hiç bir soundbar istediğiniz keyfi veremez. Bence soundbar yerine küçük hoparlörlere geçmeniz daha iyi olacaktır. Kablo kanalları kendiniz dekoratif şeyler yapabilirsiniz. Sonunda pişman olacağınız bir şeye girişmeyin. |
DENON AV RECEIVERS (206. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Maclarens90Kablolar doğru takılı, 2.5mm lik kalın kablo taktım zaten şu an bir problem yaşamıyorum seste ama arkadaşların dedikleri gibi x2400h bir tık zayıf kalıyordur şaşırmam yani.
Oda akustiği vs. çok bilgim yok ama naçizane gözlemlediğim dikkatimi çeken şey şu: frontlar çok ortada duruyor bence. Derinlik algısı ve kanalların ayrımı açısından daha çok sağa ve sola açsanız sanki daha iyi olur. Bir de arkada daha büyük hoparlörler duruyor. Modelini ve özelliklerini bilmiyorum fakat eğer onlar daha iyi performans verebilecekse onları front olarak kullanıp küçük olanları da surround olarak kullanabilirsiniz belki. Bence şu açıdan çok şanslısınız: neredeyse hiç kimse bir odayı bu işe ayıramıyor. Çoğunluğun salonunda akustik açıdan kıt bir ortamda sistemler kuruluyor. Sizin oda bu iş için ayrılmış gibi duruyor. Zaten sinema ortamı oluşmuş. Ben olsam ses yansımalarının oluşacağı yerleri internetten, videolardan falan öğrenip ölçüp biçerek uygun yerlere köpük vs. yalıtım malzemeleri kullanırdım. Pc kasasının bulunduğu bir masa falan varsa da belki kasanın sağına soluna köpük ayarlasanız kasanın sesini azaltır diye tahmin ediyorum.
Benim hoparlörler şunlar: watt değerleri yazıyor. Amfinin power değerleri şu şekilde. Benim hoparlörlerin hepsi 8 ohm değerinde, o yüzden kalın belirttim onları:
Amplifier Output Details
95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.08% - 2 channels (front)
95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround)
95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 1 channels (center)
95 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 kHz - THD 0.08% - 2 channels (surround back)
125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (front)
125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround)
125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 1 channels (center)
125 Watt - 6 Ohm - at 1 kHz - THD 0.7% - 2 channels (surround back)
Hoparlörlerin de değerleri şu şekilde: Yani x2400h biraz zayıf olabilir. İnternette biraz araştırdım ve kimi amfinin değeri hoparlörlere göre yüksek olmalı, kimi hoparlörlerin değeri amfiye göre yüksek olmalı demiş tam bir sonuca ulaşamadım ben. Ama düz mantık amfi daha güçlü olsa herhalde daha iyi olurdu.
Center:
Frontlar:
Surroundlar:
Sony 1080'e de baktım. 6ohm için çok da yüksek gözükmeyen değerleri var, 8ohm için bulamadım ama x2400h'tan daha güçlüymüş anladığım kadarıyla.
amfi daha yüksek almak daha iyi ama full sesi açmamak şartıyla, Sizin bu değerlerin bu kadar hissedebilir fark yaratmasını beklemezdim. Pahalı bir tecrübe olmuş sizin için üzüldüm.
-
Hocam bende eşimin ısrarlarına dayanamayıp malesef soundbar a geçtim bir kaç yıl için dayanacağım malesef :( bende avr x 6300 ve bw kule vs vardı. Soundbar tv sesini biraz daha iyi yapıyor avr ile alakası yok q70r var evde şimdi birde sn11r aldım bakalım işin sonu denon 716 ya kadar gidecek gibi. İşin özeti kesin pişman olursun ama ben malesef geçmek zorunda kaldım ven 3 4 sene böyle idare edeceğim sonra avr ye geri döneceğim eşimle öyle anlaştım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam teşekkür ederim peki hangisinden memnunsunuz desem samsung mu lg den mi? Bide çok genel bir soru olacak ama mesela nesinden memnun değilsiniz merak ettim filim izlerken tatmin etmiyor mu yoksa müzik performansı mı?
-
Mğzik performanslarından aşırı beklentim yok. Müziği arada işten eve geldiğimde 10 20 dk dinlerim. Müzik benim için arabada önemli :) ama q70r müzikte idare eder sub biraz fazla vuruyor okadar.
Sn11r yeni aldım iş in istanbula geldim pazar dönünce deneyeceğim o yüzden karşılaştırmayı pazar dan sonra yaparım.
Q70r için konuşursak swa 8500s arka kitleride aldım ama tabiki efekleri arka sesleri bowers gibi veremiyor yüzde 10unu belki veriyor müziği ön sesler idare eder.
Sub a gelince eski subım sumiko s10 du ondanda çok memenundum q70r İn sub ı gereksiz gürültüsü çok öyle olunca rahatsız ediyor s10 ve avr varken sesi çok daha az açıp zevk alıyordum bunda açmasam cevresellik kayboluyor efekler azalıyor açsam rahatsız ediyor.
Bir kaç yıl hanım için katlanacağız. Ama avr kullanıp soundbara alışmak kolay değil.
Denon 716 var güzel bir soundbar sub ve arka kitlerle aldığında 25bin i buluyor. Bende soundbar kullanıp okdar vermek istemedim o yüzden ya q70r yada sn11r ile bir kaç yıl idare edeceğiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Karşılaştırmayı merakla bekliyorum benim içinde iyi bir yönlendirme olacak diye düşünüyorum bu arada siz eski sisteminizi sattınız mı? zor bir karar gerçekten ama sizin zaten ekipman avr sanırım üst düzeymiş benimkiler o kadar değil giriş seviyesi diyebileceğimiz türden...
-
Salı çarşamba günü gibi bir video ile olabildiğince açıklayıcı bir karşılaştırma yapmayı planlıyorum forumdaki arkadaşlar içinde yararlı olacak diye düşünüyorum.
Benim setin bir kısmını sattım satmaya devam ettiklerimde var hem saklayacak yer açısından aşırı yer yer kaplıyorlar hemde 4 yıl boşuna durmasınlar. Daha yeni teknoloji alırım die düşündüm özellikle avr teknolojisi 8k 120hz ve oyunlarda input lag açısından teknolojik yenilikler yapıyorlar.
Bu işin sonu yok gibi ama banada sorarsan bu setin üst düzeydi. Bir önceki setim avr x2500 ve polk audio t15 t30 ve psw10 dan oluşuyordu oda giriş seviyesinde. Ses konusunda tabiki soundbarla arasında daha az fark vardı alışman daha kolay olacak. Ama avr herzaman soundbardan öndedir :)
En giriş seviyesi en eski avr bile soundbarlardan iyidir.
- Sanal Cevresel ses ile Gerçek dizilmiş hoparlörlerle yarışabilir mi ? Hayata yerini tutmaz.
- AVR olanlar genelde 9cm ve tiz hoparlör kullanıyoruz. Küçük hoparlörlerin yerini tutabilir mi ?
- Soundbarların subwoferları güçlü olsa ne yazar hoparlörlerin fiziki gücü ortada
- x2400 avr bir sürü işe yarar özelikleri var. EQ odanın akustiğine ve kullandığınız hoparlör göre bir çok yenilikçi özellikleri var.
Bu saydığım tüm özellikler dağ gibi fark yaratıyor. Soundbar x2400 yayınca oyuncak olarak kalır.
Hanımlar neye kızar temizlik yaparken kablolara kızar veya gözüne hoş gelmiyordur. İlgi istiyor olabilir. Yardım bekliyor olabilir. Daha çok dışarı çıkmak istiyor olabilir.
Soundbar gibi oyuncak alıp paranızı boşa harcamayın. Onun yerine evi güzelleştirip hanımınızı mutlu edin derim. Bunları yaparken eşinizin fikirlerini alın. Onu düşünerek yaptırdığınızı ona hissettirin.
Öyle bir tv ünitesi yaptır ki her şeyi içine gömün ortada bir şey görünmesin. Ev seninse duvarın içine gömebilirsiniz. Ortamınız büyükte değil dediniz maliyetiniz de çok tutmaz.
Soundbar gibi oyuncak alıp paranızı boşa harcamayın. Onun yerine evi güzelleştirip hanımınızı mutlu edin derim. Bunları yaparken eşinizin fikirlerini alın. Onu düşünerek yaptırdığınızı ona hissettirin.
Bana göre mantıklı çözüm bu göründü. Yine siz bilirsiniz.
-
Mc cyber doğru söylüyor.
Fakat biz sizin aile hayatınızı, salonunuzda hoparlörlerine ne denli yer kapladığını, gelen misafir çocuklarını , kablolamayı, komşuyu bilemeyiz.
Yoksa dediği doğru.
Bir de eğer salonda ise set, ve salonda aynalık vsvs ürünler varsa zangır zangır titrer.
Ev sinema işinde oda çok ama çok önemlidir.
Bakın bose sevmem bir kaç kere dinledim beni kesmez ama sesi sizi tatmin edebilir(soundbara göre)
Bosede arka hop wireles ön hoparlör ipince modeller var.
Bir bose modellerini inceleyin.
Hoparlörler çok küçük ve bazısı çok şık.
Eşiniz görünce bu iyiymiş göze de batmıyor rengide parlak siyah(yada beyaz) mobilyalara uydu, kablosuda neredeyse gözükmüyor diyebilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Maclarens90
Arkadaşlar merhaba bir şey danışacağım. Elimde aux çıkışı da olan bir bluetooth mikrofon var ve ben bununla hoparlörlerimden ses almak istiyorum. Cihaz şu:
Avrnin audio in in girislerini daha önce hiç kullanmamıştım. Audio in için 4 adet giriş var. Sat/Cbl, Dvd, Bluray, Cd olmak üzere. Cd ve Dvd'de denedim olmadı. Mikrofondan konuşunca sesin hoparlörlerden gelmesini bekliyordum. Mesela samsung audio dock var. Aynı mikrofonu onun aux girisine bağlayınca ondan geliyor ses. Kullandığım kablo da şu:
Bunu Cd veya Dvd yerine falan takıp kumandadan kaynağı da Cd veya Dvd seçiyorum ama ses gelmiyor mikrofondan. Telefona ve tablete de taktım aux kablosunu yine ses gelmiyor kulaklık isareti gözüküyor aletlerde takıldığına dair. Hiçbir ses çıkışı olmuyor. Çözümü var mıdır bunun?karaoke mi yapacaksın :=) Ne farklı dertleriniz var :=) Mikrofonuz nasıl birşey bilmiyorum. Mp3 player gibi bir cihaz dener misiniz stereo olan ses geliyorsa, Aşağıdaki gibi bir ürün işinizi görecektir. Ama AVR hassas cihazlardır. Böyle şeylere girmek cesaret ister.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MC.CYBER_karaoke mi yapacaksın :=) Ne farklı dertleriniz var :=) Mikrofonuz nasıl birşey bilmiyorum. Mp3 player gibi bir cihaz dener misiniz stereo olan ses geliyorsa, Aşağıdaki gibi bir ürün işinizi görecektir. Ama AVR hassas cihazlardır. Böyle şeylere girmek cesaret ister.
Alıntıları GösterAnlamadım hocam bu kablo ne işime yarayacak tam olarak? Zaten böyle bir kablo var bende. Kulaklığımın ses ve mikrofon olarak çift çıkışlı kablosunu teke düşürüp herhangi bir 3.5mm. aux girişine takmaya yarıyor...Mikrofon ile avr arasında nasıl bir bağlantı yapabilirim ben onu merak ediyorum. Mikrofondan 3.5mm. aux çıkışı var. Avrye doğrudan telefonlara taktığımız cinsten 3.5mm. aux girişi yok zaten. Rca dedikleri kırmızı beyaz çift (L/R) girişli audio in yerleri var. Ben de o yüzden bu çeviriciyi aldım ki avrye giriş sağlayabileyim. Acaba avrnin audio in girişlerine takılan şeylerin illa fişe takılı güç verilen cihazlar mı olması gerekiyor? Ama sonuçta mp3 çalar, cd çalar taksam onlar da pille veya şarjla çalışan şeyler. Bluetooth mikrofonun şarjı var ama ses alamadım. (Samsung Audio Dock'ın 3.5mm. aux girişine takınca ses geliyor.) Belki kendisi fişe takılan, normal elektrik çeken cihazlar ses iletebiliyordur avrye bilemedim. Analog to digital converter alıp optical ile avrye bağlasam ses gelir mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 8 Kasım 2020; 12:11:24 >
-
Avr’nin menüsünde inputs diye bir bölüm var. Orada input select diye bir alt seçenek mevcut. Onun auto olması gerekli. Eğer hdmi olarak seçildiyse sadece hdmi girişlerindeki kaynağın sesini verir. Auto olunca cd tuşuna atalı tüm girişleri (hdmi, optik, analog vs) kontrol edip hangisinden ses geliyorsa onu iletir.
Bir de inputs menüsünün altında girişleri atadığınız input assign diye bir menü var. Alta resmini ekliyorum.
Orada cd girişinin analog kısmında sizin avr için 4 olarak ayarlanması lazım. Sizin avr’de analog cd girişi 4.giriş. Benim avr’de analog cd girişi 5.giriş olduğu için bende 5 olarak gözüküyor.
Bu arada aynı mikrofondan çocuklar için ben de almıştım. Bir ara denerim olmadı :))
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bu arada ben de Sony STR-DN1080 siparişi verdim. Denon AVR-X4400H'yi satmıştım.quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Avr’nin menüsünde inputs diye bir bölüm var. Orada input select diye bir alt seçenek mevcut. Onun auto olması gerekli. Eğer hdmi olarak seçildiyse sadece hdmi girişlerindeki kaynağın sesini verir. Auto olunca cd tuşuna atalı tüm girişleri (hdmi, optik, analog vs) kontrol edip hangisinden ses geliyorsa onu iletir.
Bir de inputs menüsünün altında girişleri atadığınız input assign diye bir menü var. Alta resmini ekliyorum.
Orada cd girişinin analog kısmında sizin avr için 4 olarak ayarlanması lazım. Sizin avr’de analog cd girişi 4.giriş. Benim avr’de analog cd girişi 5.giriş olduğu için bende 5 olarak gözüküyor.
Bu arada aynı mikrofondan çocuklar için ben de almıştım. Bir ara denerim olmadı :))
Böyle giderse cihaz falan alamayacağız. Elde bulunsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 8 Kasım 2020; 17:32:16 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam çok teşekkürler oldu valla umudu kesmişken. CD girişi dedigin gibi 4'üncü giriş olduğu için input assign ayarına girip CD'nin analog hizasında 4'ü seçtim. Sonra kumandanın kaynağından CD'yi seçince çalıştı. Tvnin kendi uygulamasından Youtube'a giriyorum. Tvnin ses kaynağını dahili tv hoparlörü seçtim. Avrden de CD kaynağını seçtim. Tv ile müziği, avr ve hoparlörler ile kendi sesimi çıkarıyorum. Mikrofon cansız, zayıf olduğu için herhalde avrden sesi 80'e kadar açıyorum anca doyuruyor salonu. Ama çıkıyor sonuçta ses yeterli şekilde.
Tek gariplik şu: Tvnin ses ayarından çıkışı dahili tv hoparlörü olarak seçitiğim anda mikrofonun sesi avrye gitmemeye başlıyor. Hdmi arc ile ilgili bir durum sanırım. Ama avr setuptan input select kısmında auto seçemiyorum. Arc seçili ve silik gözüküyor. Ben de çözümü karaoke yapacağım zaman tvden hdmi kabloyu çıkarmakta buldum. Zaten ayda yılda bir yaparız onda da çıkarınca kabloyu sorun olmuyor.
Herhalde araya ekstra bir cihaz almak gerekiyor derken iş çözüldü. Ekstra bir cihaz olsa arada fişe falan takılan herhalde mikrofonun sesi daha sağlam çıkar sesi çok açmadan. Ama ilk etapta bu şekilde de keyif verdi. Cep telefonunu da mesela bağlayınca ses geliyor yine rca ses kablosu ile aynı kaynaktan ama onda da çok açmak gerekiyor sesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 8 Kasım 2020; 15:6:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kucukyenici
Bu arada ben de Sony STR-DN1080 siparişi verdim. Denon AVR-X4400H'yi satmıştım.
Böyle giderse cihaz falan alamayacağız. Elde bulunsun.
Alıntıları GösterBen de çok pis kararsız kaldım. Tam sistemi topladım oh derken lan acaba Sony 1080 ile değiştirsem mi diye düşünüyorum x2400h'ı kafam karışık. x4400h'tan sonra size nasıl gelecek 1080 merak ediyorum deneyiminizi paylaşırsanız güzel olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 8 Kasım 2020; 14:43:50 >
Paylaşırım kısmetse. Sony sinemada fena değildir. Evde çok eski model var. HDMI bağlantısı bile yok. Ses çıkışları problemli. Geçen gün sisteme bağladım. Şaşırtıcı derecede sesi iyi geldi.
Bu arada mikrofonun Bluetooth hoparlör özelliği de var. Telefonunuz ile eşlerseniz müziği mikrofondan dinleyebilirsiniz. Bluetooth cihazlarında WS-858 olarak görünüyor.
Ve de tahminimce müziği telefondan açıp mikrofona aktarıp aux ile avr’ye bağlayınca da hem müziği hem de sizin yaptığınız vokalleri ses sisteminden alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir deneyin derim.
quote:
Orijinalden alıntı: Maclarens90Anlamadım hocam bu kablo ne işime yarayacak tam olarak? Zaten böyle bir kablo var bende. Kulaklığımın ses ve mikrofon olarak çift çıkışlı kablosunu teke düşürüp herhangi bir 3.5mm. aux girişine takmaya yarıyor...Mikrofon ile avr arasında nasıl bir bağlantı yapabilirim ben onu merak ediyorum. Mikrofondan 3.5mm. aux çıkışı var. Avrye doğrudan telefonlara taktığımız cinsten 3.5mm. aux girişi yok zaten. Rca dedikleri kırmızı beyaz çift (L/R) girişli audio in yerleri var. Ben de o yüzden bu çeviriciyi aldım ki avrye giriş sağlayabileyim. Acaba avrnin audio in girişlerine takılan şeylerin illa fişe takılı güç verilen cihazlar mı olması gerekiyor? Ama sonuçta mp3 çalar, cd çalar taksam onlar da pille veya şarjla çalışan şeyler. Bluetooth mikrofonun şarjı var ama ses alamadım. (Samsung Audio Dock'ın 3.5mm. aux girişine takınca ses geliyor.) Belki kendisi fişe takılan, normal elektrik çeken cihazlar ses iletebiliyordur avrye bilemedim. Analog to digital converter alıp optical ile avrye bağlasam ses gelir mi acaba?
Alıntıları GösterSendeki resimdeki kablo stereo kablo bu kablo hem stereo hem mic, Bir tane kaliteli mikrofonum vardı. Telefonda için üretilmişti pc de kullanırken böyle bir aparata ihtiyaç duymuştum. Ya hiç ses gelmiyordu yada gelen ses kalitesizdi. Tabi ben sizin hdmi seçeneğinizi cd dvd seçeneğini düşünerek. Normal mp3 playerdan ses alıp almadığınızı da merak etmiştim.
Dediğim kablo sesteki cılız olayını çözmüyorsa avr pc bağlıysa pc de mikrofon güçlü çalışıyorsa pc icinden sesi avr verebilirsin. Bazı pcler tek kulaklıklı mikrofon girişi oluyor. Yüksek ses alman mümkün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 9 Kasım 2020; 4:20:21 >
-
Pc maalesef diğer odada ve mp3 playerım olmadığı için deneyemedim. Ama gerek kalmadı sorunu turuncu55 arkadaşın sayesinde çözdüm. Olay avrnin audio in girişine taktığım yeri ayarlardan da atamam, belirlemem ile düzeldi. Sesi aktaramıyordu, şimdi aktarabiliyor. Telefonu veya mikrofonu bağlayınca ses biraz kısık geliyor ama sonlara kadar açınca yetiyor bana. Pc üzerinden alsam dediğiniz gibi yükselirdi herhalde ses ama pc zaten diğer odada ve ekstra bir cihaz girince araya olayın zahmeti de artar bi yandan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X