Şimdi Ara

Depolarizasyon ve repolarizasyon ATP harcar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar selam, Apotemi sistemler bu ikisine ATP harcar diyor fakat ChatGPT ve diğer kaynaklar harcamaz diyor. Bilgisi olan var mı

Ayrıca , Apotemi ranvier boğum sayısının iletim hızıyla ilişkili olduğundan bahsetmiş ancak Dr.Biyoloji’nin danıştığı profesörler deneysel olarak ispatlanmamış bir şeyin neden peşinden gidiyorsunuz demiş. Burada kime güvenmem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkexpert -- 18 Eylül 2024; 17:31:12 >

• bu konu kalkmadı mı

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

tekrardan eklendi

• meb kitabına güven hocam boşver apotemi sistemleri.

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

Valla hocam Apotemi de soruların yarısı bu konudan geliyor. Ders kitabında ise bu duruma “kutuplaşma” denir diyip Polarizasyon depolarizasyona falan girmemiş.

• mymaz M kullanıcısına yanıt

Hocam elimde 2 senelik 11.sınıf meb kitabı var . Kitapta hiç detaya girmemiş, “bu olaya kutuplaşma denir” diyip alt başlıklarını yazmamış

• Oha yks konusu var DH de
  • tkexpert T kullanıcısına yanıt
    Depolarizasyon ve repolarizasyon ATP harcar mı

yeni meb kitabında geçiyor o kısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaz -- 18 Eylül 2024; 17:36:58 >

Depolarizasyon ve repolarizasyon ATP harcar mı  sağolun hocam , benim kitap eskimeye başlamış artık onu öğrenmiş oldum Depolarizasyon ve repolarizasyon ATP harcar mı 

• Hocam bildiğim kadarıyla voltaj değişiklikleri sebebiyle kanallar açılıp kapanıyor ve iyon akışı hücre içine veya dışına doğru sağlanıyor. Depolarizasyon ve repolarizasyonu bunlar sağlıyor bu kanalların açılıp kapanması da bildiğim kadarıyla ATP'ye bağlı değil. Ama hücre sodyum potasyum pompası (Na+ K+ ATPaz) ile hücre dışına sodyumu atmak ve hücre içine potasyumu almak için atp harcıyor. Tabii sinir hücresi polarizasyon halindeyken de çalışan bir pompa bu. Ösymnin burada atp harcanıp harcanmadığını soracağını sanmıyorum ama depolarize ve repolarize olurken etken voltaj değişikliği olduğu için atp kullanılmıyordur herhalde

• egehan_45 kullanıcısına yanıt

Aynen hocam biraz daha araştırdım tus kitaplarında falan da atp harcanmadığı yazıyormuş.

Oha görseller ve açıklanma şekli ne kadar iyi
    Bizim dönemimizde böyle değildi -_-
    Ranvier boğumu iletilen iletilerin zıplayarak gitmesine yarar ve iletiler bu yolla daha hızlı gider bilimsel olarak kanıtlanmıştır kanıtlanmamıştır bilemem ama müfredatta ranvier boğumunun iletiyi 10 kat hızlandırdığını söylüyor
  • Kamikaze23 K kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz miyelin kılıf değil mi ? Miyelin kılıfın hızı 10 kata kadar arttırdığı söyleniyor hep

Aa şimdi internetten baktım hocam pardon çok özür dilerim yanlış bilgilendirdiğim için miyelin kılıf aynen sizin dediğiniz doğru isterseniz mesajı silebilirim bu arada teşekkürler hocam doğrusunu söylediğiniz için

Sıkıntı yok hocam keyfinize bakın

• Tam yanlış bilgi denmez ranvier nodlarında iletim gerçekleşiyor zaten, miyelin kılıf da o nodları oluşturduğu için iletim hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 19 Eylül 2024; 1:35:29 >
  • LactobacillusAptalius kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam internette de hocamın dediği gibi yazıyordu bende sonradan öğrendim doğrudur
    Senin dediğin yanlış değil dedim ama yanlış anladın sanırım. Yani birbirinden mutlak bağımsız kavramlar olmadığı için senin dediğin de doğru kapıya çıkıyor
  • Polarizasyonda Na-K pompasından dolayı harcanır. Depolarizasyon ve repolarizasyonda harcanmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.