Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler.
    Smart tvlerin medya playerları eArc destekli avr olsa bile 5.1 hd sesleri iletmiyor. Aslında bunu umarak Sony tercih ettim çünkü özelliklerinde dts hd, true hd desteği yazıyordu ama pratikte öyle olmuyor. Optik kullansak onda da hd ses iletimi yok.
    Teknoloji ilerliyor diyoruz ama bizim gibi ev sinema meraklıları açısından sanki bir gerileme var.
    Bu TV'lerin ve piyasadaki bir çok oynatıcının yapamadığı hdmi passthrough işini benim 6 senelik HiMedia oynatıcım yapıyor.

Tabi bunda insanların film işlerini artık çoğunlukla platformlarla izlemesinin etkisi var.
    Bir de bizim milletin tvlere binlerce lira para yığabiliyorken ses işine önem vermemesi de etkili.
    15-20 bin liralık tv alıp 1000 liralık sound barla işi bitiriyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Benim tv' im dolby atmos vb. destekliyor. Avr' de dolby atmos görünüyor. Arc ile bağlı tv'im, gerçek atmos değil mi şimdi dinlediğim? Aşağıdaki cümleniz kafamı karıştırdı.

“Ama arc ses kalitesi çok düşük. True hd ve dts hd desteklemiyor. Atmos yazsa bile o dolby digital plus ın atmosu bilginiz olsun."

• tasocu kullanıcısına yanıt
    Sohbetinize dışardan katıldım ama o gerçek atmos değil.
    Sizin duyduğunuz ses max 1500 kbit sahte atmos.
    Genellikle netflix ve amazonda ses 640 kbit ile 768 kbit arasında..

Bizler filmleri 1500(minimum) -8000 kbit arasında dinliyoruz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DoğukanBlack D kullanıcısına yanıt
    Atmos değil dediğiniz sadece netflix ve amazon için geçerli ise sorun yok. Öyle olmadığını bende biliyorum. Mkv filmleri içinde geçerli gibi yorumladım. Çünkü 50-150 gb arasında değişen filmler oluyor, gerçek atmos olmamasına ihtimal veremedim.

• Sahte Atmosu nasıl ayırt edebiliriz? Neresinden anlaşılıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Sahte kelimesine takılmayın onu tabiren söylüyorum.
    Hani mp3 ile cd kalitesinde ki müzik arasında nasıl uçurum varsa buda öyle.

Dts hd master ve true hd formatının üzerine atmos değilse gerçek atmos sayılamaz

Aquaman filmini hem netflixten açın hem blurayden aynı sahnede ki bas mid tiz detay yoksunluğunu netflixte çok rahat anlayabilirsiniz.

Anladım teşekkürler.

Genelde web-dl uzantılı filmler tv ses formatında oluyor.

Mkv h264 h265 true hd veya dts hd master yazanlar indirmeniz gerekenler.
    H264 veya h265 olup dd+atmos vs yazıyorsa yine tv ses formatı..

Bu detayları biliyorum. Genelde ses codeğine ve remux sürüm olmasına dikkat ediyorum. Benim takıldığım konu arkadaşımızın "Ama arc ses kalitesi çok düşük." cümlesiydi. Arc' ın genel bir sorunu mu acaba, boşuna mı yüksek kalitede film indiriyorum diye takıldı kafama.

Filmi TV üzerinden oynatıyorsanız bildiğim kadarıyla arc max DTS ve dd(+) iletebiliyor. Kayıpsız diye adlandırılan true hd ve hd ma codekleri için earc olması gerekiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 4 Ekim 2021; 22:31:39 >
    İsterseniz 100 gb film indirin.
    Eğer tv üzerinden earc yoluyla ses avr ye gidiyorsa geçmiş olsun.
    Mutlaka mediaplayer almanı gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

İsterseniz 100 gb film indirin.
    Eğer tv üzerinden earc yoluyla ses avr ye gidiyorsa geçmiş olsun.
    Mutlaka mediaplayer almanı gerekir.
    Hocam e-arc kayıpsız iletim değil mi? Arc olsa dediğiniz olurdu e-arc olduğu gibi vermiyor mu anlamadım dediğinizi

Bunun mantığını anlayamadım. Eğer arkadaşın TV arc destekliyorsa dts hd ma ve true hd codekler AVR ekranında DTS ve dd (dd+ Atmos) olarak gözükecektir. Eğer TV de earc desteği varsa dts hd ma ve true hd codekler AVR ekranında hd ma ve true hd (Atmos) olarak gözükecektir ki bu durumda Media player gereği olmuyor?

Ben mi birşeyleri yanlış biliyorum?

• Vermiyormuş.fotumlarda öyle yazıyor.
    Tam küfür etmelik bir durum.
    Bende çok heves ettim yeni tv bile düşündüm.

Bende sizin yazdığınız gibi olacak diye ümit ediyordum ama olmuyormuş.
    Arkadaş rarbgmirror sitesinden deneme amaçlı indirsin baksın çok iyi olur.
    Forumlarda olmuyor diye yazıyor.

EARC yalnızca tv’ye Hdmi ile bağlı cihazlardan gelen HD sesleri iletebiliyor. Yani tv’nin USB girişinden HD sesli bir film açarsanız maalesef düz dts ve Dolby sesleri alabiliyoruz.
    Sanırım bunu da torrent kullanımını azaltmak ve nihayetinde ek bir cihaz (medya yada bluray oynatıcı) aldırmak için kısıtlamışlar

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Mediaplayeri tv ye hdmi olaraak bağlarsak, earc üzerinden bluray remux filmlerin gerçek sesini alabilirmiyiz?
    Gerçi bu saçmalık, halihaırda avr üzerinden pass yapıyoruz zaten.
    Çıkardıkları teknoloji 5 kuruş etmez.

Evet medya oynatıcıyı Hdmi ile eARC’li bir tv’ye bağlarsanız, istenilen sesleri aktarabilirsiniz.

Bu senaryo Avr sistemi olanlar için mantıklı değil. Sonuçta biz tek bir ana sisteme tüm kaynakları bağlayıp kullanabiliyoruz. Ama işin bir de soundbar tarafı var.
    EARC, Tek bir Hdmi girişi olan soundbar gibi sistemlerde tv’nin Hdmi girişlerinin de kullanılabilmesini sağlıyor. İnsanlar kaynak cihazlarını doğrudan tv’ye bağlayıp kaynak seçimini tv üzerinden yapıp ses sistemini pek ellemiyorlar.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Peki eski tip 1080p destekleyen bir avryi ve 4k açan medya oynatıcısını tvye bağlayıp hd ses alabilir miyiz acaba eski avr ile?

Sanırım bu hiç olmaz ama gene denenebilinir sonuçta avrnin de bu özelliği desteklemesi gerekiyor

• Eski tip Avr’lerde eARC özelliği pek olmuyor. Eğer olan bir 1080p Avr varsa teknik olarak HD sesleri almak mümkün olur. Ama ben 1080p Avr’lerde eARC destekli bir model hatırlamıyorum

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.