Bence update veya kodi gibi yazılımlar kullanarak belki o sorunu çözebilirsin. Smart tv lerin media player hd sesleri çözmüyorsa earc avr veya tv anlamı kalmıyor. ilerde Netflix veya prime HD sesleri yayınlarsa earc anlam kazanır. Ondada kaç tv netflix güncellemesi alır tartışılır. Bence çözüm vardır. |
DENON AV RECEIVERS (215. sayfa)
-
-
Pratikte olarak HD sesler için Tv ve AVR earc desteklemesi lazım. Tabi tv oynatıcısı da bu codecleri desteklemesi gerekiyor.
Kaliteli atmos codec ismi True HD Atmos 1000bitrate
Kalitesiz atmos codec ismi Eac3 640bitrate
Earc desteklemiyor diyede çok kafaya takma, Niye dersen netflix ve prime zaten eac3 kullanıyor. Bluray filmleri de bluray oynatıcısından den izliyorsun. Korsan izliyorsan artık indirdiğin pc yi bağlarsın. Gönül isterdi hardisk atıp tv den izle ama ondada smart tv media oynatıcısı çözmüyormuş.
Ben şeyi merak ediyorum. Kullanan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. Tv içindeki media oynatıcıyı ben pc deki programlardan daha kaliteli buluyorum. Görüntü olarak. Açaba bluray oynatıcılar. Tv içindeki oynatıcılardan daha kaliteli görüntü verebilir mi?
-
Bende zidoox9s var
Aynı bluray remux filmi(50-100gb) c7 oled tv daha güzel çözüp gösteriyor.
Sırf ses ihtiyacından dolayı zidoo kullanıyorum.
Ama bluray veya mediaplayer çok güçlü ve kaliteli olursa tv yi geçecektir bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
refresh rate eşleşmesi gerekiyor yoksa görüntü tv'nin kendi playerındaki gibi akıcı olmaz. plex'te match refresh rate diye bir özellik var, android tvler için de auto refresh rate diye bir program ile oluyor, pc'de böyle birşey var mıdır bilmiyorum.
-
refresh rate dediğiniz. Ekranın sanal 300 hz gibi bir şeyler vardı o mu? Plex de hatırladığım kadarıyla direk lan üüzerinden orjinal dosya gönderilmiyor diye biliyorum. O yüzden o kaliteli gelmiyor.
-
Oynatıcıya bağlı olarak direk orjinal dosyayı gönderip direct play yapabilir. Eğer oynatıcı dosyayı oynatamıyorsa transcoding yapıp oynatılacak hale getirip stream eder. Plex dashboard'ta transcode mu, direct play mı yapıyor görülüyor. Transcode yapıyorsa neyi neden transcode yaptığı da görünür ama transcode yapsa bile ciddi bir kalite farkı olmaması lazım görüntüde -çözünürlük düşüp + HDR'dan SDR'a transcode yapılmadığı sürece-.
Zaten sadece plex yüzünden kalite düşüşü olsa kimse plex kullanmaz :-)
Plex oynatıcı ayarlarında match refresh rate (tam adını hatırlayamadım ama böyle birşeydi) diye bir ayar var. Bu ayar televizyonun refresh rateini, filmin fps değeri ile aynı değere getirir ve judder oluşmasının önüne geçer. Yani film 24fps ise, TV 24hz'e düşer. Televizyonun kendi uygulamaları da bunu yapar ama televizyonun kendi uygulaması olduğu için bu geçiş hissedilmez.
Ayrıca bazı media playerlar, bazı codecleri HDMI passthrough yapamıyor. Mesela android TVlerin hemen hepsi HD sesleri passthrough yapamaz, bu durumda Plex transcode eder. Aralarında nvidia shield en sorunsuzu ve tüm codecleri passthrough yapabilir.
-
teşekkür ederim. Bu bilgilerden sonra tekrar bir deneyim. Ben çok eskiden kullanmıştım 2010 muydu neydi. Anladığım kadarıyla yazılımı geliştirmişler bakıyorum şimdi hocam.
-
Selamlar evdeki bazı değişikler nedeni ile şu anki sistemimim bozmaya karar verdim. Kablosuz bir sistem soundbar almayı düşünüyorum.
Sistemim:
Denon Avr-x2400h
wharfedale 2 adet Diamond 8.4
wharfedale 2 adet Diamond 8.3,
wharfedale 1 adet Diamond 8 Center
wharfedale diamond Sw-150
Şeklinde oluşuyor. öncelikle bunun satmak istiyorum sizce bu sistemin fiyatı ne kadar eder.
-
Arkadaşlar merhaba;
4-5 yıldır Denon x2500h + magnat 802 set kullanıyorum. Evim Ankara'da. Kendimce bir takım ayarlamalar yaptım AVR'ye ancak bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşın deneyimi ve onun detaylar konusunda nasıl bir ayarlama yaptığını öğrenmek istiyorum. Bu maksatla bana yardımcı olabilecek biri varsa uygun bir zamanda evimde ağırlamaktan memnuniyet duyarım.
Teşekkürler,
-
Arkadaşlar neredeyse hiç kullanmadığım denon avr x-3500h av receiverımı satıyorum, sıfır durumunda desek yanlış olmayız. ilan linkini paylaşıyorum.
sistemin diğer parçalarınıda satacağım ama henüz ilana koyma fırsatım olmadı.
jbl studio 235 bookshelf frontlar.
jbl studio 225c center
jbl ls 120p 400watt synthesis serisi subwoofer.
sahibinden.comDENON AVR-X3500H receiver,sahibinden çok temiz - AV Receiver İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 1000649306https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-denon-avr-x3500h-receiver,sahibinden-cok-temiz-1000649306/detay
-
Selamlar, çok uzun süredir Denon 3400+Mission 5.1 bir sistem kullanıyorum. Son senelerde hanım yüzünden arkaları kaldırdık diyebilirim. Yani 2 front+center+sub şeklinde kullanıyordum.
Geçenlerde bir Sony Oled aldım şimdi TV den atmos çıkış alabiliyorum netflix den, ayrıca Zidoo X9S de atmos verebiliyor. Bir soundbar denedim arada memnun kalmadım iade ettim.
Sorum şu, atmos destekli Denon 1700/2700 gibi bir anfi ile değiştirsem, yine aynı sisteme (2 front+center+sub) devam etsem değermi atmos almak için ? Fikirlerinizi merak ediyorum. Bu arada yeni amfilerde kablosuz surround desteği var mı mesela 2700 de ?
Teşekkürler.
-
Bu amfilerin hiçbirin de kablosuz arka hoparlör desteği yok. Ki bu olay AVR mantığına ters.
Ayrıca elinizdeki 3400 de atmos destekli ve 1700/2700’den daha üst bir AVR.
Sadece bu yeni 1700/2700 serilerinde 4K konusunda 120 hz, dolby Vision gibi farklar vardı diye hatırlıyorum. O yüzden 3400’den bunlara geçmek pek de mantıklı olmaz.
Bu arada şu an 4400 kullanıyorum ve öncesinde 3400’ü 7-8 ay kadar 5.1.2 kurulum ile kullanmıştım. Pre out vs çıkışı olan tam fiyat/performans amfisidir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim, şaşırtınız beni. Nedense 2018 de aldığım için Atmos desteği yok diye şartlamışım kendimi bakmaya bile ihtiyaç duymadım nedense.
3400 de, şimdi siz diyince kontrol ettim haklısınız, atmos varmış. Sorumu geri aldım, bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Amfiyi tutarım bu durumda, daha bağlayıp denememiştim atmos yok diye.
Peki center/front yeni nesil atmos destekli bir hoparlör yükseltmesi için ne dersiniz ? İlginize teşekkürler.
-
Ben de Denon 3400 kullanıyorum 4 senedir. son üç senedir de tavana hoparlör montajı da yapınca. Atmos filmlerde gerçekten güzel sonuçlar alıyorum.
Surroundaları aktif etdin bence bir şekilde.
-
Yeni kurabildim amfiyi, Sony A80J TV yi EARC > ARC üzerinden bağladım ama TV den ses almayı başaramadım maalesef. TV ayarlarındaki dijital ses çıkışlarını değiştirip denedim, amfi üzerinden HDMI Control açık ama ses alamıyorum. Source olarak ARC diye bir seçeneğim yok amfi üstünde, sanıyorum burda bir yanlış yapıyorum ne seçmeliyim ? HDMI 1-7 aralığında TV bağlantısı yok, buradan standart HDMI girişleri assign edebiliyorum ama TV den gelen source nasıl seçmeliyim bulamadım. Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
-
-
Teşekkürler, @turuncu55
Bunu denedim ama alamadım. Amfinin ayarlarında HDMI control açınca otomatik ARC de açılıyor. ARC açıkken TV/Audio kısmı input assign ayarlarında ARC açıkken disable oluyor.
Bu girişe bir giriş assing etmeliyim, zira HDMI 1-7+Front hariç giriş seçemiyorum.
TV çıkışınıda daha önce soundbar a bağlar gibi ayarladım bu şekilde atmos almıştım, şimdi hiç ses alamadım. Neyse denemeye devam bir yerde bir ayar atlıyorum sanıyorum.
teşekkürler.
-
Merhaba;
TV ile AVR arasındaki bağlantıyı ARC desteği olan Hdmi portundan, kaliteli bir kablo ile yapın. Tv sesini almak için avr kumandasından "tv audio" yu seçin. Size ilk fotoda tv, son iki fotoda avr ayarlarımı aşağıda gönderiyorum. Benzer ayarları cihazlarınizda yapın. En önemli kısım, tv de sesin "tv den mi yoksa harici ses sisteminden" mi geleceğini belirttigiz ayarı "harici ses sistemi" olarak değiştirin.
Bu ayarlar ile tv açıldığında avr'de açılıyor. Ses avr'den geliyor. Tv kumandası, avr'yi de kontrol ediyor.
Avr'nin otomatik açılmasını istemiyor, ses tv'den gelsin istiyorsanız yapmanız gereken tek şey tv ki ayarı "ses tv'den gelsin" şeklinde değiştirmek olacak. Avr'de değişiklik yapmayın.
Kolay gelsin,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yardımlarınız için çok teşekkürler @kokanche
Bende aynılarını yapmıştım ama alamamıştım şimdi sizinkilerle birebir aynı tutarak yaptım bu kez ses alabildim.
Ama digital değil stereo geliyor netflix/atmos açtığımnda ve gerçekten sağ/sol ses veriyor diyolog sesleri yok. Aşağıdaki mevcut ayarlarımı gönderiyorum, sizde sanırım Sony veya Android TV kullanıyorsunuz ses çıkış ayarları benzer.
Ben burda çıkışlar otomatik1/2 olarak da denedim ama stereo da kalıyor değişmiyor. Digital bir algılama yok amfide.
Teşekkürler.
-
Netflix’te her dizi yada film dolby atmos sesli olmuyor. O yüzden Dark gibi dolby atmos sesli bir diziyi orijinal dilinde açıp öyle deneyin.
Yine olmazsa o zaman tv’nin geçiş modu bölümündeki diğer seçenekleri deneyebilirsiniz
Ayrıca hemen üstündeki dolby digital Plus çıkışı ve dijital ses çıkışı kısımlarındaki seçenekleri denemelisiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X