Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim kullanım bu şekilde. Birinin hf birinin lf ye bağlanarak yapılan bir uygulama bilmiyorum. Teorik olarak her iki kablonun lf veya hf de olmasının bir farkı yok arada köprü olduğu için ancak birde tersini deneyin. denemesi bedava belki diğer alternatifte ses farkı olur.
  • Yapmış olduğum kısa araştırmalar sonucu kafa iyiden iyiye karıştıama şunu net anladığımı düşünüyorum.Bu uygulama hop.lere göre değişkenlik gösteriyor verimliliği...Yani center lar için farklı küçük hoplar,büyük hoplar için ayrı uygulanabiliyormuşda.
    Ama şöyleki ben ilk günden bu yana biri HF biri LF bağlı olarak kullanıyorum.Konu geçtiğindede bana her 2 frekansıda almak adına mantıklı geldi.Ama LF LF kullanım amacı nedir onu çözemedim halaama deneyeceğim akşam bakalım farklılıklar neler olacak.yada anlayabilecekmiyim.
    Bu konu hakkında aslında başlık açmamız gerek...
  • Bende ikisine de HF'den bağlayarak kullanmaya başlamıştım ama ben de deneyeceğim. Gerçi farkedecek kadar değişecek mi bilmiyorum ayrıca kulağım da o kadar hassas mı çok test etmedim ama en doğrusunu bulmak için deneyip sonuçları paylaşmak gerekiyor.
  • Ozaman şunu ilk etapta dene mesela.Her 2 side HF deyken diğer baglantı yapacağın şekle göre daha boğuk bir ses mi alıyorsun?HF den anladığım yüksek sesleri vermesinden ötürü LF ye göre daha boğuk olacaktır.Bu tabi yanlışda olabilir deneyerek bunu bulacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Yapmış olduğum kısa araştırmalar sonucu kafa iyiden iyiye karıştıama şunu net anladığımı düşünüyorum.Bu uygulama hop.lere göre değişkenlik gösteriyor verimliliği...Yani center lar için farklı küçük hoplar,büyük hoplar için ayrı uygulanabiliyormuşda.
    Ama şöyleki ben ilk günden bu yana biri HF biri LF bağlı olarak kullanıyorum.Konu geçtiğindede bana her 2 frekansıda almak adına mantıklı geldi.Ama LF LF kullanım amacı nedir onu çözemedim halaama deneyeceğim akşam bakalım farklılıklar neler olacak.yada anlayabilecekmiyim.
    Bu konu hakkında aslında başlık açmamız gerek...

Arada köprü olduğu için her ikiside lf veya hf durmasının bir sakıncası yok, çünkü köprü metal bir iletken olduğu için gelen sinyali her iki terminale de iletiyor. yani zaten sizin tabirinizle her iki frekansıda alıyorsunuz bu durumda. Anlatabildim mi?

• quote:

Ozaman şunu ilk etapta dene mesela.Her 2 side HF deyken diğer baglantı yapacağın şekle göre daha boğuk bir ses mi alıyorsun?HF den anladığım yüksek sesleri vermesinden ötürü LF ye göre daha boğuk olacaktır.Bu tabi yanlışda olabilir deneyerek bunu bulacağız

Şu şekilde deneyin ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. arada köprüyü kaldırın sadece lf lere bağlayın, sonra hf lere bağlayın sonra araya köprüyü takıp lf veya hf veya bağlayın.
  • Haklısın.Köprü detayı olduğundan aslında fark olmayacaktır.Ancak köprü yok edildiğinde fark kesin olacaktır ama bu seferde benim beklediğim sırf HF de LF ye göre boğukluk olursa ok.Mantığı çözebileceğim.ama sonuç yine değişmez ise kafayı yiyeceğim.Teknik olarak bunun bir mantığı olmalı ama dimy...?
  • @Rdegerli

quote:

Ayrıca uydu alıcılarında HD platforma geçmeyi düşündünzmü?yada düşünüyormusunuz?DT+ değil ama HDsmart için mükemmel SD alıyorum diyebilrm.DT+ Ligtv ve moviemax HD filmleri kayıt için kullanıyorum sadece.

+++ Ben sizden daha heycanlıyım Bağlayalım artık şu cihazları birbirine fazla ayrı bırakmayalım ELinizdeki filmler neler bilmiyorum ama hatta birde pearl harbour alın kurduktan sonra bi seyredin

D-Smart'ın normal yayınında bile görüntü gerçekten çok iyi, Digi ise berbat. Ama bu adamlara bir kuruş bile vermek istemediğim için almayacağım HD Smart'ı. Arşivimde yaklaşık 500 gb. kadar mkv film var. AVR alacağım zamanı düşünerek DTS sesleri AC3'e dönüştürdüğümde DTS sesi silmemiştim, hepsinde 2.ses olarak mevcut. Böylece farkın tadına varacağım.
    Pearl Harbour'u birkaç kez izledim ama dakikalar süren savaş sahnelerini yeni sistemimle birkez daha izlemek-dinlemek gerçekten etkileyici olur. Eve gidince bulup hemen indirelim.

• quote:

Haklısın.Köprü detayı olduğundan aslında fark olmayacaktır.Ancak köprü yok edildiğinde fark kesin olacaktır ama bu seferde benim beklediğim sırf HF de LF ye göre boğukluk olursa ok.Mantığı çözebileceğim.ama sonuç yine değişmez ise kafayı yiyeceğim.Teknik olarak bunun bir mantığı olmalı ama dimy...?

köprüyü çıkarttığın durumda zaten doğru ses alamayacaksın. lf bağlantıda boğuk ne olduğu belirsiz bir ses alıyor olacaksıni hf ise kuru bastan eksik fazla parlak tiz bir ses. köprüsüz kullanım bi-wire içindir. bu yüzden hangisine takarsanız takın doğru ses alamazsınız.
  • Evet arkadaşlar az önce denemelerimi yaptım ve sonuç:

Bildiğiniz gibi önce kablonun bir ucu HF bir ucu LF deydi.ilk etapda center ve rear ları iptal ettim.Daha sonra hoplardan birinde 2 ucuda LF yaptım.Defalarca dinledim aynı tınıyı ama fark yok.Sonra 2 ucuda HF yaptım bu sefer sonuç yine değişmediYanlız benim kafam feci karıştı anlam veremedim bunlara.Hiçbir değişiklik olmadı.Peki fark nerede??? Şuanda ve baştan beri köprüsüz olarak HF LF bağlantıda kablolarım.Bunun anlamı nedir?
    Bu konu ile ilgli başlık açmaya karar verdim arkadaşlar.Çünkü deneyerek bir sonuç alamadım...
    blackiceserkan sende durum nedir???
  • rearlardan birinde köprü var HF-HF şekinde bağlı ki zaten köprü olduğu için farketmeyeceğini varsayıyorum. Diğer rearda ise köprü yok, HF-HF şeklinde bağlı. Fark; köprü olan hop.da bass var olması gerektiği gibi, diğerinde ise hiç bass vurmuyor. Köprüsüzde HF-LF şeklinde bağlayınca ise ses hiç gelmiyor. Köprüsüz LF-LF bağlantıda da bass hiç yok.
    Deneyimli arkadaşlarında görüşleri gerekiyor. Benim sadece ilk izlenimlerim bunlar ama denemeye devam değil mi Rdegerli kardeş? Bu arada başlık açtığınızda linki verirseniz bana da bir şekilde takip edeyim.
    Kolay gelsin..

Edit: Bu arada 0sedan'a hop.ları alırken sorduğumda bana 2.bağlantılar bi-wire için, sen köprüleri kaldırma, ikisine de HF veya ikisini de LF'ye bağla demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 30 Ekim 2009; 23:33:24 >
  • Köprü hem kırmızı hem siyah jumperda bir değil siyah jumperlar bir köprü kırmızı jumperlar bir köprü bende.2 siyah HF HF mi denesem acaba

derken HF LF bir siyah bir kırmızı 2 HF de siyah yada kırmızı değilAma köprü olayı siyahlarda bir kırmızılarda bir.Bendeki baglantı kırmızı HF siyah LF olarak jumperı kullanıyorum.Ama bende hiç fark olmaması enteresan.Sonuçta birbirine çok yakın sistem kullanıyoruz.Neredeyse detaylar haricinde aynı ama bende fark olmadı hiç.

Diğer konu başlığı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_35454679/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 30 Ekim 2009; 23:39:21 >

• Sen benim gibi denedin mi acaba? Birinde köprülü birinde köprüsüz olarak. Benim şimdilik tek farkedebildiğim köprüsüz bağlayınca bass çıkmıyor hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

rearlardan birinde köprü var HF-HF şekinde bağlı ki zaten köprü olduğu için farketmeyeceğini varsayıyorum. Diğer rearda ise köprü yok, HF-HF şeklinde bağlı. Fark; köprü olan hop.da bass var olması gerektiği gibi, diğerinde ise hiç bass vurmuyor. Köprüsüzde HF-LF şeklinde bağlayınca ise ses hiç gelmiyor. Köprüsüz LF-LF bağlantıda da bass hiç yok.
    Deneyimli arkadaşlarında görüşleri gerekiyor. Benim sadece ilk izlenimlerim bunlar ama denemeye devam değil mi Rdegerli kardeş? Bu arada başlık açtığınızda linki verirseniz bana da bir şekilde takip edeyim.
    Kolay gelsin..

Edit: Bu arada 0sedan'a hop.ları alırken sorduğumda bana 2.bağlantılar bi-wire için, sen köprüleri kaldırma, ikisine de HF veya ikisini de LF'ye bağla demişti.

köprüsüz lf-lf bağlantıda bas olmaıs gerekiyor tiz olmaması gerek. yani müzikal olmayan boğuk bas almanız lazım sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

rearlardan birinde köprü var HF-HF şekinde bağlı ki zaten köprü olduğu için farketmeyeceğini varsayıyorum. Diğer rearda ise köprü yok, HF-HF şeklinde bağlı. Fark; köprü olan hop.da bass var olması gerektiği gibi, diğerinde ise hiç bass vurmuyor. Köprüsüzde HF-LF şeklinde bağlayınca ise ses hiç gelmiyor. Köprüsüz LF-LF bağlantıda da bass hiç yok.
    Kolay gelsin..

köprüsüz lf-lf bağlantıda bas olmaıs gerekiyor tiz olmaması gerek. yani müzikal olmayan boğuk bas almanız lazım sadece

İlginç, çok profesyonel bir kulağım yok ama gerçekten bu şekilde de bass hiç yok, müzikal anlamda ise ben bir fark hissedemedim. Bu iş çok ilginç hale geldi.

• Arkadaslar merhaba,
    1910 AVR ve digiturk baglantisinda bir turlu NG den 5+1 ses alamadim.
    Diguturk'u hdmi ile avr'a bagladim fakat NG Hd de ayni diger kanallar gibi stereo ses aliyorum. Bir oneri ustune ek bi optik kabloyla digiturk plusu avr a bagladim fakat 5+1 ses almayi beceremedim.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslarin yardimini rica ediyorum.

Yukarda TSi 500 un stereo performansi nasil diye sorulmus. Ben aldigim sonuctan cok cok mutluyum. hem hoparlor hem de avr secimini iyi yapmisim gercekten.

Denon 1910 + TSi 500 (2*front) + TSi 300 (2*rear) + CS 20 (center)
  • Arkadaşlar herkese iyi pazarlar..
    WD TV'yi 1910'a DVD girişinden HDMı ile bağladım, 1910'un monitor out çıkışından ise TV'ye sinyali HDMI ile gönderiyorum. WD TV ile müzik dinlerken TV de açık olması gerekiyor, tv'yi kapatınca ses alamıyorum. Sizce WD TV'den direkt olarak sesi AVR'ye nasıl aktarabilirim? WD TV ve 1910 arasında ses aktarımı için bir de optik bağlantı yapsam TV kapatılınca sesi alabilir miyim acaba?
    Teşekkürler desteğiniz için..

Edit: Bu arada bu 2 cihaz, AVR nin "DVD" yazan HDMI in girişinden bağlı, ama optik girişlerinde sadece DVR ve TV adlı 2 giriş var. Adlarının aynı olması gerekiyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 1 Kasım 2009; 14:15:23 >
  • İyi pazarlar sn.serkan.

Avr kumandadan tv yaptığınızda tv ye hdmi ile bagladığınız cihazı görecektir.Yazdıklarından ne şekil bir bağlantı yaptığını anlamadım ama WD HD den tv kapalıyken dahi ses alabilmen için gereken şey,AVR arkasındaki DVD yazan kısıma WD yi taktığında hdmi ile AVR dende DVD tuşuna bastığında olay çözülecektir.Tabiki tv nin inputu avr olmalı.Bu durumda tv kapalı olsa dahi ses alabilirsin.
    Ben 1610 un upscale özelliğini begenmediğimden ki pio varken beğenmem gerçekten çok zor.HD DVD playerımın görüntüsünü HDMI ile pioya direk bağladım.Seside optik ile bagladım.Bu durumdada HD dvd playeri kullanırken pio dan input olark hd dvd yi seçiyorum avr dende TV seçeneğini seçiyorum o şekilde ses ve görüntü alıyorum.
  • Sn. Rdegerli
    Şimdiye kadar her konuda verdiğiniz desteğe ve yardımlarınıza teşekkür ederim.
    Şimdi,

1-) WD TV'den HDMI ile 1910'un DVD girişine bağlantı yaptım.
    2-) AVR'den monitor out çıkışı ile TV'ye HDMI bağlantısı yaptım.
    Bu şekilde WD TV'den müzik dinlerken sesi AVR'den alıyorum WD TV'nin menüsünü de zaten TV'de görüyorum ama TV'yi kapadığım zaman seste gidiyor.
    Sizin gibi bağlamak istersem
    1-) WD'den AVR yerine TV'ye HDMI ile bağlayacağım,
    2-) Optik bağlantıyı WD ile AVR arasında mı yapacağım? (opt.1 TV girişinden)
    3-) Bu durumda TV ile AVR bağlantısını nasıl yapacağım? (TV'den izlediğim yayınların sesini AVR'ye verebilmek için, çünkü uydu alıcılar AVR'ye bağlı değil.)
    Teşekkürler şimdiden.
  • Rica ederim,Bende bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum.Ne kadar fayda sağlıyor bilemiyorum ama
    Sizin ilk 2 maddeniz doğru bir bağlantı benimde dvd dışındaki bağlantılarım bu yönde ve tv yi kapadığımda ses alabiliyorum.Burada şu aklıma geliyor;DVD çıkışı yerine avr deki hdp olan hdmi girişini kullanmayı deneseniz...Yani DVD kısmındaki giriş özelliği ile alakalı mı dicem ama sanmıyorumda...Yani bağlantınız olması gerektiği gibi.Bendede aynısı.
    Sadece dediğim gibi upscale özelliğini beğenmediğim için

1)HD DVD yi direk hdmi ile TV ye bağladım.
    2)HD DVD den optic kablo ile avr ye bağladım.
    3)Görüntü için Piodan input olarak HD DVD nin takılı olduğu hdmi inputu seçiyorum.
    4)Ses içinde AVR den TV inputu seçiyorum.

3-) Bu durumda TV ile AVR bağlantısını nasıl yapacağım? (TV'den izlediğim yayınların sesini AVR'ye verebilmek için, çünkü uydu alıcılar AVR'ye bağlı değil.)
    Upscale i tv ye yaptırmak için üstteki maddeler şekilde bağlantı yapılması gerek her görüntü alınan cihaz için.Yani Görüntü ara kablosu,kaynak ile tv arasında direk bağlı olacak.Ses içinde kaynak ile AVR arasında direk bağlı olacak.
    Hem ses hem görüntüde AVR den çıkması içinse ilk etapda yaptığınız gibi TV ile AVR arasında hdmi ile bağlantı yapmanız
    Kaynak ile avr arasında görüntü-ses aktaran kablonuzu bağlamanız yeterli.Ve bu seçenekte Piodan input olarak AVR seçilmeli.Daha sonra AVR kumandasından izlemek istediğiniz kaynağın avr ye giriş kısmında yazan(örn.DVD,HDP)tuşlamanız yeterli olacaktır.

Bu türlü bağlantılarda tv kapalı ikende ses alabiliyorum.Aslında sizinde var olan bağlantınızda bu mümkün olmalı.Dediğim gibi DVD çıkışını değilde HDP olarak deneyin bir fark ordan olabilir belki(Belki diyorum çünkü ben DVD çıkışını kullanmıyorum)

Uydu alıcılar AVR ye bağlı değilse sesi ne şekilde alıyorsunuz?Normalde AVR ile kaynak arasında bir bağlantı olması gerek....

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.