeden yapılamaz.

arduino al ve onda kod yaz kendini geliştir ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.