Şimdi Ara

Deniz Kuvvetlerinde Muvazzaf Subay Olarak Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. İTÜ Denizcilik fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi bir arkadaşım var ( deniz ulaştırma işletme mühendisliği ) kendisi benim cocukluk arkadaşımdır aynı evde kalıyoruz bir fikir ayrılılığına düştük günlerdir araştırıyoruz sizinle paylaşmak istiyoruz belki uzun dönem yapan bilir yardım eder çevremizde uzun dönem yapan kimse yok ( yedek subay ).

- Denizcilik Fakültesinde okuyan birisinin hava, kara, jandarma bölgesine düşme ihtimali var mıdır? varsa ihtimali nedir?
    - Şayet Donanma da bir gemiye atanırsa hangi mevkiye alırlar? ( mezun oldugunda Süvari olucak inşallah yani kaptan )
    - Uzun dönem ( Yedek subay ) olarak görev yaptıktan sonra sınavlarına girip muvazzaf subay olarak kalma olanağı nasıldır? ( Zor mudur )
    - Muvazzaf subay olarak başladıktan sonra gemi de hangi bölüme atanabilir? ( Silah subayı, ikmal, seyir, harekat subayı...vs )

• Eğer bu kadar çok istiyorsa ITÜ denizciligi hazirlik sinifindan biraksin sınava tekrar girip harbiyeyi kazansin geçiş yapsin.
    Alternatifleri soruyorsan,

- Yedek subaydan muvazzaf subaya geçiş mümkün bu da sınavla oluyor yazili sinavlari verirsen ve son evrede komutanlarla güzel bir mülakat çerçevesinde muvazzafa geçirilirsin, ( Asteğmen yani yedek subay olman + puandır mülakatta ve puan hesaplamasında)
    - Denizcilik okuyan birisinin denizci yedek subay olma ihtimali yüksek tabiki ama çıkarsa denizci yedek subay cıkar cıkmazsa kısa donem olarak değerlendirilir ama şu var, ordu zaten deniz harp okulunda heybeli adada bu subay tiplerini yetiştiriyor ben denizcilik üzerine muvazzaf subay kadrosu acacagini hiç tahmin etmiyorum daha klavuzda görmedim gördüklerim hep sözleşmeliydi ki, sözleşmeliyi sana asla ve asla tavsiye etmem.

Yineliyorum hazırlık sınıfındayken dönsün sivilden entegre olmak cok zor oluyor ben suanda yedek subayim anitkabire atandim muvazzafa gecis yapacağım ben de şimdiden sınavlara calismaya basladim, sivil anlayisla askerlik terbiyesi çok başka bir şey gidince anlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlus -- 3 Haziran 2016; 13:54:45 >

• kendisi meslekten mezun malesef harp okulları da meslek ve ya mesleğe yönelik derslerin görülmesini kesinlike kabul etmiyor. Başvurusunu anında eliyor. Arkadaşım donanma da olmak istiyor ancak nasıl girebilir? yani şu bölümü okusun kesin muvazzaf olarak kalabilir gibisinden öneriniz varsa lütfen yazın. Çevremizde kimse yok askerlikle ilgili bilgi verebilen o yüzden soruyoruz. Mesela tabiplik okuyunca direk yedek subay olunuyormuş hastanede konuştum bir kaç uzman doktorla onu biliyorum. Sağlık kesin. Ancak mühendisliğin sınıfları var her mühendisi astek almıyorlarmış. Hangi mühendislik kesin astek olur aynı zamanda kadrolu yani muvazzaf subay kesin geçiş yapabilen bir mühendislik dalı???
  • bygcik B kullanıcısına yanıt
    - Sağlık
    - Dil ( Mütercim Tercüman, Ing Öğretmeni )
    - Mak Müh, Inş Müh, Elektirik Müh, Elektirik-Elektronik Müh, Uçak Müh
    - Kimya, Rehber Öğretmenlik, Avukat

Bunlar banko yedek subay bölümleri, öncelik sırasına göre yazdım. Italyanca tercumanımız bile vardı, uçak mühendisimiz bile, Tercümanlık ya da Mak Müh okusun direkt muvazzaf olur.
  • Örneğin yedek subaya mühendis olarak girdi ve tercihini muvazzaf olarak yaptı ve kabul edildi donanmada görev aldı diyelim bir seyir subayı harekat subayı yara savunma gibi mevkiye atanabilirmi yoksa direk mühendislik mevkisinde mi? Seçme şansı olabiliyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayır, orduya girdigi zaman hiç bir zaman senin o dedigin muharip siniflardan birisi olamayacak muvazzaf olarak ancak sozlesmeli olursa o sekilde olur ki ben sözlesmeliyi asla tavsiye etmiyorum tasvipte etmiyorum acikcasi askerin sözleşmelisi olmaz, bizim ülkede hiç olmaz. Muvazzaf oldugun zaman Mak. Müh. Tğm. isim soy isim şeklinde oluyor, yardımcı sınıf yani idari sinifta oluyorsun meslegini icra ediyorsun zaten sivil kaynaktan subay teminindeki amaçta bu senin dediğin gibi bir şey yapacak olsa ordu o zaman harp okullarini kapatir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlus -- 6 Haziran 2016; 10:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

- Sağlık
    - Dil ( Mütercim Tercüman, Ing Öğretmeni )
    - Mak Müh, Inş Müh, Elektirik Müh, Elektirik-Elektronik Müh, Uçak Müh
    - Kimya, Rehber Öğretmenlik, Avukat

Bunlar banko yedek subay bölümleri, öncelik sırasına göre yazdım. Italyanca tercumanımız bile vardı, uçak mühendisimiz bile, Tercümanlık ya da Mak Müh okusun direkt muvazzaf olur.

Hocam ben genelde sayısal bölümlerden mezun olanlar asteğmen olur diye biliyorum

Mesela amerikan kültürü bitirsem askerde yedek subay mı olurum

• Sağlık da kesin uzun dönem çıkma mevzusundan veteriner fakültesinden mezun olan biriside nasibini alıyor mu :) yoksa tıp fakültesi mi yalnızca????
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Dostum dilciyi hic kacirmiyor tipla esdeger diyebilirim
    Hele tercumansan hic kacmaz bide iki tane yedek subaya hayir diyen ing ogretmeni ve iki tane yedek subaya hayir demis tercuman vardi fransizca ogretmeni rus dili edebiyati italyan dili ve edebiyati bunlar da yedek subaydi. Dilci isen seni asla kacirmaz yuksek lisans felanda varsa zaten bankosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlus -- 8 Haziran 2016; 12:39:58 >
    Veterinerlerde banko yedek subay sinifi bursaya gonderilirsiniz egitim icin hatta onlar icin acilmis burdada bursa vet. Astegmen adayi kurs bolukleri var gida mufrezede bile calisabilirsiniz...

• pavlus P kullanıcısına yanıt
    Deniz harp okulu Heybeliada'da değil. Ordaki liseydi yanlış hatırlamıyorsam. Harp okulu Tuzla tarafında.

Edit, yanlış bilgi düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 10 Haziran 2016; 21:15:15 >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Samsunda egitim
    Alanlar pdr eczaci tabip sosyal hizmettir. Veterinerler burda astegmen vet okulunda alor vet sihhiye sinifi ama sahra sihhiyede egitim
    Almazlar.

• pavlus P kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz şekildeymiş, Gemlikte okulun olduğunu biliyorum da Samsun'da eğitim aldılar diye aklımda kalmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.