Merhaba Arkadaşlar, Bugün Yeni Denon AVR-X500 Model receiver aldım fakat subwoofer bağladım hiç bir şekilde ses gelmiyor test yaptığımda diğer hoparlörlerden ses alabiliyorum acaba pre out bölümündeki subwoofer soket yapısı farklımı normal L R Ses kablolarında ki gibi bir soket yapısı değilmi ? bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum..
hoparlör yapılandırmasında sorun olabilir test yaparken hangi kanala sinyal gönderdiği ekranda yazar subwoofer kanalına ses göndermiyorsa kapalı konumda olabilir bazı receiver'larda ön hoparlörler büyük tip seçildiğinde subwoofer otomatik devredışı kalabiliyor yada frekans aralığı ayarlamak gerekebiliyor
Subwoofer'ınızın sağlam çalışır durumda olduğunu varsayarak denon amplinizin setup ayarlarından manuel setup - speaker config başlığı altında front speakerları SMALL yapın ve subwoofer seçeneğinin (yes/no) aktif olduğunu kontrol edin. Daha sonra crossover ve level ayarlarını yapabilirsiniz. Yada isteğe bağlı olarak bass ayarlarında LFE+MAİN Seçeneğini kullanarak subwooferdan ses alabilirsiniz bu seçenek stereo gelen yayınlarınızda bile sub'dan ses almanızı ve frontlarada bass sinyali göndererek daha fazla bass sesi almanızı sağlar.
Not: İnternetten kullanma kitapçığını indirip 37. ve 38. sayfaları incelemenizde fayda var.
Aynı sorun bendede mevcut . AVRX 2000 aldim ama wooferdan bir turlu ses gelmiyor. Biri yardimci olsa iyi olacak. Arkadaslarin dediklekini yaptım ama nafile..