Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar elimde denon x2500h serisi awr var bose jawel cube ler ve acustimasları ile şuan dolby atmos olarak 7.1 kullanıyorum geçenlerde uydu kablolarını yeniledim sistem samsung tv me arc modu ile bağlı ve ek olarak amfiye direk bağladığım birde media playerim var lakin sistem tv den netflix yada normal yayın izlediğimde arc ye geçmiyor sesi birtürlü aktaramıyorum avr ye reset attım oldu aistemi kapattım sabah açtım yine geçmiyor ses tekrar reset atıyorum düzeliyor daha sonra tekrar arc moduna geçiyor ama ses tv nin kendisinden çıkıyor mediaplayerde hiçbir sıkıntı yok onu açınca arc ile alakası olmadığından hiçbir problem yaşamıyorum bu sorunu nasıl çözücem varsa başına gelene yada çözümünü bilen bana yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • Xx_AST3CH_xX kullanıcısına yanıt

Tv - avr arasındaki hdmi kabloyu mümkünse 2.1 olarak değiştirin. Paugge'nin ürünleri oldukça kaliteli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pauggenin kablosunu kullanıyorum 2.0 çok kaliteli ondan olduğunu sanmıyorum 2 tane var ikisinde denedim
    TV ye bağlanan bazı cihazlar arc senkronizasyonunu bozuyor
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Ne yapmam gerekiyor hocam arc ye resset atınca düzeliyor
    Bir sıkıntı var ama çözemedim ben
    Pek çözümü yok.bende de oluyor bazen. Uyduyu tv nin farklı hdmi girişine bağlamayı deneyin.
  • Kendinden uydulu hocam ve uydu kutusunda tek bir arc girişi var normalde herzaman oraya takıyordum netflix vs açtığı da avr nin kumandasından tv audio ya geçtiğimde otomatik sesi sisteme veriyordu tv nin kumandası dan ses açtığımda amfinin sesi açılıyordu
    TV nin senkronizasyon ayarlarına bakın. Media player tv nin arc hdmi ina bağlıdır herhalde.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Yok hocam mediaplayer amfinin arka çıkışlarından herhangi birine bağlı onda hiçbir sıkıntı yok tv nin uydu bağlantı kutusu var hdmi lerin olduğu orayı amfiden arc ye bağladım bu şekilde kullanıyordum hep
  • Tv de pcm ve doğrudan ses ayarı var onlar arasında geçiş yaptım birkeresine oldu daha sonra geçiş yapsamda etkisi olmadı
  • Arkadaşlar selamlar daha önce de avryi alırken ederken ve ayarlamaları yaparken burada fikir danışmıştım sizlere. Ben bir süredir kaşıntıdayım biraz. Sistemim : Denon x2400h avr, tüm hoparlörler Klipsch marka. Frontlar rb35, center r25c, surroundlar r15m, sub ise r-100sw. İleride atmos için tavana da hoparlör ekleyeceğim ama şimdilik 5.1 kullanıyorum. Evde bebek olduğu için bu sıralar pek film, dizi izleyemiyoruz. Daha çok müzik dinliyoruz. Müzikte de kendi algılayışıma göre şu şekilde hissediyorum: Sakin sakin dinlerken belli bir ses seviyesine kadar gayet her şey iyi ve tatmin edici. Sesi yükseltince ise bas ve basa yakın tonlamalar cok etkileyici ve hayranlık uyandırıcı. Lakin bazı frekanslar biraz yavan geliyor bana. Ben daha kristal berraklığında, daha etkileyici bir performans bekliyorum. (Belki de avrlerden bunu beklemek anlamsızdır.) Yine de bazı şarkılarda atıyorum bir saksofon sesi geliyor ve sanki önümde çalıyormuşçasına canlı ve doygun geliyor, akustik ve vokal ağırlıklı şarkıların hakkından geliyor sistem ama sonra başka bir şarkı açıyorum bir sürü karışık ses içeren pop tarzı şarkılarda bana sesler birbirine giriyor ve net ayrımı yapamıyorum gibi geliyor. Biraz kafa ağrıtıcı ve bir tık fazla tiz, parlak geliyor. Tabi ki bir sürü ayar var ama millet pure modda dinle müziği diyor örnek. Pure açınca aşırı boğuk ve detaysız geliyor ses. Stereo modda birkaç ayar çekince o bana en iyi şekil geliyor. Onda da özellikle yüksek sesle dediğim tarz karışık sesli, hızlı şarkılarda açıkçası beni derinden etkileyemiyor her şarkıda.

Sonuç olarak ben ne yapayım? Audiophile falan da değilim sonuçta. 5-6 bin lira da stereo amfiye versem aynı hoparlörler ile çok bambaşka bir ses alacak mıyım bilemiyorum. Rb35'lerin arka bağlantısında iki ayrı bağlantı yeri var (bi-wire). Stereo amfi alsam frontlara hem avrden hem stereo amfiden bağlantı sağlayabilir miyim? Ya da gerekirse avrye ufak bir upgrade yapıp pre out olan bir model de alabilirim. Bir ara Sony str-dn1080 ile takas mı yapsam dedim ama sırf müzikte biraz daha iyi olur mu acaba diye böyle gereksiz bir takasa girmekten de şimdilik vazgeçtim.

Aklımdaki bir diğer proje de rb35'leri satıp (fakat onlar da 8 inçlik conelara sahip kule hoparlör gibi sağlam büyük raf tipi hoparlörler) onların yerine hem daha zarif olur r51pm falan alsam da müziği kendinden güç alan front hoparlörlerden mi alsam? Böyle yaparsam müzikte ne kadar fark hissederim? Yani müzik için avr + rb35'ler mi yoksa kendi kendine çalışan r51pm'ler mi daha iyi performans verir? Öyle bir atraskyona girersem subwoofer bağlantısını nasıl sağlarım onu da bilmiyorum gerçi. Hem avrye bağlı kalması gerekir hem de frontlara bağlı kalması gerekir bir yandan. Valla kafam karışık kısacası. Hiçbir haltı ellemeyip böyle kullanmaya devam etsem de çok bir sorun yok aslında. Sonuçta canavar gibi sistem var her halükarda. Attığım taş ürküttüğüm kuşa değmezse boşuna masraf da olacak.

Edit: Zaten r51pm alsam dediğim şekilde kullanamazmışım. Pasif olan hoparlörüne normal bakır ses kablosu bağlanıyor ama aktif olan hoparlöre dışarıdan ses kablosu baglantısı yok. Ancak avrde pre out varsa, hatta üstüne ekstra bir dönüştürücü aparat vasıtasıyla (right ve left front pre outtan çıkış alıp aracı aparata bağlayıp sonra onu tek çıkış ile aktif hoparlöre vererek aktif hoparlör right / left ayrımını kendi dağıtacak...) bir çıkış sağlanır yazmışlar o iş yaş...Sanırım benim için en mantıklısı makul bir fiyata gelirse pre oit sağlayan daha gelişmiş bir avrye geçerek onu deneyimlemek. Eğer onu da geliştirmek istersem ileride stereo amfi seçeneğini mümkün kılmak.

Edit 2: Henüz atmos kuruluma geçmediğim için amfideki iki adet hoparlör çıkışı boşta duruyor. Amfi bi wire desteği sağladığı için ve front hoparlörlerim de buna uygun olduğu için ekstra kablo alıp amfideki boşta duran height çıkışlarını bi wire olarak frontlara takacağım. Böylece stereo modunda müzik dinlediğim front hoparlörlerde tweeter ve woofer için ayrı ayrı kablolama yapılmış olacak ve sesler daha net, ayrımı ve çözünürlüğü düzgün olacak teoride. İncelemelerde bi wire kurulum yapanlar arada fark oluyor demiş. Tam da benim derdim hareketli şarkılarda seslerin karışmasıydı. Bir deneyeyim bakalım nasıl olacak sonuç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Nisan 2021; 22:41:51 >

• Denon x2000 avr cihazımı satıyorum. En ufak bir sorunu bulunmamakta, dileyen arkadaş deneyerek teslim alabilir. (Ankara)

Fiyat konusunda elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Bu ara ses forumlarında genel bir durgunluk var malesef.sorularınızın cevabını bende merak ediyorum. Bu arada klipsch rf 82 ile ilgileniyorum. Genel olarak klipsch markası hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim. Selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Arkadaşlar selamlar daha önce de avryi alırken ederken ve ayarlamaları yaparken burada fikir danışmıştım sizlere. Ben bir süredir kaşıntıdayım biraz. Sistemim : Denon x2400h avr, tüm hoparlörler Klipsch marka. Frontlar rb35, center r25c, surroundlar r15m, sub ise r-100sw. İleride atmos için tavana da hoparlör ekleyeceğim ama şimdilik 5.1 kullanıyorum. Evde bebek olduğu için bu sıralar pek film, dizi izleyemiyoruz. Daha çok müzik dinliyoruz. Müzikte de kendi algılayışıma göre şu şekilde hissediyorum: Sakin sakin dinlerken belli bir ses seviyesine kadar gayet her şey iyi ve tatmin edici. Sesi yükseltince ise bas ve basa yakın tonlamalar cok etkileyici ve hayranlık uyandırıcı. Lakin bazı frekanslar biraz yavan geliyor bana. Ben daha kristal berraklığında, daha etkileyici bir performans bekliyorum. (Belki de avrlerden bunu beklemek anlamsızdır.) Yine de bazı şarkılarda atıyorum bir saksofon sesi geliyor ve sanki önümde çalıyormuşçasına canlı ve doygun geliyor, akustik ve vokal ağırlıklı şarkıların hakkından geliyor sistem ama sonra başka bir şarkı açıyorum bir sürü karışık ses içeren pop tarzı şarkılarda bana sesler birbirine giriyor ve net ayrımı yapamıyorum gibi geliyor. Biraz kafa ağrıtıcı ve bir tık fazla tiz, parlak geliyor. Tabi ki bir sürü ayar var ama millet pure modda dinle müziği diyor örnek. Pure açınca aşırı boğuk ve detaysız geliyor ses. Stereo modda birkaç ayar çekince o bana en iyi şekil geliyor. Onda da özellikle yüksek sesle dediğim tarz karışık sesli, hızlı şarkılarda açıkçası beni derinden etkileyemiyor her şarkıda.

Sonuç olarak ben ne yapayım? Audiophile falan da değilim sonuçta. 5-6 bin lira da stereo amfiye versem aynı hoparlörler ile çok bambaşka bir ses alacak mıyım bilemiyorum. Rb35'lerin arka bağlantısında iki ayrı bağlantı yeri var (bi-wire). Stereo amfi alsam frontlara hem avrden hem stereo amfiden bağlantı sağlayabilir miyim? Ya da gerekirse avrye ufak bir upgrade yapıp pre out olan bir model de alabilirim. Bir ara Sony str-dn1080 ile takas mı yapsam dedim ama sırf müzikte biraz daha iyi olur mu acaba diye böyle gereksiz bir takasa girmekten de şimdilik vazgeçtim.

Aklımdaki bir diğer proje de rb35'leri satıp (fakat onlar da 8 inçlik conelara sahip kule hoparlör gibi sağlam büyük raf tipi hoparlörler) onların yerine hem daha zarif olur r51pm falan alsam da müziği kendinden güç alan front hoparlörlerden mi alsam? Böyle yaparsam müzikte ne kadar fark hissederim? Yani müzik için avr + rb35'ler mi yoksa kendi kendine çalışan r51pm'ler mi daha iyi performans verir? Öyle bir atraskyona girersem subwoofer bağlantısını nasıl sağlarım onu da bilmiyorum gerçi. Hem avrye bağlı kalması gerekir hem de frontlara bağlı kalması gerekir bir yandan. Valla kafam karışık kısacası. Hiçbir haltı ellemeyip böyle kullanmaya devam etsem de çok bir sorun yok aslında. Sonuçta canavar gibi sistem var her halükarda. Attığım taş ürküttüğüm kuşa değmezse boşuna masraf da olacak.

Edit: Zaten r51pm alsam dediğim şekilde kullanamazmışım. Pasif olan hoparlörüne normal bakır ses kablosu bağlanıyor ama aktif olan hoparlöre dışarıdan ses kablosu baglantısı yok. Ancak avrde pre out varsa, hatta üstüne ekstra bir dönüştürücü aparat vasıtasıyla (right ve left front pre outtan çıkış alıp aracı aparata bağlayıp sonra onu tek çıkış ile aktif hoparlöre vererek aktif hoparlör right / left ayrımını kendi dağıtacak...) bir çıkış sağlanır yazmışlar o iş yaş...Sanırım benim için en mantıklısı makul bir fiyata gelirse pre oit sağlayan daha gelişmiş bir avrye geçerek onu deneyimlemek. Eğer onu da geliştirmek istersem ileride stereo amfi seçeneğini mümkün kılmak.

Edit 2: Henüz atmos kuruluma geçmediğim için amfideki iki adet hoparlör çıkışı boşta duruyor. Amfi bi wire desteği sağladığı için ve front hoparlörlerim de buna uygun olduğu için ekstra kablo alıp amfideki boşta duran height çıkışlarını bi wire olarak frontlara takacağım. Böylece stereo modunda müzik dinlediğim front hoparlörlerde tweeter ve woofer için ayrı ayrı kablolama yapılmış olacak ve sesler daha net, ayrımı ve çözünürlüğü düzgün olacak teoride. İncelemelerde bi wire kurulum yapanlar arada fark oluyor demiş. Tam da benim derdim hareketli şarkılarda seslerin karışmasıydı. Bir deneyeyim bakalım nasıl olacak sonuç.

Edit 2 de bi-wire degil bi-amp den bahsediyorsunuz, ses oldukca farkeder.

• volkans1907 kullanıcısına yanıt
    Gidip dinlemeniz lazım.
    Klipsch sesi sert ve canlıdır ve öndedir.
    Parlak ve nettir keskin ve derindir.

Bass performansını beğenmezseniz bilinki odada konumu yanlıştır.
    Bassta hayli derine iner ve odayı gerçekten doldurur.

Ama kulağı yorabilir.Herkese gelecek bir marka değildir.
  • DoğukanBlack D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için. Malesef pandemiden dolayı her yer kapalı. Dinleme şansım yok,olsaydı Dali oberon 5 ile kıyaslama yapmak isterdim...
    Hazır cevap veren birini yakalamışken bir şey daha sormak istiyorum:)anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
    PS ve mibox vs.kullandığımızı varsayarsak,bunların bağlantısı tv demi olmalı (tv earc özelliği var) yoksa avr demi olmalı. Tv de olacaksa avr nin kaç K olduğunun bir önemi kalmıyor diyebilirmiyiz..?
    Avr de olacaksa evet 4k-8k önemli hale geliyor ve PS,mibox gibi cihazlar önce avr ye ordanda tv aktarılması gerekiyor. Bu bağlantıda;içinde dahili uydu alıcısı olan tv izlemek istediğimizde eArc çift yönlü çalışıp tv deki seside avr ye aktarabiliyormu..?Yoksa avr ye bağlı kaynakları eArc üzerinden tv ye aktarıp,dahili uydualıcısı üzerinden tv izlemek istediğimizde tv yide optikle avr ye mi bğalamak gerekiyor.
    Umarım merakımı doğru anlatabilmişimdir.
    Selamlar...
    Ben alım yaparken dali,heco,magnat dinledim ama beğenmedim.
    Focal aria serisi dinledim o ise yumuşak karakterliydi.

Fakat oberon dinlemedim.

Sinema içinse klipschlerin eline su dökecek pek hoparlör yok o fiyatlara..
    Ama dediğim gibi sert hoparlörler, öyle açayım kenarda tıngırdasın yapılacak karakterde değil.

Filmi açarsınız en dinamik en sağlam en iyi surtound alır izler keyif alırsınız fakat sonrasında kapatır kulağınızı dinlendirirsiniz.

Diğer hoparlörlerde ise ne filmde ne müzikte bir heyecan bir dinamiklik göremedim ben.
    Hep vasat.

Bu dediklerim üst markalarla ilgili değil.Bu fiyat bandında vs.
    Şimdi bendekine göre örnek vereyim

Oled-marantz 7010- zidoo x9s

Zidoo dan çıkan hdmi , marantz da mediaplayer hdmi grişine bağlı.

Tv de ki hdmi(arc) ye takılı olan hdmi kablo ise avr min arkasında ki hdmi girişine bağlı(arc özelliği olan giriş)

Her cihaz elektiriğe bağlı ve açıkken:

Avr kumandasından tv audio deyince tv de her ne izliyorsam(ister uydu ister netflix youtube) sesi avrden (ev sinema hoparlörlerimden alıyorum)

Avr kumandasından mediaplayer tıklarsam:

Mediaplayer menüsü tv de gözüküyor ve ses avr den geliyor(yani tv paneli sinema ekranı, avr sesi ileten oluyor)

Ör2: tv de youtube açık, avr den sesi alırken, avryi kapattığım anda , tv nin kendi hoparlörleri sesi çalıyor.
    Yani avr-tv arasında arc girişlerine bağlı tek bir adet hdmi kablusu var ve bu kablo:avr ye bağlı kaynagı tv ye taşıyor,tv seçili iken tv sesinide avr ye taşıyor. Doğru anlmışımdır umarım.
    Eğer böyleyse süper...
    Bağlantı konusunda birçok şikayet,sorun okudum ve avr tecrübem olmadığı için hiç fikrimde yoktu ama cevap acıklayıcı oldu. Tekrar teşekkürler cevabınız için...selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.