Şimdi Ara

Denizcilik fakültesi / Yüksekokulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bölümler hakkında konuşmak için konuyu açıyorum

bir tarafta fakülte diğer tarafta yüksekokul bu bölümlerden mezun olanlar hangi mertebelere yükseliyorlar, yüksekokuldan mezun olan kişi için ‘Yönetmeliklerle belirlenmiş olan deniz hizmet sürelerini tamamlayarak ve ilgili sınavları başarmak suretiyle Gemi Kaptanlığına kadar yükselebilmektedirler.’ deniyor o zaman sıralamasına göre yazılabilecek bir bölüm diye düşünüyorum

İstanbul Teknik Üniversitesi - Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
    İstanbul Teknik Üniversitesi - Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

Galatasaray Üniversitesi - Gemi Makineleri İşletme
    Galatasaray Üniversitesi - Deniz Ulaştırma ve İşletme

• gsüde yüksekokul, belli bir tonajdaki gemilere kadar çalışıyor diye biliyorum. gsü mezunu bir abi tanıyorum, aynı şekilde itü de var istersen yönlendirebilirim.

her iki alan içinde açık deniz stajı zorunludur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksekokul ve fakülteden mezun olanların statüsünü merak ediyorum sadece, biri mühendis ama yüksekokuldan mezun olan hangi poziyonda oluyor?
  • up hep karıstırdığım ve cok merak ettiğim bölümler. ben öncelikle su soruyu sormak istiyorum iyi parası olan bir meslek deniyor peki taban puanı ve sıralaması neden düsük

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangalc17

up hep karıstırdığım ve cok merak ettiğim bölümler. ben öncelikle su soruyu sormak istiyorum iyi parası olan bir meslek deniyor peki taban puanı ve sıralaması neden düsük
    parası emek açısından fazla değil.
    yıllık maaş almıyorsun, kontrata göre veriyorlar. 6 ay çalıştıysan 6 ay, 8 aysa 8 ay.. dolar cinsi olsa bile yıllık bazda düşüyor biraz daha.

yeni mezun olup tanker,dökme,konteynerda çalışırsan gerçekten yeni mezun için iyi paralar kazanabilirsin fakat zaman geçtikçe stresli olabilen bir meslek. gemide geçiyor hayatın, puanları çok düsük değil. itü gmim 70k mesela. tıp kadar garanti değil ve çoğu kişi yapamaz.

denizcilik intihar oranının en yüksek olduğu alanlardan biri. itü mezunu bir abi,oranın mezunların %1'ini aştığını söylemişti, armatörler çok şey saklıyor. gerçekleşen kazalar, tankerde sintine'de alacağın kimyasal havayı söylemiyorum. kansere kadar yolu var.

ben işin içinde değilim fakat bunlar icebergin görünen yüzü.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebesthingieverdid

yüksekokul ve fakülteden mezun olanların statüsünü merak ediyorum sadece, biri mühendis ama yüksekokuldan mezun olan hangi poziyonda oluyor?
    şöyle biliyorum, 3000 grst'a kadar çalışabiliyor yüksekokul mezunları. daha küçük gemiler yani, yakınyol dediğimiz elemanlar burada çalışıyordur muhtemelen.

çeşitli kurs alarak bir mühendis statüsüne gelebiliyorsun.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katip Çelebi Tıp Fakültesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.