Fakirler sosyal adalet peşinde mi? Hangi kahvede kapitalizm eleştiriliyor? hangi evde insanlar maaşlı kölelikten bahsediyor? Fakirlerin gündeminde sosyal adalet yok. Sadece daha fazla ücretle kölelik var. Fakirler kurtulmak istemedikçe böyle devam edecektir. |
Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez (2. sayfa)
-
-
nedemezsin depremi evinde akşam saatlerinde pofuduk koltuğunda yaşama garantisi var zaten
o yüzden izmir depremindede torba dolusu altını olanlar çıktı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Kasım 2020; 1:50:15 > -
Eski binalara mantolama yapmak acilen yasaklanmalı, alıcı bakıyor bina cillop gibi, basıyor 700 bine alıyor, bilmiyor ki bina eski depremlerde çatlak, patlak olmuş!
Bu yıkılan binalar da mantolamadan geçmiş binalar ve insanlarda o elde kırılan köpük kamuflaj etkisi ve güven yarattığı için, canından oluyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
araziye konma üzerine örnek verenler o kadar haklı ki. sen gider 100-200 kişi kabile gibi bir yerden göç edip, ya da iltica edip artık her ne ise gider kafana göre bir arazi beğenir resmen orta çağ gibi konarsın o araziye. tuğla tezek eline ne geçerse gider yaparsın mini kasabanı. sonra devlet "hacım nabıyonuz siz" dediği zaman da "devlet bize bakmii".
sonra olanlar.
tanıdık geldi mi?
-
geçmiş olsun izmir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: shegenli chingen
yarildim ya..tesadufe bak
Alıntıları Göstersevindim gülümsetebildimse :))) ama gerçekten çevirmenim belki nick'imden öyle dedin diye düşündüm ;)
-
Fakirlerin yüzde kaçı araziye konup ev yapıyor? Sizinki de bir yanlış genelleme.
Ama fakir edebiyatını ben de sevmiyorum zira bu ülkede sistemden en az şikayet eden kesim fakirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu hayatıda bu sistemide en çok destekleyen arka çıkanda fakirler.Adam sorgulamaz düşünmez ben neden fakirim die sormaz bile Allah böyle istedi der geçer.Zengin insan ise okur, çalışır hayatı sorgulayıp onun kurallarıyla oynar kalkıpta Tanrının arkasına sığınmaz. Fakirler başlarına ne geliyorsa kendileri istedikleri için geliyor. Şu sözler aklıma geldi."Gazetecinin biri zengin bir insana sorar birgün bu düzenin yıkılacağından korkmuyomusunuz? Şahıs gülerek cevap verir.Hayır fakir insanları öldürmek için Fakir insanları satın alabiliriz demiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 3 Kasım 2020; 11:13:6 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bunu izmir için dedi ama adam dunyadan bir haber orda fakir oturamaz ucuz yer degil
Bayraklı'da yıkılan binaların çok ama çok az ilerisine gidin, plazalar, Folkart'lar Perla'lar göreceksiniz.O binalar da az da olsa hasar aldılar.Şimdi ortalık toz bulutu.Gerçek anlamıyla da toz bulutu.Bayraklı sahilde oturuyorum ve bugün evimizin olduğu bölgeye toz bulutları geldi.Kimse milyonluk yatırımım olan gökdelenim hasarlı demek istemez.İçinde onlarca markanın mağazası, işyerleri bankalar ve bunların getirdiği kira gelirleri var.
Sonuç: sadece fakire değil üst gelir grubuna hatta şirketlere de kazık atılmış zamanında...
-
Kusura bakmayın da başımızdakilerin oraya gelmesi sosyoekonomik durumu iyi olmayanlar sayesinde. Ben bu ülkede en çok orta sınıfa üzülürüm. Hem vergisini verir. Hem olanları görür ona göre oy verir ama yine de üreme organına sürülecek aklı olmayanlar yüzünden sürünür, şehit olur, depremde ölür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 3 Kasım 2020; 22:11:29 >
quote:
Orijinalden alıntı: 210507
Saçma. köprüden atlayıp ölmeyen olduğu gibi mercedes ile kaza yapıp ölen var. Kısaca ölüm anı değişmez ne bir an geri nede bir an ileri gider.şahinle kaza yaptığın zaman ölme ihtimalinle mercedes ile kaza yaptığında ölme ihtimalin aynımı.Köprüden atlayınca ölmeme ihtimalin milyonda kaç.tedbir ve ihtiyat ne demek bilirmisiniz.kaderciyseniz güvenli oto yada konut almaya ne gerek var.
-
Çok haklısınız hocam ama ne yazık ki haklı olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor gördüğümüz üzere,depremlerin sebebini zinaya,alkole ve taşkınlığa vuranlar var.
Bunları söyleyen kesim de genellikle malum partiye oy veren kesim...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Last Troll Bender
Yanlış. fakir araziye konar, devlet kaçak inşaata göz yumar, sonra devlet "gel imar barışı yapalım" diyerek kaçak ve çürük binayı yasal hale getirip gelir yaratır. Sonuç malum.Yalnız o devleti de seçen yine o çoğunlukta olan fakir kesim.
Bizim milletimiz ne zaman şu "EVREN ÜSTÜ DEVLET" anlayışından kurtulacak bilmiyorum. Devlet dediğimiz sen, ben, o, sokaktaki ahmet amca, fatma teyze.... başkası değil. Devlet dediğimiz yapıdaki kişiler seçilen siyasiler ve onların atadığı yetkililerdir. Demokrasi anlayışı da budur. Halk olarak birilerine devlet adamlığı görevi verip, ülke ve toplumun yönetilmesi için görevlendiririz. Bu kişilerin aldığı kararlar dolaylı olarak yetki veren bizlerin kararıdır. Karardan memnun değilsek bunu kontrol ve değiştirme mekanizması da bellidir.
Sen devletin seni fakir koymasından memnunsan, fakir olarak ölmekten şikayetçi değilsen DEVLET dediğin o YAPI zaten bunu yapacaktır. Çünkü o DEVLET sensin ve sen bunu istedin demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 4 Kasım 2020; 11:15:31 >
-
Fakirlerin zamanında devletin arazisini bedavaya parsellediğinden bahsetmeyenler, Allah'ın öldürmesi üzerinden duyar kasmaya devam ederler.
-
Maalesef kör fanatikler halinden memnun. Çürük binalarda insanlar ölünce Allahtan geldi diyip kendilerini avutuyorlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
saçma başlık ölüm nerede nasıl geleceğini kimse bilemez.
-
Askerlik de öyle ki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X