Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AVR'de HDP girişine bağlayarak çözüme ulaştım sayenizde, çok teşekkürler.
    Bu arada uydu receiverlar ile AVR arasında bağlantı yok, TV'nin optik çıkışından AVR'nin TV yazan optik girişine bağlantı ile uydu yayınlarının sesini AVR'den alıyorum.

Dün ayrıca bir de bi-ampling bağlantıyı denedim, şöyle ki;

AVR'nin menüsünden frontlar front A'da takılı olduğu için amp-assign front A seçeneği aktif hale getirdim. Front right'a aradaki köprüleri çıkarıp HF'lerden front, LF'lerden sur.back bağlantılarını yaptım. Kablolarım basit markasız kablolar. Front left'e ise fark görecek miyim diye dokunmadım. Düşük seste dinlediğim müzik dosyasında fark hissedemedim. Sebebi de anlamadım, çift girişle beslememe rağmen değişiklik hissetmedim. Acaba ben mi yanlış birşey yaptım veya kulağım mı hassas değil bilmiyorum.
  • Onkyo 876 mı yoksa Denon 3310 mu tercih edilmelidir.

Denon 3310 da THX® Ultra2 certified desteği gözükmüyor. Onkyoya göre ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır ?

Denonlar gerçekten çok şık gözüküyor ve sinema müzik performansı begenilen anfilerden sizin yorumlarınız nelerdir tecrübe etmiş arkadaşlar..
  • THX bir ozellik degil sertifika.. karar vermedeki nihai kriter olmamali.

3310 Denon'in en yeni seri urunlerinden, 876 ise Onkyonun bir onceki serisi (en basarili modellerden biri), yeni serideki muadili 3007. 3310in Onkyo karsiligi 807 modelidir. kisaca 3310 ile 876 ayni kulvarda degiller.

876 daha guclu ve daha iyi bir video islemciye sahip.

3310 da network/internet radyo ve dynamic volume ozelligi 876 da olmayan ozellikler. ilk bakista gozume carpanlar bunlar benim.

quote:

Orijinalden alıntı: tbred

Onkyo 876 mı yoksa Denon 3310 mu tercih edilmelidir.

Denon 3310 da THX® Ultra2 certified desteği gözükmüyor. Onkyoya göre ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır ?

Denonlar gerçekten çok şık gözüküyor ve sinema müzik performansı begenilen anfilerden sizin yorumlarınız nelerdir tecrübe etmiş arkadaşlar..

• Dergilerdeki benim gördüğüm tüm karşılaştırmalar fiyatlandırma politikalarına göre yapılıyor.

Böyle olunca ve 4 ana firmayı gözönüne alırsak..

Yamaha Z11, Pioneer Susano, Denon 5 serisi.

Yamaha Z7 ve Denon 4 serisi

Onkyo 906, Yamaha 3900, Pioneer LX 82, Denon 3 serisi

Diğer gruplar da böyle devam ediyor, sonuçta teknik olarak olmasa da Denon 3 serisinin karşılığı Onkyo'da 9 serisi. (Onkyo'nun yeni serileri için herhangibir karşılaştırmalı test şimdiye kadar görmedim, ama çok farklı olmaz diye düşünüyorum)

Teknik detay karşılaştırmasına girilince Onkyo'lar daha makul fiyata çok fazla özellik sunuyorlar...

quote:

Orijinalden alıntı: archer75

THX bir ozellik degil sertifika.. karar vermedeki nihai kriter olmamali.

3310 Denon'in en yeni seri urunlerinden, 876 ise Onkyonun bir onceki serisi (en basarili modellerden biri), yeni serideki muadili 3007. 3310in Onkyo karsiligi 807 modelidir. kisaca 3310 ile 876 ayni kulvarda degiller.

3310 da network/internet radyo ve dynamic volume ozelligi 876 da olmayan ozellikler. ilk bakista gozume carpanlar bunlar benim.

quote:

• Bir yanlışınız olmasın 3310 nun muadili 807 derken?

quote:

quote:

• ozelliklerine ve fiyatlarina bakarak soyledim. belki onkyo nun daha fazla ozellik sunmasi beni yaniltmis olabilir.. 3310 onkyo in daha ust modellerinin muadili olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Bir yanlışınız olmasın 3310 nun muadili 807 derken?

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archer75 -- 8 Kasım 2009; 12:29:30 >

• ya ben anfyle degil ama hoparlörle ilgili bir soru sorcam harman kardon h11 28m2 oda için iyimidir?
  • Arkadaslar Merhaba,
    Ev sinema sistemimle ilgili soyle bi sorunum var:

DTS HD Blueray actigimda center dan ses alamiyorum.

Sistemim su sekilde:
    Denon AVR 1910 ve buna HDMI ile bagli bir PS3. Blueray player olarak PS3 kullaniyorum. Hoparlorlerim ise TSi 500 frontlar, TSi300 surroundlar ve CS20 center. Hepsi Polk Audio.

Yardimci olabilicek arkadaslardan rica ediyorum.

Simdiden tesekkurler.
  • merhaba arkadaşlar
    denon 1909 ve 1910 hdmi üzerinden upscale yapıyor diyebiliyorum doğrumudur?
    ve
    yine hdmi üzerinden yüksek çözünürlüklü sesi taşıyabiliyor diye biliyorum?
    yani tek kablo ile ses ve görüntüyü taşıyabilirim sorunsuz doğrumudur?..
  • quote:

ve

Merhaba,
    Denon 1910 kullaniyorum tek hdmi ile ps3(blue ray, dvd ve oyun icin) ve digiturk plus'un görüntülerini ve yuksek kalitede sorunsuz tasiyabiliyorum bir tek digiturk deki 5+1 kanallarin sesini alabilmek icin ekstra bir optik kabloya ihtiyac var.

Onun disinda video upscale etme konusunda gercekten bi bilgim yok. Bende yapiyor diye biliyrum ama farki nasil gozlemliyecegimi tam bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afufu

quote:

ve

Merhaba,
    Denon 1910 kullaniyorum tek hdmi ile ps3(blue ray, dvd ve oyun icin) ve digiturk plus'un görüntülerini ve yuksek kalitede sorunsuz tasiyabiliyorum bir tek digiturk deki 5+1 kanallarin sesini alabilmek icin ekstra bir optik kabloya ihtiyac var.

Onun disinda video upscale etme konusunda gercekten bi bilgim yok. Bende yapiyor diye biliyrum ama farki nasil gozlemliyecegimi tam bilemiyorum.

Avr nin görüntü ayarları üzerinde upconverting ve upscaling seçenekleri var. upscale seçeneğini disable edin fark var mı kontrol edebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

ve

Merhaba,

Avr nin görüntü ayarları üzerinde upconverting ve upscaling seçenekleri var. upscale seçeneğini disable edin fark var mı kontrol edebilirsiniz.

@kdundar
    şimdi bu iki anfiden birini almak istiyorum, benim için önemli olan hdmi üzerinden upscale edemilmesi ve aynı zamanda hdmi üzerinden dts, dd, dolby true hd, dtshd vs... gibi sesleri optic kablo istemeksizin hdmi ile yapabilmesi. tabi piyasayı takip eden arkadaşlar var ise bu iki anfi en ucuz nerden bulunabilir konusundada yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
    saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Akşahin

quote:

quote:

quote:

ve

Merhaba,

@kdundar
    şimdi bu iki anfiden birini almak istiyorum, benim için önemli olan hdmi üzerinden upscale edemilmesi ve aynı zamanda hdmi üzerinden dts, dd, dolby true hd, dtshd vs... gibi sesleri optic kablo istemeksizin hdmi ile yapabilmesi. tabi piyasayı takip eden arkadaşlar var ise bu iki anfi en ucuz nerden bulunabilir konusundada yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
    saygılar...

Ben de 20 gün kadar önce 1910 aldım. Mutlaka araştır ama forumda 0sedan nick.li arkadaşa sor mutlaka, büyük ihtimal en iyi fiyatı alacaksın tabii elinde kaldıysa. İletişim bilgilerini bulamazsan pm at at vereyim.

• pm...
  • İkisi arasında hiç düşünmeden upscale işlemcisi olarak 1910 u tavsiye ederim.Kullanacağınız tv özellikle pio yada tosh yeni serilerden biri değil ise upscale farkettirecektir.Ben 1610 kullanyorum.Ses olarak tatminkar ihtiyacımı görüyor ama upscale berbat kesinlikle.Ben tv ye upscale ettiriyorum ki müthiş işlemcisi var.
  • SLM ARANIZA YENİ KATILDIM DENON 1910 İLE DÜN JAMO ALDIM S506 GECE BAĞLADIM KOLONLARI FAKAT İLK KEZ RECİEVER KULLANIYORUM TV Yİ DİGİTURKU DVD PLAYERİ NASI BAĞLICAM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM ŞU AN BAĞLI DEĞİLLER
  • Arkadaşlar merhaba
    1910 AVR ile beraber kullandığım WD TV'yi sattım, dün de popcorn C-200 aldım. Zaten kabloları takılıydı, WD'yi çıkarınca HDMI ile Popcorn'u AVR'nin DVR girişine bağladım. Ayrıca TV'yi kapatınca Popcorn ile müzik dinleyebilmek için optik kablo ile AVR'nin DVR optiğine giriş yaptım.
    İlk kez açtım, DTS sesi çözdü, Dolby True HD çalmadı. Daha sonra kapat-aç yaptım, DTS müzik de çözmez oldu. Defalarca kapat-aç yaptım, parazit sesi geldi. WD TV'de de böyle olmuştu kapat-aç yapınca çözülmüştü, bu cihazda olmadı bir türlü. Yapamayınca C-200'den gelen HDMI kabloyu bu kez de HDP girişine taktım, gene aynı, bir türlü DTS ses çözdüremedim.
    Bir de; cihazı mute konumuna alınca içinden bazen tık diye bir ses gelip sesi kesiyor, bazen de bu ses gelmiyor fakat ekranda mute on yazıyor.
    Acaba bu AVR'ye yeni bir cihaz bağlanınca tanıtmak mı gerekiyor?
    Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
    Saygılar..

• @Akşahin, Denon 1910 veya muadili cihazlar standart TV yayınlarını 1080P'ye upscale etmiyorlar, bildiğim kadarıyla sadece 1080i oluyor ve Oknyo'nun 3007,5007 gibi üst sınıf cihazlarındaki HQV teknolojisi gibi de olmuyor bu.

Sırf bu yüzden ben de bu cihazlardan almak istiyordum ama çok pahalı. Denon'da 1080p upscale yapabilen var mı bilemiyorum?
  • Denon 1910, sadece analog video sinyallerini 1080P ye, Denon 2310 ise hem analog hem de HDMI dan gelen sinyalleri 1080P ye scale ediyor. Ama üst seri cihazlardaki gibi değil. Ben gözle görünür fark hissedemedim.
    Forumda birçok yerde de yazılmıştı zaten, standart TV yayınlarında bu serideki AVR lerin pek etkisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Denon 1910, sadece analog video sinyallerini 1080P ye, Denon 2310 ise hem analog hem de HDMI dan gelen sinyalleri 1080P ye scale ediyor. Ama üst seri cihazlardaki gibi değil. Ben gözle görünür fark hissedemedim.
    Forumda birçok yerde de yazılmıştı zaten, standart TV yayınlarında bu serideki AVR lerin pek etkisi yok.

Bir dakika ya, o zaman analog yayınları 1080P upscale ediyorsa Onkyo 707'den falan bu konuda daha iyi o zaman öyle değil mi?

Onkyo'daki upscale sadece HDMI is kısıtlı çünkü :

Audio and 1080p Video Processing via HDMI (1 Front/5 Rear Inputs and 1 Output)
    HDMI Video Upscaling to 1080p with Faroudja DCDi Cinema™

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.