Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Yardımlarınız için teşekkürler. Pioneer sistemimi sattım Hifi Türk mağazasına. Orada bakınırken 1-2 model denedim ve gaza da gelip Canton carat m10 dc modelini aldım sistemimi tamamlamak adına. Aslında gayet kaliteli bir hoparlör ve müzikte oldukça başarılı buldum ama filmlerde Klipsch r25c centerım ile mi uyuşamadı ne oldu anlamadım bir şekilde efektler zayıf kaldı. Kalibrasyonda zaten +12db çıktı her ikisi de. Sesi çok açınca bu kez de center çok patladı. +- desibel vs. ayarlasam da tam içime sinmedi geri vereceğim yarın. Belki stereo sistem için daha iyi olabilir veya surround için ama front olarak filmlerde verim alamadım tam.

Akşam favorilerimdeki ilanlardan Klipsch rb35 raf tipi (fakat oldukça büyük) hoparlörleri alıp frontlara yerleştirdim. Aynı gün içinde front olarak hem Klipsch r15m, hem Canton carat m10 dc, hem de Klipsch rb35'leri denedim benzer ayarlarda. Rb35 sonunda tam olarak içime sindi ve çok memnun etti. Hem konsoluma oturdu kule tipi gibi ekstra yer kaplamadı hem de oldukça büyük ve iyi ses verebiliyor. Daha önce diyorlardı center ve frontlar aynı marka olsun falan diye. Ben de uyum olayını çok anlamıyordum ama Klipschler beraber çalışırken sanki ses bir bütün halinde uyumlu hissettiriyor gerçekten. Aynı tınılar, aynı dilden konuşuyor gibi. r15m'lere de bir hoparlör standı ayarlayıp takacağım bir süre sonra. Ahşap parçalarla, marangoz yardımıyla falan yapıştırıp kendim yapayım diyorum arka standları. Atmos için tavan hoparlörlerini 1 sene sonra alırım tahminim. Şimdilik bu 5.1 yapacağım.

Çekmece kapakları sert çarpmasın diye kullanılan yumuşatıcı keçe tarzı yuvarlaklardan var frontların altında. Center ve rearlarda da kendi kauçuk 4 köşede yer alan yuvarlağımsı ayaklar var ama onların da yüksekliği az. Spike kullanmam muhtemelen ama düzgün formda bir silgi bulup hepsine ondan monte edeyim diyorum. Hem güzel emer titreşimi hem de sağlam olur herhalde.

Bas ve tiz ayarını manuel yapmadım. Sesten memnunum ama yine de bir bakayım ona.

Usb ile en sevdiğim şarkılardan bir liste yapmayı düşünüyorum kaliteli şekilde indirip. Nas cihazım yok ama modeme direkt depolama birimi takıp kullanabildiğimizi bilmiyordum. Turkcell'in verdiği default uyduruk modem olduğu için yoktu galiba usb girisi ama bir bakayım ona da yine. Şu an tvnin kendi uygulamasından Netflix, Amazon Prime vs. ile standart Dolby Digital alıyorum. Evet Dolby True Hd veya Atmos gibi olmaz veya bluetooth ile Youtube Music'ten dinlediklerim de hep kayıplı şekilde fakat şu an için bunlar bile harika geliyor bana. Ps4 Pro ile de oyunlardan verim alırım sanırım henüz pek denemedim.

Resimde küçük gibi duruyor ama tanesi 10.5-11kg, bayağı ağır valla frontlar. Center bile kocaman aslında. Önceki Pioneer hoparlörlerim çok hafif ve oyuncak gibiymiş diyorum şimdi. Gerçi yine de hakkını yemeyeyim pek de fena ses vermiyorlardı. Henüz audyssey kalibrasyon yapmadım ama kuvvetinden ve temizliğinden, detayından çok memnunum sistemin. Zaten kalibrasyon yapsam da elle değiştiriyorum. Yine +10db falan çıkarsa kabloyu değiştirmeme lüzum olur mu acaba? Elektrikçiden 2 x 0.75mm almıştım. 1.5mm alsam daha iyiydi galiba. Yani bana göre ses süper ama sırf kalibrasyonda yine yüksek çıkarsa da dert etmeyeceğim pek şimdilik.

Arkalar için hoparlör standı ve silgi, kauçuk vs. bir şekilde ayakları da halledersem, arkaları da kurarsam kafam rahatlayacak iyice.

+12 de tesrlik var hocam. Şahsen benim +12 çıksa sitrese girerim amfiyi yoruyor mudur diye, İki tane odaya sahibim ikisinde daha -1,5 üstüne çıkamadım. Şuanki odada baktım -6 da Benim kablomda çok kalın değil. Orjinal Speaker kablosu ucu lehimli felan kaç mm bilmiyorum. -6 da iken bile AVR 0 db seste kullanınca ısınıyor. +12 Senaryolara düşünmek bile istemiyorum. AVR Küçük kız çocugu gibi bakmak lazım. Uzun ömürlü kullanmak için. Tozsuz ortamda ve Serin tutmak lazım. Mesela ben AVR yeni yerinde sağdan soldan ve yukardan 40 cm boşluk ve önünü full açmak yerine hoparlör kumaşı kullanacağım. Eski odada çok tozlanıyordu.

Bu arada hiç yıllar sonra AVR içini temizleyen var mı ? Temizlemek gerekiyor mu üstü açık bir ürün baya toz alan bir ürün

Birde arka hoparlörü dolabın içine koduysan onu öne getir. Arka sesler tünelden çıkıyormuş gibi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 2 Kasım 2020; 22:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

+12 de tesrlik var hocam. Şahsen benim +12 çıksa sitrese girerim amfiyi yoruyor mudur diye, İki tane odaya sahibim ikisinde daha -1,5 üstüne çıkamadım. Şuanki odada baktım -6 da Benim kablomda çok kalın değil. Orjinal Speaker kablosu ucu lehimli felan kaç mm bilmiyorum. -6 da iken bile AVR 0 db seste kullanınca ısınıyor. +12 Senaryolara düşünmek bile istemiyorum. AVR Küçük kız çocugu gibi bakmak lazım. Uzun ömürlü kullanmak için. Tozsuz ortamda ve Serin tutmak lazım. Mesela ben AVR yeni yerinde sağdan soldan ve yukardan 40 cm boşluk ve önünü full açmak yerine hoparlör kumaşı kullanacağım. Eski odada çok tozlanıyordu.

Bu arada hiç yıllar sonra AVR içini temizleyen var mı ? Temizlemek gerekiyor mu üstü açık bir ürün baya toz alan bir ürün

Birde arka hoparlörü dolabın içine koduysan onu öne getir. Arka sesler tünelden çıkıyormuş gibi gelir.

Alıntıları Göster

Arka hoparlörleri henüz kurmadım. Ayakkabılığa kaldırdım.  DENON AV RECEIVERS  Onları koyacak bir stand bulunca o zaman kuracağım. Yarın kabloları değiştirip hoparlörlerin altlarına silgi koyarak şimdilik idare etmeye çalışacağım. Tekrar bir kalibrasyon yaparım bakalım ne çıkacak. Mikrofonda da tıkanıklık falan varsa bir temizleyeyim alıcı kısmını. Valla benim de mobilyalar böyle. Hatta konsolun ortaları da kapaklıydı da onları çıkarıp ortaya da cam ekleyerek centerı da koyabilecek yuva yaptım. Aslında isterdim ki her şeyi ses sistemine göre optimize edeyim baştan ama maalesef mümkün değil. Avrye iyi kötü bir yer sağlamış oldum artık orada hayatını idame edecek bir şekilde.  DENON AV RECEIVERS 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Kasım 2020; 23:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla iyice canım sıkıldı yine ya. Stabil halde mutlu mesut kullanıma geçemedim bir türlü... 2.5mm kalınlığında kablo aldım. 2 metre uzunlukta 3 parça kesip frontlar ve centera taktım. Gayet de güzel bakır gibi duruyor kabloları bağlarken baktığımda. Bir de hoparlörlerin altına kendi çapımda ayak yapıp taktım bence tv ünitesi ile temasını güzel kesti. En azından hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

İlk iş kabloların etkisini anlamak için mikrofonla kalibrasyon yaptım. Kalibrasyon biter bitmez göstermiyor değerleri ya da ben göremedim. Sonra menüye girip baktığımda check results yazan yere baktım ve kalibrasyon değerleri şu şekildeydi:

DENON AV RECEIVERS

Oo dedim mis...Bu kadar eksi verdiğine göre demek ki güç fazlalığı var ki kısıyor. Eksileri geçtim, 0db yapsam hayvan gibi ses gelecek demek ki dedim. Sonra geçtim testleri yapayım dedim. Kalibrasyonda yazan değerleri otomatik olarak tüm kaynaklara uygulamadı. Her kaynak için benim kalibrasyondan önce yaptığım son değerler hala aynı şekilde duruyordu. Ben de kalibrasyondaki değerleri her kaynağa tek tek girerek düzelttim telefondaki remote uygulamasından.

Ses yüksekliği az...Öncelille müzikte tabletten Apple airplay ile Tidal'dan müzik aktardım, sonrasında telefondan normal bluetooth ile Yotube music. Telefonun bluetoothu daha çok ses verdi ama genel olarak ikisi de limit değer olan 60'a yaklaşınca 55-60 arası gümbür gümbür geliyor yalnızca. Ve bu esnada channel levelda frontları +10db ye ayarladım. Sanki dün bakınca 0.75mm kablo ile daha yüksek geliyordu ses aynı ayarlarda. (Yoruldum iyice uğraşmaktan, muhtemelen yarın yine kabloları değiştirip kontrol edeceğim) Belki de bana öyle gelmiştir iki kabloda da yükseklik aynıdır. Mecbur bakmam gerekecek yarın.

Ps4 pro ile Netflix'ten Edge of Tomorrow filminin başlarındaki savaş sahnesini açtım (Aynı yere izleye izleye ezberledim artık). Tvnin kendi uygulamasından açarak da kontrol ettim. Ps4'te bir tık fazla geliyor ses. Geçen gün Canton marka hoparlörler (4-8 ohm'du ve 0.75mm kablo ile denemiştim onu) ile olan şey yine oldu ve center çok doyurucu, kuvvetli gelmesine rağmen frontlar kendi halinde uyuz uyuz çalışıyor.Sağdan soldan bir şey geldiğini pek hissedemiyorum centerın içinde kayboluyor sanki. Emin olmak için centerı anlık olarak -12db yapıyorum bakalım frontlardan ne gelecek diye. 60 üzerinden 50'de falanım ama yine de gümbür gümbür olmak bir yana kendi halinde sakin bir ses geliyor frontlardan. Tamam filmlerin sesinin büyük çoğunluğu centerdan geliyor ama frontlar sadece minik tamamlayıcı görev mi görüyor? Yani +10db yaptığım halde sesi 50'ye kadar açınca da yüksek sayılacak bir ses gelmemesi garip değil midir? Frontlarla müzik açınca sonuçta yüksek ses geliyor filme oranla. Yani istese yüksek ses çıkarabiliyor. Ama filmde centerın çok altında kalıyor. Centerı 0db, frontları 10db bile yapsam dinleyen kimse demez ki frontlar fazla açılmış.

Geçen gün yazdığım şekilde Cantonları deneyip benzer problemi yaşayınca iade ettim vs Klipschleri alıp fronta koyunca aynı müzik ve film sahnesine kısaca bakıp oo tamam güzel demiştim eski kabloyla. Ya bir anda bana öyle geldi ya da kabloyla bir şekilde alakası var olayın. Şimdi de kısacık kalibrasyonu yapar bitirir geçerim derken uğraş uğraş çıkamadım işin içinden. Kalibrasyon neden -9db civarları çıktı onu da anlamadım. Bir tam ayarımı bulsam 1 sene dokunmayacağım valla.

Centerın kendi kauçuk ayağı olduğu ve camın üzerinde durduğu için sadece ayakkabı tabanlığını koydum direkt. Onun haricinde aldığım 2.5mm kablo ve ıvır zıvır satan yerden yaptığım ayaklıklar şu şekilde:

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

Frontlar small ayarlı
    Lfe+main ve 80hz crossover
    Dynamic eq / on
    Dynamic volume / off
    Cinema eq / off
    Dialogue volume diye bir yer var o +10db ben ayarlamadım da değiştirmedim de..(Buradan mı patlıyorum diyeceğim ama zannetmiyorum)
    Multex xt / reference
    Restorer / low

vs.vs. kabaca bu tip ayarlarla müziği pure direct ile filmleri dolby digital ile (ekstra bir upmixer olmadan) dinliyorum.

Yani +12db ye alırım frontları, centerı da +3,4 falan yaparım en fazla. Sesi de sonlara kadar açıp tatmin edici ses alabiliyorum. Ama bu kadar limitlerde saçma bir şekilde ayarı yapmak da içime sinmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 3 Kasım 2020; 21:26:28 >

• Güncelleme: Arkadaşlar problemi çözdüğümü düşünüyorum şu an. Kabloyu tekrar değiştirmedim çünkü kablodan kaynaklandığını sanmıyordum. Kalibrasyon yaparken sonuçta centerdan nasıl ses çıkıyorsa frontlardan da güçlü bir ses çıkabiliyor. Yani ses çıkamıyor değil, bazı ayarlardan vs. ötürü bir şekilde çıkmayı tercih etmiyordu bana göre. Öncelikle tablet, ve telefondaki uygulamarı sildim çünkü karışıklık yaratır diye kıllandım ilk etapta. Sonra fabrika reseti attım avrye. Yeniden kurulum yaptım. Auddysey ile kalibrasyon yaptığımda frontlar -8db, center -5db, subwoofer -10db verdi. Next deyip geçtim normal kurulumu bitirdim. Sonra ayarlara girip bi bakındığımda ses limitinin bulunmadığını farkettim (önceden limit 60'tı). Dialogue volume off'taydı. (önceden +10db idi) Diğer ayarlar benzerdi. Testlere başladığımda subwooferın hiç devreye girmediğini farkedince ayarlardan girip frontları small seçtim ve subwoofer modu için lfe+main seçip crossoverı 80db yaptım tüm kanallar için. Sonrasında sub normal çalışmaya başladı.

Neyse gel gelelim testlere. Kaç gündür aynı şarkılar, aynı filmler ile kontrol ediyorum zaten ezberledim her noktasını seslerin. Bu kez nedendir bilmem ama müzikte pure direct ve direct modunda sesin önünde bir perde, bir boğukluk vardı ve beğenmedim. Normal stereo modunda harika bir ses alıyorum. 0-98 arası olan değerde (üst seviyelerde açtıkça her birim artış daha yüksek ses veriyor) 60-70 arası gümbür gümbür uçuruyor koparıyor tatmin ediyor gerek kalite, gerek yükseklik olarak. Çok da zorlamak istemediğimden 72-73'ü aşmadım. (Bluetooth ile telefon baglantısı ile) dedim tamam müzik canavar.

Geçtim normal tv kanalına. Zaten çok sıkıntılı bir mod değildi ve normal multi ch stereo modunda gayet iyi ses alıyorum. (kalibrasyonda tüm kanallar hep eksi değerlerde olduğu için eskiye göre sesi daha çok açıyorum. Yani şu an tv yayınını 30-40 arası izliyorum. Önemli bir şey izlerken 50 ye yaklaşınca da çok net vs yüksek geliyor.

Sonra en tırstığım test olan Netflix'te Edge of Tomorrow savaş sahnelerine geldim. Dün yaptığım testte savaşın ortasında bile kulağımı frontlara dayayınca uyuz uyuz kendi halinde çaldığını, o sesin benim oturduğum yere net bir şekilde gelmesine imkan olmadığını düşünmüştüm haklı olarak. Center da çok bastırıyordu zaten. Bugünkü testte salonu hayvan gibi doyuran sese 75'lerde ulaştım ve efektler artık kendini bariz belli ediyordu. Bir efektin soldan başlayıp sağa doğru giderken o geçişi yine bariz duyabildim. Kulağımı frontların dibine sokmadan daha yaklaşınca bile centerda olduğuna benzer şekilde bir şeyler geldiği belliydi. Oturma pozisyonumdan da bariz anlaşılıyor zaten. Dialogue levelı (dün +10db olarak duran) bugün +2db yaptım çünkü dialoglar çok az da olsa bir tık geride kalmıştı ya da ben biraz ön plana çıkmasını seviyorum. Sonuç olarak şu an beklentime uygun olarak 3 hoparlör de işini yapıyor ve gümbür gümbür aktarıyor sesi. Frontlar artık ninni söylemiyor ben buradayım diyor.

Dünkü sorunun ana kaynağı sesin 60'ta limitli olması mıydı, dialogue level mıydı neydi bilmiyorum ama şu an her kaynaktan istediğim sesi alabiliyorum. Frontlar -8db, center -5db, sub -10db ile 98 kademeli ses üzerinden maksimum 75 kademede istediğim büyük doyurucu sesi alabiliyorum. Manuel ayar ile channel levelları artırıp sesi daha az açabilirim ama ellemek de istemiyorum bir şeyler bozulur diye. İyice canımı sıkan problem şu an için çözüldü diyebilirim.

Kafamı karıştıran tek nokta: şu an speaker ayarlarında channel levellar eksi bilmem kaçlarda ayarlı duruyor. Bu değerler bütün kaynaklar için geçerli değil midir? Çünkü kaynak ne olursa olsun setuptan speaker ayarlarına girince hep aynı değerler gözüküyor. Ama bir de şu var: her kaynak için optionsa basınca channel level adjust ayarı çıkıyor ve default olarak her kanal 0db olarak duruyor. Şimdi setuptaki speaker channel level ayarlarıyla bu kaynaklar için olan ayarlar arasındaki ilişki nedir? Ellemedim onları, her kaynak 0db olarak default duruyor. Ben kaç gündür artırıp eksiltmeyi bu kaynaklar için ayrı ayrı ayarlanan optionsa basınca çıkan yerden yapıyordum. Asıl ayar addyseyin kalibrasyonla yaptığı setuptaki ayar değil mi? O temel üzerine mi artırıp eksiltme yapıyoruz kaynaklar arasında acaba? Yani şu an benim aldığım ses default olarak 0db mi yoksa kalibrasyonda ayarlanan -8,-5db falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 4 Kasım 2020; 16:22:38 >

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Kafanız çok karışık bu normal.

Audsys ayar yapılır bırakılır.
    Karışılmaz.
    Sadece sub için ekstra db artırılabilir.
    Audysy odanıza göre her bir hoparlöre güç seviyesi ve digital eq ayarlar.
    Bu sayede oda arızalarından ötürü seste olabilecek bozulma vs önler.

Netflixin sesi 5 kuruş etmez.

Gerçek bir bluray indirip mediaplayer ile true hd veya dts hd açmadıkça kaliteyi anlayamazsınız.

Dynamic eq işinize yaramaz o daha çok bass seviyesi ile ilgilidir.
    Dynamic volume kapalı kalsın.

Centerin sesini audsys dışında ekstra artırmanız mevcut akustik yazılım düzenlemesini bozacaktır.

Hoparlörlerinizin hepsi odayı gayette ses ile doldurur.
    Sadece subınız yeterli gelmeyecektir.

Amfiniz güçsüz.
    O amfi uydu tipi hoparlörler için.

Denon ve marantz motorsiklet gibi gücü açtıkça canlanır.

Sizin yüksek volume seviyesinde işte tamam oldu demeniz o yüzden.

Netflixin sesi gerçekten berbattır.Oradan film açmakla hiçbirşey anlayamazsınız.
    Bende rp-450c center var yüzde 70 volume de bile sanki hoparlör fısıldıyor.

Aynı filmi bluray açtığımda gürlüyor.

- değerler normaldir.
    Eğer odanız çıplaksa olabildiğince - level görürsünüz -10 -12 kaçınılmazdır.
    Sizin amfi güçsüz olduğundan -10 falan pek göstermemiş.

Odayı akustik yalıtırsanız aynı sistemde -5 -6 civarı değerler görürsünüz.Sesi duvarlar yuttuğu için artık adusy daha rahat kalibre edecektir.

Eğer amfiniz aşırı güçlü hoparlörler heybetli olursa
    Ve odada iyi yalıtıldıysa -1 -3 veya +0.5 görürsünüz.
    Mantığı iyi kavramalısınız.

-12 veya +12 bu değerlerin manası
    Dinleme pozisyonunuza göre her bir hoparlörün aynı sesi aynı desibel seviyesinde verdiği ayrdır.Yani bunu değişmek oda içi mantıksızdır.

Pure direct modda da bu ayarlar geçerlidir(ben öylr biliyorum) fakat artık audysy oda içi eq ayarı kapanmış filmdeki veya müzikteki sesi odaya gmre uyarlamadan , kaynaktan nasıl çıkıyorsa öyle size iletir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Netflix'in dandik ses verdiğini biliyorum da maalesef şu an için kaliteli kaynak aktarabilmek için tek seçeneğim öteki odada bulunan pc kasasını söküp avrye yanaştırmak. İleride duvarı delip uzun bir hdmi kablo ile arada bağlantı kuracağım ama öyle bir çılgın projem var. DENON AV RECEIVERS  Medya player alıp ekstra teçhizat istemedim açıkçası. Pcden halletmeyi düşünüyorum medya işlerini çoğunlukla. Netflix'ten test ederken kaliteden çok frontların doygun ses verip vermediğini anlamaya çalışmıştım. Dünkü yaşadığım kısık front sesi problemi şimdi düzeldi neyse ki filmdeki efektleri, müzikleri vs. rahatça duyabiliyorum frontlardan.

x2400h için aynen nispeten zayıf bir gücü var da normal evin salonunda kullanım için güncel sayılabilecek modellerden bunu bulabildim, alabildim valla. İleride 5-6 sene sonra değiştirirsem 4000 serisine zıplarım sanırım. Ama önceki Pioneer sistemimden sonra epey götürür, mutlu eder gibi şu an ki sistem. Daha hiç true hd, atmos vs. deneyimleyemedim. Ivır zıvır eksiklikleri halledip sistemi full etkin hale getirince keyfi daha da artacaktır umuyorum.

Subwooferı duyan herkes uyduruk diyor, o sisteme olmaz diyor ama şimdilik değiştirmem zor. Biraz idare edip bir süre sonra onu da upgrade listeme ekleyeceğim. Bu işler gerçekten oldukça zevkli fakat her geçen gün deneyimlemek zorlaşıyor ekonomik anlamda. Çevremde 1 tane ilgi duyan birlikte kafa yorabileceğim bu işlere saran adam yok valla. Konu başlıkları da eski canlılığından uzak. Umarım ki bu tarz hobilerde, teknik konularda gelişme kaydederiz.

• quote:

Güncelleme: Arkadaşlar problemi çözdüğümü düşünüyorum şu an. Kabloyu tekrar değiştirmedim çünkü kablodan kaynaklandığını sanmıyordum. Kalibrasyon yaparken sonuçta centerdan nasıl ses çıkıyorsa frontlardan da güçlü bir ses çıkabiliyor. Yani ses çıkamıyor değil, bazı ayarlardan vs. ötürü bir şekilde çıkmayı tercih etmiyordu bana göre. Öncelikle tablet, ve telefondaki uygulamarı sildim çünkü karışıklık yaratır diye kıllandım ilk etapta. Sonra fabrika reseti attım avrye. Yeniden kurulum yaptım. Auddysey ile kalibrasyon yaptığımda frontlar -8db, center -5db, subwoofer -10db verdi. Next deyip geçtim normal kurulumu bitirdim. Sonra ayarlara girip bi bakındığımda ses limitinin bulunmadığını farkettim (önceden limit 60'tı). Dialogue volume off'taydı. (önceden +10db idi) Diğer ayarlar benzerdi. Testlere başladığımda subwooferın hiç devreye girmediğini farkedince ayarlardan girip frontları small seçtim ve subwoofer modu için lfe+main seçip crossoverı 80db yaptım tüm kanallar için. Sonrasında sub normal çalışmaya başladı.

Neyse gel gelelim testlere. Kaç gündür aynı şarkılar, aynı filmler ile kontrol ediyorum zaten ezberledim her noktasını seslerin. Bu kez nedendir bilmem ama müzikte pure direct ve direct modunda sesin önünde bir perde, bir boğukluk vardı ve beğenmedim. Normal stereo modunda harika bir ses alıyorum. 0-98 arası olan değerde (üst seviyelerde açtıkça her birim artış daha yüksek ses veriyor) 60-70 arası gümbür gümbür uçuruyor koparıyor tatmin ediyor gerek kalite, gerek yükseklik olarak. Çok da zorlamak istemediğimden 72-73'ü aşmadım. (Bluetooth ile telefon baglantısı ile) dedim tamam müzik canavar.

Geçtim normal tv kanalına. Zaten çok sıkıntılı bir mod değildi ve normal multi ch stereo modunda gayet iyi ses alıyorum. (kalibrasyonda tüm kanallar hep eksi değerlerde olduğu için eskiye göre sesi daha çok açıyorum. Yani şu an tv yayınını 30-40 arası izliyorum. Önemli bir şey izlerken 50 ye yaklaşınca da çok net vs yüksek geliyor.

Sonra en tırstığım test olan Netflix'te Edge of Tomorrow savaş sahnelerine geldim. Dün yaptığım testte savaşın ortasında bile kulağımı frontlara dayayınca uyuz uyuz kendi halinde çaldığını, o sesin benim oturduğum yere net bir şekilde gelmesine imkan olmadığını düşünmüştüm haklı olarak. Center da çok bastırıyordu zaten. Bugünkü testte salonu hayvan gibi doyuran sese 75'lerde ulaştım ve efektler artık kendini bariz belli ediyordu. Bir efektin soldan başlayıp sağa doğru giderken o geçişi yine bariz duyabildim. Kulağımı frontların dibine sokmadan daha yaklaşınca bile centerda olduğuna benzer şekilde bir şeyler geldiği belliydi. Oturma pozisyonumdan da bariz anlaşılıyor zaten. Dialogue levelı (dün +10db olarak duran) bugün +2db yaptım çünkü dialoglar çok az da olsa bir tık geride kalmıştı ya da ben biraz ön plana çıkmasını seviyorum. Sonuç olarak şu an beklentime uygun olarak 3 hoparlör de işini yapıyor ve gümbür gümbür aktarıyor sesi. Frontlar artık ninni söylemiyor ben buradayım diyor.

Dünkü sorunun ana kaynağı sesin 60'ta limitli olması mıydı, dialogue level mıydı neydi bilmiyorum ama şu an her kaynaktan istediğim sesi alabiliyorum. Frontlar -8db, center -5db, sub -10db ile 98 kademeli ses üzerinden maksimum 75 kademede istediğim büyük doyurucu sesi alabiliyorum. Manuel ayar ile channel levelları artırıp sesi daha az açabilirim ama ellemek de istemiyorum bir şeyler bozulur diye. İyice canımı sıkan problem şu an için çözüldü diyebilirim.

Kafamı karıştıran tek nokta: şu an speaker ayarlarında channel levellar eksi bilmem kaçlarda ayarlı duruyor. Bu değerler bütün kaynaklar için geçerli değil midir? Çünkü kaynak ne olursa olsun setuptan speaker ayarlarına girince hep aynı değerler gözüküyor. Ama bir de şu var: her kaynak için optionsa basınca channel level adjust ayarı çıkıyor ve default olarak her kanal 0db olarak duruyor. Şimdi setuptaki speaker channel level ayarlarıyla bu kaynaklar için olan ayarlar arasındaki ilişki nedir? Ellemedim onları, her kaynak 0db olarak default duruyor. Ben kaç gündür artırıp eksiltmeyi bu kaynaklar için ayrı ayrı ayarlanan optionsa basınca çıkan yerden yapıyordum. Asıl ayar addyseyin kalibrasyonla yaptığı setuptaki ayar değil mi? O temel üzerine mi artırıp eksiltme yapıyoruz kaynaklar arasında acaba? Yani şu an benim aldığım ses default olarak 0db mi yoksa kalibrasyonda ayarlanan -8,-5db falan mı?

@dandanakan44 'a katılıyorum aynı amfiden ben de kullanıyorum ve malesef daha çok uydu hoparlörlere hitap ediyor. Elinizdeki Denon'u bence o Klipschleri sürebilmek için daha güçlü bir amfiye geçin. Aynı sınıf olmasına rağmen şaşırtıcı derecede güçlü olan Sony DN1080'e geçin. Demo yapma şansınız varsa ne demek istediğimi daha net anlarsınız. Her ne kadar aynı sınıfta olsalar Sony Denon'un daha üst seviye amfileriyle güç olarak kapışıyor Focal Cobaltleri nasıl oynattığına şahidim bana mısın demiyor tork açısından çok iyi.

Deneme şansınız varsa muhakkak deneyin DN1080'i dediğiniz sorunların hepsi ile ben de karşılaştım kulağıma uygun gelen audysseyi iptal ederek çözüme ulaştım benim Energy marka hoparlör setimi de tam hakkıyla süremiyor malesef X2400h.

@Maclarens90

• quote:

Hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Netflix'in dandik ses verdiğini biliyorum da maalesef şu an için kaliteli kaynak aktarabilmek için tek seçeneğim öteki odada bulunan pc kasasını söküp avrye yanaştırmak. İleride duvarı delip uzun bir hdmi kablo ile arada bağlantı kuracağım ama öyle bir çılgın projem var.  Medya player alıp ekstra teçhizat istemedim açıkçası. Pcden halletmeyi düşünüyorum medya işlerini çoğunlukla. Netflix'ten test ederken kaliteden çok frontların doygun ses verip vermediğini anlamaya çalışmıştım. Dünkü yaşadığım kısık front sesi problemi şimdi düzeldi neyse ki filmdeki efektleri, müzikleri vs. rahatça duyabiliyorum frontlardan.

x2400h için aynen nispeten zayıf bir gücü var da normal evin salonunda kullanım için güncel sayılabilecek modellerden bunu bulabildim, alabildim valla. İleride 5-6 sene sonra değiştirirsem 4000 serisine zıplarım sanırım. Ama önceki Pioneer sistemimden sonra epey götürür, mutlu eder gibi şu an ki sistem. Daha hiç true hd, atmos vs. deneyimleyemedim. Ivır zıvır eksiklikleri halledip sistemi full etkin hale getirince keyfi daha da artacaktır umuyorum.

Subwooferı duyan herkes uyduruk diyor, o sisteme olmaz diyor ama şimdilik değiştirmem zor. Biraz idare edip bir süre sonra onu da upgrade listeme ekleyeceğim. Bu işler gerçekten oldukça zevkli fakat her geçen gün deneyimlemek zorlaşıyor ekonomik anlamda. Çevremde 1 tane ilgi duyan birlikte kafa yorabileceğim bu işlere saran adam yok valla. Konu başlıkları da eski canlılığından uzak. Umarım ki bu tarz hobilerde, teknik konularda gelişme kaydederiz.

Ülkenin ekonomik durumu euro 10tlyi geçmiş hocam.

Neyden bahsediyorsunuz eski mesajları nostalji olsun diye okurum valla şimdi o durumdan eser yok bunlar artık çok lüks oldu.

• Valla aklımda olan bir amfiydi o da fakat bir türlü istediğim fiyata düşmemişti. Bakalım kıstırabilirsem denenebilir evet. Şu an için gayet memnunum genel anlamda Denon'dan ama daha güçlü olması da hoşuma giderdi tabi.

• dandanakan44, Cromartie arkadaşlar selamlar,

Denon X2400H için güçsüz bir avr olduğunu ve bu avr'nin uydu tipi hoparlörler için olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca üstteki mesajda bu avr'nin müzik için yeterli bir avr olmadığı yorumu da vardı.

Peki Denon X3700H için ne düşünüyorsunuz ? Bu avr'de güçsüz mü ? Uydu tipi hoparlörler için bir avr mi ? Yoksa monitör tipi hoparlörler için tamamen uygun bir avr mi ?

Ayrıca Denon X3700H müzikte nasıldır ?

Saygılar,

• rüzgar90 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Anlattıklarım kendi tecrübemdir doğru olmayabilir.

X3 serisi girişin bir üstü olup yarı pasif kolonları besleyebilir.

Mesele definitive bp 9020 9040 alırsınız, üzeründeki bass sürücüsü ayrı bir fişle zaten besleniyordur, size mid ve tizi beslemek düşer işte o zaman güç ihtiyacınız azalacaktır.
    Keza bu dediğim definitive hoparlörlerin centerida ayrı bir fişle besleniyor.

Fakat onların da en üst modeli örneğin 9080 güce ihtiyaç duyacaktır.
    Çok ara bir seri x3000

Mesela klipsch rp-250f alırsanız besler.
    Rp-260f alırsanızda besler ama zorlanır.

Benim dediğim çok kabaca tabirler..
    Kimi hop var ki monitör tipi ama öküz gibi ağır amfilere ihtiyaç duyar.

Yani benim anlattıklarım yüksek oranda doğru ama istisnalar vardır.

Avr ile stereo hiç bir zaman tam performans vermesede hiç değilse güçlüyse amfiniz müziği hoparlörün verebileceği miktarda gövdeli ve rahat çalacaktır.

Stereo için avr değiştirildiğini ben duymadım neyse o..
    Pure direct açın ne duyuyorsanız çok şükür deyin.
    Hatta hoparlörlerin yerini değiştirin daha mantıklı..

Bazı uydu tipi hopler veya monitör tipi hopler ile 7.1 dizenler için böyle ara seri avrler f/p açısından uygundur.

Monitör tipi derken basit manada bizim alabileceğimiz fiyatlardakini kastediyorum.
    Siz gidip paradigm persona serisinin monitör hopleri ile 5.1 bile dizseniz amfiniz havlu atacaktır.

• Monitör tipi derken aklımdaki sistem;

Dali Oberon 3, Dali Oberon vokal, Dali E12F Sub.

Denon X3700H, bu sistemi çok rahat bir şekilde besler mi mesela ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rüzgar90 -- 4 Kasım 2020; 20:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rüzgar90

Monitör tipi derken aklımdaki sistem;

Dali Oberon 3, Dali Oberon vokal, Dali E12F Sub.

Denon X3700H, bu sistemi çok rahat bir şekilde besler mi mesela ?
    Benim şahsi düşüncem x2400h ile x3’lü seri arasında güç olarak aman aman bir fark yok x2400den x3400e geçen arkadaşlar olmuştu zamanında ve bir fark görmediklerini söylemişlerdi x3’lü serinin temel farkı pre out çıkışı yani stereo amfiye geçecek olursanız bu çıkış sayesinde frontları stereoda da kullanabilirsiniz. Onun dışında o da giriş seviyesi dandanakan44’ünde belirttiği gibi. Zaten 5-10 watt fazlası var gözüküyor sadece. Benim belirttiğiniz kolonları sürmede sorun yaşamayacağınızı düşündüğüm gene bu sınıftaki tavsiyem Sony DN1080 olur 2016 model olmasına rağmen makul fiyatı ve e-arc desteği var. Pre out yok bi tek. Kesinlikle kıyaslayıp deneyerek alın what hifi son 10 yılın en iyisi seçti Dn1080i. Kendisi ciddi Denonu över ve reklamını verir. Ben de yanılıyor olabilirim sonuçta bu biraz subjektif birşey ama forumda denon x3400den Sony Dn1070’e geçenler bile işte bu dedi. 5500 tl gibi bir rakama alınabiliyor bence gayet makul Focal JMlab Cobalti sorunsuz süren Oberonda hiç zorlanmaz deneyin derim...

• quote:

Valla aklımda olan bir amfiydi o da fakat bir türlü istediğim fiyata düşmemişti. Bakalım kıstırabilirsem denenebilir evet. Şu an için gayet memnunum genel anlamda Denon'dan ama daha güçlü olması da hoşuma giderdi tabi.

Bir arkadaşımda eski Denon 1912 var clarity ve tork anlamında aynı seviyede bariz x2400den daha torklu veriyor stereoda klipsch gibi kolay sürülebilen bir hoparlörü bırakın flac dosyalarda Kef LS50mi bile coşturdu enteresan gerçekten. Seneler geçtikçe firmalar kırpıyor malesef

• rüzgar90 R kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum.
    Daliler ile amfi sürme tecrübem olmadı.
    Ben olsam x3700 almaya zorlayacağıma x4200 bulmaya çalışırdım.
    Önemli olan ana modeli x3 mü x4 mü
    Sonrasında ise hangi serisinde dts x atmos 4k hdr vision destekliyor ona bakın.
    X3999 bile çıksa önemli değil. X4399 daha iyidir.

• quote:

Valla aklımda olan bir amfiydi o da fakat bir türlü istediğim fiyata düşmemişti. Bakalım kıstırabilirsem denenebilir evet. Şu an için gayet memnunum genel anlamda Denon'dan ama daha güçlü olması da hoşuma giderdi tabi.

Belki güçsüz gelmiyordur. Belki kulağınız alışık değildir. Crossover her teste bazen doğru çıkmayabiliyor. Kabloları ters takmış olabilirsin ekranda uyarılara dikkat edin. Ben cihazınızın yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Kullandığınız Hoparlörlerin modellerini de bilmiyorum. Bir kağıt üstünde karşılaştırma yapmak ta lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

Kafanız çok karışık bu normal.

Audsys ayar yapılır bırakılır.
    Karışılmaz.
    Sadece sub için ekstra db artırılabilir.
    Audysy odanıza göre her bir hoparlöre güç seviyesi ve digital eq ayarlar.
    Bu sayede oda arızalarından ötürü seste olabilecek bozulma vs önler.

Netflixin sesi 5 kuruş etmez.

Gerçek bir bluray indirip mediaplayer ile true hd veya dts hd açmadıkça kaliteyi anlayamazsınız.

Dynamic eq işinize yaramaz o daha çok bass seviyesi ile ilgilidir.
    Dynamic volume kapalı kalsın.

Centerin sesini audsys dışında ekstra artırmanız mevcut akustik yazılım düzenlemesini bozacaktır.

Hoparlörlerinizin hepsi odayı gayette ses ile doldurur.
    Sadece subınız yeterli gelmeyecektir.

Amfiniz güçsüz.
    O amfi uydu tipi hoparlörler için.

Denon ve marantz motorsiklet gibi gücü açtıkça canlanır.

Sizin yüksek volume seviyesinde işte tamam oldu demeniz o yüzden.

Netflixin sesi gerçekten berbattır.Oradan film açmakla hiçbirşey anlayamazsınız.
    Bende rp-450c center var yüzde 70 volume de bile sanki hoparlör fısıldıyor.

Aynı filmi bluray açtığımda gürlüyor.

- değerler normaldir.
    Eğer odanız çıplaksa olabildiğince - level görürsünüz -10 -12 kaçınılmazdır.
    Sizin amfi güçsüz olduğundan -10 falan pek göstermemiş.

Odayı akustik yalıtırsanız aynı sistemde -5 -6 civarı değerler görürsünüz.Sesi duvarlar yuttuğu için artık adusy daha rahat kalibre edecektir.

Eğer amfiniz aşırı güçlü hoparlörler heybetli olursa
    Ve odada iyi yalıtıldıysa -1 -3 veya +0.5 görürsünüz.
    Mantığı iyi kavramalısınız.

-12 veya +12 bu değerlerin manası
    Dinleme pozisyonunuza göre her bir hoparlörün aynı sesi aynı desibel seviyesinde verdiği ayrdır.Yani bunu değişmek oda içi mantıksızdır.

Pure direct modda da bu ayarlar geçerlidir(ben öylr biliyorum) fakat artık audysy oda içi eq ayarı kapanmış filmdeki veya müzikteki sesi odaya gmre uyarlamadan , kaynaktan nasıl çıkıyorsa öyle size iletir.

Çoğu kişi sub dp artırılmasından bahsedilmiş. Bende korku filmlerinde ani patlamalar gayet etkileyici. Açmak yerine kısanlardan oluyorum. Bu subwofer iyi oluşundan mı kötü oluşundan mı kaynaklı.

Ben sub açarsam tepedeki seslerleri sub bastırıyor gibi oluyor. Çevresel ses istediğim gibi olmuyor.

Birde oda akustiğinden anlayan var mı? Kırmızı kapalı bir kapı. Siyah paintle cizdigim yer açık bir alan. Siyah alanın bitiminde pc var. Ordaki pc nin fan sesi tam orta koltukta oturunca sanki tam arkamdan geliyormuş gibi oluyor. Film izlerken rahatsızlık duymuyorum sesler çok tatmin edici. Cevresel ses çok anlaşılır. Ama doğru ses değil gibi geliyor. Sonuçta pc sesini arkadan duymam normal gelmedi. Yankı yok ama uğultu oluşuyor. Duvarlarda ses emici bir şey yok tamamen onla ilgili bir durum mu önlemek istersem tam hangi bölgeye öyle bir şey uygulamam gerekir.

Bu odanın bunun dışında muzik ve film sesleri çok etkileyici geliyor. Dekorotif birşeyle ince dokunuş yaparak düzelte bilir miyim. Bunlara kafa yoran oldumu merak ediyorum.

DENON AV RECEIVERS

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Kablolar doğru takılı, 2.5mm lik kalın kablo taktım zaten şu an bir problem yaşamıyorum seste ama arkadaşların dedikleri gibi x2400h bir tık zayıf kalıyordur şaşırmam yani.

Oda akustiği vs. çok bilgim yok ama naçizane gözlemlediğim dikkatimi çeken şey şu: frontlar çok ortada duruyor bence. Derinlik algısı ve kanalların ayrımı açısından daha çok sağa ve sola açsanız sanki daha iyi olur. Bir de arkada daha büyük hoparlörler duruyor. Modelini ve özelliklerini bilmiyorum fakat eğer onlar daha iyi performans verebilecekse onları front olarak kullanıp küçük olanları da surround olarak kullanabilirsiniz belki. Bence şu açıdan çok şanslısınız: neredeyse hiç kimse bir odayı bu işe ayıramıyor. Çoğunluğun salonunda akustik açıdan kıt bir ortamda sistemler kuruluyor. Sizin oda bu iş için ayrılmış gibi duruyor. Zaten sinema ortamı oluşmuş. Ben olsam ses yansımalarının oluşacağı yerleri internetten, videolardan falan öğrenip ölçüp biçerek uygun yerlere köpük vs. yalıtım malzemeleri kullanırdım. Pc kasasının bulunduğu bir masa falan varsa da belki kasanın sağına soluna köpük ayarlasanız kasanın sesini azaltır diye tahmin ediyorum.

Benim hoparlörler şunlar: watt değerleri yazıyor. Amfinin power değerleri şu şekilde. Benim hoparlörlerin hepsi 8 ohm değerinde, o yüzden kalın belirttim onları:

Amplifier Output Details

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.08% - 2 channels (front)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 1 channels (center)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround back)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (front)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 1 channels (center)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround back)

Hoparlörlerin de değerleri şu şekilde: Yani x2400h biraz zayıf olabilir. İnternette biraz araştırdım ve kimi amfinin değeri hoparlörlere göre yüksek olmalı, kimi hoparlörlerin değeri amfiye göre yüksek olmalı demiş tam bir sonuca ulaşamadım ben. Ama düz mantık amfi daha güçlü olsa herhalde daha iyi olurdu.

Center:

DENON AV RECEIVERS

Frontlar:

DENON AV RECEIVERS

Surroundlar:

DENON AV RECEIVERS

Sony 1080'e de baktım. 6ohm için çok da yüksek gözükmeyen değerleri var, 8ohm için bulamadım ama x2400h'tan daha güçlüymüş anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 5 Kasım 2020; 10:51:4 >

• quote:

Kablolar doğru takılı, 2.5mm lik kalın kablo taktım zaten şu an bir problem yaşamıyorum seste ama arkadaşların dedikleri gibi x2400h bir tık zayıf kalıyordur şaşırmam yani.

Oda akustiği vs. çok bilgim yok ama naçizane gözlemlediğim dikkatimi çeken şey şu: frontlar çok ortada duruyor bence. Derinlik algısı ve kanalların ayrımı açısından daha çok sağa ve sola açsanız sanki daha iyi olur. Bir de arkada daha büyük hoparlörler duruyor. Modelini ve özelliklerini bilmiyorum fakat eğer onlar daha iyi performans verebilecekse onları front olarak kullanıp küçük olanları da surround olarak kullanabilirsiniz belki. Bence şu açıdan çok şanslısınız: neredeyse hiç kimse bir odayı bu işe ayıramıyor. Çoğunluğun salonunda akustik açıdan kıt bir ortamda sistemler kuruluyor. Sizin oda bu iş için ayrılmış gibi duruyor. Zaten sinema ortamı oluşmuş. Ben olsam ses yansımalarının oluşacağı yerleri internetten, videolardan falan öğrenip ölçüp biçerek uygun yerlere köpük vs. yalıtım malzemeleri kullanırdım. Pc kasasının bulunduğu bir masa falan varsa da belki kasanın sağına soluna köpük ayarlasanız kasanın sesini azaltır diye tahmin ediyorum.

Benim hoparlörler şunlar: watt değerleri yazıyor. Amfinin power değerleri şu şekilde. Benim hoparlörlerin hepsi 8 ohm değerinde, o yüzden kalın belirttim onları:

Amplifier Output Details

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.08% - 2 channels (front)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 1 channels (center)

95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround back)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (front)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 1 channels (center)

125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround back)

Hoparlörlerin de değerleri şu şekilde: Yani x2400h biraz zayıf olabilir. İnternette biraz araştırdım ve kimi amfinin değeri hoparlörlere göre yüksek olmalı, kimi hoparlörlerin değeri amfiye göre yüksek olmalı demiş tam bir sonuca ulaşamadım ben. Ama düz mantık amfi daha güçlü olsa herhalde daha iyi olurdu.

Center:

Frontlar:

Surroundlar:

Sony 1080'e de baktım. 6ohm için çok da yüksek gözükmeyen değerleri var, 8ohm için bulamadım ama x2400h'tan daha güçlüymüş anladığım kadarıyla.

O değerleri sallayın hocam işkembeden yazıyorlar Denon 1912 benim x2400h tan aynı wataj da olmasına rağmen daha tok ve clarity anlamında da daha iyi çalıyor. Kef LS50yi bile gayet güzel çalabiliyor. Sony DN1080 de aynı sınıf amfi ama o da epey torklu çalıyor X2400 ü ilana koyup satın 4500 civarına gider üzerine az biraz ekleyip DN1080i alın 5500 gibi rakamı var. İnternetten biraz araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Demo yapıp alabilseniz daha da güzel olur.

• Selamlar ne zamandır takip ediyorum burada yazılanları bendeki sistem Denon avr x2400h ve yanında Wharfedale Diamond 8.4 hoparlör kule tipi ve arkalar Wharfedale Diamond 8.3 , Center Wharfedale Diamond 8 ve son olarak Wharfedale Sub-Woofer Diamond SW 150 sistemim var çok fazla hakkını veremiyorum ve ilgilenemiyorum , artık evi biraz daha minimal kullanmak ve kablosuz bir yaşam istiyorum, kafamdaki bir soundbar düşüncesi var bunu burada sormak ayıp ama bu konuda burada bilgili arkadaşların olduğunu biliyorum. Netfilx de dizi ve filim izlemek ve arada müzik dinlemek için istiyorum apartmanda yaşıyorum soundbar olarak da aklımda ki LG SN11R düşünüyorum sizce pişmanlık olur mu acaba karar veremedim önerilerinizi bekliyorum bu arada sistemi satıp almayı düşündüğümden geri dönüş de yapmak çok zor olacak. Ve acaba böyle bir sistemi ne kadara satabilirim?

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.