Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen tv deki arc
    Avr deki arc
    Bağlayın birbirine.
    Artık ses ister hoparlörlerden ister tv den gelir..

Mediaplayer var ise onun hdmi kablosunu avr ye bağlarsınız.

Mediaplayerdan gelen görüntü pass şeklinde tv ye ulaşırken, mediaplayer dan gelen ses avr de çözülerek hoparlörlere (surround, dolby vs) aktarılır.
  • DoğukanBlack D kullanıcısına yanıt
    Harikasın DoğukanBlack. Bu bilgi avr ve tv seçimini direk etkiliyor benim açımdan. PS5 i düşünerek bir avr tercih etmeye gerek kalmıyor o zaman.

Ortada daha hiç bir şey yok😬ama gelecekteki planım şu:Samsung q800t 8k,Sony dn1080,klipsch rf 82.
    Uzun zamandır Samsung saundbar kullanıyorum ve amacım saundbarın üzerine çıkmak. %85 tv(Youtube,Netflix vs.)%15 müzik.Eğer bir tavsiyen olursa severek dikkate alırım.
    Bu arada yurt dışımda yaşıyorum. Pandemiden dolayı sanırım;bir çok elektrınik eşya online satışlarda bile yok. Olsada fiyatlar yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkans1907 -- 2 Mayıs 2021; 20:8:13 >
  • volkans1907 kullanıcısına yanıt
    Şimdi bendeki tv c7 oled
    4k hdr hlg ve vision tam destekli.
    Fakat EARC olmadığı için mecburen mediaplayer kullanıyorum.

Eğer earc bir tv m olsaydı: harddiski direk tv ye usb bağla> tv den filmi seç oynat> avr den sesi al olacaktı..

Anladığım kadarıyla EARC gerçek atmos ve gerçek dts x aktarabiliyor.Ve dts hd , dolby true hd aktarabiliyor.

Şimdi benim tv ye harddisk bağlarsam:

Ses sadece dolby digital plus veya dts surround oluyor.

Diğer codecler eski arc türüyle aktarılamıyor.
    Bundan dolayı mediaplayer alıp kullandım.

Şimdi avr nin amacı görüntüyü üzerinden geçirmek yani pass etmektir.
    Görüntüyü güzelleştirmek veya çözünürlüğü artırıp azaltmak değildir.

8K ya özenmeyin.
    Giriş seviyesi 8k tv alacağıma paşalar paşası kaliteli 4k tv alırım.

Hiçbir led tv oled tvnin kalitesini yakalayamaz(sinema açısından) fakat oled yanar yanacaktır.
    Oled ile tv izlenmez a haber açılmaz.Uydudan trt ye bakılmaz..

Kaliteli 4k hdr hlg vision destekli earc özellikli nanocell lg veya qled samsunq almalısınız..

Suan 2020 model q77t kullaniyorum başka odada ve genel anlamda çok memnunum. En son 10 yıl önce tv alan biri olarak qled cidden farkını hissettirdi benim için. Q95t-Q90t ve Q800t arasındayım şuan açıkcası.
    Yıllar önce tv alırken 4k yeniydi ve çok uzak teknoloji gibi duruyordu. Kısa zaman içinde 4k hayata cidden girmeye başladı ve şuan YouTube de ve Netflixte 4k içerik çok yaygın. Kendi kullandığımız kameralar,cep telefonu bile 4k oldu. Bu tecrübenden dolayı 8k yı değerlendiriyorum.
    Açıkcası tv işini nispeten daha kolay. Şuan 55q77t modelinden bile çok memnunum. Oturma odasıda duvara asmak istediğim için uzun süre aktuel kalmalı diye düşünüyorum. Nedendir bilinmez duvara gereksiz delik açmaya karşıyım😬
    Ama dediğin gibi 4K da olabilir tabiki. Baktığım modellerde çokta fazla fiyat farkı yok 8K da olabilir.
    Tv-avr bağlantıları kafama takılıyordu. Çeşitli başlıklar altında soru sormuştum ama cevap gelmedi malesef:)
    Cevapların için çok teşekkür ederim dostum. Tabiki deneme yanılma yada daha önceden bir tecrübe olmayınca(ses konusunda) sorularda bitmiyor. Ama İnan kafamda bazı şeyleri daha netleştirdim. Tekrar teşekkür ederim...
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkans1907 -- 2 Mayıs 2021; 21:29:10 >

Bu arada 5.1 yapmak gibi bir niyetim yok. İlk etepta 2.0 olarak,zaman içinde belki 2.1 olarak kullanmak istiyorum.
    EARC ile ilgili bir not eklemek isterim.

Tv’nin eARC özelliği olsa bile USB hdd üzerindeki atmos sesli filmleri olduğu gibi aktaramıyor. Burada bir korsan koruması durumu var.
    Bu durumda sadece tv’ye Hdmi ile bağlı medya oynatıcı, ps4 vs gibi cihazlardan gelen HD sesleri düzgün şekilde ses sistemine aktarabiliyorsunuz
    Yani her halükarda HD sesler için harici bir oynatıcıya ihtiyaç var
    O zaman da çok onunla uğraşmak yerine Avr 4k vs destekli ise ona bağlar geçersiniz
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    O zaman e arc delikli 5 kuruş etmez.

Yeni apple tv 4k çıktı oda 5 kuruş etmez

Kurduğumuz sistemlere 768 kbit ses dayatıyorlar.
    Maks 1500 kbit..

Mediaplayer devam..
    EARC, direkt soundbar kullanıcılarını düşünerek çıkarılan bir yenilik

Malum soundbarlarda çoğunlukla 1 Hdmi giriş oluyor. Hali ile birden fazla kaynak kullanan kişiler doğrudan tv’ye bağlayıp uğraşmadan soundbara aktarabilsin diye üretilen bir özellik.

Yoksa Avr sistemi bir olan biri zaten çok özel bir sebep yoksa tüm kaynakları Avr’ye bağlar geçer
    Benim tv , mediplayerdan daha iyi bir görüntü başarımına sahip.

Bundan dolayı filmi tv ye çözdürmek işime gelirdi.
    Yüksek fiyatlı mediaplayer almadıkça bu iş çözülmez gibi duruyor.

Gerçi şimdiki görüntüde iyi aslında zidoo x9s kötü bir görüntü işleyici değil ama berbat bir akıllı cihaz.
    O zaman avr mantıklı değil.

Hiçbir film 2.1 dinlenmez.

Avr alırsanız müzik ikinci planda kalır.

Ya stereo amfi ve 2.1 2.0
    Ya avr ve çok kanallı.

Alacağınız hoparlörlere yazık.
    Bu şekilde kullanan arkadaşlar var diye böyle düşünmüştüm.
    Peki sen ne tavsiye edersin..?
    Dedeğim gibi çoğunlukla tv ile kullanmak için..?
  • Yani evde genelde tv ile 2.1 kullanmak için sterio mu düşünmek lazım..? Kafam karıştı yine:)
    Hiç mi bulaşmasak ne:)
    Eğer ileride 5.1 yada daha çok hoparlör bağlamak gibi bir hedefiniz yoksa hiç yoktan müzikal anlamda daha iyi olması adına stereo bir sistem kurmak mantıklı olabilir. Ama sizin kullanım senaryonuzda müzik de çok az bir oran tutuyor

Hoparlör sayısı arttırılmayacaksa Avr yada stereo amfi vs almak yerine optik girişi olan düzgün bir aktif hoparlör alıp daha basit bir sistem de kurabilirsiniz.

İlla Avr alacaksanız da çok üst seviye olmayan bir Avr alıp 2.1 yada 3.1 gibi bir kurulum yapıp bu şekilde kullanabilirsiniz
    Turuncu55 doğru söylüyor.
    Ben yerinizde olsam 1 adet klipsch the sixes alırım.
    Bass yetersiz gelirse bir tane sub eklerim.
    Avr vs dersim olmaz seste gayet güzel olur.
    Kesinlikle dikkate alacağım.
    Aslında Harman kardon set alsam 3.1 olarak kullansam diye başladım,sonra denon x1600,sonra x2700 derken Sony 1080...
    Benim senaryomda en fazla 3.1 oda zaman içerisinde yani. Ev içinde koltuğun arkasına hop.götüreceğimi hiç sanmıyorum. Zaten izinde çıkmaz muhtemelen:)Öyle çok iyi bir film izleyicisi değilim. Film arşivimde yok. Genel tv kullanıcısıyım. Youtube,netflix,ps.
    Saudbar kullanıyorum uzun zamandır.samsung f751 modeli var şuan. Ama nasıl desem sesin önünde hep bir şeyler var sanki. Sesi açıyorum duymak için bu seferde bir uğultu oluyor. Film,müzik gibi modlar durumu kurtarmıyor.

Aradığım şey daha berrak ve basları daha kaliteli bir şeyler. Düşük seslerde bile... Bundan dolayı bir arayışa girdim.

Dediğiniz gibi 2.1 beya 3.1 diziliminde avr tavsiyeniz varsa bilmek isterim.

Selamlar...
    Şimdi the sixes fiyatına baktım amazon da 979€. Tavsiye için tabiki çok telekkürler ama o parayı daha iyi bir hopalöre verip avr ile kullanmak aklıma daha çok yatıyor.
    Yani yine başa döndüm galba:)
    Ben yurtdışında daha ucuz diye düşünüyordum.

Şimdi bir adım atılıyorsa eğer attığın taş misali bir şeye değmesi lazım.

Bu işte sürekli al sat veya değiştirme bütçesi yoksa nokta vuruşa yakın bir seçim olması lazım.

Bunu yapabilmeniz içinde ne istediğinize emin olmanız gerekir.

Yoksa bir avr bir çift hoparlör alırsınız.
    Aylar sonra dersiniz ki bu iş böyle değilmiş birde şundan alayım vs.

Bence acele etmeyin bol video ve inceleme yazısı araştırın.

Bakmışsınız aklınızda hiç olmayan bir marka model tam sizliktir.

Nasıl ki kamyon günlük otomobilin yerine geçemezse bunda hata yaparsanız günlük işinizi görmez pişman olursunuz.Yazık olur paraya.

Siz aklınıza geleni yazın biz yorumlarız problem değil.
    Dostum gerçekten verdiğin tüm cevaplar için teşekkür ederim. Aslında bu soruları ‘ses sistemleri’konusu altında sormuştum ama cevap alamamıştım.

Öncelikle vaktim var. Dediğin gibi bir çok forum okudum ve okuyorumda. Alman forumlarındada 2.1 ve 3.1 sistem kurma soruları sorulmuş ve olacağı söylenmiş. Bu şekilde kullananlar da var.
    Benim en fazla 3.1. Ama nasıl olur bilemiyorum. Aklımda şu vardı:avr,klipsch rf 82,112 sub.
    Ama şuan kafam biraz karışık. Okumaya devam:)
    Bir ekleme de ben yapayım.

Almanya bu tarz sistemlerin Avrupa’da en uygun fiyatlı olduğu yer. Çoğu Mediamarkt’ta bile özel Hifi odaları oluyor. Gerçi pandemi sebebiyle mağazaya gidip inceleme şansınız var mı bilmiyorum ama orada hazırda kurulu bir sistemde önce 3.1 sonra da 5.1 denemesi yapabilirsiniz.

İzleyici olarak size en yakın olan hoparlörler arkalar olduğu için çevresel ses hissiyatı olarak arka hoparlörün olması çok büyük bir katkı sağlayacaktır.
    Tabii evin yada odanın yerleşimi, kablo çekme imkanları ne şekildedir görmeden yorum yapmak zor ama istenirse bir şekilde (kablo kanalı vs) bir yol bulunur diye düşünüyorum.

Ha arkalar olmazsa olmaz mı derseniz, 3.1 bile olsa her türlü soundbardan iyi olur çünkü hem amfi hem de hoparlör olarak soundbardan daha kaliteli bileşenler kullanmış olacaksınız.

Eğer müzik kısmı daha ön planda olsaydı daha önce söylediğimiz gibi stereo amfi vs opsiyonu daha mantıklı olurdu ama sizin öyle bir kullanım hedefiniz yok. Bu sebeple size Avr ve 3.1 kurulum ilk etap için daha mantıklı.
    En azından sonrasında ben arkaya, tavana vs hoparlör ekleyeyim, 5.1, 7.1 yada 5.1.2 gibi bir kuruluma geçmek isterseniz de altyapı hazır olur. Sonradan arkalara hoparlör ekleyip geçersiniz.

Bu arada size Onkyo yada Yamaha’nın 500, 600, 700 serileri vs uygun olacaktır. Hoparlör olarak da Heco ve Magnat gibi Alman markalarından uygun fiyatlı setler yakalayıp gayet ideal bir sistem kurabilirsiniz

Yaptığın ekleme için teşekkür ederim dostum. Tamda bu fikirlere ihtiyacım var.
    Evet yıllar önce hi-fi bölümleri vardı fakat o ayrı bölümleri birleştirdiler uzun zaman önce sonrada raf haline geldi zamanla.Hatta mağazaları artık dahada küçültüyorlar.

Bazı hi-fi yerleri var ama pandemiden dolayı kapalı.Marka model ve dizilim konusunu netleştirebilirsem,hi-fi satan bir yere daha ne istediğini bilerek giderim diye düşünüyorum.

Fiyatlar konusunda şunu söyleyebilirim: evet burada bazı şeyler daha uygun fakat,büyük ihtimalle corona dolayısı ile fiyatlarda tuhaflık var..benim aralık ayında aldığım robot süpürge şuan 150€ fazlaya satiliyor. Dyson süpürge bozuldu,geri götürdüm.Yenisi 3 ay sonra geldi. Sony dn1080 aylarca 799 € online fiyatı vardı ama stokta yoktu,şuan 599€ yine stokta yok:) yani bazı ürünlerde genel bir dengesizlik var. Bu dengesizlikten TV ler çok etkilenmemiş gibi duruyor.tabi bunlar benim gözlemlerim.Vaktim var. Önce şu pandemi koşulları hafiflesin. Yılbaşına doğru burada iyi indirimler oluyor,blackfreiday,weihnachten indirimleri gibi. Bu indirimlerden yararlanmak daha mantıklı.

Seninde bahsettiğin gibi amacım saundbarın üzerine çıkmak.berrak temiz ses almak.Baslardan keyif almak. Sesin önündeki perdeyi boğukluğu kaldırmakYoksa ses tavandan sekerek burdan gelsin değil derdim. Bu ikinci saundbar ama artık memnun etmiyor. Bu ışıklı daha iyidir diye almıştım oysaki...Müzik konusuna gelince:tabiki iyibir çift höparlörden iyi müzik dinlemek ister insan Fakat avr mi steriomu yoksa pre outlu avrmi..? Fakat benim kullanım alışkanlıklarım şuankinin çokta ötesine geçmeyecek büyük ihtimalle.yani tv aç haber vs.Youtube a geç takibettiğin kanallar,Youtubeden müzik,Netflix belgesel,film vs,ip tv.belki ps.benim senaryom bu:)

Hoparlör seçimi konusunda benim için şu aşamada görsellikte çok önemli,çünkü evde öyle bir şey istenmiyor:) Klipsch ten genel anlamda kullananlar memnun.3.1 diziliminde görsel olarakta iyi duracağını düşünüyorum.O işe girince 2.0 dan başlayıp zaman içinde 3.1 kadar yolu var ama 5.1 e gitmez yani:) Ya bu konular çok kişisel aslında.Yani alt katta 25m2 bir oda daha var. Yani hiç bir şey ziyan olmaz. Ama en çok vakit geçirilen yerde olması daha mantıklı.

Odaya gelince oturma odasi akustik olarak ideal bir oda değil büyük ihtimalle.dikdörtgen olarak düşünebiliriz.solda koltuk-tv karşılıklı,sağda yemek masası-yukarı e aşşağı kata inen merdivenler.

Bu arada vardiyalı çalışıyorum görme ve cevap verme saatlerim değişik olabilir,k.bakmayın.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkans1907 -- 4 Mayıs 2021; 5:53:39 >

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.