Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.568
Cevap
94
Favori
264.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Montajı henüz yapmadım, birkaç kablo ihtiyacım var. Bu yüzden sizin ve diğer tecrübeli arkadaşların desteğine ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.

1-) D-Smart ve Digiturk'ten AVR'ye giriş yapmadan direkt Pio'dan aldığım ses sinyalini AVR'ye girmek istiyorum. Bu şekilde uydu alıcıların arkasına 2 kablo az bağlamak amacım. Pio'dan bu ses çıkışını nereden ve hangi kabloyla alıp AVR'ye girebilirim?
    2-) WD HD TV'nin 1 HDMI çıkışı var ve şu an Pio'ya giriyor. AVR'ye bağlamak için WD'den HDMI çıkışı ile AVR'ye bağlayıp AVR'den mi HDMI ile Pio'ya girmeliyim?
    3-) Görüntü sinyali fazladan dolaşmasın diye WD TV haricinde 2 uydu alıcıdan aldığım sinyali direkt TV'ye vermek istiyorum ya, Upscale özelliği uydudan aldığım yayınlarda işe yarar mı, fazladan görüntü kalitesini artırır mı?

Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.
    Hepinizin Cumhuriyet bayramını kutlarım.

• 1)AVR ile Pio yu hdmi ile baglantı yapabilrsin.Ama uydu alıcılarını pio ya nasıl baglarsın girişler müsaitmi bilmiyorum.Hatta olacağını sanmıyorum ama bu konuda yanlışımı düzeltin lütfen bilenler...Gerçi bir tanesini bağlamak için component giriş olması gerek pioda.
    Ben avr ile pioyu hdmi ile bagladım.Diğer cihazlarımıda hdmi ile avrye bagladım.Ama uydu alıcılarında hdmi olmadıgı için bu işlemi component ile yapmalısın başka yolu yok gibi görüyorum.
    2)WD HD TV için,Zatn pio yu hdmi ile avr ye bagladın.Sonra avr deki hdmi girişlerinden birine wd hd tv baglıyorsun.Önce tv deki inputtan avr nin baglı olduğu hdmi inputu seçiyorsun.Mantık burada hdmi da baglı olan cihazı kullanacağımız için.Sonra avr kumandadan wd hd tv(yada başka cihaz varsa kullanmak istediğinde onun seçili olduğu)nin baglı olduğu girişi seçiyorsun.Kumandada girişlerin isimleri var zaten.Sonra işlem tamam.
    Hdmi üzerinden baglantı çok kolay,pratik.Kablo kalabalığıda yapmıyor ayrıca.
    3)Uydudan aldığın sinyali direk pioya verdiğinde upscale işlemini direk pio yapacaktır.Bugüne kadar ne şekilde olduysa farkı olmayacaktır.Ama bence referans kabul ettiğin görüntü üzerinden bir test et derim.Hem direk pio ya ver seyret hemde avr den görüntüyü tv ye aktar.Ben 1610 da sadece blurayi hdmi üzerinden avrye veriyorum.HD sesleri alabilmek için oda.Diğer leri direk tv ye baglı hdmi ile.Seside avr den optik ile alıyorum.Ama 1910 daki video işlemci 1610 dakinden daha iyi.Bu yüzden denemelisin.Ama ben pio nun upscale ini değişmem hiçbişye bu durumda.
    EP-30 bile avr üzerinden verdiğimde upscale özelliğinde yitirmeler yaşıyor.Halbuki direk pio ya bağladığımda zaman zaman blu ray den farksız görsel kalite alıyorum.Bu yüzden bunu denemende fayda var.Başka avr olsa direk pioya bagla derdim ama 1910 görüntü işlemcisi ile 1610 dan farkı olan bi cihaz...

Ayrıca uydu alıcılarında HD platforma geçmeyi düşündünzmü?yada düşünüyormusunuz?DT+ değil ama HDsmart için mükemmel SD alıyorum diyebilrm.DT+ Ligtv ve moviemax HD filmleri kayıt için kullanıyorum sadece.

+++ Ben sizden daha heycanlıyımBağlayalım artık şu cihazları birbirine fazla ayrı bırakmayalımELinizdeki filmler neler bilmiyorum ama hatta birde pearl harbour alın kurduktan sonra bi seyredin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 29 Ekim 2009; 14:10:40 >

• Uğraşıyorum montaj için ama büyük bir zavkle. Sayın Rdegerli, hopl.ların arkasında HF ve LF bağlantıları var, ben +'yı da -'yi de HF veya LF'ye mi bağlayacağım acaba?
    Kolay iş değilmiş meretler..
  • Merhaba bende aranıza bu gün Denon AVR-3310 alarak katılmış bulunmaktayım.
    Audssey düzenlemesini yaptım ps3'ü ve Dreambox 800HD yi hdmi girişlerinden bağladım tv'ye de hdmi olarak bağlantı yaptım kolon bağlantısı 5+1 ve sw şeklinde bağlı 3310 üzerinden bağlantı testinide yaptım herşey normal...
    Ses çok net ve temiz geliyor fakat yaşadığım problem yada bir problem mi bilmiyorum yoksa benmi yanlış bişiler yapıyorum bilmiyorum.
    Deneme olsun diye Ps3'e 5+1 ses veren bir dvd taktım fakat ne yaptımsa 5+1 sesi bir türlü alamadım, 3310 da ve ps3 menüsünde kurçalamadığım ayar kalmadı film menüsünde bile 5+1 seçmeme rağmen 3310 ekranında ön kolonları,sw ve stereo yazıyor elimde blu-ray film olsa onuda deneyeceğim ama yok malesef bilen uzman arkadaşlardan önerisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Uğraşıyorum montaj için ama büyük bir zavkle. Sayın Rdegerli, hopl.ların arkasında HF ve LF bağlantıları var, ben +'yı da -'yi de HF veya LF'ye mi bağlayacağım acaba?

Yanyana duran HF ve LF yi kullanacaksınız.Kırmızı olandan çıkan avr de kırmızıya siyah olan siyaha bunu zaten biiyorsunuzdur.Diğer yandan biraz geç oldu cevap vermem sanırım baglantılar ok dir.
  • @dhaydar
    AVR kumanda üzerinde SIMU tuşu bulunur bu sayede 5ch stereo mode alarak bu sorununuzu çözmeye çalışınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli
    @dhaydar
    AVR kumanda üzerinde SIMU tuşu bulunur bu sayede 5ch stereo mode alarak bu sorununuzu çözmeye çalışınız.

Her iki kumandaya bakmama rağmen öyle bir tuş bulamadım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dryman72 -- 29 Ekim 2009; 21:41:21 >
  • quote:

quote:

Uğraşıyorum montaj için ama büyük bir zavkle. Sayın Rdegerli, hopl.ların arkasında HF ve LF bağlantıları var, ben +'yı da -'yi de HF veya LF'ye mi bağlayacağım acaba?

Yanyana duran HF ve LF yi kullanacaksınız.Kırmızı olandan çıkan avr de kırmızıya siyah olan siyaha bunu zaten biiyorsunuzdur.Diğer yandan biraz geç oldu cevap vermem sanırım baglantılar ok dir.

İkisini de HF'ye bağladım çalıştı ama yanlışsa düzelteyim. Kırmızı mı HF'ye bağlanacak, siyah mı acaba? İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İzlenimlerimi ayrıca paylaşacağım.

• Evet şimdi netten kontrol ettiim yok.Surround mode u görüp değiştirebileceğiniz bir sekme olması gerek en azından menü içerisinde.Bİr kontrol edin orayıda.
  • Sayın Rdegerli, yukarıdaki sorumla ilgili bilginiz var mı acaba?
  • Bende HF kırmızı LF siyah olarak baglı.Açıkcası hangi mantık işliyor burada dikkat etmedim.Ama sayende öğrenmiş oldum.Low frekans ve high frekans anlamlarını taşıyormuş.Ben bi wire baglantıda sadece kullanıldığını düşünüyordum ama çalıştığına göre alçak yüksek frekans olayında etkisi vardır sanırım.
    Bide işin ilginç tarafı kulağım iyidir.Yani nota bilmeksizin enstruman çalabiliyorum.Duydugumla.Ama gel görki şu ses sistemi olayında bunu çözemiyorum fazlaSanırım bu alternatifleri duymadığım için var olanları değerlendiremiyorum.Yoksa bana şu dakika z11 de aynı 1610daGerçi yavaş yavaş farklılıklar neler öğreniyorum

AKREPmt deb alıntı:
    H F (High Frequency) yüksek frekans
    L F (Low Frequency) düşük frekans

yüksek ve düşük frekansları ayrı verebilen amfiler için kullanılabilir
    çift bobin değil
    amfiden her kolona iki çift kablo çekilir
    mid ve tiz sesler için üstteki giriş kullanılır
    bas sesler için alttaki giriş kullanılır
    tabi amfiden ayarları yapılması lazımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 29 Ekim 2009; 23:47:03 >

• Bende olayı çözdüm mode seçim tuşu kumanda üzerine değilde cihaz üzerinde buldum ve seçim yaparak deneme yaptım sonuç mükemmel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhaydar

Bende olayı çözdüm mode seçim tuşu kumanda üzerine değilde cihaz üzerinde buldum ve seçim yaparak deneme yaptım sonuç mükemmel.

Rica ederiz ne demek bizim vazifemiz yardımcı olabilmek...sadece teşekküre luzum yoktu
  • quote:

Bende HF kırmızı LF siyah olarak baglı.Açıkcası hangi mantık işliyor burada dikkat etmedim.Ama sayende öğrenmiş oldum.Low frekans ve high frekans anlamlarını taşıyormuş.Ben bi wire baglantıda sadece kullanıldığını düşünüyordum ama çalıştığına göre alçak yüksek frekans olayında etkisi vardır sanırım.
    Bide işin ilginç tarafı kulağım iyidir.Yani nota bilmeksizin enstruman çalabiliyorum.Duydugumla.Ama gel görki şu ses sistemi olayında bunu çözemiyorum fazlaSanırım bu alternatifleri duymadığım için var olanları değerlendiremiyorum.Yoksa bana şu dakika z11 de aynı 1610daGerçi yavaş yavaş farklılıklar neler öğreniyorum

AKREPmt deb alıntı:
    H F (High Frequency) yüksek frekans
    L F (Low Frequency) düşük frekans

yüksek ve düşük frekansları ayrı verebilen amfiler için kullanılabilir
    çift bobin değil
    amfiden her kolona iki çift kablo çekilir
    mid ve tiz sesler için üstteki giriş kullanılır
    bas sesler için alttaki giriş kullanılır
    tabi amfiden ayarları yapılması lazımdır

Bu kapsamda acaba ben bağlantımı değiştirmeli miyim? Ses olarak farkeder mi acaba?

• Tabikide değiştirmelisin.Çünkü avr ve hop ların alt ve yüksek frekansları verip alabilen cihazlar.Bu yüzden kesinlikle fark edecektir.2 HF baglantısında sanrım üst sesleri daha baskın duyma olasılığı var ama hf,lf bağlantıda dengeli olacaktır.Hatta bi-wire baglantıda bunları daha detaylandırmak adına çift hf,lf kullanılıyor.Basit olarak anladğım bu ama teknik anlamda denemedim bi-wire.Zaten bu bizim setlermiz için aman aman faydası olabilecek bir durum değil.Ama high end sistemlerde farkın fazla olduğu söyleniyor deneyenler tarafından...
  • Üstat teşekkürler, konu anlaşıldı.
    Sendeki bağlantı gibi yapacağım, kırmızı HF'de duracak, siyahın LF'sine bağlayacağım. Akşam çok fazla deneme, fikir edinme şansım olmadı, değişik seslerde tecrübe etmek gerekiyor, belki de yanlış bağlantıdan dolayı keyfine varamadım sistemin.
    Bir de bu audioseey diye bir mikrofon var, ses ayarları için kurulum yapıyor otomatik, acaba siz onu kullanarak mı yaptınız kurulumu?
  • Bir yanlış anlaşılma var sanıyorum burada.

Hoparlörün arkasın 2 adet lf 2 adet hf bağlantısı var anladığım kadarı ile bi-wire yapılması için. bi-wire yapmadan kullanıyor iseniz arasındaki köprüyü kaldırmadan ampliden gelen gelen siyah ve kırmızı çıkışları ilgili hoparlörün kırmızı ve siyah lf girişlerine takmalısınız.
    http://pic6.audiogon.com/i/c/f/1254617186.jpg resimde aradı köprü ve bağlantılar gözüküyor. buna benzer midir hoparlörünüzün terminalleri.
  • Bi-wire da köprünün kaldırıldığını biliyorum.Şuan kaldırmadım zaten.Blackıce serkan arkadşımzdada durum bu şekilde.Ama ben biri HF biri LF olarak bagladım.Mantık ise yüksek ve alçak frekansı alabilmek için.ama siz LF demişsiniz 2 sinide.Bu neden?Sağladğı fayda artı nedir?Biri HF biri LF (bi-wire olmadan o konu dışı şuanda)baglandığında olan nedir?Seçmiş olduğum kelimlerin dizilişinden dolayı yanlış anlaşılma olmasın,gerçekten bilmediğimden bunları soruyorum.
  • quote:

Üstat teşekkürler, konu anlaşıldı.
    Sendeki bağlantı gibi yapacağım, kırmızı HF'de duracak, siyahın LF'sine bağlayacağım. Akşam çok fazla deneme, fikir edinme şansım olmadı, değişik seslerde tecrübe etmek gerekiyor, belki de yanlış bağlantıdan dolayı keyfine varamadım sistemin.
    Bir de bu audioseey diye bir mikrofon var, ses ayarları için kurulum yapıyor otomatik, acaba siz onu kullanarak mı yaptınız kurulumu?

Lütfen bu konuda üstat deme çünkü haketmiyorum ama teşekkür ederim...
    Ben ilk başta Audssey ile kurulum yapıyordum ve gayet hoş geliyordu.Fazlada kurcalamaya vaktim olmadığından gayet keyif verici ayarlar yapıyor benm için.Ama geçen gece birşeyler kurcaladımKurcalarken bir ayar buldum ama henüz o nedir bakmadım.Çünkü halen karışık gelen noktaları var o yüzden tarif edemiyorum bakmadan.Bad company oynuyorum.Audssey ile gayet iyiydi.Sorun görmedim.Ama bu yaptığım ayarda ses daha orjinalleşti.Hatta sub olmadığı halde sub etkisi yükseldi ses te ve bu çok hoş geldi bana.ama audssey i denemenizi tavsiye ederim çünkü bence başlangıçta bilmeyen bizler için yön gösterici olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Bir yanlış anlaşılma var sanıyorum burada.

Hoparlörün arkasın 2 adet lf 2 adet hf bağlantısı var anladığım kadarı ile bi-wire yapılması için. bi-wire yapmadan kullanıyor iseniz arasındaki köprüyü kaldırmadan ampliden gelen gelen siyah ve kırmızı çıkışları ilgili hoparlörün kırmızı ve siyah lf girişlerine takmalısınız.
    http://pic6.audiogon.com/i/c/f/1254617186.jpg resimde aradı köprü ve bağlantılar gözüküyor. buna benzer midir hoparlörünüzün terminalleri.

Evet benziyor, arada köprü var, tabii ben bunu düşünemedim, köprü de iletken. Ama şimdi de 3.bir fikir ortaya çıktı; Ben bilmeden HF-HF yaptım bağlantıyı çalıştı ama daha iyisi olur mu bilmiyorum, Rdegerli HF-LF şeklinde bağlamış ve kullanıyor, sizde LF-LF şeklinde bağlamam gerektiğini söylüyorsunuz.
    Çok tereddütte kaldım, bir taraftan da aradaki köprüler sonuçta iletken nasıl bağlarsam bağlayım aynı mı olur acaba diye düşünüyorum.
    Fikirlerinizi paylaşırsanız inşallah netleşir durum.
    Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.