@Akşahin, Denon 1910 veya muadili cihazlar standart TV yayınlarını 1080P'ye upscale etmiyorlar, bildiğim kadarıyla sadece 1080i oluyor ve Oknyo'nun 3007,5007 gibi üst sınıf cihazlarındaki HQV teknolojisi gibi de olmuyor bu.
Sırf bu yüzden ben de bu cihazlardan almak istiyordum ama çok pahalı. Denon'da 1080p upscale yapabilen var mı bilemiyorum?
Soru bana değil ama Onkyo 607 nin Upscale olayı: HDMI Version V1.3a Repeater Component Video Upconversion - Analog To HDMI UpConversion > OK 1080i Upscaling (DCDi) > OK 1080p Upscaling -
onkyo 707 upscele durumları HDMI Version V1.3a Repeater Component Video Upconversion - Analog To HDMI UpConversion OK 1080i Upscaling OK (DCDi Cinema) 1080p Upscaling OK (DCDi Cinema)
++ Upconversion ile UpScale'i karıştırmayalım. Upconversion = Analog Video girişi Dijitale çevirme. Örnek; composit/s-video Girişten > Compenent/hdmı Çıkış Vermek
UpScale = Düşük çözünürlükten yüksek çözünürlüğe çıkarma. 480/576/720 > 1080p : UpScale
Upsacale için HQV-Realta/Reon görüntü işlemci şart değildir. ancak HQV li modeller çok daha başarılıdır. HQV li modelleri onkyo topiğinde vermiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
quote:
Orijinalden alıntı: Archi 67
Denon 1910, sadece analog video sinyallerini 1080P ye, Denon 2310 ise hem analog hem de HDMI dan gelen sinyalleri 1080P ye scale ediyor. Ama üst seri cihazlardaki gibi değil. Ben gözle görünür fark hissedemedim. Forumda birçok yerde de yazılmıştı zaten, standart TV yayınlarında bu serideki AVR lerin pek etkisi yok.
Bir dakika ya, o zaman analog yayınları 1080P upscale ediyorsa Onkyo 707'den falan bu konuda daha iyi o zaman öyle değil mi?
Onkyo'daki upscale sadece HDMI is kısıtlı çünkü :
Audio and 1080p Video Processing via HDMI (1 Front/5 Rear Inputs and 1 Output) HDMI Video Upscaling to 1080p with Faroudja DCDi Cinema™
Onkyo 707 denon 1910 dan iyidir. onkyo 607 ile 1910 u kıyaslayınız
Onkyoda Upconversiyon da Upsacele de vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: archer75
THX bir ozellik degil sertifika.. karar vermedeki nihai kriter olmamali.
3310 Denon'in en yeni seri urunlerinden, 876 ise Onkyonun bir onceki serisi (en basarili modellerden biri), yeni serideki muadili 3007. 3310in Onkyo karsiligi 807 modelidir. kisaca 3310 ile 876 ayni kulvarda degiller.
876 daha guclu ve daha iyi bir video islemciye sahip.
3310 da network/internet radyo ve dynamic volume ozelligi 876 da olmayan ozellikler. ilk bakista gozume carpanlar bunlar benim.
quote:
Orijinalden alıntı: tbred
Onkyo 876 mı yoksa Denon 3310 mu tercih edilmelidir.
Denon 3310 da THX® Ultra2 certified desteği gözükmüyor. Onkyoya göre ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır ?
Denonlar gerçekten çok şık gözüküyor ve sinema müzik performansı begenilen anfilerden sizin yorumlarınız nelerdir tecrübe etmiş arkadaşlar..
876'da dynamic volume var yanlış bilgilendirmeyelim. Bizzat kullandım.
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmet
onkyo 707 upscele durumları HDMI Version V1.3a Repeater Component Video Upconversion - Analog To HDMI UpConversion OK 1080i Upscaling OK (DCDi Cinema) 1080p Upscaling OK (DCDi Cinema)
Üstad şimdi 1080p upscaling ok demişsin ya, bu normal bir TV yayınını HDMI ile 707'ye bağlarsak 1080p'ye çıkardığı ancak HQV kadar başarılı olmadığı anlamına mı geliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmet
Üstad şimdi 1080p upscaling ok demişsin ya, bu normal bir TV yayınını HDMI ile 707'ye bağlarsak 1080p'ye çıkardığı ancak HQV kadar başarılı olmadığı anlamına mı geliyor?
Evet, Aynen
arkadaslar bende birkac gun once denon 1910 sahibi oldum. secme nedenlerimden biri upscaling ozelligi idi. Simdilik hic bir ayariyla oynamadan sadece kablolama yaptim. PS3 ve digiturk umu bagladim ve oradanda sony 52w5500 televizyonuma. digiturk yayinlari gercekten kotulesmisti ama tam anlamadim, herhalde yaniliyorumdur dedim.ama
bugun digiturk plus a gectim. gene denon ustunden baglanti yaptim hdmi ama goruntu gercekten cok kotuydu. direk tv ustunden goruntu verince goruntu guzellesti.
acaba bir ayar mi yapmak lazim. cunku upscaling i birakin goruntu direk camur oluyor.
bir de hdmi kablo onerileriniz nelerdir?
ben de bir sony nin 2 metrelik altin uclusu var, bir hama nin altin uclusu var(55 tl lik bisiydi) bir de digiturk plus in yaninda gelen daha kullanmadigim bir hdmi var.
sony iyi midir?
Selamlar,
Forumda gördüğüm kadarıyla Denon AVR1910 sahibi bir kaç arkadaş var. Ben de bu ürünle YAMAHA RX-565V arasında kaldım. Kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyim ? Açıkcası ben sinema konusunda atak sesler veren bir anfim olmasını isterim. Tiz ve kalın seslerin yumuşak tonlarından ziyade keskin olması gibi.
Denon nasıldır ?
şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Ben de bir kaç gün önce 1910 aldım, upscale özelliği hakkında cnet'in review'inde sınıfına göre en iyi tarzı ifadesi vardı sesi için de ortalama deniliyordu. Whathifi'de ise sesi çok iyi deniliyordu. Henüz ses için pek bir şey diyemiyorum bu işlerde yeniyim. Fakat video yükseltme için pek iyi şeyler söyleyemiyeceğim. Benim de ufak bir denemem oldu, normalde dreambox kullanıyorum altın uçlu hama scarttan direk lcd'ye bağlı idi, sonra görüntüyü avr üzerinden aktardım ama görüntü kesinlikle iyileşmedi aksine kötüleşti canlılık ve keskinlik yokoldu. Gerçi arada kullandığım kablo çok dandikti ama kaliteli bile olsa en çok pek umut yok gibi gözüküyor. Bildiğim kadarıyla 1910 hem analog görüntüyü hem digital görüntüyü 1080p'ye çıkartabiliyor ama bana amfi alırken bu çok da önemli bir özellik değil gibi geliyor. Yani bir çoğumuz zaten nmt ya da pc gibi aletler kullanıp 720p/1080p filmler izliyoruz bunların da yükseltilmeye ihtiyacı yok, zaten tvniz yeni ve güzelse bu yükseltme işini kendisi de yapıyor diye düşünüyorum. Ben zaten pc kullanıyorum görüntü hdmi'dan 1080p geliyor. Film sd bile olsa gelen sinyal 1080 olduğu için herhangi bir oynama yapamaz sonuçta. VCD bile izleseniz gelen görüntü 1080p sonuçta avr'ye. Düşünceme göre sinyal kaynağı 576i/720p olan görüntüler dvd player ya da bu tür cihazlarla avr'ye bağlanıp ordan tv'ye aktarılırsa bir nebze görüntüde iyileşme olabilir. Media player kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama onlar da görüntüyü zaten kendileri 1080p olarak aktarıyorsa yükseltme olmaz sadace aktarma olur.
Benim şuan amacım DTS-HD, Dolby True HD denemek. En azından denon da bu ışıkların yandığını görüp içim rahatlamalı. Bugün m2ts formatında bir dosya indirdim media info ile baktığımda 8 kanal ve DTS (MA) gözüküyor ama avr ye ses geldiği zaman normal dts olarak görüyor ve 6 kanal gösteriyor. Acaba hd sesler spdif ile bilgisayardan aktarılamıyor mu şimdi onu araştıracağım pek anlamadım acaba dosyada mı bir gariplik var yoksa bilgisayarda mı? Speaker sayısı ile alakası var mı diye düşündüm ama pek mantıklı gelmedi. 5+1 olup hd sesi çözen avr ler de var. Zaten ilk başta sesi çözmeden aktaramadım bunla bayağı uğraştım. Sonunda hallettim, sesi çözmeden hdmi ya da optik ile aktarabiliyorum. Bir de şöyle bir gariplik var. DTS audio cdlerde sesi hdmi ile aktardığımda sesi avr çözmüyor sadece hışırtı geliyor, ama optik ile aktardığımda çözüyor hiçbir ayarı değiştirmiyorum. Ama filmlerde bir sorun yok. DTS olan mkv filmleri hem hdmi ile hem de optik ile aktarıp çözebiliyorum.
Sanırım bir kaç tane daha hd ses içeren örnek bulup tekrar denemeliyim. Biraz karışık oldu ama ben de böyleyim şuan yeni olduğum için bir çok şeyi deneyip kafamı karıştırıyorum bazı şeyleri deneyip düzelttikçe deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım...
DTS-HD MA DOLBY TRUE HD gibi ses formatları için optik yada koaksiyel bağlantının bant genişliği yeterli değildir. Bu formatlar için hdmi şarttır ve zaten hdmi ın çıkış sebeplerinden biri de budur. Bu sebeple izlediğiniz demo nun sesi dts olarak gözüküyordur. Eğer hdmi ile aktarmayı başarabilirseniz o zaman avr ekranında görebilirsiniz sanırım.
saygılar
Evet haklısınız, ben de mesaj attıktan sonra biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla benim sistemim hd sesleri bitstream yapamıyor. Ben anakart üzerindeki (realtek) optik çıkıştan ve ekran kartındaki (ati 4670) hdmi çıkıştan denedim ikisinden de sadece gelen sesi sadece 6 kanal dts olarak çözdü avr. Atinin 5xxx ile başlayan yeni serileri hd sesleri bitstream yapabiliyormuş sanırım ya da daha iyi bir ses kartı gerekecek gibi gözüküyor. Bir de anakart üzerindeki hdmi çıkışından deneyeceğim ama pek umutlu değilim. En iyisi makul fiyatlı bir bluray player almak sanırım. Teşekkürler..
Arkadaşlar merhaba benim de bir sorum ve sorunum var; C-200'ü 1910'a DVR girişinden HDMI ile bağladım. Aynı zamanda DVR optik girişine yine C-200'den optik kablo ile bağladım. Monitor out'tan da panele çıkış aldım, bu şekilde kullanıyorum. Benim sorum ve sorunum şudur ki, Bazen C-200'den film izlemek veya müzik dinlemek için AVR'yi açıyorum, DVR seçeneğini seçiyorum ve ekranında da DVR yazısını görüyorum, buna rağmen Hop.lerden ses alamıyorum, TV'den geliyor, 1910'u tamamen kapatıp tekrar açınca ise düzeliyor. Şuna dikkat ettim, AVR'yi açınca stand by tuşu yanıp sönüyor ve girişi otomatik görünce çıt diye bir ses geliyor, bu ses gelirse sorun olmuyor. Fakat bazen de bu çıt sesi gelmiyor, ses AVR'ye gitmiyor ve sadece TV'den alabiliyorum. Fikir ve yardımlarınıza teşekkürler şimdiden..
bende denon avr-3805 le katılam bari bura
Selam Arkadaşlar .. Amerikadan Denon Avr 688 aldım.Tüm bağlantılarını gayet düzdün yaptım.2 kule front 1 center 2 surround ve 2 arka surround hop.son olarakta zone 2 çıkışından ekstra sub.amfi bağladım. Dreambox uydu cihazımı s video ve optik çıkışla hallettim vs..
3 gün düzdün çalıştıktan sonra tüm left çıkışlarım parazit yapmaya başladı.Kolonlara tam yüklenince de kendini kapatıyor. Sizce neyi yanlış yaptım. Acaba voltaj çevirici adaptör sorunlu olabilirmi ? Aklıma başka birşey gelmiyor.Şu an ön iki kule kolonları right çıkışlara başlayıp A+B çalıştırıp dinleyebiliyorum :)
Ve servise ihtiyacım olursa İstanbul Avrupa yakasında iyi bir servis önerirmisiniz...Vereceğiniz tüm cevap ve öneriler için teşekkürler
Öncelikle biryerlerde bir kısadevre oluyor mu, + - uçlar doğru takılmışmı bir kontrol etmenizi öneririm. Tabiki daha sonra başka bir voltaj dönüştürücü ile deneme şansınız varsa onu da deneyin. Yani adım adım gitmekte fayda var.
quote:
Orijinalden alıntı: ayhifi
Öncelikle biryerlerde bir kısadevre oluyor mu, + - uçlar doğru takılmışmı bir kontrol etmenizi öneririm. Tabiki daha sonra başka bir voltaj dönüştürücü ile deneme şansınız varsa onu da deneyin. Yani adım adım gitmekte fayda var.
İlginiz için tşk..Servise götürdüm Denon yayınladığı bültende kroik sorun olarak belirtmiş bu arızayı.Basitbir kısa kablolama ile işi 20 dk da çözdüler.Şu an sorunsuz..Türkiyedeki marka karşılığıda Denon 1708 miş.
Merhaba Arkadaşlar, ABD'den 220 VAC Denon 1910 cihaz getirmeyi düşünüyorum. Okuduğum kadarı ile gayet başarılı bir amfi. Ancak iş amfi ile bitmiyor bunun yanından kolonlar da almak gerekiyor. Bu konuda ise hiçbir bilgim yok. Yine buralarda okuduğum kadarı ile çok alternatif var. Benim kolonlardan beklediğim, amfi ile uyum sağlayacak kaliteli bir ses vermeli ve ev için çok hantal gözükmemeli (HKTS 11 set bu bakımdan hoşuma gidiyor.)
Arkadaşlar sizce bu amfi ile kullanılabilcek ve fiyat performans açısından en uygun 5+1 set ne olmalı.. Ayrıca BOSE'nin kolonları hiç bahsedilmiyor, çok pahali olmasına rağmen BOSE kolonları bu anfi ile kullanılamaz mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: makgun
Merhaba Arkadaşlar, ABD'den 220 VAC Denon 1910 cihaz getirmeyi düşünüyorum. Arkadaşlar sizce bu amfi ile kullanılabilcek ve fiyat performans açısından en uygun 5+1 set ne olmalı.. Ayrıca BOSE'nin kolonları hiç bahsedilmiyor, çok pahali olmasına rağmen BOSE kolonları bu anfi ile kullanılamaz mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yamaha 565 ile Bose Acustimass 10 IV kullanıyorum, Bose'lar iyi hop ama sanki küçük-orta büyüklükte alanlar için, büyük alanda çok iyi olacağını düşünmüyorum.
Merhaba, Denon 1910 ile birlikte Wharfedale 10.6, 10.2 ve 10cs kullanıyorum çok fazla eşya olmayan yaklaşık 35m2 büyüklükte bir alan için.
Sistemi yeni kurdum hala test aşamasını pek geçemedim diyebilirim keyif aşamasına bir türlü gelemedim sürekli uğraşmaktan:)
İlk başta sub için kararsızdım olmazsa sonra alırım diyordum ama 10.6'ların bass performansı beklediğimden iyi şimdilik +1 almayı düşünmüyorum. Speakerlar ile AVR ne kadar uyumlu çok bir şey diyemeyeceğim çünkü o kadar tecrübem yok, başka amfilerle dinlemedim. Satın aldığım kişi başka bir forumda Diamond 10.6'ların Denon'la olan performansını pek beğenmemiş, Pioneer ya da Yamaha'nın daha iyi olduğunu belirtiyor ama malesef benim başka ortamda duyma şansım olmadı. Şuanda speakerlar için ayarlarla uğraşmaktayım ama başlangiç seviyesinde ve çok profesyonel olmayan biri için şuanda yeterli olduğunu düşünüyorum. Boyut olarak 9.6'lardan daha ufak ve biraz daha estatik piano black plaka eklemişler. Ama tabi kule tipi olduğu için hantal olmayan katogorisine giremez sanırım :)
Denon için kişisel görüşlerim: Tam bir işimi yaparım gösteriş yapmam havası var; GUI yok, üzerinde şatafatlı hiç bir şey yok. Diğer amfilerde HD Audio logoları süslü püslüyken, onlar bile neredeyse görünmeyecek kadar silik. Menüleri tam anlamıyla kütük gibi:) Ayarlaması zor. Ama sanırım böyle olması hoşuma gitmeye bağladı, sonuçta sesi iyi verdikten sonra gerisi biraz hikaye kalıyor.
Ben farklı bir soruna takıldım, Audyssey ile auto setup yaptıktan sonra spearkerların hepsini "large" olarak tanımlıyor ve doğal olarak sistemde olmadığı için subı da "none" olarak belirliyor. Ben ise "small" yapmak istediğimde otomatik olarak sub için "yes" tanımlanıyor yani eğer fronlar large ise sub yok, frontlar small ise sub var olarak ayarlanabiliyor. Frontları small yapmak istiyorum bunun asıl nedeni de şöyle oluştu, Hurt Locker izliyordum yüksek seste( 2 üst kattan telefon gelecek kadar:) yaklaşık -10 ile 0 arasında. Filmin 9. dakikasında büyük bir patlama sahnesi var. Bu sahne geldiğinde denon kendini kapatıyor (aynı kısa devre durumundaki gibi 0,5sn. flash yapıyor power tuşu). Sesi kıstımızda ise sahneyi normal geçiyor. Bütün hafasonu bunla uğraştım en son farkettim ki tüm kabloları söktüğümde de hiçbir kolon takılı değilken o sahneyi yüksek sesle açınca kendini kapatıyor bir nevi koruma uyguluyor. Şahsi fikrim o sahnese çok fazla bas var ve hoparlörler large olunca crossover full band olduğundan tüm bası direk olarak fronta veriyor ve gelen bas çok yüksek olduğu için sistem kolonları korumak için kendini kapatıyor. Aynı sahneyi speaker ayarını small yaptığımda ise yüksek seste bile sorun olmuyor, crossoverı 40hz seçsem bile. Anladığım kadarıyla o sahne gelince bu frekanstan yüksek olanları da suba yolladığı için sistemde bir sorun olmuyor. Yani sonuç olarak ayarları "small" olarak yapmak istiyorum crossoverı da frontlar için 60, diğerleri için 80. Buraya kadar sorun yok ama bu şekilde seçtiğim zaman sub ayarı otomatik var olarka kabul ediliyor. Bu seferde Audyssey özelliklerini kullanamıyorum DEQ açmak istediğimde "Run Audyssey" yazıyor ve aktif yapmıyor. Yine anladığım kadarıyla ben subı none dan yes e çevirince sistemin kendi bulduğu ayarları değiştirmiş oluyorum o zaman da tekrar çalıştırmamı istiyor Audyssesy i . Sonuç olarak forntarı small yapıp DEQ açma ihtimalim yok şuanda. Sonuç olarak şuan tüm kolonlar small crossover lar frontlar için60, diğerleri için 80 kullanıyorum. EQ olarak da Audyssey ve Audyssey Flat arasında bir ayar yaptım manuel olark onu kullanıyorum. Ses şuan güzel diyebilirim . Kablolama olarak fronlar bi-amp, center bi-wire, arkalar normal bağlantı. Artık sizin de anladığınız üzere uğraşmaktan kafayı yedim biraz da müzik dinlemek ve film izlemek istiyorum :)
Biraz diyeceğim ama baya karışık oldu biliyorum :)
Bilgilerinize...
Selamlar Herkese, Denon 1910 sahibiyim, monitor out çıkışından HDMI ile TV'ye çıkış alıyorum. Sorum şudur ki; ses aktarımını kapatıp sadece görüntüyü aktarmanın yolu nedir acaba? Teşekkürler..
Tv nin sesini kıssanız mesela, pratik bir çözüm olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: blackice_serkan
Selamlar Herkese, Denon 1910 sahibiyim, monitor out çıkışından HDMI ile TV'ye çıkış alıyorum. Sorum şudur ki; ses aktarımını kapatıp sadece görüntüyü aktarmanın yolu nedir acaba? Teşekkürler..
Merhaba,
Anladığım kadarı ile avr ile TV hdmi ile birbirine baglı ki durum itibariyle olası en iyi seçenek bu.Ama burada asıl amaçladığınız nedir anlayamadım.Yoksa mute seçeneği ile sesi zaten kapatabilirsiniz. Diğer bir yandan hdmi ses ve görünytü aynı anda verebilen bağlantı tipidir.Açıkcası hdmi üzerinden ses yada görüntü deaktif edilebilinir mi bilmiyorum. Kompozit kablo kullanılırsa sadece sarı uçlu kablo aktif halde görüntü alınabilir(kırmızı ve beyaz uç açıkta kalacak şekilde-denemedim,teorik olarak)
Ama ne amaçlayarak böyle bir yöntem aradığını söylersen alternatif sonuçlarda çıkabilir...