< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DENON AV RECEIVERS (207. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: oist
Denon x2400 avr ve warfedale hoparlör setin için ilk başta dediginiz gibi yapmaya karar verdim şimdi kablo lama yapmak istiyorum düzgün bir şekilde acaba çok pahalı olmayan kablo önerileriniz olur mu ama kaliteli olsun fiyat performans ürünü diyelim. Bide 5+1 ya Atmos için iki hoparlör daha eklemem lazım tavsiyeleriniz ne olur?turuncu arkadaşım böyle bir mesaj atmış. Zamanında bana hdmi kablo önermişti işimi şimdilik görüyor odayı bitirince inşallah tam olarak işimi görür diye düşünüyorum. Her hi-fi konusunda kendisini de görüyorum bizden daha çok okuduğu kesin.
Bu arada kablo uzunlukları da eşit olmalı. Misal arka sol hoparlöre 10 mt yeterken sağ hoparlöre 15 mt gerekiyorsa ikisini de 15 mt olarak kesin. Çünkü kablo da bir direnç ve mesafe arttıkça bu direnç artıyor. Dengeli ses almak için kabloları eşit tutmakta fayda var.
Bu arada kablo direnci çap ile ters orantılıdır. Yani kalın kablonun direnci daha düşük olur. Bu sebeple arkalar için 2,5mm kullanmanızda fayda var. Avr zaten çok güçlü bir model olmadığı için arkaları kalın almak daha iyi olur. Ki muhtemelen avr önlerde çok ince kablo kullandığınız için +10-12 gibi yüksek değerler atadı.
Ayrıca benim atmoslar için uygun fiyatlı kablo ararken bir arkadaşım Emek kablo önermişti. Ben de Karaköy’de Radyopanç diye bir firmadan 50 mt 1,5’luk alıp bir arkadaşla paylaşmıştım. Metresini 3 TL gibi bir fiyata almıştım 1,5 sene kadar önce. İsterseniz aynı yeri arayıp ellerinde var mı bir sorun.
Aşağıdaki linkteki arkadaşda benim birader istersen danışabilirsin hem kablo hem de Atmos hoparlörler. Ama test ettiğim kadarıyla sanki atmosları biraz basslı gibiydi. Crossover lada ilgili bir durum.
Denon 2400 için benim ve Cevremdeki gözlemlediğim kadarıyla tepeden kulağınıza doğru eğim vermek çok başarılı oluyor. Dim direk aşağı veya düz bakması İstediğim performansı vermiyor. Bunu 2400 ve altı içi söylüyorum.
-
Benim şuanda kullandığım kablo Ören Kablo 2x1.5mm ( kablonun üstünde yazıyor) ama dediğim gibi evde şekil değişikliği ile yeni kablo almam gerekiyor ön hoparlör için bu kabloyu kullanabiliyorum ama taraf için başka marka ve mm si başka olsa sorun olur mu? o kadar çok fazla olay varmış ki kafam çok karıştı kalınlığı olsun yine bu kalınlıkta mı almam lazım nasıldır bu kablonun özellikleri ve fiyat olarak da inanılmaz farklılıklar var bir yerde 50lira metresi diğer taraf da 8 tl ye metresi de var.
-
Mesela böyle bir kablo buldum...
https://www.yonkamuzikmarket.com/hoparlor-kablosu-emek-2x15-mm
-
Müzik ayarları ve dinlenen sese alışma konusunda çok değişebiliyor insanın algısı. Bugün bayağı bir uğraştım onu aç bunu kapa. Hatta bir süre sonra mala bağladım her dinlediğim ses garip gelmeye, neyin normal neyin iyi neyin kötü olduğunu şaşırdım.
Neyse biraz mola verip sakin kafayla eşimden de yardım alarak usbden 16/24bit flac dosyalar ile denemeler yaptım. Türkçe olarak 320kbps mp3 dosyalar bulabildim şimdilik. Aynı zamanda bluetooth ile Youtube Music'te de denedim. Çünkü her ne kadar kayıplı ses olsa da en pratik ve en çok kullanılan senaryo telefonun bluetoothu.
Bir ara forumdaki arkadaşların da tavsiyesiyle pure direct takılırken son kurulum ve ayarlarımdan sonra nedense direct ve pure direct çok çirkin geldi. Ses inanılmaz boğuk, detaysız ve cansız geliyor. Bana en iyi gelen music modlarından stereo.
Music: Stereo
Audio Ayarları
Subwoofer Level Adjust: On (level -7db)
Surround Parameter: Subwoofer: On
Restorer: Mode: Low
Audyssey : MultEQ XT: Flat || Dynamic Eq: On || Reference Level Offset : 5dB || Dynamic Volume: Off
Speaker Ayarları
Front ve Center: Small
Crossover: All 80hz
Bass: LFE+Main
LPF for LFE: 80hz
Her ayar değiştirildiğinde duyulan şeyler biraz değişiyor ve müzikten müziğe bu farklar artıyor veya azalıyor. Bir ayar bir şarkıda güzel olurken öteki şarkıda çok tiz ve rahatsız edici olarak ortaya çıkabiliyor. Ama dağlar kadar fark eden en bariz farkedilen ayar MultEQ XT ayarını reference veya flat yapınca ortaya çıkan farklılık bence. Off iken her türlü ses ayarında sesin üzerinde bir türlü o canlılık hissini alamadığım bir perde, boğukluk oluyor.
Flat'e aldığımda oo ne güzel bir anda canlandı sanki karşımda söylüyor diyorum. Bana göre bu multeq ve dynamic eq falan açınca ortaya çıkan güzel canlı ve net sesin dezavantajı yüksek seslerde ortaya çıkıyor. Çok yüksek sese aldığımda artık o canlılık insanı rahatsız edici bir tizliğe doğru evriliyor ve bir şeylerin ters olduğunu hissediyorum. Subwoofer level adjust ayarını on yapınca bu tizliğe biraz çekidüzen verdi bende. Derinlik kazandı ses. Ama yine kulakları tırmalayıcı oluyor çok yüksek seslerde. Yaptığım dinlemelerin çok büyük bir bölümü az/orta/hafif orta üstü seslerde olduğundan bu ayarlarda kullanmaya karar verdim. Oldu da gaza gelip sesi coşturacak olursam da MultEQ XT ayarını off yapıp öyle yükselteceğim. Off yaptıktan sonra sesin canlılığına ufak bir katkı için de options/tone on yapıp bassı 1-2 kısıp treble'ı 2-3 artırınca ayarında daha tok, hoş bir ses oluyor. Yüksek seste o boğukluk kalmıyor, ses canlılığı ortaya çıkıyor zaten.
Kısacası şu an düşük ve orta seviye seslerde gayet detaylı, tane tane, net, canlı ama kulakları tırmalamayan güzel bir ses alıyorum. Çok yüksek sesler için de yedekte bir ayarım daha olacak. O ayar da yüksek tizleşen sesi biraz daha ağırlaştırıp yumuşatmış olacak. Ki yüzde 80-90 oranında paylaştığım ayarları kullanıyor olacağım.
Şu an müzik performansından memnunum ama düşünceleriniz varsa dinlemek isterim seve seve. Sony 1080 modeli için kafam çok karışmıştı birkaç gündür deliler gibi araştırma olayına girdim ama vazgeçtim gibi bu sevdadan. Piyasada Denon yok doğru düzgün. İyi ki almışım valla şu an ikinci el alayım desem bile yeteri kadar seçenek veya uygun fiyatlı cihaz yok. İkisinin de artılarını, eksilerini tartıya koyunca elimdeki sorunsuz, pratik, makul cihazı tutmaya karar verdim. Film ve oyun performansı zaten güzel. Yani birbiriyle karşılaştırılan iki cihazı değiştirmek yerine birkaç sene kullanıp üst segment bir cihaza geçip 5.1.4 yapmak, yanına bir stereo amfiyle upgrade etmek daha mantıklı sanıyorum ileride. Bu ses sistemi işi harbiden dipsiz kuyu gibi insanın hep daha iyisini alası geliyor ama güzel bir uğraş yine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 10 Kasım 2020; 22:42:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdiklarinizi okuyunca benim anladigim, sizin denonun ses karakteri ile kulaginiz eslesmemis. Avr'lerin ve hooarlorlerin ses karakterrleri var tipki renkler gibi. Bir avrnin markalara gore farki daha uzun calismasi, daha guclu olmasi, daha şık olmasi degil. Ses karakteri en onemli konu. Pioneerdan gecmissiniz. Pioneer sert mizaclidir, denon da oyle ama hoparlorleri de degistirince sizin kulaginiz alistiginiz seste kalmis. Eski hoparlor setiniz olsaydi denerdiniz, avr mi hoparlor mu sizi bu kadar degisiklige itiyor daha kolay anlardiniz. Bana gore iyi ki denon almamissiniz. Piyasada fiyati pahalanabilir ama siz kullanirken mitluluk duyacaginiza devamli ayar yaparsaniz bu cihazlar amacina ulasmamis demektir. Sony Denondan daha kotu ya da daha iyi denilemez. Dinlemeden almak yine buyuk risk. Bence canli dinleme sansiniz yoksa youtube net ortaya koymasa da avr'lerin demolarini izleyin.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses karakteri ile ilgili söylediklerinize tamamıyla katılıyorum. Bence de bir avrdeki kişisel olarak en önemli husus ne kadar güç verdiği, kaç tane portu olduğu vs.den ziyade o ses karakterini beğenip beğenmemeniz. Hepsinde farklı seçenekler ayarlar, kişiselleştirilebilir özellikler var. Film ve oyunda oldukça memnunum zaten orada sıkıntı yok. Müzik için gerçekten çok cebelleştim ve anlamlandırmaya çalıştım kafamda aldığım sesi. Ama sonuç olarak son durumda memnun kaldım. Aldık artık napalım memnunmuş gibi yapacağım diye düşündüğümden falan da değil kesinlikle. Bazı ayarlamalar ve yadırgama süreci yaşadım ama o kadar da olur herhalde 5 yıldır Pioneer seti kullanıyordum. Neyse ki şu an mutluyum aldığım sesten. Daha iyisi tabi ki olabilir ama şu seviyede yeterince tatmin oldum. İleride daha iyisini de alırım inşallah.
Sevgili arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica ederim. Şöyle ki elimde:
DENON X2000 ve Magnat 5.0 set var.
Daha önceleri ayarlamak için audssey kullanıyordum fakata sanırım kayboldu. Şimdi manuel kurulum yapmayı denedim ve başarılı olamadım. Seslerden memnun değilim. Özellikle front ve centerlardan çok az ses geliyor. Oralardan sesi duymak için de sesi ciddi açmam gerekiyor.
Daha önceleri 20-25 seviyelerinde çok yüksek bir ses alabiliyorken şimdi 40 üstüne çıkmam gerekiyor.
Ancak İlgili hoparlörün yanına çok yaklaştığımda sesi açık olarak algılayabiliyorum düşünün.Mesela surroundlar koltuğumun arkasında ve otururken ses sadece orada geliyor gibi. Gidip bakıyorum frontlara ses geliyor mu diye, geliyor ama çok az. Eskiden ™ odayı dolduran bir ses alıyordum tv ve film izlerken.
Rica etsem anlayan arkadaşlar veya setindeki ayarlarından memnun arkadaşlar değelerini yazabilir mi acaba?
İsteyene özelden cebimi atayım .Yazmakta zorlanan arkadaşlar minik bi video çekip de atabilir.
Şimdiden çok tşk ederim.
Hepinize sağlıklı günler…
-
Arkadaşlar bilgisi olan varsa bir sorum olacak. Trt 4k kanalı bildiğim kadarıyla dolby digital + ses veriyor. Lg 55eg920v televizyonumun kanal ayarından baktığımda da aac veya dolby digital + olarak 2 seçenek gözüküyor. DD+ seçiyorum ama avrde (x2400h) dolby digital yazıyor. Ses modlarından bakıyorum DD+ yok sadece dd var. Hdmi arc DD+ sesi taşıyabiliyor diye biliyordum ben. Tabletten denon avr 2016 uygulamasından kontrol ettiğimde de input olarak dolby digital yazıyor sadece. DD+ almamın bir yolu var mıdır acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: Maclarens90
Arkadaşlar bilgisi olan varsa bir sorum olacak. Trt 4k kanalı bildiğim kadarıyla dolby digital + ses veriyor. Lg 55eg920v televizyonumun kanal ayarından baktığımda da aac veya dolby digital + olarak 2 seçenek gözüküyor. DD+ seçiyorum ama avrde (x2400h) dolby digital yazıyor. Ses modlarından bakıyorum DD+ yok sadece dd var. Hdmi arc DD+ sesi taşıyabiliyor diye biliyordum ben. Tabletten denon avr 2016 uygulamasından kontrol ettiğimde de input olarak dolby digital yazıyor sadece. DD+ almamın bir yolu var mıdır acaba?İnternette böyle bir bilgi var.
Before 2016, televisions only supported Dolby Digital over HDMI ARC and haven't been upgraded to support Dolby Digital Plus passthrough. However, most recent televisions now support Dolby Digital Plus over HDMI ARC.
https://developer.dolby.com/blog/dolby-audio-over-hdmi-part-3-reality/
-
Benim tv de 2015 model. Muhtemelen doğrudur çünkü arc ile ilgili gibi duruyor. Tvdeki ses ayarında dolby digital + yazmasına rağmen tabletteki denon uygulamasından avrye gelen inputa baktığımda dolby digital yazıyor sadece. Yani tvden avrye aktarılmıyor demek ki ses o şekilde. Neyse çok önemli değil ama en azından anlamış oldum. Teşekkürler cevap için.
quote:
Müzik ayarları ve dinlenen sese alışma konusunda çok değişebiliyor insanın algısı. Bugün bayağı bir uğraştım onu aç bunu kapa. Hatta bir süre sonra mala bağladım her dinlediğim ses garip gelmeye, neyin normal neyin iyi neyin kötü olduğunu şaşırdım.
Neyse biraz mola verip sakin kafayla eşimden de yardım alarak usbden 16/24bit flac dosyalar ile denemeler yaptım. Türkçe olarak 320kbps mp3 dosyalar bulabildim şimdilik. Aynı zamanda bluetooth ile Youtube Music'te de denedim. Çünkü her ne kadar kayıplı ses olsa da en pratik ve en çok kullanılan senaryo telefonun bluetoothu.
Bir ara forumdaki arkadaşların da tavsiyesiyle pure direct takılırken son kurulum ve ayarlarımdan sonra nedense direct ve pure direct çok çirkin geldi. Ses inanılmaz boğuk, detaysız ve cansız geliyor. Bana en iyi gelen music modlarından stereo.
Music: Stereo
Audio Ayarları
Subwoofer Level Adjust: On (level -7db)
Surround Parameter: Subwoofer: On
Restorer: Mode: Low
Audyssey : MultEQ XT: Flat || Dynamic Eq: On || Reference Level Offset : 5dB || Dynamic Volume: Off
Speaker Ayarları
Front ve Center: Small
Crossover: All 80hz
Bass: LFE+Main
LPF for LFE: 80hz
Her ayar değiştirildiğinde duyulan şeyler biraz değişiyor ve müzikten müziğe bu farklar artıyor veya azalıyor. Bir ayar bir şarkıda güzel olurken öteki şarkıda çok tiz ve rahatsız edici olarak ortaya çıkabiliyor. Ama dağlar kadar fark eden en bariz farkedilen ayar MultEQ XT ayarını reference veya flat yapınca ortaya çıkan farklılık bence. Off iken her türlü ses ayarında sesin üzerinde bir türlü o canlılık hissini alamadığım bir perde, boğukluk oluyor.
Flat'e aldığımda oo ne güzel bir anda canlandı sanki karşımda söylüyor diyorum. Bana göre bu multeq ve dynamic eq falan açınca ortaya çıkan güzel canlı ve net sesin dezavantajı yüksek seslerde ortaya çıkıyor. Çok yüksek sese aldığımda artık o canlılık insanı rahatsız edici bir tizliğe doğru evriliyor ve bir şeylerin ters olduğunu hissediyorum. Subwoofer level adjust ayarını on yapınca bu tizliğe biraz çekidüzen verdi bende. Derinlik kazandı ses. Ama yine kulakları tırmalayıcı oluyor çok yüksek seslerde. Yaptığım dinlemelerin çok büyük bir bölümü az/orta/hafif orta üstü seslerde olduğundan bu ayarlarda kullanmaya karar verdim. Oldu da gaza gelip sesi coşturacak olursam da MultEQ XT ayarını off yapıp öyle yükselteceğim. Off yaptıktan sonra sesin canlılığına ufak bir katkı için de options/tone on yapıp bassı 1-2 kısıp treble'ı 2-3 artırınca ayarında daha tok, hoş bir ses oluyor. Yüksek seste o boğukluk kalmıyor, ses canlılığı ortaya çıkıyor zaten.
Kısacası şu an düşük ve orta seviye seslerde gayet detaylı, tane tane, net, canlı ama kulakları tırmalamayan güzel bir ses alıyorum. Çok yüksek sesler için de yedekte bir ayarım daha olacak. O ayar da yüksek tizleşen sesi biraz daha ağırlaştırıp yumuşatmış olacak. Ki yüzde 80-90 oranında paylaştığım ayarları kullanıyor olacağım.
Şu an müzik performansından memnunum ama düşünceleriniz varsa dinlemek isterim seve seve. Sony 1080 modeli için kafam çok karışmıştı birkaç gündür deliler gibi araştırma olayına girdim ama vazgeçtim gibi bu sevdadan. Piyasada Denon yok doğru düzgün. İyi ki almışım valla şu an ikinci el alayım desem bile yeteri kadar seçenek veya uygun fiyatlı cihaz yok. İkisinin de artılarını, eksilerini tartıya koyunca elimdeki sorunsuz, pratik, makul cihazı tutmaya karar verdim. Film ve oyun performansı zaten güzel. Yani birbiriyle karşılaştırılan iki cihazı değiştirmek yerine birkaç sene kullanıp üst segment bir cihaza geçip 5.1.4 yapmak, yanına bir stereo amfiyle upgrade etmek daha mantıklı sanıyorum ileride. Bu ses sistemi işi harbiden dipsiz kuyu gibi insanın hep daha iyisini alası geliyor ama güzel bir uğraş yine de.Ben kaliteli bir kullaklık kullanmıştım hi-fi sistemlere geçmeden önce, Eskiden bass lı sesler severdim. Ama sonra kaliteli kulaklığa geçince doğallığa bırakmıştı. Sonra Denon hi-fi sisteme geçtim. Eğer hoparlör doğru açı ile yerleştirip koltuğunuzu arka duvardan biraz önde yerleştirebiliyorsanız. Denonun mikrofonu iyi iş yapıyor. Ben cetvelle birebir ölçülü yapıyorum. İnanın girilen değerler birebir tutuyor. Bazen crosover tutmuyor o zaman tekrar hoparlör açısıyla oynayıp tekrar test yapıyorum. İki testen biri tam istediğim gibi oluyor. Şimdi oda oturduğu için tek seferde istediğim sonucu alıyorum. Sonra kulaklıkla da kullansam yada hoparlör kullansam ses de tek fark sahne mesafesi oluyor. Bu şekilde işin içinden çıkabilirsin. Birde testi geçe en sesiz ortamda yapın. Gündüz de dinleyin. 2 hafta bir zaman verin. Sonra şunu anlayacaksınız. Daha önceki sesler beynimi yoruyormuş. Geçen netflix de bir korku film izledim. Atmos destekliyordu. Tavanda ayak sesleri geldi sonra merdiveni görmediğim halde merdivenden indiğiniduydum sesle görüntü ekrana aynı uyumlukla geldi. Resmen ruh üstüme geliyormuş gibi oldu elimle kendimi korudum. Kitlendim. Büyük ekran ve ses inanılmaz değiştiriyor filmleri. Normalde korkan biri değilim. 3 sahnesinde kitlendim. Bura dan çıkaracağımız konu her şeyi doğru yapınca sistem işe yarıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: drax*Sevgili arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica ederim. Şöyle ki elimde:
DENON X2000 ve Magnat 5.0 set var.
Daha önceleri ayarlamak için audssey kullanıyordum fakata sanırım kayboldu. Şimdi manuel kurulum yapmayı denedim ve başarılı olamadım. Seslerden memnun değilim. Özellikle front ve centerlardan çok az ses geliyor. Oralardan sesi duymak için de sesi ciddi açmam gerekiyor.
Daha önceleri 20-25 seviyelerinde çok yüksek bir ses alabiliyorken şimdi 40 üstüne çıkmam gerekiyor.
Ancak İlgili hoparlörün yanına çok yaklaştığımda sesi açık olarak algılayabiliyorum düşünün.Mesela surroundlar koltuğumun arkasında ve otururken ses sadece orada geliyor gibi. Gidip bakıyorum frontlara ses geliyor mu diye, geliyor ama çok az. Eskiden ™ odayı dolduran bir ses alıyordum tv ve film izlerken.
Rica etsem anlayan arkadaşlar veya setindeki ayarlarından memnun arkadaşlar değelerini yazabilir mi acaba?
İsteyene özelden cebimi atayım .Yazmakta zorlanan arkadaşlar minik bi video çekip de atabilir.
Şimdiden çok tşk ederim.
Hepinize sağlıklı günler…
Crossover dan kaynaklanabiliyor. Bazen tam bulmuyor. Hoparlör leri çok düzgün açı vererek yerleştirin. Tekrar testi yapın. Birinde doğru sesi bulacaktır. Mikrofona baksın. Cetvel ve metreyle yapıyorum her şeyi eşit yerleştirmeye çalışıyorum.
-
quote:
Arkadaşlar bilgisi olan varsa bir sorum olacak. Trt 4k kanalı bildiğim kadarıyla dolby digital + ses veriyor. Lg 55eg920v televizyonumun kanal ayarından baktığımda da aac veya dolby digital + olarak 2 seçenek gözüküyor. DD+ seçiyorum ama avrde (x2400h) dolby digital yazıyor. Ses modlarından bakıyorum DD+ yok sadece dd var. Hdmi arc DD+ sesi taşıyabiliyor diye biliyordum ben. Tabletten denon avr 2016 uygulamasından kontrol ettiğimde de input olarak dolby digital yazıyor sadece. DD+ almamın bir yolu var mıdır acaba?Optic de dolby digital plus taşıyor diye biliyorum. Zaten dolby Digital + DD diyor. Gerek netflix olsun gerek trt 4k olsun. Birde Dolby Digital de olsa 5.1 kanal olmayabilir. 2.0 kanalda olabilir. Birde dd plus çok eski format değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 22 Kasım 2020; 21:11:55 > -
Optikte dd+ çalışmaz hdmi gerekliquote:
Orijinalden alıntı: MC.CYBER_Optic de dolby digital plus taşıyor diye biliyorum. Zaten dolby Digital + DD diyor. Gerek netflix olsun gerek trt 4k olsun. Birde Dolby Digital de olsa 5.1 kanal olmayabilir. 2.0 kanalda olabilir. Birde dd plus çok eski format değil mi ?
Alıntıları Göster
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: General Daimos
Optikte dd+ çalışmaz hdmi gerekli
Alıntıları GösterBen çok eski bir format sanıyordum teşekkür ederim.
-
Bu arada oyunlarda dolby acsses kullananlar varsa son güncelleme de dolby atmos yazıyor ama ses gelmiyor.
İletişime geçtiğimde şöyle bir çözüm önerdiler.
Merhaba!
Dolby Müşteri Desteği ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bugün size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
Bu, Cirrus Logic yonga seti kullanan tüm AVR'leri etkiliyor. En son Windows güncellemesinden etkilenen bir şey.
Bu, bildiğimiz ve bu sorunun mümkün olan en kısa sürede çözülmesi için ekibimizle birlikte çalıştığımız bilinen bir sorundur.
Bu arada, Ev Sineması için Dolby Atmos'u yapılandırırken hoparlör kurulumunu manuel olarak seçip yapılandırarak bu sorunu çözebilirsiniz. Atmos'u etkin tutmak istiyorsanız, bu arada size ses verecektir.
Bu, Atmos etkinleştirildiğinde tekrar ses almanıza izin verecektir.
Sabrınız için teşekkürler. Zaman ayırdığınız için minnettarız.
Dolby Destek Ekibi
-
Ben tv den hdmi ses gönderimini ve kumanda kontrolünü acıyorum. Kumanda çalışıyor. Ama ses gönderemiyorum. TV destekliyor. AVR mi desteklemiyor. ARC var ama, Birde tv hdmi girişini avr inputlarına takarakta ses alamayız mı ? Birde tv kumandası ile kontrol ederken geçikme yapıyor sanki lg de daha etkili çalışıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 22 Kasım 2020; 21:31:16 > -
Mikrofon testini koltuğun çeşitli izleme pozisyonlarında yaptırıyor zaten. Mikrofona baksın dediğinizi tam anlamadım sanırım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: drax*
Mikrofon testini koltuğun çeşitli izleme pozisyonlarında yaptırıyor zaten. Mikrofona baksın dediğinizi tam anlamadım sanırım.bazı insanlar hoparlör direk düz bakacak şekilde ayarlıyor. Çapraz yerleştirirken mikrofonun ilk konum acısına göre bir birini kessin. Koltuğa koymuyorum açıkçası tripotla yapıyorum. Test sonunda hoparlör mesafesi mikrofonun ilk konumu birebir aynı çıkıyor. Yarım cm bile şaşmıyor. Bunu doğru yatıyasınız. Ayarlara girip crosoverlar sizin hoparlör önerdiği crosover doğru çıktıysa her şeyi doğru yapmışsınız demektir. Bundan sonra 2 hafta kaliteli filmler ve Müziklerle kulanızı alıştırmaya bakın. Yine istediğiniz gibi değilse amfi veya hoparlör değiştirmeye odaklanacaksınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X