|
DENON AV RECEIVERS (209. sayfa)
-
-
Dahili uydu alıcılı tvler için de geçerli mi emin değilim.
Ama onda da Tv için risk oluşturabilir.
Yani lnb'den gelen kabloyu tvye girmeden yine akım korumadan geçirirseniz önleminiz almış olursunuz.
Ben bir süre akım korumasız kullandım ama sonra AVR'de çözemediğim sıkıntılar yaşadım.
Hi-fi ve elektronik dünyasında özellkle bizim gibi ülkelerde voltaj hep risktir.
-
Ben 2400 den geçtim ki 1500den daha üst sınıf. 1500ü iyi bir rakama elinizden çıkarabilirseniz kesinlikle düşünün surroundlar öyle böyle canlanmadı detay çok arttı. Eskiden kullanmıyorken övüyordum şuan sahibi olarak :Dquote:
Orijinalden alıntı: canmurat35
Sizin daha önce bi kaç mesajınızda str1080 için övgülerinizi görmüştüm.Aklımda olan bi cihaz.Şu covid belası normale dönmeden almam biraz zor.Teşekkür ederim yorumunuz için. -
quote:
Orijinalden alıntı: albatiDahili uydu alıcılı tvler için de geçerli mi emin değilim.
Ama onda da Tv için risk oluşturabilir.
Yani lnb'den gelen kabloyu tvye girmeden yine akım korumadan geçirirseniz önleminiz almış olursunuz.
Ben bir süre akım korumasız kullandım ama sonra AVR'de çözemediğim sıkıntılar yaşadım.
Hi-fi ve elektronik dünyasında özellkle bizim gibi ülkelerde voltaj hep risktir.
Akım koruma vard lnb alayım dedim de şöyle işimi görecek sizin attığınız gibi bir ürün bulamadım.
-
Bu denon kumanda zone ne işe yarıyor. Biliyor musunuz.
-
Sorunu şöyle çözdüm bugün itibariyle. Gelecekte böyle bi sorunla karışlaşan biri olur diye yazıyorum.apple tvi aldıktan sonra kalibrasyon yapmamıştım.bugün kurcalarken Audssey ayarlarından dynamic volüme ayarı kapalıymış. Onu medium yapınca her şey normale döndü. Sizce kalibrasyon yapmam gerekiyor mu gerek var mı ? -
Apple tv
Netflix vb akış hizmetlerinin ses kalitesi leştir.
Çoğu filmi 480 kbps seviyesinde sunuyorlar.
Görüntü iyi ses berbattır.
Hiçbir ses sistemi netflix apple tv gibi platformda açılarak test edilemez.
Bundan dolayı dynamic volume vs açmak zorunda kalmışsınız. -
Apple TV den bağımsız bi şey sorayım size
dynamic volume kapalı kalması gerek bi yer midir?ben hep açık olarak kullandım çünkü -
Denon kullanırken sesi daha canlı tutmak ve kolay açılabilir yapmak için audyssey kısmını ben de çok kullanmak durumunda kalıyordum. Lâkin sesi de bozduğuna inanıyorum. Açsan bir türlü, açmasan bir türlü.quote:
Orijinalden alıntı: canmurat35
Apple TV den bağımsız bi şey sorayım size
dynamic volume kapalı kalması gerek bi yer midir?ben hep açık olarak kullandım çünkü
Bir arkadaş en sonunda cihazına reset atıp audyssey kurulumu yapmadan kullanmaya başladığını ve çok memnun olduğunu söylemişti. -
Denon kullanmıyorum ama zone başka bir alanda ses yayını içindir muhtemelen. Yani bağlanacak ikinci frontlar için ayarlama yapıyordur.
Saygılarımla.
-
Bakın gerçek ses 1500 kbps üstüdür.
Netflix apple tv vs onlarda yok.
Ne yaparsanız yapın farketmez.
Bir bluray filmin gerçek sesi PURE DİRECT TİR.
Filmin Odanıza göre avr nin ayar yaptığı ses AUDSYS reference açık, dynamic eq dynamic volume vsvs hepsi kapalı olanıdır.
Dinamik volume açmak orjinal sesi bozar.
Sizin yerinize bazen sesi artırır bazen kısar bunu anlık yapar.Bu sayede gece film izlerken patlama çatlama sesleri kısarken vokal sesleri açarak filmi kımşuları rahatsız etmeden dinlemenize imkan tanır. -
Karantina dolayısıyla bugün baya deneme ve araştırma yaptım.Söylediğiniz gibi onun açık kalması normalde sesin etkisinde ciddi bi fark yaratan bi olaymış.Ben de onun açık kalması,daha canlı ses vermesine olanak sağlıyor.Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi açsan bi türlü,açmasan bi türlü durumu bende olmuyor.Çünkü Polk tl1600 kullanıyorum,açmazsam ne kadar basit bi sistem olduğunu direkt anlıyorsunuz. Büyük gövdeli iyi sürücüleri olan bi sistemi olanlar için kapalı kalması daha iyi olur.Burada ki herkese ayrıca teşekkür ederim.Fikirleri ve paylaşımları için.iyi akşamlar -
merhaba, benim de avr2800 var , güç ışığı yanıp sönüyor ama cihaz açılmıyor, bu şekilde bir sorun yaşayan oldu mu? teknik servisten önce fikir almak istedim, servis olunca insan oturup düşünesi geliyor!
-
quote:
Orijinalden alıntı: BÜLBÜLmerhaba, benim de avr2800 var , güç ışığı yanıp sönüyor ama cihaz açılmıyor, bu şekilde bir sorun yaşayan oldu mu? teknik servisten önce fikir almak istedim, servis olunca insan oturup düşünesi geliyor!
Sıfırlama kombinasyonu var resetleme ses + - ve kapama duşuna 5 sn mi ne basılı tutuyordun.
-
Bir değişiklik olmadı, ya kondansitör ya da anakart arızası -
merhaba arkadaşlar denon avrx 2600h cıhaazım var bilgisayarın urettıgı herhangıbır sesı ag palaşmı yoluyla amfiye aktarmanın bır yolu var varı heos uygulmasında ağ paylaşımları bolumu eklenmıs ama çozemedım bı turlu yardımcı olabılırmısınız"""""
-
Pcden paylaşılan dosyayı DLNA ile oynatabilme özelliği var pcnin sesini ceremezsiniz ancak hdmi ve optik kablo ile veya bluetooth ile olur. Network üzerinden ses aktarabilme ancak Airplay ile mümkün.quote:
Orijinalden alıntı: agape666merhaba arkadaşlar denon avrx 2600h cıhaazım var bilgisayarın urettıgı herhangıbır sesı ag palaşmı yoluyla amfiye aktarmanın bır yolu var varı heos uygulmasında ağ paylaşımları bolumu eklenmıs ama çozemedım bı turlu yardımcı olabılırmısınız"""""
-
çok teşekkur ederım evet bluetoot ıle gecikmeli de olsa ses akışı gerçekleşiyor. ben airplay benzerı birşeyın wındows ıcın yapılıp yapılmadıgını sorguluyordum teşekkur ederım
-
quote:
Orijinalden alıntı: BÜLBÜL
Bir değişiklik olmadı, ya kondansitör ya da anakart arızasıresetledimi peki
-
Denon AVR 2700h ve oled c9 tv m var. Bağlantıyı 8K avr üzerinden yaptığım zaman 12 bit görüntü alamıyorum. max 10 oluyor. Ayarlarımda bir eksiklik mi var yoksa bu avr nin kapasitesi 4k 120 hz de max 10 bit mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X