Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RageofTurk

Denon AVR 2700h ve oled c9 tv m var. Bağlantıyı 8K avr üzerinden yaptığım zaman 12 bit görüntü alamıyorum. max 10 oluyor. Ayarlarımda bir eksiklik mi var yoksa bu avr nin kapasitesi 4k 120 hz de max 10 bit mi

Ayarları böyle yap dene

DENON AV RECEIVERS

Netflix sesi cidden leşmiş. Bayadır netflix kullanıyorum. Filmler içine almıyor. süreklemiyordu. Sonra siyah giyinen adamları bluray izledim. Resmen film içine aldı. Netflixde Cevresel ses çok cılız kalıyor. Bazı filmleri oradan izlediğime pişman kaldım.

• Sistemime sumika s10 subwoofer almis bulunmaktayim.
    Avr olarak da denon 1400h ve front ve center olarak magnat shadow serisi bulunmakta .
    Deneme yanilma yoluyla kendimce sub+ avr ayari yaptim.
    Durumdan memnunumda .
    Yinede ustatlara danisayim .
    Avr + sub ayari nasil olmali .
    Saygilar
    Fotoda cok belli olmuyor .
    Speaker select, all secili ve 80 hz

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• barutttt B kullanıcısına yanıt
    Avr tarafındaki ayarlar düzgün. Fakat sub’ın arkasındaki crossover’ı en son ayara getirin.

Bu hali ile avr 120 hz’e kadar olan mid ve bas sesleri sub’a iletirken sizin sub crossover’ı ortada olduğu için sadece 75 hz ve altını çalıyor. 75 ile 120 hz arasındaki sesleri vermemiş oluyor. O yüzden sub’ın arkasındaki crossover’ı en sona getirin. Bu şekilde avr’den gelen tüm frekansları verecektir.
  • Hocam ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkurler.

Eve gectigimde dedikleriniz uygulayacagim.

Sevgi ve saygilarim.

Saygilar

AVR'nizdeki LFE geçişinin 120 Hz'ye ayarlanması önerilir. Subwoofer'ın kendisinde, frekans düğmesini sonuna kadar çevirin çünkü subwoofer'ın AVR ayarlarına müdahale etmesini önlemiş olursunuz 

• odesy kullanıcısına yanıt

Hocam cok sag olasiniz suan turuncu55 arkadasin dedigi ve sizin verdiginiz bilgi ayni frekansta.

Bende sizlerden gelen bilgiler dogrultusunda subun ayarini yaptim.

Tekrardan cok sag olasiniz.

Subdan cok memnunum.

Daha iyisi vardir orasi ayri ama bana suan bu sub yetiyor.

kısık seste bile kaliteli bas nedemek ogrenmis oldum.

Eski sistemim z5500 idi .

Z5500 hor gormuyorum.

Fiyatina gore cok iyi bir sistem.

Ama avr sistem baska kulvar.

Diye bilirim.

DENON AV RECEIVERS

Güle güle kullanın, gayet güzel bir sisteminiz var.

Yalnız dağınıklığı azaltmak adına projeksiyonu tavana asıp, bir de motorlu yada storlu istediğiniz zaman aşağı inebilen bir perde alırsanız ortadaki kabloları kaldırmış olursunuz.

Bir de PC’yi uzaktan kullanabilmek adına touchpad’i olan Microsoft All in One klavye tavsiye ederim. Ben de PC’yi tv ve projeksiyon ile kullanırken bu klavyeyi kullanıyorum ve touchpadi oldukça başarılı.

akakce.com
    Microsoft N9Z-00017 Smart TV Kablosuz Klavye Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/klavye/en-ucuz-microsoft-n9z-00017-smart-tv-fiyati,3223191.html

Bunun dışında hoparlör ayaklarının altına özel pullardan koyabilirsiniz. Muhtemelen hoparlörü aldığınız yerde vardır. Olmadı AliExpress’ten alınabilir.

https://tr.aliexpress.com/item/4001224808669.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60011091749&tt=MG&aff_platform=default&sk=_BT3Nc8&aff_trace_key=31c05881de094747831b9fdd3df07ec2-1610049103486-04349-_BT3Nc8&shareId=60011091749&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=d2e8792f872047669efceb30eac17e54

Ayrıca ön kule hoparlörleri 10-15 derece içe doğru çevirirseniz (izleyip, dinlediğiniz noktaya doğru) daha iyi bir ses alırsınız. Çünkü hoparlörlerinizin arası yeterince açık

Bu arada o saatten bir tanede bende hoparlör üzerinde duruyor 😀

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Hocam sag olasiniz.

Dedikleriniz hepsinin farkindayim.

Suan kirada oldugumdan onemsemiyorum(islerin yogunlugu da var tabi.).

3 ay icinde daireme gececegim allahin izniyle .

Bir odasini sesyalitimi yaptiriyorum.

Sinema odasi olarak kullancagim .

Ozel elktrik hatti bile cektirdim

Sesde fark ediyor dediler bakalim tecrube edecegim bende.

Para bulursam projeksiyonu 4k projeksiyonla degistirecegim .

Nasip bakalim hocam.

Tekrardan hersey icin cok tesekkurler.

Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: barutttt

Hocam sag olasiniz.

Dedikleriniz hepsinin farkindayim.

Suan kirada oldugumdan onemsemiyorum(islerin yogunlugu da var tabi.).

3 ay icinde daireme gececegim allahin izniyle .

Bir odasini sesyalitimi yaptiriyorum.

Sinema odasi olarak kullancagim .

Ozel elktrik hatti bile cektirdim

Sesde fark ediyor dediler bakalim tecrube edecegim bende.

Para bulursam projeksiyonu 4k projeksiyonla degistirecegim .

Nasip bakalim hocam.

Tekrardan hersey icin cok tesekkurler.

Saygilar.

Hayırlı olsun özel elektirik çekmek nasıl oluyor açarmısınız.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Sag olasiniz hocam .

Bende whatsap gurubumuzdaki arkadaşlarlardan esinlendim .

Onlar yaptirdi bende yaptirdim.

Her cihaz icin ayri hat cekmek hocam.

Ornek vermek gerekirse bir prize 3lu priz takip da

Subu ,avr ve projeksiyonu ayni hattan beslenme yapilmayacak.

Avr ayri hat(sartlleri ayri)

Sub ayri hat

Projekaiyona ayri.

Klima ayri hat .

Pc icin ayri hat

Sanirim voltaj dusuklugunu onluyor .

Buda sese etki ediyor.

Ben test etmedim arkadaslarin beyanlari uzerine kurdum sistemi.

Ben daha ucuza bitirdim sebebi ise benim daire yeni yapiliyor .

Basta cektirdim hatlari

Arkadaslar odalarindaki elektrik hattini sokturum yeniden yaptirdilar.

Tabi kullandiklari kablolar ust segment.

Belki benim sistemde seste bir fark hissetmeye bilirim.

Ust segment sistem kullanan arkadaslar fark var diyorlar.

Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: barutttt

Sag olasiniz hocam .

Bende whatsap gurubumuzdaki arkadaşlarlardan esinlendim .

Onlar yaptirdi bende yaptirdim.

Her cihaz icin ayri hat cekmek hocam.

Ornek vermek gerekirse bir prize 3lu priz takip da

Subu ,avr ve projeksiyonu ayni hattan beslenme yapilmayacak.

Avr ayri hat(sartlleri ayri)

Sub ayri hat

Projekaiyona ayri.

Klima ayri hat .

Pc icin ayri hat

Sanirim voltaj dusuklugunu onluyor .

Buda sese etki ediyor.

Ben test etmedim arkadaslarin beyanlari uzerine kurdum sistemi.

Ben daha ucuza bitirdim sebebi ise benim daire yeni yapiliyor .

Basta cektirdim hatlari

Arkadaslar odalarindaki elektrik hattini sokturum yeniden yaptirdilar.

Tabi kullandiklari kablolar ust segment.

Belki benim sistemde seste bir fark hissetmeye bilirim.

Ust segment sistem kullanan arkadaslar fark var diyorlar.

Saygilar

Bence edersin. Ben ups kullanırken farketmiştim. Ondan sonra avr ve sub ups bağlamadım. PC ile klimayı aynı hatta bağlayabilirsin. Eskiden sigortam düşük kalıyordu değiştirdiğimden beri pek sıkıntı çekmiyorum. Açıkcası artık sese bu kadar takamıyorum. Eskisi gibi güzel filmler yok. Olsa da her film sesi güzel değil. Dizilerin sesleri ne kadar olabilir. Bir kaç gündür eski klasik filmleri izliyorum 1996 yapımı veya daha eski. Konuşma sesleri çok tatmin etmese de çevresel sesleri yeni filmlerde bu kadar güzel değil. O yüzden takmıyorum. Ama aklımda kaldı teşekkür ederim.

Rica ederim hocam.

Arkadaslar vesile oluyorlar.benim aklimda ne avr li sitem nede sinema odasi hic biri aklimda yoktu suan atmos lu bir sistem kurayim diye dusunuyorum.

Hayirlisi artik.

Insl istediginiz kalitede filmler cikar.

Bizlerde izlerin hocam.

Saygilar hocam.

• Merhabalar;

Denon x2500h kullanıyorum. Direct mod aktif. Master volume 30'dayken Amazon fire stick yada Android tv üzerinde ki Amazon uygulamasından (netflix'te olabilir fark etmiyor) yada zidoo üzerinden nas'a bağlanıp indirdiğim bir çok kanallı ses içeren film izlerken oldukça tatminkar ses alıyorum.

Aynı ayarlar geçerliyken tv yayınına geçince ses çok kısık geliyor. Master volume'u en az 40 yada 45'e çıkarmam gerekiyor.

Channel volume adjust ayarlarım hem tv moduna hemde media player moduna aynı.

Bu durumun sebebi nedir? Düzeltmenin yolu var mı?

Teşekkürler,

• Konu tamamen tv yayınlarının dandikliğinden kaynaklanıyor. Ayrıca tv’yi teledünya yada Digitürk vs gibi ayrı receiver ile kullanıyorsanız o cihazların ses çıkışı da düşük olabilir, o da bir diğer sebep olabilir
  • Arkadaşlar tekrar rahatsız ediyorum. Eskiden avr de dts x filmleri izlerken -5dp olurdu maximum ses şimdi -13dp düştü daha büyük bir alana taşıdım sistemi mikrofonla test yaptım böyle oldu. Tepe hoparlörler değişti sıkıntı neden kaynaklı aynı şekilde tüm seslerde ses şiddeti azaldı. Acaba tekrar mı test yapmam lazım kablodan mı yoksa avr güncellemesinden sonramı oldu bilemedim. Böyle bir sorun yaşayan oldumu daha önce. Test sonucunda speaker uzaklıkları normal ama dp da farklılıklar var. mesela tam eşit olarak yerleştirdiğim halde metre ile titiz çalıştığım halde tepe sol, arka sağ 2dp daha kısık alında eşit veya yarım dp fark olmaması lazım. Eskiden dp 0.5dp oynardı. Bir yerde kabloya zarar mı verdim ne oldu hiç fikrim yok.

• Şimdi bir daha test yaptım crossover, mesafeler, dp yükseklikleri de normal ama dts x de acıyorum -15 den fazla yükselmiyor. Dolby atmos da 3 den fazla yükselmiyor normalde 18 kadar yükseltmek gerekiyordu diye hatırlıyorum. Sizce sorun ne olabilir. Pure seçince sesler +18 kadar yükseliyor. Bu seferde biliyorsunuz avr özelliği gidiyor.

Şimdi AVR denon audysse ayarlarında Ref level offset +15 getirdim. Hemen hemen istediğim gibi oldu. Önceden bunu artırıyor muydum hatırlamıyorum. Bu şekilde idare eder gibi yinede fikri olan yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 29 Ocak 2021; 10:38:56 >

İyi geceler, cevap gecikti ama evet resetleme sonuç vermedi, araştırma yaparken marantz sr7001 de de aynı hata da restleme tavsiye ediyorlardı olmazsa kondasitör veya transistör arızası veya üretim zamanında lehimde çevre duyarlılığı nedeniyle kurşun miktarınin az kullanılması nedeniyle lehimin bağlayicılığının azalmasına bağlı soğuk lehim sorunu olduğunu okudum

Evet

• tv yayınları çok kanallı olmadığı için olabilir. Bu arada neden direct mod kullanıyorsunuz ? sesi media player in çözüp göndermesi daha mı mantıklı oluyor ? bu durumda avr nin ekranında hangi ses formatı yazmıyor degıl mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

tv yayınları çok kanallı olmadığı için olabilir. Bu arada neden direct mod kullanıyorsunuz ? sesi media player in çözüp göndermesi daha mı mantıklı oluyor ? bu durumda avr nin ekranında hangi ses formatı yazmıyor degıl mı ?

Direct modda da sesi avr çözüyor. Ses kaynağı sese dokunmadan avr'ye iletiyor. Avr'de bildiğim üzere ses üzerinde her hangi bir makyaj yapmadan, adı gibi direk olarak oynatan mod bu mod. Avr üzerine ses hangi kodda ise adı yazıyor.

Bazı zamanlar ses mühendisi nasıl kodladiysa öyle dinlemek için bu kodu kullanıyorum. Bazı zamanlarda ise kendi makyaj ayarlarımin geçerli olduğu auto modda dinliyorum.

Tv'ye geçince stereo yazıyor zaten. Ama bu modda bile oldukça düşük seviyede kalıyor ses.

Sizlerin de dediği gibi sanırım tv yayın kalitesi düşük olduğu için bunu yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.