merhaba arkadaşlar, Denon 1911 yerine aldığım 3312 için hoparlor arayışındayım.Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var 1-dinlediğim focal chorus ve monitor audio rx 8 hopleri cok begendım ama marantz bır amfı ıle dınleme sansı buldum.Denon marantza oranla agresıf bır amfı ve focal yerıne monıtor audıo daha ıyı olur dedıler bende hem fıkırım ama marantz'ta sızınkıne daha yakın ses olsun dıye actıkları loudness ozellıgı sesı bozunca kafam karıstı fakat bunu stereo dınlerken pure dırect ozellıgını acarak ortadan kaldırabılecegımı soyledıler dogru mudur? sızın goruslerınız nedır?Amfıyı yanımda goturmeyı planlıyorum. 2-ınfınıty beta 50 polk yada paradıgm dınlemelımıyım (bulmam bıraz zor oluyor)ama tavsıye edenler cok.Evet ıs benım kulagıma kalıyor ama monıtor audıo bunlardan daha kalıtelı bır hoparlor mudur? 3-stereo olarak benı tatmın eden bır hop.de sınemada mutlaka ıyı olurmu extra deneme yapmak gerekır mı? 4-farklı marka hoplerden olusan bır set amfıyı devamlı dengelemeye zorlayacagı ıcın amfı ısınır dıye bır bılgı aldım rx serısı center kutulu oldugundan deneme sansım olmadı dınleyen ve tavsıyesı olan varmdır? 5-3312 nın kullanım kılavuzunda sur backlerden biwire yapabileceğim yazıyor bunu 7.1den vazgeçmeden frontwide yada front height çıkışlarından yapma sansım yokmudur? şimdiden teşekkürler...
Polk audio dinlemenizi tavsiye ederim
Dinleyebildiğiniz kadar hoparlör dinleyin. Amfinizi götürebiliyorsanız da götürün kendi amfinizi bağlayıp dinleyin. MA RX leri şiddetle tavsiye ederim. Tüm kolonları SUB hariç olabilir mümkün olduğunca aynı markanın aynı serisinden oluşturmaya özen gösterin.
ma rxleri bende cok begendım umarım denonla da uyumlu calısırlar. polk audionun hangi modeli eşdegerdir tavsiye edebileceğiniz bir model varmıdır? birde infinity dinleyebileceğim bir yer biliyormusunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: emirc
merhaba arkadaşlar, Denon 1911 yerine aldığım 3312 için hoparlor arayışındayım.Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var 1-dinlediğim focal chorus ve monitor audio rx 8 hopleri cok begendım ama marantz bır amfı ıle dınleme sansı buldum.Denon marantza oranla agresıf bır amfı ve focal yerıne monıtor audıo daha ıyı olur dedıler bende hem fıkırım ama marantz'ta sızınkıne daha yakın ses olsun dıye actıkları loudness ozellıgı sesı bozunca kafam karıstı fakat bunu stereo dınlerken pure dırect ozellıgını acarak ortadan kaldırabılecegımı soyledıler dogru mudur? sızın goruslerınız nedır?Amfıyı yanımda goturmeyı planlıyorum. 2-ınfınıty beta 50 polk yada paradıgm dınlemelımıyım (bulmam bıraz zor oluyor)ama tavsıye edenler cok.Evet ıs benım kulagıma kalıyor ama monıtor audıo bunlardan daha kalıtelı bır hoparlor mudur? 3-stereo olarak benı tatmın eden bır hop.de sınemada mutlaka ıyı olurmu extra deneme yapmak gerekır mı? 4-farklı marka hoplerden olusan bır set amfıyı devamlı dengelemeye zorlayacagı ıcın amfı ısınır dıye bır bılgı aldım rx serısı center kutulu oldugundan deneme sansım olmadı dınleyen ve tavsıyesı olan varmdır? 5-3312 nın kullanım kılavuzunda sur backlerden biwire yapabileceğim yazıyor bunu 7.1den vazgeçmeden frontwide yada front height çıkışlarından yapma sansım yokmudur? şimdiden teşekkürler...
Merhaba Emirc;
İstanbulda iseniz ,PROAV de Paradigm leri dinleme şansınız var.Mümkünse amfinizle gidip deneyebilirsinizde sanırım.
denon 3312 ila Marantz 7005 aynı-klon amplilerdir. ikizler yani. sesleri de aynıdır.
Evet hidefman de bu iki markanın artık ses karakteristigi olarak aynı olduğunu söylüyordu. Aradaki ciddi fiyat farkından dolayı marantzlar in şansı azalıyor. Proav ye mutlaka gidin 3312 12 kg falan kucaklayip gitmek lazım. Polk rti a7 leri begenmistim gittiğimde. Ma rx ler ise sesi ve görüntüsü ile çok klas.
monitor audio rx8 tavsiye ederim bu arada infinity bt50 varsa onu da kendi amfinle dene yabana atılacak bir hoparlör değildir tabii bu benim kulağım hekesin kulak zevki değişiktir hayırlı olsun
öncelile çok teşekkür ederim arkadaşlar söylediğiniz gibi proav ye gittim orada polkları özellikle rti serilerini denedim ama giriş seviyesi harman bir stereo amfi ile öncelikle evimin baş köşesine koyacağım hoparlorler beni goruntu olarak ma rx8 kadar cezbetmedi sesinde de basların cok on planda oldugunu hissettim yada bana ole geldı cunku parcanın orjınalıne aşina olmak cok onemlı malum.Kesinlikle kötü hopler demiyorum ama yanyana dinleme şansım olmamıs olmasına ve akustık anlamda mekanda buyuk farklar olmasına ragmen aklım ma da kaldı.Bana stereo bir amfiyi preout çıkışından bağlarsam çok iyi ses alabileceğimi söylediler o duydugum guzel sesı almak ıcın denon a marantz bır stereo amfı alsam aynı sesı alabılır mıyım(tabi denon stereo amfi ile dinlemedim henüz dediğiniz gibi belki onu da çok beğenirim ben anlaşıldığı üzere önce hop alıp sonra amfi değil tersten amfi hop sırası ile gidiyorum:()?Birde ma rx 8 ve rx center için netteki fiyatlar malum sizce ne kadarlık bir bütçe mantıklıdır?Biraz garip bir soru oldu ama çok farklı fiyatlar veriliyor özellikle de zaten almış olduğum denon 3312 için normalde alıcı iseniz duymanız imkansız fiyatlar veriyorlar sizce ne kadara kadar makul bir fiyata almış olurum? saygılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme