O 3D Render resmi kulelere aldanmayın. Öylesine Çizdim. TV Büyük aldığım için Hoparlör yeri sağdan sola 25 cm kalıyor. Yükseklik Sorun olmaz. Orayada kule tipi bulabilir miyim bilmiyorum. Dolar kurundan dolayı erteledim o işi. Subwofer şöyle anlatıyım. TV altındaki siyah yer hoparlör kumaşı olacak. Derinliği 60 cm, Önü full açık. Siyah yerin sağ başı subwofer sol başında AVR olacak. Arada 2 metre boşluk olacak. AVR titreşimler zarar verirmi onu merak ediyorum doğrusu. Sistemi açıkta bırakmak istemiyorum. Temizlik yapan kişiler süpürgeyi köşeye vurup zarar veriyorlar. Tozlanmasını önlemek istiyorum. Hem de temizlik yapılırken supur paspas at çık şeklinde. Dolapların içi de yüklük olacak ortada hiç bir şey istemiyorum. Halı ve ufak masa dışında Bu arada ekran büyünce şunu farkettim. Sesle görüntü çok uyumlu oldu. Eskiden Uyumsuz geliyordu. Bilgisayarda bileşenleri nasıl dengeli kuruyorsak. Bu işte de denge çok önemliymiş onu fark ettim. |
DENON AV RECEIVERS (203. sayfa)
-
-
Yapacağım ya bir şekilde. Pcnin yerini falan da ona göre ayarlarım artık olmazsa da pahalı da olsa bir çözümü var demek ki anlamış olduk. Kullanım kolaylığı açısından da dediklerinizi dikkate alacağım. Pcnin velinimetlerinden faydalanmak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paugge hdmi 2.0b 5 metre ve 2.1 2 metre kablo geldi. Kabloyu tam istediğim şekilde test edemedim. Marangoz işlerinden sonra tam sonuç çıkar.
hdmi 2.1 2 metre de sinyal kalitesi yüzde 96 4k hdr10 60hz 12bit sınırlı gönderiyor. TV 12bit tam gönderiyor gösteriyor. Titremeli sınırlı gönderiyor.
Hdmi 2.0b 5 metrede ilk başta 4k 60hz 8 bit titremeli algıladı kapatıp açtım hdmi tekrar taktım. 4k hdr10 60hz 12 bit sınırlı (titremeli) gördü. TV 12bit tam algıladı yine. Kablonun sinyal kalitesi yüzde 23 kadar düşüyor. Ben bu kablo ile ilerde kesilmeden hem ses hem bu kalitede görüntü gönderebilecek miyim bilemiyorum. İlerde onu da paylaşırım sizinle ben bu kabloyu alırken ilerde hdmi 2.1 yaygınlaşınca veya üstü bunlar ucuzlar idare etmek için aldım. Böyle düşünenler almak isterse link aşağıda
-
tv kendi netflix uygulaması 4k dolby vison tanıyor. Ama ben pc deki uygulamasında ne hdr etkinleştirebildim ne de dolby vison. Pc de hdr görüyor veya bluray actığımda hdr algılıyor. Dolby vison algılatamadım. Bunu bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
-
HDMI kablo testini nereden ve nasıl yapıyorsun hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 25 Ekim 2020; 22:8:10 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mayers!
HDMI kablo testini nereden ve nasıl yapıyorsun hocam.Tv icinde info orda sinyal kalitesi ve hangi rgb modunda kac hz bit derinliği vs ler var. Bit derinliğini iyi algılamıyor. 12bit sınırlı secili nvidia kartımda tam gönderemiyorum. Tv onu 12 bit sınırlı algılaması lazım. Tam algılıyor. Sinyal kaybı da ondan kaynaklı olabilir bilmiyorum.
Marangoz bu aksam ölçü aldı. Bitince earc arc vs Dolby Atmos her şeyi sizinle paylaşacağım. Şuana kadar donma takılma yapmadı ama görüntüyü ayrı sesi ayrı kablodan gönderiyorum. Ses sistemini de taşıyınca net bir şey söyleyeceğim
-
-
Biraz karışık yazmışsınız veya ben tam anlayamadım fakat şöyle bir şey söyleyeyim. Ekran kartınızla tv arasındaki bağlantı HDMI 2.0 olsa gerek. HDMI 2.0, bant genişliği itibariyle 4k/60hz/4:4:4 (yani full chroma denilen sıkıştırılmamış, kayıpsız format) ile 10 bit görüntüyü aktaramıyor. HDR için normalde 10 bit renk skalası mevcut olması gerekiyor. Bir de siz 12 bitlerden bahsediyorsunuz Dolby Vision için. Bu kadar yüksek bilgiyi HDMI 2.0 taşıyamaz. O yüzden sıkıntı yaşıyor olabilir misiniz? Eğer çıkışınız 4k ise deneme amaçlı pcden 30hz veya 1080p yapın bir de öyle bakın.
HDMI 2.0 bant genişliginin müsaade ettiği değerler bunlar:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 24 Ekim 2020; 0:40:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İçinizde bilgisayarda Dolby Vision içerikleri izleyebilen var mı?
Netflix de Dolby Vision iconunu göstermeyi başardım. Ama tv Dolby Vision uyarısı çıkmıyor.
-
Televizyonum veya monitörüm Dolby Vision desteklemediği için maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Maclarens90Televizyonum veya monitörüm Dolby Vision desteklemediği için maalesef.
aga be :=)
-
Arkadaşlar
Denon avr-s960h için ne dersiniz?
+ olarak ilk etapta 5.1 kurmayı düşünüyorum, hazır setlere mi yönelmeliyim, farklı markalardan mı toplamalıyım?
Bu sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz?
PlayStation 5 için heves ettim özellikle, taktım kafaya, kuracağım.
www.teknohifi.comBowers & Wilkins 603 5.1 Ev Sinema Hoparlör Sistemihttps://www.teknohifi.com/urun/bowers-wilkins-603-5-1-ev-sinema-hoparlor-sistemi
www.teknohifi.comHeco Aurora 5.1 Hoparlör Setihttps://www.teknohifi.com/urun/aurora-5-1-hoparlor-seti-aurora-700-aurora-300-aurora-center-30-aurora-sub-30a-1
www.teknohifi.comBose Acoustimass 10 Ev Sinema Hoparlör sistemihttps://www.teknohifi.com/urun/acoustimass-10-seri-v-ev-sinemasi-hoparlor-sistemi
http://www.somermuzik.com/urun/dali-zensor-7-51-hoparlor-seti-yamaha-rx-v-683-receiver/q?urunid=53816
Bunlardan kurarsam, sonradan sisteme uyum sağlayacak 2 atmos ekleyebilir miyim?
Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 29 Ekim 2020; 17:29:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SacredDivinity
Arkadaşlar
Denon avr-s960h için ne dersiniz?
+ olarak ilk etapta 5.1 kurmayı düşünüyorum, hazır setlere mi yönelmeliyim, farklı markalardan mı toplamalıyım?
Bu sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz?
PlayStation 5 için heves ettim özellikle, taktım kafaya, kuracağım.
https://www.teknohifi.com/urun/bowers-wilkins-603-5-1-ev-sinema-hoparlor-sistemi
https://www.teknohifi.com/urun/aurora-5-1-hoparlor-seti-aurora-700-aurora-300-aurora-center-30-aurora-sub-30a-1
https://www.teknohifi.com/urun/acoustimass-10-seri-v-ev-sinemasi-hoparlor-sistemi
http://www.somermuzik.com/urun/dali-zensor-7-51-hoparlor-seti-yamaha-rx-v-683-receiver/q?urunid=53816
Bunlardan kurarsam, sonradan sisteme uyum sağlayacak 2 atmos ekleyebilir miyim?
Teşekkürler...Öncelikle kurmuşsan 5.1.2 li sistem kurmanı tavsiye ederim.
Müzik sizin için çok önemliyse faklı hoparlörden kurmanız güzel olur. Film ve oyun içinse hepsi aynı markadan olması bu seviye bir amfide güzel olur.
Bir diğer konu ise ilgi alanıma giriyor.
Duyduğuma göre Playstation 5 Dolby vision ve Atmos destek vermiyor görünüyor. Vermeme nedenide ps nin başka markalara bel bağlaması. Şuanda sistem 5.1 veya 7.1 şeklinde destek veriyor. Xbox da Dolby Vision ve Atmos desteği var. Pc de Atmos var. Dolby Vision test edemedim. Sanırım Dolby Vision donanımsal olarak desteklemiyor pc gerek codec, windows veya ekran kartı ile ilgili bir durum var. Dolby Vision uygulaması yükledim. Dolby Vision algılıyor ama monitöre o sinyal gitmiyor.
Her oyun Atmos olarak gelmiyor. Etkilendiğim ve Eh işte atmos iyi dediğim oyunlar, Resident evil 2 Gears 5 Metro exudus Division 2 Forza Battlefront ori boderlans 3 Call of duty hikaye modu Tomb rider Bunlar işe yarıyor. Ama diğer oyunlar atmos varla yok arasında Bu kadar az oyun için sistem kurmaya değermi içinde bir yıl boyunca oynarım dediğin oyunlar varsa kurmalısın.
Cyberpunk umutluyum witcher gibi uzun olur inşallah o ortamı yaşatır. Kısaca oyunların hepsi atmoslu gelmediği için biraz lüx giriyor. Yine karar sizin.
Sonuc olarak pc de 8k 3 monitörlü atmoslu sistem kullanıyorum hem de TV de öyle sistemim var. Müzik film Oyun olarak kullandığım için bana lüx olarak gelmiyor.
İmkanınız ve ortamınız varsa 5.1.4 7.1.4 sistemler düşünün derim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MC.CYBER_Öncelikle kurmuşsan 5.1.2 li sistem kurmanı tavsiye ederim.
Müzik sizin için çok önemliyse faklı hoparlörden kurmanız güzel olur. Film ve oyun içinse hepsi aynı markadan olması bu seviye bir amfide güzel olur.
Bir diğer konu ise ilgi alanıma giriyor.
Duyduğuma göre Playstation 5 Dolby vision ve Atmos destek vermiyor görünüyor. Vermeme nedenide ps nin başka markalara bel bağlaması. Şuanda sistem 5.1 veya 7.1 şeklinde destek veriyor. Xbox da Dolby Vision ve Atmos desteği var. Pc de Atmos var. Dolby Vision test edemedim. Sanırım Dolby Vision donanımsal olarak desteklemiyor pc gerek codec, windows veya ekran kartı ile ilgili bir durum var. Dolby Vision uygulaması yükledim. Dolby Vision algılıyor ama monitöre o sinyal gitmiyor.
Her oyun Atmos olarak gelmiyor. Etkilendiğim ve Eh işte atmos iyi dediğim oyunlar, Resident evil 2 Gears 5 Metro exudus Division 2 Forza Battlefront ori boderlans 3 Call of duty hikaye modu Tomb rider Bunlar işe yarıyor. Ama diğer oyunlar atmos varla yok arasında Bu kadar az oyun için sistem kurmaya değermi içinde bir yıl boyunca oynarım dediğin oyunlar varsa kurmalısın.
Cyberpunk umutluyum witcher gibi uzun olur inşallah o ortamı yaşatır. Kısaca oyunların hepsi atmoslu gelmediği için biraz lüx giriyor. Yine karar sizin.
Sonuc olarak pc de 8k 3 monitörlü atmoslu sistem kullanıyorum hem de TV de öyle sistemim var. Müzik film Oyun olarak kullandığım için bana lüx olarak gelmiyor.
İmkanınız ve ortamınız varsa 5.1.4 7.1.4 sistemler düşünün derim.
Alıntıları GösterTeşekkürler, bazı seyler biraz daha oturdu kafamda, son olarak hoparlör seçerken, aldığım receiverda çalışmama ihtimali var mıdır? Bazı degerler var çünkü, bunlara dikkat etmeli miyim? Yoksa hepsi düzgün çalışır mı?
-
3 örnek 5.1 sistem koymuşsunuz.
3 de bass olarak güçsüz.
Yarın bir gün bass ünitesi almayı istersiniz.
Avro uçmuş olabilir ama 3 üründe bence çok pahalı.
2.el kovalamanız hayrınıza olacaktır.
28 bin tl az para değil aslında..
Avr olarakta 2. El arasanız daha iyi olur.
Son model ürün alacağım diye kendinizi yormayın.
Önemli olan son codecler dts x ve atmos
Son çözünürlük ve teknolojiler dolby vision ve hdr 4k
Ve güçlü olması..
Son codec ve son teknoloji(8k) destekliyor diye güçsüz bir cihaz alırsanız üzülürsünüz.
Ha derseniz ki ben bose gibi uydu tipi hop alacağım evet onlara gücü yetecektir.
Sıfır mercedes a180d mi 2. El temiz e180 mi gibi bir karşılaştırma bu..
Avr ve sub uzun ömürlü seçilmeli.
Güçlü avr kaliteli sub candır.
Hoparlörlerin tamamının aynı marka olması doğru seçenektir fakat sub istisnadır.
Tabi hi end müzik dinleyen biri iki ön hop en kaliteli center ve surroundları ise başka marka seçebilir.
Bütçenizi oda m2 sini vs yazarsanız belki daha doğru kararlar verilebilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoğukanBlack
3 örnek 5.1 sistem koymuşsunuz.
3 de bass olarak güçsüz.
Yarın bir gün bass ünitesi almayı istersiniz.
Avro uçmuş olabilir ama 3 üründe bence çok pahalı.
2.el kovalamanız hayrınıza olacaktır.
28 bin tl az para değil aslında..
Avr olarakta 2. El arasanız daha iyi olur.
Son model ürün alacağım diye kendinizi yormayın.
Önemli olan son codecler dts x ve atmos
Son çözünürlük ve teknolojiler dolby vision ve hdr 4k
Ve güçlü olması..
Son codec ve son teknoloji(8k) destekliyor diye güçsüz bir cihaz alırsanız üzülürsünüz.
Ha derseniz ki ben bose gibi uydu tipi hop alacağım evet onlara gücü yetecektir.
Sıfır mercedes a180d mi 2. El temiz e180 mi gibi bir karşılaştırma bu..
Avr ve sub uzun ömürlü seçilmeli.
Güçlü avr kaliteli sub candır.
Hoparlörlerin tamamının aynı marka olması doğru seçenektir fakat sub istisnadır.
Tabi hi end müzik dinleyen biri iki ön hop en kaliteli center ve surroundları ise başka marka seçebilir.
Bütçenizi oda m2 sini vs yazarsanız belki daha doğru kararlar verilebilir.Hocam toplam 25 - 30 bin civarına çıkabilirim diye düşünüyorum, bütün tavsiyelere açığım
Avr yi Avrupa'dan kendim getireceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 30 Ekim 2020; 16:59:50 >
-
İlk sistemi swsiz alıp ayrıca bir sub bakmak en doğrusu olur. Kur+ ötv ile o fiyat normal oldu malesef. B&w + definitive super cube 6000 veya 8000 güzel olurquote:
Orijinalden alıntı: SacredDivinityHocam toplam 25 - 30 bin civarına çıkabilirim diye düşünüyorum, bütün tavsiyelere açığım
Avr yi Avrupa'dan kendim getireceğim
Alıntıları Göster
Denon x4 serisi
Marantz sr70 serisi
Yamaha rx-a20 ve üstü
Pioneer lx serisi bakmalısınız..
Dediğim gibi önemli olan atmos ve dtsx desteklesin
4k hdr hlg dolby vision desteklesin.
Bunları desteklerse uzun yıllar kullanırsınız.
8k kandırmacasına düşmeyin.
Full hd destekleyen cihazda almayın.
Hoparlörleri ise bu piyasada ikinci el dizmeniz bence hayrınıza olacaktır.
Arkadaşlar geçenlerde aldığım Denon x2400h Avrnin kurulumunu biraz önce yaptım. Şimdilik klipsch r25c center, klipsch r15m raf tipi (frontlar olarak) ve eski sistemimden kalan pioneer s21w subwoofer (biliyorum dandik diyeceksiniz bu sisteme de bir süre bu şekilde idare edeceğim) olarak kurdum. Birkaç ay içinde rearları alacağım, 1 sene sonra falan da tavan için bir çift ekleyeceğim. Müzik sesi de güzel, hoşuma gitti çok ince ayar yapmamama rağmen. Özellikle Tidal ile sevdim. Ps4 üzerinden Netflix açtım. DD ile çok berrak ve net geldi hoşuma gitti ve hayranlık hissi uyanmaya başladı ufak ufak.
Şimdi benim merak ettiğim nokta şu: Önceki Pioneer Vsx-430K amfim ile Dolby Plus Music, Dolby Plus Movie vs gibi hazır preset ayarlar vardı, bunda öyle hazır ayarlar bulamadım.
Daha da merak ettiğim nokta ise Pioneerda alc surround diye bir tuş vardı,ona basınca kaynak ne olursa olsun arkalar, frontlar vs. her yere dağıtıyordu sesi. Yani normal tv kanalı izlerken bile sanal bir surround etki yaratıyordu. Denonun ön panelinde Dolby Surround yazıyor. Ben de dedim oh ne güzel demek ki sanal olarak surround etki alacağım. Ama birkaç tv kanalı dolaştım. Hiçbir ses gelmiyor frontlardan. Bunun bir ayarı var mıdır?
Edit: Tamam buldum basitmiş zaten. En altta movie, game, music falan varmış oradan oluyor. Manualini indirdim en iyisi okuyayım biraz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 30 Ekim 2020; 23:38:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X