|
DENON AV RECEIVERS (208. sayfa)
-
-
ben beceremiyorum bu amfiyi ayarlamayı.(Denon x2000). Satayım isteyen varsa:)
-
Yeni evlendim. Yüksek ses dinleyebileceğim bir dairede oturmuyorum ancak eşimle en büyük keyfimiz film seyretmek. Ses sistemleri hakkında hiç bir bilgim yok şuan için. Güzel bir başlangıç yapmak istiyorum. Yukarıdaki modelleri bir tavsiye ile eşleştirdim. Sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var ve bütçem tam ucu ucuna bu kadar. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Subwoofer almanız gerekiyor 2.el de olsa bütçenize göre subwoofer almanız lazım yoksa güzel ses olmaz o hoparlörlerden bas alamazsınızquote:
Orijinalden alıntı: cturkmen1453Yeni evlendim. Yüksek ses dinleyebileceğim bir dairede oturmuyorum ancak eşimle en büyük keyfimiz film seyretmek. Ses sistemleri hakkında hiç bir bilgim yok şuan için. Güzel bir başlangıç yapmak istiyorum. Yukarıdaki modelleri bir tavsiye ile eşleştirdim. Sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var ve bütçem tam ucu ucuna bu kadar. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum
-
Tavsiyeniz var mı acaba? Hoparlör seçimimde hata olduğunu düşünüyormusunuz? -
Hoparlorleriniz ev sinema kullanimi acisindan yeterli degil. Asil problem bu hoparlorlersen bas sesi alamayacak olmaniz. Yani bu seti tamamlayan bir subwoofer olmadan ciliz bir ses alacaksiniz. Bu yuzden subwoofer onerilmis. Siz bir de sounbar konusunu inceleyin. Butceniz soundbar icin daha uygun.
Saygilarimla.
Tv çözünürlüğü 1080p ken denon obs(ses seviyesi vs) ekranda gözüküyor. 4k Alınca obs ses seviyesi tv ekranında görünmüyor. Ayrıca setup girince 1080p de arka plan pc ekranı görünüyor. 4k Siyah oluyor. Sorun ne olabilir. Neyi ayarlamam lazım.
Bir diğer konu ise bu netflix filmleri Truehd Atmos mu yoksa eac3 atmos mu biliyor musunuz.
Bunu niye sordum. Ses sistemim de Earc olmadığı için Truehd Atmos çözmüyor. Truehd Atmos filmleri pc den izlemeye karar verdim.
Netflix eac3 Atmos olarak çözüyor. Bu olaya çok sevindim her zaman pc kullanmama gerek kalmadı. Netflix truehd Atmos destekliyorsa Böyle güzel içerikleri yine pc den izleyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 1 Aralık 2020; 7:11:54 > -
Netflix atmos’u dd + yani tırt olan atmos. PC’den 15-20 gb’lık bir dolby True HD tabanlı gerçek atmos film açtığınızda aradaki farkı göreceksiniz.
4k arka plan sorunu için net bir şey söyleyemeyeceğim çünkü benim tv 1080p.
Ama Avr’nin Hdmi ayarlarında 4k ile alakalı bir ayarı enchanced yapmanız yardımcı olabilir.
Bu arada misal PC’yi bağladığınızda PC’nin çözünürlüğü ne oluyor? Tahminim Eğer o kısım hala 1080p ise ondan da kaynaklanıyor olabilir.
Bir de ben ses çubuğunu komple kapattım çünkü ekranda çok uzun süre kalıyordu ve ekranı kaplıyordu :)) -
quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Netflix atmos’u dd + yani tırt olan atmos. PC’den 15-20 gb’lık bir dolby True HD tabanlı gerçek atmos film açtığınızda aradaki farkı göreceksiniz.
4k arka plan sorunu için net bir şey söyleyemeyeceğim çünkü benim tv 1080p.
Ama Avr’nin Hdmi ayarlarında 4k ile alakalı bir ayarı enchanced yapmanız yardımcı olabilir.
Bu arada misal PC’yi bağladığınızda PC’nin çözünürlüğü ne oluyor? Tahminim Eğer o kısım hala 1080p ise ondan da kaynaklanıyor olabilir.
Bir de ben ses çubuğunu komple kapattım çünkü ekranda çok uzun süre kalıyordu ve ekranı kaplıyordu :))Tırt olması işime geldi doğrusu, Orjinal Bluray olanları pc den izlerim. Netflix dizi ve kendi filmlerini artık pc açmadan izlerim.
Bu arada bir sorum daha olacak. Uydu alıcılara hdmi dan avr bağlamayın diyorlardı Avr hdmi girişini bozuyor diye. Aynı Şekilde Tv deki uydu alıcıları içinde geçerlimi.
Arka planın Siyah kalma ve Ses seviyesinin ekranda gözükmeme sorununda
1920x1080 de hiç bir sorun yok ses seviyesi de ekrana geliyor. Arka planda blur şekilde pc masa üstü görünüyor.
4k 3840x2160 Enchanced, Standart, Pal, Ntfs, Nvidia ekran kartından RGB 4.2.2 ,4.2.0, sınırlı, 8bit, 10bit, 12 bit,
60hz 30 hz hepsini denedim. Ses barı hiç ekrana gelmiyor. Setup girince ekran siyah oluyor. Normalde pc masa üstü blur olması lazım.
Açıkçası ses barını görmeye benimde ihtiyacım yokta. Setup girince etrafın simsiyah olması da sorun değil. Ama deli gibi bekliyorsun. Hem girişte 5sn bekliyor. Hem de çıkışta 5 sn bekliyor. Bir deli etmesi de setup girince yeni sinyal gittiği için ekrana hemen tv hdmi girişine geçiyor. Arka plandaki netflix vs hepsi kapanıyor. CH Option girmek ölüm oluyor.
Çözümü var mı bilmiyorum.
-
Uydu alıcıdan gelen akım düzensiz olabiliyor. Hem avr hem de diğer elektronik cihazlar için tehlike yaratabilir.
Ben uydu için aşağıdaki akım korumalı prizi kullanıyorum. Gerçi artık uydu da izlemiyoruz şu android kutular hayatımıza girdi gireli.
https://www.hepsiburada.com/tuncmatik-akim-korumali-prizi-2-li-576-joules-tsk0758-pm-bs3608?sayfa=1
Merhaba, Elimde denon avr1500 ve Sony xf90 tv var. Daha önce tv den her yayında harika ses gelirken dün Apple 4K aldım bağladım ve hayal kırıklığınla karşılaştım.Sesi neredeyse 2 katı kadar açmam gerekiyor ve hiç bi detayı duymuyorum ve ses çok cansız geliyor.acaba yapmam gereken bi ayar var mıdır? TV den gelen Hdmi arc kısmına Apple TV de media player kısmına bağlı. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. -
Apple tv ses ayarinda yuksek sesleri azalt diye bir ayar var. Baska yere Mudahale etmeden acik ise ayari kapata getirin.
Saygilarimla.
Açık ve kapalı olarakta denedim ama pek bi işe yaramadı ne yazık ki. -
Şöyle bi durum var yardımcı olabilecek biri olursa harika olur. Normal de direkt moduna almış gibi çalışıyor avr. Kumandadan bunu auto ya alsam da seste bi değişiklik olmuyor. Bunun ayarını nereden yapabilirim.quote:
Orijinalden alıntı: canmurat35
Merhaba, Elimde denon avr1500 ve Sony xf90 tv var. Daha önce tv den her yayında harika ses gelirken dün Apple 4K aldım bağladım ve hayal kırıklığınla karşılaştım.Sesi neredeyse 2 katı kadar açmam gerekiyor ve hiç bi detayı duymuyorum ve ses çok cansız geliyor.acaba yapmam gereken bi ayar var mıdır? TV den gelen Hdmi arc kısmına Apple TV de media player kısmına bağlı. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. -
Apple tv’nin bağlı olduğu girişi seçtiğinizde ses modlarını avr’den değiştirmeyi denediniz mi?
Eğer bu ayar direct yada pure direct’de ise sesin az gelmesi normal.
Dolby surround vs gibi modlarda ses istediğiniz seviyede ise sorun yok demektir. -
Bu dediğiniz işlemi nereden yapacağım?
Kumandadan bahsetmiyorsunuz anladım kadarıyla.
İtunnesten film alıp denedim yine fark oluşmadı. -
Bu dediğim ses modu ayarını avr’nin kumandasındaki sarı, kırmızı, mavi ve yeşil renkli tuşlardan yapabilirsiniz.
Sarıda, direct, pure direct ve stereo modları vardır
Kırmızı da müziklere uygun Caz klübü, konser salonu vs gibi modlar oluyor
Yeşilde film ses modları
Mavide de oyunlara yönelik modlar var.
En azından benim denon 4400’ün kumandasında öyle.
Bu arada denon remote aplikasyonunu telefonunuza mutlaka indirin. Bu sayede kumanda vs olmadan da bir çok ayarı telefonunuzdan da yapabilirsiniz -
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bunları denemiştim ama pek bi çözümü olmamıştıSes her şekilde direkt modu açıkmış gibi ses veriyor. Denon remoteyi ilk günden beri kullanıyorum.Avr ayarlarında benim gözümden kaçan bi ayar vardır diye sormak istemiştim ama bulamadım. Zaten biraz önce söktüm Apple tvyi sinir olmaya başladım uğraşmaktan.Ben size de teşekkür ederim bu hobiye merak sarmaya başladığımda sizin yazdıklarınızı hep okurdum.Siz de zaten her şekilde herkese yardım etmeye çalışıyorsunuz.sağolun var olun.Saygılarımla -
Benzer sorunlarla x2400h ile karşılaşmıştım bütçeniz uygunsa kısa yoldan çözümü direk söyleyeyim sony str dn1080. Adamlar yapmış arkadaşımda iken de hayranlıkla dinlerdim ama şimdi yakın zamanda denondan sonye geçince direk sonynin işi bitirmiş olduğunu çok net söyleyebiliyorum. Netflix gibi dandik seste bile detaylar muazzam subwooferda elimdeki denon veya onkyo gibi ekolayzer ayarı olsa iyi olurmuş dedim sadece onun dışında kısık seste bu kadar detay olağanüstü. Eski postlarda hep bir çözüm arardım denondaki ses için ama bu sony ile buna muhtemelen son verdim. Sizdekinden geçince hele bana dua edeceğinize eminim.quote:
Orijinalden alıntı: canmurat35
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bunları denemiştim ama pek bi çözümü olmamıştıSes her şekilde direkt modu açıkmış gibi ses veriyor. Denon remoteyi ilk günden beri kullanıyorum.Avr ayarlarında benim gözümden kaçan bi ayar vardır diye sormak istemiştim ama bulamadım. Zaten biraz önce söktüm Apple tvyi sinir olmaya başladım uğraşmaktan.Ben size de teşekkür ederim bu hobiye merak sarmaya başladığımda sizin yazdıklarınızı hep okurdum.Siz de zaten her şekilde herkese yardım etmeye çalışıyorsunuz.sağolun var olun.Saygılarımla
-
quote:
Orijinalden alıntı: albatiUydu alıcıdan gelen akım düzensiz olabiliyor. Hem avr hem de diğer elektronik cihazlar için tehlike yaratabilir.
Ben uydu için aşağıdaki akım korumalı prizi kullanıyorum. Gerçi artık uydu da izlemiyoruz şu android kutular hayatımıza girdi gireli.
https://www.hepsiburada.com/tuncmatik-akim-korumali-prizi-2-li-576-joules-tsk0758-pm-bs3608?sayfa=1
Uydu alıcıdan demişsiniz de tv nin uydu alıcısı içinde geçerlimi bu konu,
Tuncmatik akım koruma almıştım. 6 lı mı ne onda akım koruma var. Uydu koruması koymamışlar. İkisi birleşince kalınlık yapacak. Üründe piyasada kalmamış iyi mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 3 Aralık 2020; 7:20:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X