Şimdi Ara

denizcilik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu sene bitiminde Allah Kısmet ederse uzak yol stajıma gideceğim bana önerilerde bulunabilirmisiniz. *ilk gittimde gemiye ne yapmam gerekiyor *stajjımı 6 aylıkmı gitmemi önerirsiniz yoksa 2 ay 2ay mı *Makine Zabiti olacağım uzak yol stajım bitince *Bu mesleği yapmaktanda başka çarem yok gibi *kendimi bir yol çizmek istiyorum stajerken hangi işleri yaparım gemideyken delirme diye bişey varmı. *stajerken dışarı çıkmamıza izin veriyorlarmı *Gemi anlatıldığı gibi çok kötü biyermi *Bu işi yapmam için ne gibi özelliklerin olması lazım bazıları sen bu işi yapamayacaksın diyorlar. *GEmide vakit nasıl geçiriliyor *Alkol serbestmi *ne yapmam gerekiyor yani kendimi geliştirmek için denizci olmak istiyorum daha atik olmak için fitness a başlamayı düşünüyorum. Bilen birisi Allah İçin yardım ederse sevinirim bu yoldun başındaki gence yardım edinde mesleği yapabileyim MAKİNE ZABİTİ OLACAĞIM staj bitince.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• université mi okudunuz bu bolum icin bende istanbul universitesi kaptanlik bolumune gitmek istemistim sonra aileden izin cikmadi. ancak yine de kaptan olmak icin baska yollar varmis bu konuda bilgisi olan bilgilendirirse iyi olur.
  • Hocam analtılanlar doğrudur hapis gibi bir şey düşünün gemi ne kadar büyük o kadar iyi.Yemekler iyi midir bilinmez aşçıya bağlıdır tahminim.Ama kitap vs. alın yanınıza bilgisayar alın bolca film arşivi yapın gitmeden gemide sıkılırsın yanınıza bozulmıycak yemek depolayın şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Avcı

Ben bu sene bitiminde Allah Kısmet ederse uzak yol stajıma gideceğim bana önerilerde bulunabilirmisiniz. *ilk gittimde gemiye ne yapmam gerekiyor *stajjımı 6 aylıkmı gitmemi önerirsiniz yoksa 2 ay 2ay mı *Makine Zabiti olacağım uzak yol stajım bitince *Bu mesleği yapmaktanda başka çarem yok gibi *kendimi bir yol çizmek istiyorum stajerken hangi işleri yaparım gemideyken delirme diye bişey varmı. *stajerken dışarı çıkmamıza izin veriyorlarmı *Gemi anlatıldığı gibi çok kötü biyermi *Bu işi yapmam için ne gibi özelliklerin olması lazım bazıları sen bu işi yapamayacaksın diyorlar. *GEmide vakit nasıl geçiriliyor *Alkol serbestmi *ne yapmam gerekiyor yani kendimi geliştirmek için denizci olmak istiyorum daha atik olmak için fitness a başlamayı düşünüyorum. Bilen birisi Allah İçin yardım ederse sevinirim bu yoldun başındaki gence yardım edinde mesleği yapabileyim MAKİNE ZABİTİ OLACAĞIM staj bitince. 

Öncelikle mesleğim gemicilik değil.Dayımın oğlu kaptan hatta şu anda seferde.Onunla çok yakın olduğum için duyduklarımı paylaşayım.Öncelikle stajerken iş yükün biraz fazla olabilir.Gemide disiplinli bir çalışma ortamı var.Ancak şunu söyleyeyim hangi işte staj yapmak kolay ki?Her meslek grubu aynı.Gemideyken delirmezsin dostum,kendine hobi bul zaten illa ki hobin vardır.Okumayı seviyorsan bol kitap al yanına.Film izlemeyi seviyorsan geniş bir arşiv hazırla bilgisayarda bol bol izlersin boş zamanlarında.Stajdayken dışarı çıkmaya izin var.Belirli zamanlarda dışarı çıkıyorlar.Bu gemideki herkes için aynı.Alkol iş saatleri dışında sana karışan olmaz.Yemekhane açık büfe ve erzak boldur bu açıdan sıkıntı olmaz.Gemi kötü bir yerde değil çünkü herkes aynı şartlarda genci de var yaşını başını almış çoluk çocuğunu bırakıp gelenler de var.Bu yüzden dayanışma içinde herkes.Ancak sonuçta gemi de bir işyeri olduğundan bizim normal işyerlerinde yaşadığımız şeyler illa ki yaşanacaktır.Çıkıntılık,farklılık yapanlar çıkacaktır.Bu zaten insan olan her yerde geçerli.
    Sonuç olarak hiç çekinme derim.Bu işte hem sağlam dostluklar kurarsın hem de bir çok yeri görme şansın olur.Gördüğüm kadarıyla geliri de iyi olan bir meslek grubu denizcilik.Hakkında hayırlısı olsun.Bildiğim ve duyduğum kadarıyla yazmaya çalıştım.

• http://forum.donanimhaber.com/m_41221379/f_//tm.htm#41221379
    forumda aratsaydın birçok konu var hakkında.Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisiyim bende.

*gemide delirme diye birşey var mı?
    ciddi psikolojik sorunların yoksa yok.
    *stajerken dışarı çıkmamıza izin veriyorlarmı
    Genelde izin veriyorlar, bu üstlerinle olan muhabbetine bağlı
    *Gemi anlatıldığı gibi çok kötü biyermi
    Uzakyol zabitleri için o kadar kötü değil. 3000 dwt altı veya benzer tonajlardaki ufak gemilerde standartlar oldukça düşük
    *Bu işi yapmam için ne gibi özelliklerin olması lazım bazıları sen bu işi yapamayacaksın diyorlar.
    Kitap, film sevmen lazım, ast üst ilişkisi sevmen lazım. Yanlızlığı sevmen lazım.Denizi az buçuk sevmen lazım.Sadece parası için yapamaz kimse kolay kolay.
    *GEmide vakit nasıl geçiriliyor *Alkol serbestmi *n
    Genelde spor salonları var. zabitan salonu var okey kağıt oynanıyor vb. . Laptop şart gibi film izlersin kitap okursun.Bazı gemilerde internet var artık gene bazılarında paralı bazılarında ücretsiz. Alkol genelde yasak. Ancak gittiğin limanlarda içersin.
    denizci olmak için ekstra birşey yapmana gerek yok, o kadar fit olmana falan da gerek yok. Gayet göbekli adamlar da yapıyor bu işi

** yanınıza bozulmıycak yemek depolayın şart.
    Yanlış bilgi,böyle birşey yok. Sakın uğraşmayın çok fena dalga geçerler :D gemilerde yemekler ve aşçılar genelde iyidir.Kötü olan aşçıyı da birkaç haftaya gönderirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 26 Aralık 2013; 0:34:38 >

• Babam denizci, eskiden yurtdışı seferlerine giderdi. kaliteli eşyalar getirirdi bizlere eskiden. Parasıda boldur yurtdışı deniz seferlerinin. Hem de farklı farklı medeniyetlerde mola verip oraları görme fırsatı da var işin artılarından biridir bu. Sıkılırmısın bilemem, bunalırmısın bilemem bu sana bağlı. Hayatın bi düzen içinde olmaz bunu bil. Gemidesin yani, farklı kontratlarla farlı insanlarla çalışıcan. Onlar sana kalmış.
  • iş olarak ne yaparım ki stajyerken bir arkadaşımda gitti çok zor diyor bıraktı geldi yani. Bu işi birazda mecburiyetten yapacağım zaten yapacak başka işim olmadığı için yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkas Denizcilik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.