Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım o zaman sadece TV'ye gidiyor ses sinyali, çünkü AVR'den ses alamıyorum.
  • Konuyla ilgili detayları yukarıda anlatmıştım ama cevap alamamıştım, tekrar veriyorum aşağıda.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, aylardır bu şekilde idare ediyorum.
    Teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Arkadaşlar merhaba benim de bir sorum ve sorunum var;
    C-200'ü 1910'a DVR girişinden HDMI ile bağladım. Aynı zamanda DVR optik girişine yine C-200'den optik kablo ile bağladım. Monitor out'tan da panele çıkış aldım, bu şekilde kullanıyorum. Benim sorum ve sorunum şudur ki,
    Bazen C-200'den film izlemek veya müzik dinlemek için AVR'yi açıyorum, DVR seçeneğini seçiyorum ve ekranında da DVR yazısını görüyorum, buna rağmen Hop.lerden ses alamıyorum, TV'den geliyor, 1910'u tamamen kapatıp tekrar açınca ise düzeliyor. Şuna dikkat ettim, AVR'yi açınca stand by tuşu yanıp sönüyor ve girişi otomatik görünce çıt diye bir ses geliyor, bu ses gelirse sorun olmuyor. Fakat bazen de bu çıt sesi gelmiyor, ses AVR'ye gitmiyor ve sadece TV'den alabiliyorum.
    Fikir ve yardımlarınıza teşekkürler şimdiden..

• Benim tv dahili hop olmadıgı için bu detayı düşünmedim.Hdmi ile kaynak ve avryi bagladıktan sonra optik kabloyu neden kullandın merak ettim.Ayrıca daha öncede benzer bir sorun vardı.DVR değilde başka bir giriş kullanmayı denesen yine aynı çözüm olurmu acaba??Çünkü girişleri değiştirdiğimde bendede var olan sorunlar gitmişti.Nedenini bilmiyorum ama.
  • Tv'den yada amfinden hdmi kontrol menülerine bir bakın, bazen oralardan sorun çıkabiliyor. Tv'de ses çıkışı olarak ev sinema sistemi gibi bir seçenek varsa özellikle onu tercih edin. Aynı şekilde avr'de de sesi ilet gibi bir seçenek varsa onu seçmeyin. Büyük ihtimal dediğim gibi hdmi kontrolündendir.
  • @Dr.Feelgood;
    Tv'den ses çıkışına bakmadım hiç, çünkü sadece C-200 ile film izlerken AVR ve hop.setini kullanıyorum, ama mantıklı, TV'de C-200'ün bağlı olduğu Input 4'te böyle bir ayar varsa kullanabilirim, yoksa da en kötü ihtimal AVR ve hop.setini kullanacağım zaman TV'de varsa sinema sistemi seçeneğini seçerim.
    @Rdegerli;
    Dediğiniz gibi daha öncede benzer bir sorun vardı, fakat bu kez girişleri de değiştirdim olmadı.

Çok ilginç bir problem, çünkü cihazların hiçbirinde sorun yokken bazen TV'den, bazen avr'den ses gelmesi değişik bir sorun. Aklıma bir de şu geliyor; ben harmony kumandaya activity olarak tanıttım, film izleyeceğim zaman, kumandadan bastığım tek tuş ile;
    1- TV açılıyor, input 4'e geliyor,
    2- AVR açılıp DVR seçeneğine geliyor
    3- C-200'ü açıyorum,
    Acaba bu esnada, yani cihazların açılması esnasında mı birşey karışıyor?
    Değerli yardımlarınız için çok teşekkürler..

• Nerhaba arkadaşlar 1509 um var ama bir de sorunum var... vestel dvd player optikten bağlı... 5.1 bir film olduğunda bass evi yıkacak kadar iyi çalıyor. Ama bunun dışında ne müzik cd sinde ne 2 kanal dvd lerde ne de tuner da bass çalışmıyor. hiç ses gelmiyor 5.1 film dışında. media markt taki çocuklar yok matrix e getir yok pl2 ye getir falan dediler ama hiçbirinde bass çalışmıyor. Bu, anfinin kendi kendine çözmediğinden mi? şu sıralar media markt ta denonun ucuz bir amfisi ile denon 5.1 sitem 1000-tl. O kadar para verdik sistem kurduk ama 1000-tl lik cihaz müzik çalarken inletiyor, bizim bass çalışmıyor.. sizce ne iş?
  • arkadaşlar merhaba. ben de 1610 alarak gruba katıldım. avr işinde çok yeniyim. dün bağlantıları vs yaptım. teledünya hd yi aktardığımda sorunsuz görüntü alıyorum. ancak analog video kaynaklarının aktarımında ciddi sorun görüyorum.

upscaling beklentim yok. ancak tv ye direkt bağladığımda güzel aldığım component ve analog video görüntüleri avr üzerinden aktardığımda çok kötü oluyor. ön taraftaki video girişini kullandığımda resmen yeşil ve kırmızılar çok sorunlu aktarıldı. bir ayarı mı yapamıyorum acaba?

bir de S video bağlantısından görüntü aktarabiliyor muyum yoksa sadece ipod da mı kullanılabiliyor?
  • gencodiz cihazınızın sub menüsünde ya lfe+main yada+main gibi bir seçenek olması lazım onu bir seçip deneyin.
    wrangler video görüntüsünde kullandığınız kablo presli ince rca(namı diğer tos) kablodan ise bu durum normal bu tip kablolar ile görüntüde bulanma ve kayma gibi durumlarında olması çok doğal. s-vide girişine illaki ipod bağlamanız gerekmiyor ancak s-video çıkışı olmadığı için yine video monitör out kullanacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Selamlar Herkese,
    Denon 1910 sahibiyim, monitor out çıkışından HDMI ile TV'ye çıkış alıyorum. Sorum şudur ki; ses aktarımını kapatıp sadece görüntüyü aktarmanın yolu nedir acaba?
    Teşekkürler..

Menu --> hdmi setup --> audio out : amp yaparsanız sesi hoparlorlerden alırsınız.

Ayrıca C200'den hem hdmi hem optik niye bağladınız.Optiği sökün çünkü gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramm256 -- 22 Mart 2010; 0:34:32 >
  • Teşekkürler bilgi için dediğiniz gibi yaptım.
  • teknikk verdiğin bilgiler için çok sağol. peki ama normal video çıkışları için daha kırmızı sarı ve beyaz kabloların daha kalitelisini bulabilir miyim? ya da bulsam iyi görüntü alabilecek miyim?
  • Selam arkadaşlar denon kullanıcısı olarak bende sizin aileye katıldım
  • Arkadaşlar merhaba DENON 1509 anfimle ilgili bir sorunum var dün itibariyle başıma geldi.Anfi normal şekilde çalışırken birden kapandı ve kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı.Bu bir hata ikazı bunu biliyorum.Tekrar açmaya kalktığımda açılıp hemen kapanıyor.Tüm kablolarını çıkardım elektrikde dahil olmak üzere bir süre bekledim ve sonra taktım açıldı ancak bir süre sonra tekrar kapandı ne olduğunu anlayamıyorum.Kullanma kitapçığına baktığımda ısıdan dolayı olabilir deniyor ama anfi masa üstünde ve aşırı bir sıcak yerde değil yani ısıdan olduğunu sanmıyorum birde hoparlörlerin empendans ayarı düşükse yapabilir deniyor ama hoparlörlerim 8 Ohm uydu tipi hoparlör JBL SCS 200.5 yani ondanda yapmaması lazım ve birde mikro işlemciyi sıfırlayın diyor ama onu anlamadım nasıl sıfırlıcaz mikro işlemciyi?Anfim yani daha 10 ay kadar oldu çok az kullanıldı garantisi devam ediyor.bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor.Servise göndermeden çözebileceğim durum varmı.

• Merhaba,
    Bence ilk başta problem tamamen avr kaynaklı mı yoksa kablolama ya da speaker ile mi ilgili onu anlamamız gerekiyor. İsterseniz ilk başkta Denon'un arkasındaki tüm hoparlör bağlantılarını tamamen söküp yani cihaza hiçbir hoparlör bağlamadan açıp deneyin bu şekilde de aynı hatayı verirse demektir avr de bir problem var. Aksi halde kablolama ya da kolonlarda bir problem olması da mümkün en azından bunu anlamış olursunuz. Tüm kabloları söküp tekrar bağladığınızı belirtmişsiniz sadece kolonlara giren kabloları mı yeniden bağladınız acaba? avr ye giren kabloların da ucu fazla açıksa ve + - uçlu kablolar birbirine değmese bile arka panale değerek böyle bir kısa devre yapabilirler. Dediğim gibi ilk başta isterseniz tüm kabloları söküp deneyin.

Hiçbir yanıt alamazsanız cihazın nasıl resetlendiği kitapçıkta olması gerekiyor, bende 1910 var sanırım "surround mode" kısmındaki sola ve sağa okların ikisine birden basık tutarak cihaz açılıyordu (tamamen kapalı konumdayken) ama tekrar bakmak lazım aklımda kalanı söylüyorum. Yanlış yönlendirmeyeyim.

• Öncelikle ilginiz için tşk ederim size.bugün iyice deneme yapıcam zaten dün geç saati oyüzden bakamamıştım çok fazla hayır bütün kabloları çıkarmıştım.hoparlör uçlarından olabilir diye düşünüyorum ama şöle bişey var eger öyle olsa hemen kapanması gerekmezmiydi bir temas olsaydı?bu bir süre sonra kapanıyor ama.akşam dediğiniz gibi bir resetlemeyi deneyim eğer ayını şeyi yaparsa.benim kullanam kılavuzunda nasıl resetleneceği yazmıyo olmaz böyle bişey oda ayrı sorun.tekrar tşk ederim size.iyi günler.
  • Denemeleriniz sonucu sorunu çözemezseniz destek isteyebilmeniz için Ertekin elektronik merkez servisin irtibat telefonunu size pm attım. Distribütör firma ve servis ile bende yaşadığım sorun sebebiyle bir kez irtibat kurmak durumunda kaldım. Sağolsunlar kısa sürede bana dönüş yapıp doğru kişiye yönlendirdiler. Telefonla defalarca arayıp sorunumla ilgilendiler. Satış sonrası desteği sebebiyle doğru seçim yaptığımı düşündüm.
  • evet aldım tşk ederim bugün biraz daha deneme yapıcam eğer sonuç alamazsam ozaman irtibata geçerim.ilginize çok tşk ederim.iyi günler.
  • garantisi var. servise götürmeli.neden tekrar mesajı yazıyorsunuz ki...buradan mucize yaratmak kolay olsa gerek.
  • Pardon the_cantan ama neden bu kadar dokandı ki bu konu size?ne var bunda onu anlayamadım.Amaç paylaşmak değilmi?
  • sayaga burdan tahmin edemediğim bir şey yoksa cihazınız büyük ihtimalle arızalı ama büyütülecek bir şey yok gibi. aletin en azından açılması iyiye işaret bir süre çalışması dahada iyi sonra kapatması çözülemeyecek bir problem gibi gözükmüyor. Cihazı aldığınız yer vasıtası ile veya kendiniz , fatura fotokopisi ile servise gönderin.............
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.