Şimdi Ara

DENON PMA-520AE İLE ESKİ MODEL AKAI KOLON UYUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Amazon.com.tr'den Denon PMA520AE Stereo Amfi satın aldım. 35-40 yıllık Akai kolonlarla kullanmayı düşünüyorum.

Kolonların durumu iyi ve teknik özellikleri şöyle;

DENON PMA-520AE İLE ESKİ MODEL AKAI KOLON UYUMU

Teknik özellikleri Denon 520 ile uyumlu, sizce verim alabilir miyim? Yoksa kargoyu teslim almadan kapıdan iade mi edeyim? Ürün çok uzun zamandır stokta tek olarak duruyordu, amazon fiyatını 1642 liraya düşürünce satın aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 8 Nisan 2021; 21:11:43 >

• Şu anda kullandığım amfi pc ses kartına 3.5mm / RCA stereo kablo ile bağlı, PMA 520 de aynı kablo sorun çıkartabilir mi? Daha önce stereo devresi tamamen bağımsız bir anfide bu tip bir kablonun kısa devre yapması nedeni ile çıkış entegresini yakmışlığım var.

• Buralar da çok sakin, gelen giden pek yok anlaşılan....

• Hayırlı olsun o fiyata sıfır amfi yok zaten hele bu kurlarda. Aux girişinden bağlayın bir sıkıntı yaşamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Hayırlı olsun o fiyata sıfır amfi yok zaten hele bu kurlarda. Aux girişinden bağlayın bir sıkıntı yaşamazsınız.

Çok teşekkürler, iyi akşamlarDENON PMA-520AE İLE ESKİ MODEL AKAI KOLON UYUMU 

• Foobar2000
    Flac müzikler
    Usb kablo
    Dac
    Rca/rca kablo
    Hoparlör kablosu
  • Kargo bugün geldi, maalesef kutu alttan açılmış tekrar bantlanmış, yani iade ürün. İçine bile bakmadan iade talebi oluşturdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burakkr kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler. 2 tb flac arşivle Foobar, Musicbee ve Aimp kullanıyorum, Aimp biraz daha fazla ağırlıkta. Babadan kalma yüz küsür plaklık bir arşiv ve çok bol miktarda kaset var. Ayrıca Tidal master aboneliği de var. TV'ye ve müzik setine bağlı pc de Asus Xonar DX ses kartı var. Hoparlör kablosu olarak epey zaman önce elektrikçiden aldığım 2*2,5 luk bakır kabloları kullanıyorum. O zamanlar hoparlör kablosu şimdiki gibi özel satılmıyordu, yada benim haberim yoktu. Ama ilginçtir kablolar şimdi satılanlar gibi şeffaf, içindeki bakır bazı yerlerde oksitlenmiş, şimdilik idare ediyor. DAC çok farkeder mi bilmiyorum, cep telefonundan ki DAC la sete bağlayıp flac, Tidal vs denedim, pek bir şey farketmedi. Yada cep telefonunun DAC set için zayıf kalıyor olabilir.

• Kablo ve DAC fark eder. DAC alırken özelliklerine iyi bakmak lazım özellikle çip kısmına. Ben çinden aldım kendime. Şuan amplim olmadığı için test edemedim. (el yapımı class a ampli ile denemiştim kısa süre. Seste belirgin düzelme vardı)

• burakkr kullanıcısına yanıt

İade almaya gelmediler hala, bende amfiyi kullanmaya başladım, ses kalitesi çok iyi, iki ayrı ses kartı denedim, Creative X-fi Titanium ve Asus Xonar DX, Xonar DX daha uyumlu, benim örnekte harici USB DAC tamamen gereksiz çünkü ses kartlarında DAC zaten varmış. (Xonar DX Dac chip: Cirrus Logic 4398) Şu anda SACD dinliyorum, muhteşem. İade etmekten vazgeçiyorum galiba, kutu açılmış ama cihaz tertemiz çıktı. Yalnız keşke kolonların bas hoparlörleri 20 değilde 30 cm lik olsaymış, amfinin baslarda gidecek daha yolu olduğu hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 29 Mart 2021; 21:27:12 >
  • Hifi işinden anlayan arkadaşlara bir sorum olacak. Denon PMA-520AE Akai kolonlarla gayet uyumlu çalışıyor, şu anda yalnızca PC bağlı, müzük arşivi, Tidal ve internet radyosu olarak kullanıyorum. Pikap bağlayamadım, çünkü bendeki pikabın eski anfimdeki bağlantı yerinden güç aldığı, ucu adaptör jaklı 12 V bağlantı kablosu var. Ama Denon'da böyle bir bağlantı yeri yok. Pikabı çalıştırmak için dışarıdan herhangi bir 12 Volt adaptör bağlamayı düşünüyorum. Pikabın otomatik kapanması için adaptörü cihazın arkasında bulunan ilave 220 volt bağlantı yerine mi bağlamam gerekiyor?

• Şu altaki kabloyu kullanan var mı? Dünyanın hiç bir yerinde satılmıyor, sadece Türkiye'de satışta, sahte olabilir mi acaba?

Philips SWR2120C/93 3.5mm Stereo Erkek / Rca Erkek Ses Kablosu - 2 Metre

https://www.hepsiburada.com/philips-swr2120c-93-3-5mm-stereo-erkek-rca-erkek-ses-kablosu-2-metre-p-HBV00000LN8CS?magaza=Alcamseni

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

https://nazya.com/product/philips-zvukovoj-provod-chast-ii-35mm-povorot-dvojnoj-lotos-glava-rca-shteker-mobilnij-telefon-nastolnij-kompyuter-kompyuter-podklyuchat-usilitel-dinamik-obschij-sabvufer-liniya-eksport-vvodit-izmenenie-liniya-zvuk-podklyuchenie-1-filial-2_566150145535.html

Denon amfiye takmış bir de :)

Yine de haklı olabilirsiniz. Ben de düşünüyordum, linki bekliyordu. Galiba SWR2121C'yi tercih edeceğim.

Philips bildiğime göre Türkiye'de üretim yapıyor. Türkiye'de epey kablo üretimi de var. Her ikisi de orjinal ve Türkiye'de üretiliyor olabilir.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Sizinkiyle çok benzer kablolar sanki. Şu anda Kadıköy Yazıcıoğlu pasajından 5-6 yıl önce aldığım noname bir kablo kullanıyorum, çift kanal koaksiyel, kalınca bir kablo, bir şikayetim yok aslında. Hem anakart ses çıkışına bağlamak için ikinci bir kabloya ihtiyacım olduğundan hem de bu Philips kablo belki artı bir şeyler sağlar diye almak istedim.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Ben de SWR2121C/93 ü satın aldım. önceki noname kabloya göre detayda biraz daha iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.