Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SacredDivinity

Teşekkürler, bazı seyler biraz daha oturdu kafamda, son olarak hoparlör seçerken, aldığım receiverda çalışmama ihtimali var mıdır? Bazı degerler var çünkü, bunlara dikkat etmeli miyim? Yoksa hepsi düzgün çalışır mı?

Alıntıları Göster

Odanın konumu da çok önemli. Küçük odada büyük hoparlörler kullandığın zaman sesi kıstığın zaman cevresel sesi alıyorsun ama ses kısık oluyor. Çok açtığında sesler birbirine giriyor. AVR besleyemeceği bir hoparlör alırsan son seste kullanırsın. Oda ilerde yıpranmasına neden olacak. Veya besleyemediği için tam randıman alamayacaksın. Manuel uygun seçmeye çalış. Ama genelde Hoparlörleri iyi seçin derler. Avr değişir ama hoparlör değişmez. Sırf oyun içinse bu kadar para harcamak sizi mutlu etmeye bilir. Gece oyuncusuysan hiç etmeyecektir. Ne istediğini bilerek gir. Gündüz mü gece mi kullanacaksın. Oturduğun evin ses geçirgenliği nasıl, komşuların nasıl, Bunları hesaba katmalısın.

Yine hoparlör seçimini uzman arkadaşlar önersin.

AVR ikinci el seçmeyin. Sonuçta elektronik. Tamir görmüş olabilir. Risk taşıyor. Hoparlör de kozmetiği temizse ikinci elde sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Biraderimde pionner lx serisi var. Hdmi girişi durup dururken bozuldu. Bu ürünler hassas ürünler. çıt kırıldım gibi bakmak lazım.

O yüzden üzülmemeniz için ikinci el almayın. Amazon.de aldım. iki senedir kullanıyorum çok şükür arıza çıkarmadı. Garantisi şuanda yine bitmişti. Ben kar etmiş oldum. İkinci el fiyatından daha uyguna geldi. 5.1.2 sistem benim tek şikayetim keşke 5.1.4 lü sistem kursaymışım dedim. Pc odası ona müsait değildi istesem de kuramazdım. Şimdi film ve consol odası yapıyorum. 5.1.4 veya 7.1.4 isterdim bu odaya ben böyle bir eksiklik hissettim. Çokta aramıyorum. Oyun için lüx film için ekonomik oldu. O yüzden mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 31 Ekim 2020; 1:55:10 >

• Arkadaşlar Denon x2400h avr ile istediğim müzik kalitesini yakalayamadım. Önceki Pioneer Vsx-430k görece dandik avr ile daha kristal, berrak bir ses alıyordum. Şu an sanki sesle aramda bir perde var ve o netliği alamıyorum. Klipsch r15m raf tipi hoparlörler zayıf mı kalıyor acaba front olarak kullanmak için? Denon avrler müzik konusunda çok iddialı değil deniyordu zaten ama yine de daha iyi performans bekliyordum. Klipsch r25c center da var. Olduça kuvvetli bir center gördüğüm kadarıyla. Sinemada da r15m lere göre fazl baskın hatta. Her ne kadar center daha ön planda olsa da sanki r15m ler yetersiz gibi hissettirdi biraz. Ama genel deneyim çok iyi filmlerde. Müzik için de diyorum ki acaba hoparlörler mi zayıf kalıyor yoksa avrden mi tam bi ayar yapamadım bilemedim. Müzik stereo dinlenir diye stereo yapıyorum. Çok cansız ve düz kalıyor ses. Sanal olarak centerı da işin içine katıyorum farklı modlarda bu defa ses biraz daha canlı ve doygun hale geliyor ama hala tam istediğim kaliteye erişemedim. Surround hoparlör ekleyeceğim yakında sisteme. Raf tipi klipschler güzel oldu yer kaplamıyor. Ama diyorum ki onları arkaya alıp önlere daha kuvvetli tower hoparlör mü almam gerekir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 31 Ekim 2020; 13:50:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Arkadaşlar Denon x2400h avr ile istediğim müzik kalitesini yakalayamadım. Önceki Pioneer Vsx-430k görece dandik avr ile daha kristal, berrak bir ses alıyordum. Şu an sanki sesle aramda bir perde var ve o netliği alamıyorum. Klipsch r15m raf tipi hoparlörler zayıf mı kalıyor acaba front olarak kullanmak için? Denon avrler müzik konusunda çok iddialı değil deniyordu zaten ama yine de daha iyi performans bekliyordum. Klipsch r25c center da var. Olduça kuvvetli bir center gördüğüm kadarıyla. Sinemada da r15m lere göre fazl baskın hatta. Her ne kadar center daha ön planda olsa da sanki r15m ler yetersiz gibi hissettirdi biraz. Ama genel deneyim çok iyi filmlerde. Müzik için de diyorum ki acaba hoparlörler mi zayıf kalıyor yoksa avrden mi tam bi ayar yapamadım bilemedim. Müzik stereo dinlenir diye stereo yapıyorum. Çok cansız ve düz kalıyor ses. Sanal olarak centerı da işin içine katıyorum farklı modlarda bu defa ses biraz daha canlı ve doygun hale geliyor ama hala tam istediğim kaliteye erişemedim. Surround hoparlör ekleyeceğim yakında sisteme. Raf tipi klipschler güzel oldu yer kaplamıyor. Ama diyorum ki onları arkaya alıp önlere daha kuvvetli tower hoparlör mü almam gerekir acaba?
    Direct pure modda da istediğiniz sesi alamadınız mı bir de öyle deneyin. Sonuçta avr beklenti fazla da olabilir stereo amfi ile yolunuza devam etmeniz gerekir x2400h müzikte başarılı değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Daha yeni kurdum tabi deneme-yanılma bakmaya devam edeceğim ayarlara da. Kısa kısa geçtim modları, direct pure moduna biraz daha dikkatli bakayım o zaman. Film izlerken de dedigim gibi genel performanstan çok memnunum fakat Audyssey kalibrasyonundan sonra biraz oynadım ayarlarla. Centerı +8, Frontları +12 yaptım. (Hepsi 10.00 çıkmıştı kalibrasyonda) hala bir tık geri planda kalıyor gibi geldi frontlar. Belki de benim takıntımdır. Sonuçta film izlerken gayet net ve doygun ses alabiliyorum center biraz domine ediyor gibi dursa da. Ama müzik için tam bir altın ayar bulabilirsem sevineceğim. Umarım Klipsch r15m ler yeterlidir ya. Ne güzel raf tipi az yer kaplıyor ve şık durdu derken onları arkaya alıp yerine eşek gibi kuleler dikesim yok hiç...

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    +8 +12 demek hata var demektir.
    Ya amfi gücü yetmiyor.
    Ya oda çok büyük.

Pure direct alınca ne duyuyorsanız amfinin verebileceği en üst kalite odur.

Odayı akustik ses emici sünger vs çekseniz bile o kadar + değer vermemesi lazım amfinin.

Klipsch hassasiyeti yüksek ama ona rağmen avr nin gücü yetmiyor mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

+8 +12 demek hata var demektir.
    Ya amfi gücü yetmiyor.
    Ya oda çok büyük.

Pure direct alınca ne duyuyorsanız amfinin verebileceği en üst kalite odur.

Odayı akustik ses emici sünger vs çekseniz bile o kadar + değer vermemesi lazım amfinin.

Klipsch hassasiyeti yüksek ama ona rağmen avr nin gücü yetmiyor mu acaba?

Valla sistemi tekrar yazayım. Denon x2400h, Klipsch r25c center, Klipsch r15m raf tipi (front olarak kullanıyorum) ve önceki sistemimden kalan Pioneer s21w subwoofer. Bir de elektrikçiden yerli malı yurdum malı 2x0,75mm bakır kablo aldım. Düzgün gözüken bir kablo bence. Normal, ortalama boyutlarda bir salonum var. Tv ve hoparlörlere olan oturma mesafem 3.5 metre civarı. Hali hazırda surround ve tavan hoparlörleri henüz eklemedim sisteme. Kalibrasyonu yaptığımda çıkan değerler: Center: +10db, Front L ve Front R: +10,5db, subwoofer: +3,5db. Dynamic volume kapalı (açık olunca ses aşırı artıyor düşük değerlerde bile) dynamic eq açık. Ortalama birkaç zevkime göre ayar yaptım işte...Center hoparlör sazı eline alınca (normal tv yayını, filmler, oyunlar) gayet tatmin edici bir ses çıkıyor bana göre. Ama müzikte aynı kalite ve doygunlukta bir deneyim elde edemedim. Tidal ile çalanlar bir tık daha iyiydi tabi. Pure direct deneyeceğim bakalım umarım iyi gelir. Önceki sistemimde (Pioneer Vsx-430K, s-es3tb 5.0 hoparlör seti) daha güzel müzik sesi alıyordum dandik bluetooth bağlantılarda bile Youtube Music'te. Sistemi daha yeni kurdum ama bakalım biraz daha kurcalayacağım. Filmler içinse kafamdaki soru işareti şu: önceki Pioneer sistemimde konuşmaya göre ayarlayınca sesi bu defa patlamalar falan çok aşırı geliyordu, tam tersini yapınca da konuşmalar çok zayıf kalıyor, dengesizlik oluyordu. Bunda center çok baskın ve güzel ses veriyor memnun kaldım. Hatta savaş sahnelerinde falan biraz daha yerimden oynamak, etkilenmek, efektlerin daha bir doyurucu olmasını beklerdim ama bir tık zayıf kalıyor gibi hissettirdi. Tvnin Netflix uygulamasını kullanarak izledim bu arada. Normal Dolby Digital seçtim kaynak olarak. Acaba Klipsch kalitelidir falan diye umarak r15m hoparlörlerden fazla şey mi bekledim ben? Ortalama bir salonda front olarak kullanmayı kaldıramayacak bir hoparlör mü onu bilemedim. Pioneerdaki 83db hassasiyet değerindeki dandik denecek kuleler gümbür gümbür veriyordu coşkuyu sanki buna göre. +12db'e aldım en son frontları, centerı da +6db yaptım. +12db kullanmakta bir sakınca var mıdır acaba? Filmlerde yine de memnunum genel ses çok net çıkıyor. Müzik işini de çözersem bakalım...

Bu arada Pioneer setimin ilanını sarı siteye koydum. 2400TL civarına avr ve hoparlörleri satmayı planlıyorum. Yakınına, tanıdığına vs. tavsiye edecek olursa ilk sahibiyim temiz cihaz. Onları satınca surroundları alacağım ben de.

Şimdilik şu şekil kurdum sistemi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 31 Ekim 2020; 19:2:16 >

Monitör tip hoparlöler gövdeli bir sesi kolay kolay veremez.

Eski pio kule ise daha sağlam çalması normal.

O hop küçük odaya göre tasarlanmış.
    Ayrıca sağı gve solu boş..

Siz ufak bir odada hoparlörleri duvara yaklaştırıp hizasınıda size doğru tutarsanız müzik daha iyi olur.

Klipsch reference premiere den başlar.
    Sizinkiler bir alt model bass sürücüsü img plastik.
    Fakat aynı çapta olup cerametallic olan var bende.
    Ondada çok gövdeli bir ses yok.

Ses tamamen akustiğe dayanır.
    Akustiğin iyiyse hop değiştikçe kalite artabilir.
    Akustik kötüyse ne bağlarsan bağlam memnun kalmazsın.

Şimdi ben hala diyorum ki + değerler çok yüksek.
    Ama nasıl çözülür bilemiyorum.Kolay gelsin

• Teşekkürler hocam biraz kafamı açtın valla. Birkaç ay sonra taşınacağız belki yeni evde ona göre bir konuma ayarlarım sistemi. Odayı uzunlamasına kullanmak tabi daha mantıklı ama ben genişlemesine yerleştim hakiakten sağı solu çok açık. Bari konsolda az daha öne çekeyim, yaklaştırayım. Bir süre sonra yeniden kalibrasyon yapıp bi denerim yine. Klipschin kuleleri çok pahalı ikinci elde bile. Belki surroundları alacakken bir şekil denk getirirsem kule tipi de alabilirim. Sağolun fikir yürüttüğünüz için tekrardan.

Raf tipi hoparlörler bu tarz ahşap sehpaların üstüne konulduğunda detaylar kayboluyor. Eğer raf tipi ile devam edecekseniz hoparlör ayağı almanızı öneririm.

Ayrıca müzikleri direct yada pure direct modunda dinleyin. Ses diğer modlara göre düşük çıkar fakat çok daha detaylı ve güzel bir ses alırsınız. Sadece sesi biraz daha açmanız gerekiyor. Misal diğer modlarda 40 gibiyse direct modda 50-55 yapabilirsiniz.

Bu arada amfinin kalibrasyonda +10 gibi değerler vermemesi gerekiyor. Normalde +5 ve -5 gibi bir aralıkta olur. Misal benimkiler önler -3, Center +2 gibi. Bu sebeple bence kalibrasyonu tekrar yapın. Yaparken de ortamın sessiz olması ve konuşulmaması gerekli.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ederim yardımcı olduğunuz için hocam. Şimdi denedim pure direct modunu evet dediğiniz gibi ses daha az çıkıyor ama rahatsız edici bir nokta tespit edemedim bu kez hoşuma gitti diyebilirim. Bir tık daha coşkun olmasını beklerdim sesin ama yine de temiz ve netti. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Belki surroundları alınca hepsiyle takım olacak şekilde hoparlör ayağı alırım. Müzikte şunu farkettim: genel ritim ve melodi sesleri hoş geliyor ama vokal sesi geldiğinde bir tık geri planda kalıyor. Örneğin Michael Jackson-Billie Jean açtım. Müziğin ön plana çıktığı bir şarkı olduğundan çok keyif verdi. Sonra Sezen Aksu-Kurşuni Renkler açtım. Nakaratta falan vokal yükselince o kuvveti veremedi. Ama genel olarak biraz daha ısındım, alıştım gibi.

Rica ederim.

Bu arada ayak alana kadar hoparlörlerin sehpa ile arasındaki iletişimi kesmek için altına yumuşak bir şeyler koyabilirsiniz. Forumdan bir arkadaş hoparlör altına, dört köşeye silgi koymuştu ve sesin daha iyi olduğunu söylemişti. 5-10 TL’lik bir masrafla küçük bir deneme yapabilirsiniz. Ki bence mutlaka faydasını görürsünüz.

Hoparlörlerin direkt olarak bütün gövdesiyle temas etmiyor 4 adet kauçuk gibi oval ayaklar var ama yüksekliği çok az ve minimal bir tasarım yapmışlar. Şimdi strafor koydum bir deneyeceğim ama çok iyi sabitleyen bir şey gibi de değil, sadece deneme amaçlı bi bakacağım. Sonrasında silgi de denerim belki bakalım bir etki olacak mı.

Edit: Valla straforun ne kadar etkisi oldu bilmiyorum da şu an oldukça memnunum hem sesin kalitesinden hem de yüksekliğinden. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler. Pure direct gayet temiz, parça parça, berrak bir ses veriyor. Dün sesi 60.00'a alınca fullediğimde (60.00'ta limit var ben de açmadım 60'ta limitle şeklimde bıraktım ayarı) e tamam ses güzel ama doyurmadı, hala ses yüksekliği az diye düşünüyordum. Telefondan da açmayı denedim bugün. Telefondan sesi fulleyip keyfime göre avrden ayarladım sonra kumandayla. Şu an 40.00'da falan hayvan gibi doyurucu ve güzel bir ses alıyorum pure directte. Güzel oldu valla. Vokal sesleri de gayet kuvvetli, temiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 1 Kasım 2020; 12:7:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Hoparlörlerin direkt olarak bütün gövdesiyle temas etmiyor 4 adet kauçuk gibi oval ayaklar var ama yüksekliği çok az ve minimal bir tasarım yapmışlar. Şimdi strafor koydum bir deneyeceğim ama çok iyi sabitleyen bir şey gibi de değil, sadece deneme amaçlı bi bakacağım. Sonrasında silgi de denerim belki bakalım bir etki olacak mı.

Edit: Valla straforun ne kadar etkisi oldu bilmiyorum da şu an oldukça memnunum hem sesin kalitesinden hem de yüksekliğinden. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler. Pure direct gayet temiz, parça parça, berrak bir ses veriyor. Dün sesi 60.00'a alınca fullediğimde (60.00'ta limit var ben de açmadım 60'ta limitle şeklimde bıraktım ayarı) e tamam ses güzel ama doyurmadı, hala ses yüksekliği az diye düşünüyordum. Telefondan da açmayı denedim bugün. Telefondan sesi fulleyip keyfime göre avrden ayarladım sonra kumandayla. Şu an 40.00'da falan hayvan gibi doyurucu ve güzel bir ses alıyorum pure directte. Güzel oldu valla. Vokal sesleri de gayet kuvvetli, temiz.

Bas ve tiz ayarları da oynayıp custom eq ayarı yapmak isterseniz audyssey ayarlarından multeq xt yi kapatıp optionsdan bas tiz ayar dengesiyle kulağınıza hoş gelen ayarları da deneyebilirsiniz stereo modda.

Memnun kalmanıza sevindim.

Bu arada telefondan muhtemelen Bluetooth ile aktarım yapıyorsunuzdur. Onun yerine çok sevdiğiniz albümlerin flac versiyonlarını bir usb diske atın ve o diski avr’ye takın. Onu direkt avr üzerinden çaldığınızda ses çok daha iyi olacaktır.

Yada evde nas varsa avr’nin HEOS uygulaması üzerinden o ağda depolanan müzikleri çalın. Aynı şekilde o da daha iyi çalar.
    Bu arada nas yoksa da modeminizin usb yuvası varsa oraya bir hdd takıp içine de müziklerinizi koyun. Oradan da HEOS uygulaması ile dinleyebilirsiniz.

Ve de son olarak telefonunuza denon remote uygulaması ve HEOS uygulamasını indirin. Telefon üzerinden avr çok kolay şekilde yönetilebiliyor.

• Yardımlarınız için teşekkürler. Pioneer sistemimi sattım Hifi Türk mağazasına. Orada bakınırken 1-2 model denedim ve gaza da gelip Canton carat m10 dc modelini aldım sistemimi tamamlamak adına. Aslında gayet kaliteli bir hoparlör ve müzikte oldukça başarılı buldum ama filmlerde Klipsch r25c centerım ile mi uyuşamadı ne oldu anlamadım bir şekilde efektler zayıf kaldı. Kalibrasyonda zaten +12db çıktı her ikisi de. Sesi çok açınca bu kez de center çok patladı. +- desibel vs. ayarlasam da tam içime sinmedi geri vereceğim yarın. Belki stereo sistem için daha iyi olabilir veya surround için ama front olarak filmlerde verim alamadım tam.

Akşam favorilerimdeki ilanlardan Klipsch rb35 raf tipi (fakat oldukça büyük) hoparlörleri alıp frontlara yerleştirdim. Aynı gün içinde front olarak hem Klipsch r15m, hem Canton carat m10 dc, hem de Klipsch rb35'leri denedim benzer ayarlarda. Rb35 sonunda tam olarak içime sindi ve çok memnun etti. Hem konsoluma oturdu kule tipi gibi ekstra yer kaplamadı hem de oldukça büyük ve iyi ses verebiliyor. Daha önce diyorlardı center ve frontlar aynı marka olsun falan diye. Ben de uyum olayını çok anlamıyordum ama Klipschler beraber çalışırken sanki ses bir bütün halinde uyumlu hissettiriyor gerçekten. Aynı tınılar, aynı dilden konuşuyor gibi. r15m'lere de bir hoparlör standı ayarlayıp takacağım bir süre sonra. Ahşap parçalarla, marangoz yardımıyla falan yapıştırıp kendim yapayım diyorum arka standları. Atmos için tavan hoparlörlerini 1 sene sonra alırım tahminim. Şimdilik bu 5.1 yapacağım.

Çekmece kapakları sert çarpmasın diye kullanılan yumuşatıcı keçe tarzı yuvarlaklardan var frontların altında. Center ve rearlarda da kendi kauçuk 4 köşede yer alan yuvarlağımsı ayaklar var ama onların da yüksekliği az. Spike kullanmam muhtemelen ama düzgün formda bir silgi bulup hepsine ondan monte edeyim diyorum. Hem güzel emer titreşimi hem de sağlam olur herhalde.

Bas ve tiz ayarını manuel yapmadım. Sesten memnunum ama yine de bir bakayım ona.

Usb ile en sevdiğim şarkılardan bir liste yapmayı düşünüyorum kaliteli şekilde indirip. Nas cihazım yok ama modeme direkt depolama birimi takıp kullanabildiğimizi bilmiyordum. Turkcell'in verdiği default uyduruk modem olduğu için yoktu galiba usb girisi ama bir bakayım ona da yine. Şu an tvnin kendi uygulamasından Netflix, Amazon Prime vs. ile standart Dolby Digital alıyorum. Evet Dolby True Hd veya Atmos gibi olmaz veya bluetooth ile Youtube Music'ten dinlediklerim de hep kayıplı şekilde fakat şu an için bunlar bile harika geliyor bana. Ps4 Pro ile de oyunlardan verim alırım sanırım henüz pek denemedim.

Resimde küçük gibi duruyor ama tanesi 10.5-11kg, bayağı ağır valla frontlar. Center bile kocaman aslında. Önceki Pioneer hoparlörlerim çok hafif ve oyuncak gibiymiş diyorum şimdi. Gerçi yine de hakkını yemeyeyim pek de fena ses vermiyorlardı. Henüz audyssey kalibrasyon yapmadım ama kuvvetinden ve temizliğinden, detayından çok memnunum sistemin. Zaten kalibrasyon yapsam da elle değiştiriyorum. Yine +10db falan çıkarsa kabloyu değiştirmeme lüzum olur mu acaba? Elektrikçiden 2 x 0.75mm almıştım. 1.5mm alsam daha iyiydi galiba. Yani bana göre ses süper ama sırf kalibrasyonda yine yüksek çıkarsa da dert etmeyeceğim pek şimdilik.

Arkalar için hoparlör standı ve silgi, kauçuk vs. bir şekilde ayakları da halledersem, arkaları da kurarsam kafam rahatlayacak iyice.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Kasım 2020; 11:8:59 >

Tekrardan hayırlı olsun

Yalnız çok acil olarak kablolarınızı minimum 1,5mm hatta 2,5mm bakır kablo ile değiştirin. 0,75 ile bas ve mid seslerde ciddi bir kaybınız vardır.

Hoparlör ayağını da ahşap yapmayın. Ahşap yine sesi şişirecektir. Onun yerine bir çok kişinin de kullandığı sonorous SP100 ayaktan alın.

Sonorous SP-100B-BLK Hoparlör Ayakları
    www.hepsiburada.com
    Sonorous SP-100B-BLK Hoparlör Ayakları Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/sonorous-sp-100b-blk-hoparlor-ayaklari-p-EVSONOSP100B?magaza=TeknoYenilik

• Belki o kabloyla yeterince güç gitmediğinden kalibrasyonda +10db. falan çıkıyordur. Mal elektrikçiye zaten 2 x 1.5mm dedim ama 0,75 vermiş ben de dikkat etmedim tam. Tamam hocam, stand ve kablo gibi detayları bu şekilde halledeyim o zaman.

Bu arada kabloyu alırken ucundan kablonun iç tellerinin rengine bakın.

Ben atmos hoparlörler için ucuz yollu kablo bakarken Mediamarkt’tan internet üzerinden bakır kablo sipariş ettim. Ama gördüm ki gelen kablo bakır değil.
    İnce teller teneke yada neyse gri renkli bir alaşımmış. Sadece o ince tellerin dışını bakır kaplamışlar.

Böyle olunca kablonun ucunu kestiğinizde ucu gri gözüküyordu. Halbuki bakır kabloda o kesit bakır tonunda oluyor. Ona dikkat edin derim

Tamam buna da dikkat edeyim. Şimdi biraz bakındım kablo işini de çok baştan savma halletmemek lazımmış. Şöyle de bir tablo buldum. Kablonun adam akıllı kalitede olduğunu varsaysak bile zaten burada belli bir kalınlık ve uzunlukta olması gerektiği belirtilmiş. Benim arkalar 10 metre olacak kabaca. İleride tavana da asarsam o da 13-14 metre desek, 8 ohm hoparlörlerim için bana gereken kablo minimum 1.5 mm. kalınlığında hatta 2.0 mm. olursa daha rahat olur gibi. Demek ki hoparlör 4 ohm olsa hayvan gibi kalın kablo almak gerekecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Kasım 2020; 13:29:27 >
    Bu arada kablo uzunlukları da eşit olmalı. Misal arka sol hoparlöre 10 mt yeterken sağ hoparlöre 15 mt gerekiyorsa ikisini de 15 mt olarak kesin. Çünkü kablo da bir direnç ve mesafe arttıkça bu direnç artıyor. Dengeli ses almak için kabloları eşit tutmakta fayda var.

Bu arada kablo direnci çap ile ters orantılıdır. Yani kalın kablonun direnci daha düşük olur. Bu sebeple arkalar için 2,5mm kullanmanızda fayda var. Avr zaten çok güçlü bir model olmadığı için arkaları kalın almak daha iyi olur. Ki muhtemelen avr önlerde çok ince kablo kullandığınız için +10-12 gibi yüksek değerler atadı.

Ayrıca benim atmoslar için uygun fiyatlı kablo ararken bir arkadaşım Emek kablo önermişti. Ben de Karaköy’de Radyopanç diye bir firmadan 50 mt 1,5’luk alıp bir arkadaşla paylaşmıştım. Metresini 3 TL gibi bir fiyata almıştım 1,5 sene kadar önce. İsterseniz aynı yeri arayıp ellerinde var mı bir sorun.

• 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.